Szobanövények Erzse Eliza Kíra 7.b

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kína, Yunnan-tartomány
Advertisements

Nagy fehér cápa.
Szitakötő Totó.
A FÖLD, ÉLETÜNK SZÍNTERE
A piros fülű ékszerteknős (Pseudemys scripta elegans Wied)
Hortobágyi Nemzeti Park
A Föld, időjárás, éghajlat
Készítette: Szigeti Gergő Felkészítő tanár :Blazsán Gabriella
Balaton-felvidéki Nemzeti Park
A paprika és a paradicsom
A Kempelen Farkas Gimnázium fás szárú növényei
Évente csak egyszer, májusban költ, de ha a fészekalj elpusztul, újból költ. Az építés általában 4-6 napot vesz igénybe. A fészekanyagot mindkét madár.
Tavirózsa, tündérrózsa
A mosómedve.
A sarkvidéki fagyos területek élővilága
Körös-Maros Nemzeti Park
Növénytársulásaink - Talajaink
Miért váltakoznak az évszakok?
Velence Magyarország egyik leggyorsabban, leglátványosabban fejlődő kisvárosa, mely a Velencei-tóval a Velencei- hegység lankás dombjaival, hazánk egyik.
A változó éghajlattal összefüggő változások, problémák bemutatása
Készítette: Angyalné Kovács Anikó
A mérsékelt övezet 1..
A világ szubtrópusi monszun területei
Hideg mérsékelt öv Tajga éghajlat.
Ásvány és kőzettan Gyémántok
Készítette: Nagy Zsanett
Gyönyörű tényleg! Mint a festmény. Egy hely Kínában. Kattintásra.
Készítette: Rácz Imre Vince
Védett növények a Bükkben
A védett növények
A fejes káposzta és egyéb káposztafélék
A sárgarépa és a petrezselyem
Évszakok a kertben 5. osztály.
Éghajlatot befolyásoló egyéb tényezők Tenger áramlatok.
Jaboticaba.
A nyílméregbéka.
Miért váltakoznak az évszakok?
Mirtusz.
Az év fája.
NYÁRI TŐZIKE (Leucojum aestivum). Nyirkos vagy nedves rétek, ártéri erdő, nedves, időszakosan elárasztott, tápanyagban dús, humuszos agyag, illetve vályogtalajokon.
AZ ÉV ÉLŐLÉNYEI
ÉLET A TUNDRÁN.
A leghidegebb mérsékelt öv
Szavannák.
Füves puszták.
Név: Feszt Bernadett Téma: A négy évszak
ŐRSÉG NÖVÉNYVILÁGA Kitti, Anett BIOLÓGIA.
Aranyos futrinka Fémes aranyzölden csillogó rovarok, férgek csdigák
PAPRIKA.
Tundra, állandóan fagyott területek
Mező élővilága.
Környezetvédelem.
Élet a kertben.
„Istenek eledele” A csokoládé.
A füves puszták élővilága
Tajga biom. Hideg mérsékelt öv Észak Amerika: Kanada D-i része Eurázsia: Észak-Svédország, Finnország, Kelet-európai-síkság Nyugat-szibériai-alföld, Közép-
Hideg mérsékelt öv Tajga éghajlat.
Virágos növények a vízben
Káros szenvedélyek Az extasy.
Nyitvatermők törzse.
HŐ - SOKK CSÍRÁZTATÁS.
György Réka 7.b Madarak menedéke -az Atlasz hegység.
Szavanna.
25. ÉGHAJLAT.
9. SZERBIA ÉGHAJLATA.
Hideg övezet – sarkkörök, sarkok
Az erdő lombhullató óriásai. Középhegységek és dombvidékek. Hőmérséklet és csapadék. Tölgyesek és bükkösök.
RÉTEK, LEGELŐK, MEZŐK. R ÉTEK sík  Hazánkban nagy kiterjedésű rétek találhatók, főleg a sík vidékeken.  A rétek élővilága több fényhez jut, mint az.
Talaj (litoszféra - pedoszféra )
Az év növényei, állatai – 2019
Előadás másolata:

Szobanövények Erzse Eliza Kíra 7.b Felkészítő tanár: Salamon Róza Dr. Török Béla Általános Iskola 1142 Budapest Rákospatak utca 101.

