Velencei Termálhotel és Spa. Magyarország Termálvizei:  Az ország területének 80%-a alatt termálvíz készlet van.  Hazánkban van az ötödik legnagyobb.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
2012-es évben 2 szakács és 4 felszolgáló tanuló töltötte gyakorlatát az Europa Hotelben.
Advertisements

Készítette: Zrufkó Viktória Turizmus- vendéglátás, Levelező tagozat
Siófok és környéki hungarikumok
Hogyan tovább egészségturizmus? Tények és vágyak a régióban
Aktuális pályázati lehetőségek
Víz világnapja 2014.
HAJDÚSZOBOSZLÓ ⁄ Hajdúszoboszló Közép-Európában, Magyarország keleti részén található. Európa híres pusztája, a Hortobágy és a mozgalmas nagyváros, Debrecen.
Felelősségteljes idegenforgalmi fejlődés Bükön
Közérdekű munka büntetés Dr. Hatvani Erzsébet főigazgató Igazságügyi Hivatal december 12.
 A város turizmusában nagy szerepet játszik a termálfürdő, mely nyáron jó kikapcsolódást biztosít fiatalok és idősebbek számára is.
A magyarországi önkormányzatok honlapjainak értékelése TÖOSZ – TÁRKI Sik Endre Tátrai Annamária.
Klaszterizáció A klaszter fogalma:
Timax Kft. bemutatása Koncepció Építészeti tervek bemutatása
Határ menti társadalmi kapcsolatok a lakossági kérdőívek alapján „A határ mentiségtől az integrált határrégióig” konferencia Liszt Ferenc Konferencia és.
KÖZKÉZEN Felelősen a közösségért! Felelősen Fehérvárért! Farkas Tamás tanácsadó.
Gyógy-és wellness turizmus a Dél-dunántúli régióban
TDM Szakmai Nap november 21.
A Velencei-tó kerékpáros szemmel
Velence Magyarország egyik leggyorsabban, leglátványosabban fejlődő kisvárosa, mely a Velencei-tóval a Velencei- hegység lankás dombjaival, hazánk egyik.
Magyarország természeti csodái
Hogy tennéd még vonzóbbá a Dél-Dunántúlt?
TELEPÜLÉSHÁLOZATUNK. FALVAK ÉS A TANYÁK
Szállodagazdálkodás és vezetés I (2007 ősz)
Szállodavezetés és gazdálkodás I. „Szállodák tevékenységei”
MRTT Vándorgyűlés Szeged, Nyugat-Bácska magyar lakta településeinek gazdasági és társadalmi fejlesztési lehetőségei Diósi Viola, Regionális.
A Balaton földrajza.
Danubius Hotel Gellért A magyarországi székhelyű Danubius Hotels Group ötvenhat szállodájának egyike a Gellért Hotel, és egyike Európa legjelentősebb.
Budapest turisztikai marketingje
Görögország vonzerői Andalits Alexandra.
A Velencei-tó értékei.
Készítette: Horváth Mónika
Veresegyház Veresegyház fő fejlesztési irányai és céljai meghatározására, alapos információgyűjtést, és széleskörű tájékozódást követően került sor. Az.
Lendületben az ország! Nemzeti Területfejlesztési Hivatal Közelebb az emberekhez november 2.
Közlekedés-szervezési és Hálózatfejlesztési Tagozat
es RAT tervezés koncepciója Gila Gyöngyi Tervezési igazgató-helyettes.
