• Természeti örökség: 10 millió éves szigetcsoport, területe 7882 km2, három földlemez találkozásánál fekszik. Tizenkét vulkanikus eredetű szigetből áll,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szerengeti Nemzeti Park
Advertisements

A FOLYÓ, AMI ÖSSZEKÖT …. Gergely Erzsébet.
Ertetrerter.
AUSZTRÁLIA.
Földrajzi definíciók Mindenkinek !!!.
Miért változnak az évszakok?
A galápagosi- (Darwin-) pintyek
Cristoforo Colombo Cristóvão Colombo Cristóbal Colón
CHILE Automatikus képváltás, zenével.
Dél Amerika Dél-Amerika területe 17 840 000 km² a Föld felszínének kb. 3,5%-a ös adat szerint népessége több mint 371 000 000. Területe alapján a.
1-2.óra: Bevezetés a biológiába
A NAGY FÖLDRAJZI FELFEDEZÉSEK
Magyarország természeti csodái
Magyarország természeti csodái
A BENELUX államok.
Cserey - Goga iskolacsoport KRASZNA
Az ökológiai lábnyom.
Készítette: Nagy Zsanett
FÖLDRÉSZEK.
Pórszombat A falu bemutatása. Előadás áttekintése Fekvése Megközelítése A falu nevezetességei I A falu nevezetességei II A falu nevezetességei III Nevének.
Növénytakarója nagyjából megegyezik a Magyar Középhegységével
Az élőlények rendszerezése
Norvégia pps..
Natura 2000 Okolicsányi Viktor. Az Európai Unió a területén megmaradt természetes élőhelyek, valamint a vadon élő állat- és növényfajok védelme érdekében.
Szigetről szigetre 2/B.
Az Európai Unió ökológiai hálózata
Mi is az a világörökség? ..
Az élővilág rendszerezése
A U S Z T R Á L I A.
Románia Nemzeti Parkjai
EU szabályozás: a természet és a biodiverzitás védelme
Amazonas.
Ausztrália Egyenes Henrik.
Biosz=élet Botanika- Zoológia- Antropológia- Szisztematika- Ökológia-
Lamarck a fajok változnak a környezet hatására
Ciklonok, anticiklonok
A Balaton Régió környezeti állapotának értékelése
Az Alcatraz-sziget Bernát Péter. Az előadás tartalma Földrajza és élővilága Történelme –Világítótorony –Erőd –Börtön Érdekességek.
Olaszország.
TUDTAD?Ha Kínában egymillió közül sem találni nálad jobbat……akkor csak egy vagy az 1300-ból!Hamarosan Kínában beszélnek majd legtöbben angolul.India lakosságának.
BAHRAIN.
Hortobágyi Nemzeti Park
Egyed alatti szerveződési szintek
Evolúció Modell vagy metafora? Csányi Vilmos. Metafora : sejtés, hiedelem, megfigyelés elnevezés jellegzetes tulajdonság alapján Modell: struktúrák és.
Törpeállamok.
A rendszerezés alapjai
Globális változások-környezeti hatások és válaszok
AKIK ELTÉRNEK AZ EVOLÚCIÓTÓL AZ ÉLŐ KÖVÜLETEK
Zene: Plaisir d a mour Az indiai óceán szigetből álló, fős országa.
Vanuatu egy Dél-Csendes-óceáni vulkanikus eredetű szigetcsoport, található Ausztráliától 1750 km-re keletre, Új-Kaledóniától 500 km-re észak-keletre és.
Földrajza és élővilága Sziget a San Francisco-öbölben területe: km 2 Növényvilága gyér tündérrózsa, eukaliptusz, ciprusfa Állatvilága különleges.
A Kanári-szigetek 7 nagy és 6 kisebb szigetből álló csoport az Atlanti óceánban, az északi szélesség 27. és 30. foka, valamint a nyugati hosszúság 13.és.
Világtenger földrajza. Tengeráramlások  Éghajlat módosító hatású  Hideg vagy meleg  A hideg nyáron, a meleg télen érezteti hatását főként  „Folyóvíz”az.
Company Confidential 1 © 2005 Nokia V1-Filename.ppt / yyyy-mm-dd / Initials Közép-Amerika 1. A szárazföldi híd a „banánköztársaságok” földje – kivitel.
A rendszertan alapjai.
Varázslatos tengerpartok
Szigetbiogeográfia A tapasztalat szerint:
PALAU KÖZTÁRSASÁG Mikronézia
Darwin napi esemény-sorozat fotókon
Tartalom Obsah A kontinens nevének eredete Felfedezése
MADAGASZKÁR a makik szigete
Notre Dame Kolostor MONTSERRAT “A FEKETE MADONNA”.
TENERIFE.
MAGYARORSZÁG NEMZETI PARKJAI
CHILE Automatikus képváltás, zenével.
Ázsia természetföldrajzi képe
A M E R I K A Amerika az öt kontinens egyike, területe 42 millió négyzetkilométer, ezzel a második legnagyobb földrész. Amerika lakossága 850 millió fő.
Középidő és Újidő.
GALAPAGOS Természeti örökség: 10 millió éves szigetcsoport, területe 7882 km2, három földlemez találkozásánál fekszik. Tizenkét vulkanikus eredetű szigetből.
TÁMOP / „Bakonyszentlászlói iskola fejlesztése”
Előadás másolata:

• Természeti örökség: 10 millió éves szigetcsoport, területe 7882 km2, három földlemez találkozásánál fekszik. Tizenkét vulkanikus eredetű szigetből áll, többek között Isabella (4588 km2), Santa Cruz (986 km2), Fernandina (642 km2), Santiago (585 km2), és San Cristobal (558 km2) szigetéből ben itt élt az evolúciós elmélet atyja, Charles Robert Darwin. A terület 1959 óta nemzeti park, 7665,14 km2-nyi területen. GALAPAGOS

•Kontinens / ország: Amerika / Ecuador Hely: szigetcsoport a Csendes-óceánban mintegy km-re Ecuadortól Világörökséggé nyilvánítva: 1978 Jelentősége: az evolúció "élő múzeuma" Névadó: az óriásteknős (spanyolul "galapago"), a szigeteket a 16. században Las Islas Encantadas néven ismerték Növény- és állatvilág: 625 növényfaj, melynek 36 százaléka kizárólag a Galapagos-szigeteken honos. Az emberi települések környékén 250 meghonosított növényfaj; az 57 madárfaj között 13-féle Darwin-pinty, mint például a mangrovepinty; a veszélyeztetett óriásteknős 11 alfaja; kb galapagosi oroszlánfóka és medvefóka; 298 halfaj, valamint a szigetvilág hüllői, tengeri gyíkok és leguánok.

By.K

Charles Rober Darwin ( ) Galapagos-szigeteken történő megfigyelése is hozzájárult ahhoz, hogy évekkel később nyilvánosságra hozta A fajok eredete a természetes kiválasztódás alapján, vagy a legrátermettebb fajok fennmaradása a létért való harcban című művét, amely tartósan és alapjaiban változtatta meg az addig uralkodó világképet.