Környezetvédelmi termékdíj tanácsadó

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség
Advertisements

Az ún. tételes Áfa-bevallás bevezetése január 1-jétől [2012. évi LXIX. tv. módosította a évi CLVI. törvényt, amely következtében az Art. 31/B.
Taggyűlési összefoglaló CSEBER Non-profit Közhasznú Kft CSEBER Kft. Taggyűlés2012. december 18.
Környezetvédelmi termékdíj
Dudásné Regdon Krisztina
A környezetvédelmi termékdíj szerepe a hulladékgazdálkodásban*
Környezetvédelmi Termékdíj 2008.
A termékdíjról A környezetvédelmi termékdíj célja
Mottó: „Eljön-e a világvége?!” Előadók: Bartos Gyula Borsányi-Bognár Levente.
A termékdíjas szabályozás 2008-ban, 2009-ben Dr. Kiskovács Miklós közgazdász, jogász termékdíjas tanácsadó web:
2012. évi adótörvény változások. Az adótörvényeket módosító törvények évi CLVI. törvény az egyes adótörvények és azzal összefüggő egyéb törvények.
Az egyszerűsített vállalkozói adóról szóló évi XLIII. törvény
A január 1-től életbe lépett adó- és járulék változások. Az alkalmi munkavállalás április 1-től életbe lépő változásai március 29. Készítette:
Szolgáltató adóhatóság 2009’ Bevallások egyszerűsítése Elektronikus szolgáltatások bővítése TEÁOR és szakmakód konverzió Sajtótájékoztató február.
Környezetvédelmi termékdíj a gyakorlatban 2012
A HELYI IPARŰZÉSI ADÓVAL KAPCSOLATOS ELJÁRÁSI SZABÁLYOK JANUÁR 1. NAPJÁT KÖVETŐ VÁLTOZÁSAI.
1 Az Áfa évi változásai CÉL: a fogyasztás helyén adóztatni („célország szerinti adózás elve”)
HOGYAN FOKOZHATÓ AZ ELŐÍRÁSOK BETARTATÁSA? PUSZTA JÁNOS ALEZREDES VÁMIGAZGATÓ-HELYETTES.
Áfa Várható változások 2012  Közhatalmi tevékenység fogalma  ig: feltétel az, hogy a tevékenység során az államigazgatási jogkörben.
15. TÉTEL Egy vendége számlát kér Öntől
Környezetvédelmi termékdíj
Környezetvédelmi termékdíj 2012
Szarvasné Vadászi Csilla
Környezetvédelmi termékdíj 2009.
Környezetvédelmi termékdíj Dr. Dióssy László c. egyetemi docens.
Környezetvédelmi termékdíj
Környezetvédelmi termékdíj Dr. Dióssy László c. egyetemi docens.
A szaktanácsadási szolgáltatások igénybevételéhez nyújtandó támogatás igénybevételéről és elszámolásáról november 16. Sebestyén Andrea EMVA jogcím-felelős.
Fekete Balázs vezető szakértő GS1 Magyarország Kht.
A termékdíjas szabályozás aktuális kérdései
Változások a termékdíjas szabályozásban
Környezetvédelmi termékdíj 2012 Kiskovács Miklós OKSZ-BKIK Budapest,
Nyomda- és Papíripari Szövetség
A termékdíjtörvény végrehajtási rendelete
Önkormányzati adóigazgatás aktualitásai március 4.
A környezetvédelmi termékdíj a gyakorlatban
A környezetvédelmi termékdíjról szóló 2011.évi LXXXV. Törvény
A környezetvédelmi termékdíj évi változásai Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága Tájékoztatási Osztály.
Dudásné Regdon Krisztina Pénzügyőr százados, kiemelt főreferens NAV Nyugat-dunántúli Regionális Vám-és Pénzügyőri Főigazgatóság 1/20.
A környezetvédelmi termékdíj a gyakorlatban
Környezetvédelmi termékdíj a gyakorlatban 2012
1 A személyi jövedelemadó 1 %-ának kiutalása, felhasználás elszámolása.
Cseber Kht évi gyűjtés eredménye január.
Titre de la présentation
Időközi adatszolgáltatások teljesítése
TÁJÉKOZTATÓ A KENŐOLAJOKKAL ÉS KENŐANYAGOKKAL KAPCSOLATBAN
Változások az áramforrások területén Schmidtka Gábor október 13.
Szakképzési hozzájárulás szabályainak évközi változásai, valamint a től hatályos módosulások.
Horváth Dávid Nemzeti Adó- és Vámhivatal. * Időszakos elszámolású ügyletek teljesítésének időpontja * Levonási jog érvényesítésének módja * Sertéshús.
Központi Hivatal - Környezetvédelmi és Környezetgazdasági Főosztály 1095 Budapest, Mester u. 7.  NAV 1 A környezetvédelmi.
Szakképzési hozzájárulás legfontosabb szabályainak változása, az éves elszámolással kapcsolatos tudnivalók 2014.
Közösségi ügyletek és számlakorrekciók NAV Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóság Jogi, Tájékoztatási és Törvényességi Főosztály Tájékoztatási.
Öko-Hungária Nonprofit Kft Cím.: 8000, Székesfehérvár, Kőrösi út 228. Tel.: Fax.: : Környezetvédelmi.
Környezetvédelmi termékdíj Kelemen István vezető tanácsadó Kazincbarcika, október 28.
Láncügyletek áfa kezelése szeptember 19.. Láncügylet Definíció: ugyanazon termék több alkalommal történő továbbértékesítése oly módon, hogy a termék.
Környezetvédelmi termékdíj 2012 Sztruhár Imre, tanácsadó Green Tax Consulting Kft.
Pénzforgalmi elszámolás az általános forgalmi adóban.
Navigátor IC & ID Kft.. A munkabér szerkezete január 1-től.
Környezetvédelmi Termékdíj 2012 Összeállította: Horváth Józsefné okl. adószakértő.
Kelemen István Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Szabályozási és Termékdíj Osztály Környezetvédelmi termékdíj 2005 Hatvan – Gyöngyös – Eger 2005.
Környezetvédelmi termékdíj Előadó: Váradi Ágnes fhdgy.
Kitöltési segédlet a zöldség-gyümölcs termelői csoportok beruházási támogatásához kapcsolódó B0471 nyomtatványhoz Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal.
1 ÖKO-KORD Országos Nonprofit Kft Kós Szabina Környezetvédelmi mérnök.
E – Ügyintéző Bt. Küldetésünk: - Környezetvédelmi termékdíj és jövedéki szaktanácsadás, szakértés és ügyintézés.
Termékdíj Zsófi és Chubby. Termékdíj törvény évi LVI. törvény  10/1995. (IX.28) KTM rendelet általánosságban fogalmazza meg a kötelezettségeket.
Változások a termékdíjas szabályozásban
Amit a vállalkozások vezetőinek is tudnia kell!
A termékdíjas szabályozás aktuális kérdései
Készítette: Esenczki Fruzsina és Borbély Balázs RYBD2T, S7LJW9
Környezetvédelmi termékdíj 2014 (Változások, Bevallás, Ellenőrzés)
Előadás másolata:

Környezetvédelmi termékdíj tanácsadó Környezetvédelmi termékdíj szabályozás változásai a gyakorlatban 2012-ben Savaria Egyetem 2012. február 21. DINASZTIA KFT. Stieber Attila Környezetvédelmi termékdíj tanácsadó Tel: 06/30/338-8843 info@termekdijguru.hu www.termekdijguru.hu

BEJELENTÉSEK Alapszabályként minden a termékdíj-kötelezettségre kiható változás bejelentésére 15 nap áll rendelkezésre, amely bejelentést a KT12 Bejke lapon kell megtenni Egyéni hulladékkezelés bejelentésének határideje 2012. 01. 15 -e volt, ez a határidő jogvesztő Átalánydíj –fizetési jogosultság bejelentése 2012. április 20-a Kötelezettség keletkezés időpontjának megváltoztatása 2013. évre (tárgyévet megelőző év dec. 20-a) Átmeneti szabályként a kötelezettség keletkezésének bejelentési határideje az általános szabályoktól eltérően 2012. április 20-a, az első negyedéves bevallás benyújtási határideje, és ezen időpontig van lehetőség a 2011. évi kötelezettség keletkezés időpontját megválasztani a 2011. évi készlet tekintetében is Átmeneti szabályként a 2012. 01.16 -a előtt megkötött Átvállalási Szerződések bejelentési határideje 2012. január 31-volt. www.termekdijguru.hu

NYILVÁNTARTÁS-VEZETÉSI KÖTELEZETTSÉG A termékdíjköteles termék Megnevezése CSK/KT kódja Vámtarifaszáma Egységnyi mennyisége (kg-ban) Termékdíj-tétele Eredete (külföld, belföld) A termékdíj-kötelezettség keletkezésének napja A termékdíj bevallásának adó-megállapítási időszaka A termékdíj megfizetésének napja www.termekdijguru.hu

BEVALLÁS Alapszabály szerint a bevallás határideje egységesen a tárgynegyedévet követő hó 20 -a átalánydíj-fizetésre jogosult gazdálkodók – kivéve a mezőgazdasági termelők - évente egyszer, a tárgyévet követő hó 20-áig a termékdíj-előleg bevallók a 3. negyedévi bevallásban, október 20-áig nyújtják be bevallásukat. 2011. évi UHA benyújtási határideje: 2012. február 25-e! A mezőgazdasági termelő átalánydíj-fizetésre bejelentkezettek nem nyújtanak be bevallást, nyilvántartás-vezetési kötelezettségük sincs Termékdíj előleg számításának módja: az első három negyedév befizetett termékdíj harmadának 80%-a, amibe beleszámít a pótbevallások, önellenőrzések keretében befizetett termékdíj is. www.termekdijguru.hu