A Kárpát medence kialakulása
Kültéri információs táblarendszer 15 db információs tábla paddal és szeméttárolóval.
A Magyar Turizmus Zrt. tevékenysége és együttműködési lehetőségek
Elérhetőségek: 7621 Pécs, Mária u. 3 06/ pannontermal.hu Dél-Dunántúli Gyógy-és Termálfürdők Egyesülete.
A projekt a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal támogatásával valósult meg.
Magyarország néhány diában
Magyarország néhány diában
UTAZÁSSZERVEZÉS ÉS TURISZTIKAI MARKETING BÁCSKOSSUTHFALVA
Prof. Dr. Hanusz Árpád Egyetemi tanár
Gyöngyös jellegzetességei
Vonzástényezők vizsgálata két fürdőváros példáján
Magyarország természeti kincsei
1095 Budapest, Mester u. 4. HUNGARY Érdemes-e szénhidrogént kutatni Magyarországon? - szénhidrogén-bányászati, vállalkozási szemszögből Dr. Tóth Tamás.
A mi Velencénk: a turisztikai tér és miliő összefüggésrendszerének változásai a „Velencei tó kapujában” Wirth Gábor Doktorandusz SZIE Enyedi György RTDI,
MARINA HOTEL AZ ÖBÖLBEN
BAHRAIN.
ZENE: Ana Bashak (Amal-Maher) AUTOKLIKK A Bahrein Királyság államformája alkotmányos monarchia. Az Arab (Perzsa) öbölben, Szaud Arábiától keletre fekszik.
Önkormányzati fejlesztések Sárospatakon Közoktatási infrastruktúra fejlesztése (II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola főépületének bővítése,
Tiszafüredi Halas Napok
MAGYARORSZÁG FÖLDTANA ÉS TERMÉSZETFÖLDRAJZA
A Balaton Kiemelt Üdülőkörzetben tervezett vízpart-rehabilitációs projektek várható társadalmi fogadtatása Dr. Vári Anna - Ferencz Zoltán MTA Szociológiai.
Gere Bor Hotel **** Villány ( ) Készítette: Héhl Leila.
KERESLET ÉS KÍNÁLAT AZ EGÉSZSÉGTURIZMUSBAN 3. Előadás/Szeminárium
Nyugat-Dunántúli Termál- és Gyógyfürdők
Hotel Kapitány **** Wellness és konferencia Sümeg.
„A fürdő és a marketing kapcsolata”. Amire a válaszkeresés irányul:  Hogyan lehet túlélni és kiemelkedni az egészségturizmust jellemző erős versenyben?
CSONGRÁD CSONGRÁD A TISZA JOBB PARTJÁN, A KÖRÖS TORKOLATA FELETT FEKSZIK. KEDVEZŐ FÖLDRAJZI HELYZETE MIATT AZ ÚJKŐKOR ÓTA LAKOTT HELY. ÁRPÁD FEJEDELEM.
„Vízben utazunk” Tisza-tavi Regionális Marketing Igazgatóság
A VÍZGYŰJTŐ-GAZDÁLKODÁSI TERV FELÜLVIZSGÁLATA
Gyógyturisztikai szekció április 1. Bozzay Andrásné Nemzetközi Balneológiai Konferencia.
BTSZK Budapesti Turisztikai Szolgáltató Központ Nonprofit Kft. Budapest, mint vendégbarát desztináció - diákok segítségével, jó ötletekkel március.
GEOTERMIKUS ENERGIA KINYERÉS JOGI HÁTTERE, HATÓSÁGI FELTÉTELEI Készítette : Hojdákné Kovács Eleonóra Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi.
Lakosok véleménye a Magyar Honvédségről
Sopron, Csik Ferenc uszoda fejlesztése
Tiszta iszonyat a Wall-Street
Előadás másolata:

Velencei Termálhotel és Spa

Magyarország Termálvizei:  Az ország területének 80%-a alatt termálvíz készlet van.  Hazánkban van az ötödik legnagyobb termálvízkészlet.  Magyar gazdaság szempontjából kiemelkedő a gyógy-idegenforgalom.

Velencei-tó:  Közép-dunántúli régióban fekszik.  Magyarország egyik legkedveltebb üdülőkörzete.  A tó egyaránt alkalmas vizisportok űzésére valamint pihenésre.

Velencei-tavi környezet  A Dunántúl egyik legnagyobb vadvíz „országának” része volt.  A tó 1860-as években hosszú ideig szárazon állt.  Dinnyés-Kajtori levezető csatornával szabályozták  1990-es években mégis nagyon megcsappant a vízszint

 A tó keleti medencéinek elsődleges szerepe az üdülés, turizmus kiszolgálása.  Nyugati részen a tó természeti értékeinek megőrzése.  Védett madár megfigyelő helyek Kékbegy Guvat

Velencei- tó termál készlete  Dunántúli tavaktól sok tekintetben eltér  A vízben oldott sók miatt gyógyhatású  Hatását bőrre és idegrendszerre fejti ki

Velence város  A település könnyen megközelíthető.  A város állandó lakosainak száma: 5114 fő.  A település belterülete: 9918 nm  A lakóterület közművesítési foka : 98%  A város egykor a halászat központja volt.  Üdülőterületté 1930-as években kezdték alakítani

Velencei Termálfürdő bemutatása  A velencei Termálfürdő a Metal Holding Zrt. beruházása  A területet ahol a létesítmény felépül a termálpark kft. bérli  A beruházás értéke: 6milliárd forint  Az engedélyek beszerzésének menete  Az építkezés menetét folyamatosan ellenőrzik.

 A komplexum megnyitását két részletben tervezik.  A velencei termálfürdő a kikapcsolódni vágyókat várja.  A létesítmény területén mintegy 1000 nm vízfelület lesz.

 A fürdő területén van egy 250 fős étterem  Egy 300 fős konferencia központ  A szálló két része hotelként egy része apartman házként működik.  A szobák 4*-os felszereltségűek lesznek. apartmanház Szálloda második épülete Szálloda főépület

Szobák felszereltsége  A szobák felszereltsége egy 4*-os szálloda színvonalának felelnek meg

A komplexum részei Folyosó Fittnes Wellnes Fedett medencék Vitorlás kikötő

Kültéri medencék Étterem+söröző

A környezet és a termálfürdő kapcsolata  Az építkezés alatt fő szempont,hogy NE sérüljön a környezet  A komplexumnak rendelkeznie kell saját szennyvíztisztító rendszerrel  Az üzemeltetőnek meg kell oldani az elhasznált termál víz elvezetését  Az építkezés után helyreállítják a környezetet

Kutatási Tevékenységünk értékelése  A Termálfürdő létesítésével kapcsolatban interjút készítettünk a Velencei Termál Kft. Turisztikai igazgatójával, Szabó Gáborral aki hasznos információkat osztott meg velünk.  Valamint a komplexum környezethez való viszonyáról adott tájékoztatást a székesfehérvári polgármesteri hivatal környezetvédelmi osztályának egy munkatársa

Önálló Kérdőív lekérdezése  Lekérdezett kérdőívek száma: 100 db  Válaszadók kiválasztása véletlenszerű  50% férfi - 50% nő  A kérdőív 15 kérdést tartalmaz

Értesült Ön a gyógyfürdő épüléséről?

Az itt létesülő termálfürdő Önök véleménye szerint a városnak hoz fellendülést?

Örül Ön az ide érkező turistáknak?

Értesült Ön a főutca átalakításáról?

Tart Ön az esetleges káros környezeti hatásoktól?

A nem régiben létesült agárdi és a most épülő Velencei termálfürdő között erős piaci versenyt vár?

Az Ön véleménye szerint teremt az épülő fürdő új munkalehetőséget az itt lakóknak?

A megkérdezettek életkora:

Összegzés:   A Szabó Gábor úrral folytatott interjúban elhangzottakat megerősítette és alátámasztotta az általunk lebonyolított kutatási eredmény.   Véleményünk szerint a település fejlődését jelentősen szolgálja a létesítmény.   Az idegenforgalomra és a foglakoztatásra pozitívan hat   A környezetre komoly figyelmet fordítanak; ami az interjúk alapján későbbiekben is így marad!

A prezentációt készítették:   Bedő Máté I.   Berényi Nóra   Csepregi Dóra   Gaál Bernadett   Kovács Zita   Felkészítő tanár: Bedőné Szalai Zsuzsa