Virágzó és szezonális szobanövények Ők díszítik a lakásunkat, vagy éppen ajándékba is adhatjuk őket. Mindegy, hogy romantikus szándék, vagy a tisztelet jele, az Oázisban egész évben nagy választékot talál.

OÁZIS KERTÉSZET

Majomfa A majomkenyérfát tanácsos olyan talajba ültetni, amely megfelelő mértékben képes átereszteni a vizet. Az év tavasztól őszig terjedő időszakában kell több vizet adni neki, akkor, amikor úgy érzed, a földje kezd kiszáradni. A téli, hűvösebb hónapokban elegendő egy-két havonta locsolgatni.

Árnyliliom Kedveli a félárnyékos és árnyékos helyeket, felélénkíti az erkélyek és teraszok sötét sarkait, és még a legsötétebb zugban is megfelelően fejlődik. Igen jó tűrőképességű növény, arra azonban ügyelj, hogy a földje ne száradjon ki.

Amarillisz A gyönyörű, hatalmas, tölcsér alakú, vörös virágú hölgyliliom minden része mérgező, kezdve a hagymájától a szárán és a levelein át egészen a virágokig. Ha a szervezetbe kerül - akár a gondozása során a kezedre került nedv által -, gyomor- és bélgyulladásra jellemző tüneteket okoz, amit gyakran hányás és hasmenés is kísér.

Szezonális növények Anyák napja Halottak napja Halloween Ballagás Esküvő

Mikulás virág Ez a növény hazájában Észak és Dél Amerikában akár két méter magasra is megnőhet, itthon csak kisebb példányokkal találkozhatunk a boltok polcain. A mikulásvirág szépsége nem a virágaiban rejlik, hiszen a kis fehér apró virágok nem képviselnek túl nagy díszítő értéket, de a piros vagy épp rózsaszín, fehér fellevelek annál inkább.

Vénusz légycsapója Észak- és Dél-Karolina lápjairól került Európába az 1700-as években ez a növénykülönlegesség. Valószínűleg a legismertebb és legnépszerűbb ragadozó növény. Aktív ragadozó, nem úgy mint a hízókák vagy a harmatfüvek. Sok fajtáját alakították ki a növénynemesítők. Rendszeresen virágzik és csíraképes magot köt. Átlagosan 4 cm-es fiatal példányok 5 cm-es cserepekben, apró csapókkal.

Vénusz légycsapója A húsevő növények királynője az Egyesült Államok dél-keleti részén él. Eléggé speciálisak az életfeltételei, ezt csak Észak- és Dél-Karolinában találja meg, más rovaremésztő növényekkel együtt, mint: kürtvirágok, hízókák és harmatfüvek. Ennek a növénynek a természetes populációja egyre kisebb, C.I.T.E.S. listás faj lett, tehát fokozottan védett nemzetközileg. A természetben a légycsapó füves területeken él rövid szárú sásosokban és szórványosan lápvidékeken. Kopár területeken és részlegesen savas, homokos mocsarakban tenyészik (ph: 3-5). Ezek a területek agyagban szegények, típusosan alacsony a szerves anyag tartalmuk (8%, elsődlegesen vékony rétegben a felszínen). A talaj tartalmaz ásványi anyagokat is többnyire homok formájában. A klíma ezeken a területeken óceáni hatás alatt áll, meleg és nedves. A nyári hőmérséklet 9-26 C° , míg a tél enyhe, kisebb fagyokkal (-7C°) és a havazás elég ritka. A légycsapó kedveli a tűző napot és a félárnyékot egyaránt, de az optimálistól eltérő teljes árnyékot is elviseli amit más növények vetnek rá...

Ciklámen

Források: http://www.google.hu/ http://www.oazis.hu