3. osztály Drámajátékos foglalkozás Bubernik Eszter

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Nagy Melinda 8. c
Advertisements

8 Klikkelj az egérrel!.
2. Osztályos példa Drámajátékos foglalkozás Bubernik Eszter
GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
Köszönöm Neked Szebenyi Judit.
2. osztályos példa Bubernik Eszter
3 perc Tanári tevékenység Tanulói tevékenység Munkaforma • Bevezető • A pedagógus felvázolja a tanóra témáját. • Aktív figyelem • Frontális osztálymunka.
IDÉZEZEK „Nem kívánok ragyogást,
Így tanítom az erkölcstant… 1.osztályban
Az angyalmentők száma: 333. Ez egy különleges meditáció, amelynek segítségével vészhelyzetben is pillanatok alatt kapcsolatba léphetünk az angyalokkal,
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Az állatok olyanok, mint az emberek, mert… Ők is szeretnek játszani
4. osztály Drámajátékos foglalkozás Bubernik Eszter
UNITED WAY = Emberek az emberekért. Segítsd Te is a UNITED WAY szervezetet, hogy segíteni tudjon! A UNITED WAY olyan országok lakosait segíti, akik alapvető.
Őszinte bocsánat.
I M Á D S Á G (SZÉP ERNŐ ).
Boldogsághoz vezető út
Tanácsok nőknek!! H. J. FATER.
( Képváltás kattintásra )
“13 tanács egy életre".
Készítette: a Dalai Láma
Tanácsok nőknek!!.
A SZEMÉLYPERCEPCIÓ, SZTEREOTIPIÁK, ELŐITÉLETEK
Szülői értekezlet és 5. évfolyam. Téma Hogyan halad iskolánkban a „Korszerű oktatást Mándokon” című projekt megvalósítása? (beszámoló,
“13 tanács egy életre" „13 tanács egy életre”.
Az ülő Buddha okos gondolatai:
Játék.... KISISKOLÁSOK KÖZÖTTI KOMMUNIKÁCIÓ Készítette: Nagy Erzsébet Mátis Katalin Bóné Orsolya.
Az életedet TE írod.
IMA MAGYARORSZÁGÉRT. KEDVES SZERETETREMÉLTÓ EMBEREK!
13 tanács egy életre.
Névnapodra Szeretettel!
Mit tennél, ha minden egyes alkalommal, amikor szerelmes leszel valakibe... el kellene tőle búcsúznod?
Ismeretlen szerzŐ verse
Igen. Igen Valóra válik a régi álom, Te leszel a hűséges párom Valóra válik a régi álom, Te leszel a hűséges párom. Mondj igent és tedd rá életed,
A fény szebbé teszi napjaid! Készítette:driszkili.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Boldog 2014-et !.
„Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben” TÁMOP / /0065 Moduláris oktatás Az egészséged a Te kezedben van!
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Ezt a táncot neked ígértem,
Uram, megtorlás Istene, megtorlás Istene, jelenj meg ragyogva!
Későre jár, Elég volt már a napnak terhét hordani,
Kedves Fiam ....
4. osztályos példa Bubernik Eszter
3. osztályos példa Bubernik Eszter
1. Osztályos példa Drámajátékos foglalkozás Bubernik Eszter
1. osztályos példa Bubernik Eszter
A BOLDOGSÁG TITKA.
All we love, we left behind
Pozitív gondolatok.
Szerkesztette: Ballán Attila
Naplemente a Hargitán…
Törköly Rózsa: Csonkig kell égni
Gyermek újraélesztése
Dr. Schiffer Csilla Társas interakciók a tanulók között
„Igazságok”.
Énekel: Zdenka Lorencová
Sorolj fel 12-t, nem könnyű.
Születésnapodra sok szeretettel
Bölcsességek, aforizmák
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
Hát én lennék, és Botond!! 
Van egy rossz hírem, máshogy nem megy!
Kimondom már bátran: az Õ irgalma nélkül Semmit sem sem ér az életem.
Zene: Szűcs Judit - Ha belehalok százszor is
Az eszközök áttekintése 5/15. Előkészület – tanár A kérdőív kiértékelése Jegyzetlapok a nevekkel a játékhoz Készítette: Sági Lajos2.
Gyakorló óra 5/12.
Segítő külső körülmények 5/13. Előkészület – tanár A páros munkához szükséges szöveget kinyomtatni Készítette: Sági Lajos2.
E Z ITT A REKLÁM HELYE Társadalmi célú reklámok a rasszizmus és kirekesztés ellen Készítette: Hős Orsolya május 14.
Biztosan tapasztaltátok már, hogy manapság 2010-ben a számítógép elengedhetetlen az életben a tanulásban és a tanárok munkájában is. Nos mai beszámolóm.
Előadás másolata:

3. osztály Drámajátékos foglalkozás Bubernik Eszter

Életkor: 3. osztály Témakör: Közösségben élünk Téma: Viselkedéskultúra alapozása

A foglalkozás tartalma: Viselkedésformák vizsgálata, a jó és a rossz tulajdonságok megkülönböztetése. A foglalkozás célja: Fantáziafejlesztés, beszédkészség fejlesztése improvizációs gyakorlatokkal, empátiás készség fejlesztése.