TERMÉKDÍJ-BEFIZETÉSI KÖTELEZETTSÉG A termékdíj befizetés határideje a bevallás benyújtásának határideje, minden tárgynegyedévet követő hó 20-a. A termékdíj-előleg befizetés határideje december 20-a. Kötelezettség keletkezés időpontjának változtatása esetén a termékdíj befizetés határideje január 20-a. Az átalánydíj-fizetésre jogosult – kivéve a mezőgazdasági termelő - termékdíj befizetési határideje január 20-a. Az átalánydíj-fizetésre jogosult mezőgazdasági termelő termékdíj befizetési határideje április 20-a. Amennyiben a fizetendő termékdíj az 1000,-Ft –ot nem éri el, azt nem kell megfizetni, ezzel összhangban amennyiben a visszaigénylés, vagy az önrevízió különbözet az 1000,-Ft –ot nem éri el, azt a vámhatóság nem utalja ki. www.termekdijguru.hu

A SZÁMLÁN TÖRTÉNŐ TERMÉKDÍJ-FELTŰNTETÉSI KÖTELEZETTSÉG A számlán való feltűntetési kötelezettség – köznapi használatban záradékolás Alapszabály szerint a csomagolószer, illetve a reklámhordozó papír első belföldi forgalomba hozóját Átvállalás esetén a Kötelezettet A kötelezett és vevőinek visszaigénylésre jogosult vevőjének kérésére az eladót Számlán történő átvállalás esetén (kenőolaj első belföldi forgalomba hozója a vevőtől) az átvállalót terhelő kötelezettség. www.termekdijguru.hu

SZÁMLA-ZÁRADÉK MINTÁK Csomagolószer termékdíjának visszaigénylésére jogosult kérésére alkalmazandó záradék „ A környezetvédelmi termékdíj összege a bruttó árból ...…Ft, ebből a műanyag csomagolószer (CsK-kód: ……) környezetvédelmi termékdíj összege ……. Ft (42 Ft/kg), a papír csomagolószer (CsK-kód:… …) környezetvédelmi termékdíj összege ……..Ft (20 Ft/kg), befizető kötelezett neve:………………..…, címe:……………...., adószáma:………..…,VPID száma:……………….. kötelezett által kibocsátott számla száma, kelte:……………..…” Csomagolószer első belföldi forgalomba hozatala esetén alkalmazandó záradék "a csomagolószer termékdíj összege a bruttó árból ……..Ft” Csomagolás részeként forgalomba hozott csomagolóeszköz esetén alkalmazandó záradék: „ a csomagolás termékdíj-kötelezettség az eladót terheli” Nyilatkozat alapján történő mentesülés esetén alkalmazandó záradék 1) „a csomagolószer termékdíj-kötelezettség a vevő eseti nyilatkozata alapján a vevőt terheli” 2) „a csomagolószer termékdíj-kötelezettség a vevő ……számon iktatott időszakra vonatkozó nyilatkozata alapján a vevőt terheli” Szerződéses átvállalás esetén alkalmazandó záradék " a termékdíj-kötelezettség a Ktdt. 14. § (5) bekezdés ....) pontja alapján a vevőt terheli„ Reklámhordozó papír első belföldi forgalomba hozatala esetén alkalmazandó záradék „ a reklámhordozó papír termékdíj összege a bruttó árból…..Ft” Egyéb kőolajtermék számlán történő átvállalása esetén: „ az egyéb kőolajtermék vevője nem termékdíj-kötelezett, a bruttó árból …..Ft termékdíj átvállalásra került.” www.termekdijguru.hu

TERMÉKDÍJ-KÖTELEZETTSÉG ÁTVÁLLALÁSA Szerzõdés alapján a termékdíj-kötelezettséget a kötelezettõl a) az elsõ belföldi vevõ, ha a kötelezettõl megvásárolt termékdíjköteles termék legalább 60%-át külföldre értékesíti, b) a bérgyártó, c) a 1234/2007/EK rendelet szerinti mezõgazdasági termelõi szervezõdésen keresztül forgalomba hozott termékdíjköteles termék esetén a termelõi szervezõdés, d) a csomagolószer elsõ belföldi vevõje, ha csomagolást hoz létre a csomagolószerbõl, e) csomagolóanyag esetében az azt csomagolóeszköz elõállítására felhasználó elsõ belföldi vevõ átvállalhatja. www.termekdijguru.hu

TERMÉKDÍJ-KÓDOK ALKALMAZÁSA (CSK, KT) a) Csk- kódot csomagolószerek esetében az alábbi esetekben alkalmazunk: Nyilvántartásban Bevallásban Vevő kérésére a visszaigénylés igénybevételére jogosító záradékban Átvállalási Szerződésben és annak bejelentésében Időszaki nyilatkozatban b) KT-kódot alkalmazunk minden más termékkör, illetve korábbi időszakról áthúzódó csomagolási-termékdíj visszaigénylési jogosultság igénybevétele esetén: www.termekdijguru.hu

KÖSZÖNÖM MEGTISZTELŐ FIGYELMÜKET! DINASZTIA KFT. STIEBER ATTILA OKL. SZAKKÖZGAZDÁSZ KÖRNYEZETVÉDELMI TERMÉKDÍJ TANÁCSADÓ 06/30/338-8843 info@termekdijguru.hu www.termekdijguru-hu