2006. május 5. Azonos betűk azonos, különböző betűk különböző számjegyeket jelölnek. Rekonst- ruálja az alábbi hatványozást! Telefonos feladat.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
2005. október feladat Legyen k egy valós szám. Ábrázolja az függvényt, ahol m az alábbi egyenlet megoldásainak a száma!
Advertisements

19. modul A kör és részei.
KELETKEZÉSE HÁROMSZÖG OLDALAI HÁROMSZÖGEK TÍPUSAI OLDALAIK SZERINT
Síkmértani szerkesztések
A történelmi idő.
Természetes számok 0, 1, 2, 3, ..., 24, 25, ..., 1231, 1232, ..., n, ...  = {0, 1, 2, 3, ..., n,...} a természetes számok halmaza Műveletek: összeadás.
KÉSZÍTETTE: Takács Sándor
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
Quo vadis matematikaoktatás egy számtantanár skrupulusai
MATEMATIKA ÉRETTSÉGI Közép szint.
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
2005. november 11..
1. szabály: A játéktér Alapfokú játékvezetői tanfolyam 2013/14.
2006. február 3. Telefonos feladat Egy egyenlő szárú háromszög alapon fekvő szögei A szárak szöge Mekkorák a háromszög szögei ?
Telefonos feladat Az országos szaloncukor-evő verseny győztese által a versenyen elfogyasztott szaloncukrok száma egyenlő e szám számjegyei ösz- szegének.
2006. február 24. Telefonos feladat Nagypapa 63 évvel idősebb unokájánál, aki idén még nem töltötte be a 16. életévét. Szü- letési évszámuk ugyanazokból.
A feladatokat az április 28-i Repeta-matek adásában fogjuk megoldani
2006. április 21. Melyik az aznégyjegyű szám, melyre Telefonos feladat.
A következőkben néhány érdekesség!!!!!!
A feladatokat az április 14-i Repeta-matek adásában fogjuk megoldani
A feladatokat az április 21-i Repeta-matek adásában fogjuk megoldani
SQL – DQL (Data Query Language ) adat lekérdezések
Háromszögek hasonlósága
MATEMATIKA 100. ÓRA MAJOROS MÁRK.
A hasonlóság alkalmazása
TRIGONOMETRIA Érettségi feladatok
Szakaszfelező merőleges
Háromszögek szerkesztése 2.
1. Szabály A játéktér. 1. Szabály – A játéktér A játéktér borítása A versenyszabályoknak megfelelően természetes és mesterséges borításon is lehet mérkőzéseket.
Kombinatorika összefoglalás
Kombinatorika Gyakorló feladatok.
Kombinatorika Véges halmazok.
Hasonlósággal kapcsolatos szerkesztések
Készítette: Horváth Zoltán (2012)
1. feladat Egy 16 m oldalú szabályos háromszög alakú füves rét kerületén valamely csúcsból kiindulva méterenként elültettünk egy répát. Aztán kikötöttük.
1. feladat Egy henger alakú olvasztótégelyben 25 cm ma-gasan olvasztott viasz van. A henger sugara 15 cm. A viaszból olyan négyzet alapú egyenes gúla.
1. feladat Egy egyiptomi pira-mis (négyzet alapú egyenes gúla) oldal-éle az alaplappal 60o-os szöget zár be. Mekkora a pira-mis oldallapjának és alaplapjának.
2006. március 3. Három négyzet oldalai különböző prím- számok. A két kisebb négyzet kerületének ösz- szege egyenlő a legnagyobb négyzet kerületé- vel;
1. feladat Az ábrán egy épülő ház tetőszerkezetét látjuk. A „mester” szerint ez akkor lesz a legstabilabb, ha a „ferde” CD nyeregtetőt annak F felezőpontjában,
Telefonos feladat Andrásnak kétszer annyi könyve van, mint a fiának. Bélának 11-szer annyi könyve van, mint a fiának. Összesen 2006 db. könyvük van. Hány.
2005. november 18..
2005. október feladat (házi feladat) Pontban 3 órakor az óra mutatói éppen merő- legesek egymásra. Mikor lesznek legközelebb merőlegesek egymásra.
Telefonos feladat A-ból B-n keresztül C-be utaztunk egyenletes sebességgel. Indulás után 10 perccel megtettük az AB távolság harmadát. B után 24 km-rel.
Telefonos feladat Egy háromjegyű szám elé írtunk egy hármast, majd az eredeti háromjegyű szám mögé írtunk egy hármast. A kapott két négyjegyű szám különbsége.
Gazdaságstatisztika 11. előadás.
Matematika felvételi feladatok 8. évfolyamosok számára
Felvételi feladatok 8. osztályosok számára
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
Halmazok. Legyen A={a; a=4k 2 -2k+1; kЄ N} – Legyen B={b; b=(8m 3 +1)/(4m 2 -2m+1), m ЄN} – Adja meg az A halmaz elemeit k=1,3,5,7-re, a B halmaz elemeit.
XVII. Hajnal Imre Matematika Tesztverseny
2006. január 20. Telefonos feladat Néhány (2-nél több) dobókockát feldobtunk és véletlenül minden kockával ugyanazt a prím- számot dobtuk. A dobott számok.
Központi Érettségi Nyílt Nap Szeptember 24..
Programozás III KOLLEKCIÓK.
Számtani és mértani közép
Adatbázis-kezelés 3-4. Adatok lekérdezése utasítás általános formája SELECT [ALL/DISTINCT] {*/, …, } FROM [ ], …, [ ] [WHERE GROUP BY, …, HAVING ORDER.
Geometriai számítások
Barangolás a 80°-80°-20°-os háromszögek világában
Sokszögek fogalma és felosztásuk
A konvex sokszögek kerülete és területe
Iskolai Közösségi Szolgálat (IKSZ)
A folytonosság Digitális tananyag.
GRÁFOK Definíció: Gráfnak nevezzük véges vagy megszámlálhatóan végtelen sok pont és azokat összekötő szintén véges vagy megszámlálhatóan végtelen sok.
Érintőnégyszögek
ZRINYI ILONA matematikaverseny
Geometria 9. évfolyam Ismétlés.
OK Könnyű Közepes K nehéz
3. osztályban.
19. modul A kör és részei.
Előadás másolata:

2006. május 5.

Azonos betűk azonos, különböző betűk különböző számjegyeket jelölnek. Rekonst- ruálja az alábbi hatványozást! Telefonos feladat

1. feladat Egy 12-es osztálynak 15 fiú és 15 lány tanulója van. a) A ballagáson úgy szeretnének vonulni az osztályfőnök mögött, hogy azonos nemű diákok ne legyenek szomszédok. Hányféleképpen állhatnak így sorba a ballagáshoz? b) Hányféleképpen sorakozhatnak fel az osztály- főnök mögött, ha azt akarják, hogy az azonos nemű diák egymás mögött haladjon? c) Igazoljuk, hogy a diákok között van legalább 5 olyan, akiknek a születési dátuma a hétnek ugyan- olyan nevű napjára esik!

a)

b)

c)

A Pentagon épülete sza- bályos ötszög alakú. Az épület csúcsaiban vannak a bejáratok, és bármely két bejáratot folyosó köti össze (lásd ábra). A CE és AD folyosók kereszte- ződésénél van az R ét- terem a D bejárattól 120 m-re. Milyen távol van az étterem az A bejárattól? 2. feladat

3. feladat Az ábrán egy csillár keresztmetszete látható. Mekkora a sugara a 2 db r = 60 cm sugarú ne- gyedkört és az AB sza- kaszt érintő sárga vilá- gítótestnek? (Az AB szakasz az O sugarú negyedkörnek is érintője.)

cm

4. feladat Az ábrán egy digitális kijelzőn az 1-es, 2-es és a 0 megjelenítését láthatjuk: tehát az 1-es 2 jelből, a 2-es 5 jelből, a 0 pedig 6 jelből áll. Van-e olyan 3-as számrendszerben felírt 3- jegyű szám, amelyik egyenlő az őt megjelenítő jelek számával?

A telefonos feladat megoldása