A kompetenciafejlesztés fókuszai: Szociális-, és anyanyelvi kompetencia Az órán alkalmazott módszerek: játékok, megbeszélés, kérdezés, improvizáció, forrószék, értékelés tanulásszervezés: frontális osztálymunka, páros-, csoport munka taneszközök, szemléltetés: szalagokkal, csecsebecsékkel feldíszített kinőtt cipők

A foglalkozás menete 1. Ráhangolódás 6. Csoport improvizációk 2. Mindenre használhatod 7. A lábtörlő dala 3. Emlékek felidézése 8. Gyűlés 4. Cipőünnep rendezése 9. Forrószék 10. A cipő válaszdala 5. Helyzetgyakorlatok 11. Zárás

1. Ráhangolódás Add tovább játék! Azt mondják, hogy a cipő Kinek szoros, kinek bő De minekünk a cipő Se nem szoros, se nem bő.

1. Ráhangolódás Körben elhelyezkedtünk. Egyenletes ritmusban mondjuk a versikét és adogatjuk körbe a cipőt. Akihez a bő szóra utoljára ér oda a cipő, kiesik a játékból. Addig megy a játék míg a körben csak egy játékos marad.

2. Mindenre használhatod Maradnak körben. Majd az előző játék győztese indítja a játékot, tanári instrukciót követően, hogy milyen célra lehet a cipőt használni. (ha lábbeliként nem) Mindig az folytatja a játékot, aki kitalál valami újat. Például: csónaknak, stb.

3. Emlékek felidézése Játszanak a képzeletükkel a gyerekek. Végiggondolják és elmondják az ötleteiket a következő kérdésekre: Mi volt a tárgy életében a legszebb pillanat? A legszomorúbb pillanat? Aki a kezébe veszi a cipőt, az a cipő nevében beszél, és meséli el az emlékeit.

4. Cipőünnep rendezése Ötletek gyűjtése, hogy milyen alkalomból rendezhetnének ünnepet és hogyan lehetne azt megünnepelni. Például: Új cipőfűzőt kap az egyik cipőcske. Bálba mennek a cipőlányok és cipőfiúk.

5. Helyzetgyakorlatok Konfliktusos helyzetek megoldása. Páros, kiscsoportos improvizációk Nekimegy egyik táncos a másiknak. Rálép a lábára és az piszkos lesz. Nagyon összezsúfolódtak a táncosok, alig lehet mozogni.

5. Helyzetgyakorlatok Eddig senki nem kérte fel a hölgyet táncolni, most végre valaki… Tűsarkúnak elege van az egészből, nem akar kikészülni. A különböző problémákra keressük a megfelelő megoldást szöveges és játékos formában is.

5. Helyzetgyakorlatok Tulajdonságlista Milyen tulajdonságokkal találkoztak a játék során? Ezek összegyűjtése, felírása a táblára. Például: figyelmetlenség, ingerültség stb.

6. Csoport improvizációk Hazatérés – gondolatok kihangosítása Helyszín: az ajtó előtt a lábtörlőn Sáros cipő lép a lábtörlőre. A bársonypapucs. A tűsarkú cipő. A gumitalpú kiscipő. A keménytalpú bakancs.

6. Csoport improvizációk Szerepfelvétel A tanító a cipők szerepében A gyerekek a lábtörlő szerepében.

7. A lábtörlő dala Narráció: Eörsi István: A lábtörlő és a cipő című verséből a lábtörlő dala. Töröld belém a lábad, töröld belém a lábad, úgy sóvárgok utánad töröld belém a lábad. Ó mocskos talp, te édes, simulj híved szívéhez, és képed tiszta szép lesz, ó mocskos talp, te édes Latyakos utca szennye, jöjj és simulj ölembe, a szobába ne menj be, tocsogó utca szennye. Spontán reakciók meghallgatása a versről.

8. Gyűlés Összegyűlnek a lábtörlőtársak és arról beszélgetnek, hogy a lábtörlő viselkedése rendkívül bosszantja őket. Javaslatokat dolgoznak majd ki arra, hogy hogyan lehetne átformálni őt.

9. Forrószék A lábtörlőt a forrószékbe ültetik, ahol a társai megpróbálják megtudni tőle, hogy miért hízeleg, miért viselkedik úgy, ahogy. Mivel a lábtörlőnek elég negatív a szerepe, érdemes volna, hogy a tanító lépjen a szerepébe.

9. Forrószék Kérdések – válaszok Miért hízelegsz a cipőnek? Mert szeretnék vele jóba lenni. De nem látod, hogy ezzel megalázó helyzetbe hozod magad? De én csak azt szeretném, hogy szeressen. Stb.

10. A cipő válaszdala A cipő válaszdala Otthon, otthon, rakom le a mocskom, halkan, halkan, csúsztatom a talpam. Mit nyalsz rajtam? Nem unod a talpam? Mit nyalsz rajtam? Nem unod a talpam? Szőrös nyelvű, ragacsos, csupa csimbók, csupa kosz, talpam nyalni nem hagyom, átlépek a hasadon.

10. A cipő válaszdala Közös megbeszélése annak, hogy mi a véleménye a cipőnek a lábtörlőről. A gyűlésen kialakított vélemény és a cipő véleményének egybevetése. A hangnemben való különbség megfogalmazása. Az össze nem illő dolgok kiemelése.

11. Zárás - jut eszembe A játékvezető indítja a mondatot: „A cipőről nekem a lábtörlő jut eszembe.” A mellette ülő így folytatja: „A lábtörlőről nekem a … jut eszembe.” Addig tart a játék, amíg körbe nem ér az utolsó játékosig.

12. Értékelés