Balla Ágnes B. Bürger Kriszta Fehér Zsuzsa

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Van Gogh Művészete.
Advertisements

,,…a geometria két legnagyobb kincse közül az egyik” (Johannes Kepler)
A m ű v é s z e t e k A művészet a görög tekhné és technika,
A filozófia vizsgatárgy története Világnézetünk alapjaiBevezetés a filozófiába 1990-től bizonytalanság: kötelező - nem kötelező Részt vettünk a nemzetközi.
RÁD GONDOLUNK... Emlék - Megemlékezés - Kiállítás El Kazovszkij festőművész kiállítása
Ókori mezopotámiai régészeti leletek
Sokszög pályázat Pompeii Sokszög pályázat Pompeii.
MÉHES LÁSZLÓ ÉLETKÉPEK.
Digitális Fotó Magazin január-február.  A képkompozíció vonatkozásában a pont kifejezés olyan kompozíciós eszközre utal, amely a képmezőhöz képest.
Művészet By: Turi Krisztina.
Geometria a foltokban Eigenbrót Gréta 8. osztály
Buhály József (Nyírtass, 1945 –. Artportal.hu: •
Mezopotámiai régészeti leletek
Aranymetszés képviselői
Térábrázolás különböző életkorokban
Lyonel Feininger Vitorlások.
Szerint a természet értelmetlen rendezetlenségével szemben az emberi kultúrát a szervezettség és fegyelmezett rend jellemzi. A mûvészet célja, hogy új.
Ismered?.
Munkácsy: Krisztus-trilógia. Munkácsy Mihály életművében kétségkívül a Krisztus-trilógia jelenti az egyik csúcspontot, még akkor is, ha a három mű együttes.
Lous Comfort Tiffany ( ) Tiffany amerikai művész és ipari tervező, aki jól ismert műveit üveggel társítja. Az Art Nouveau (Új művészet) mozgalom.
Johannes Brahms 1833.május.7-Hamburg 1897.április.3-Bécs.
Fekete István január 25. – június 23..
Van Gogh. (Japán fametszet nyomán)
A barokk, mint művészeti irányzat
Renzo Piano, Richard Rogers: Centre Pompidou Párizs, kulturális központ színházi stúdiókkal, galériákkal, hatalmas könyvtárral, koncerttermekkel.
Nemes Nagy Ágnes Született Budapesten január 3-án, ugyanitt halt meg augusztus 23-án.
Nemes Nagy Ágnes.
A dadaizmus.
Fraktálok és a Mandelbrot halmaz.
Kertész Imre: Sorstalanság
Arisztotelész I.e 384-i.e 322.
Gian Lorenzo Bernini.
XVII. Hajnal Imre Matematika Tesztverseny
Amerikai énekes- és táncosnő március 12-én, Los Angelesben született. Édesapja Vincente Minnelli rendező, édesanyja a világhírű Judy Garland. Főiskolai.
Newton és gravitációs törvénye
Nikolausz Kopernikusz
Alfons Mucha A csehországi Ivančicében született polgár szülők gyermekeként ben Bécsbe költözött, és ott színpadi díszleteket készített.
Egyszerű történet vessző száz oldal – a kardozós változat
Készítette: Rédei Anita 10.b
A Zsolnay Mauzóleum Története
Galileo Galilei élete Kelemen Dávid 9/c.
Az Olasz Reneszánsz Írta és Rendezte: Auerbach István.
Victor Vasarely
Newton : Principia Katona Bence 9.c..
Készítette: Szabó Adrienn 10.D
Designhét Magyar formatervezési Díjátadó Made in Hungary Halisten – Színes és Fekete-Fehér Magyar formatervezési Díjátadó Made in Hungary Halisten – Színes.
William Thomson (Lord Kelvin)
ABA - NOVÁK (1894 – 1941) a barbár zseni Életmű - kiállítás MODEM Debrecen
Jegyzet Összeállította: Nikli Károly 2013
William Thomson Lord Kelvin
 Royal Society: Magyarul Királyi Természettudományos Társaságnak nevezik. A legrégibb angliai tudományos társulat ban alapították, 1662-ben.
Eötvös Loránd és a gravitáció
Készítette: Prumek Zsanett
Készítette: Balázs Hanna, Erdélyi Gyula
Egy GeoGebra verseny terve
Vincent van Gogh művészete Van Gogh 1880-tól teljesen a festészetnek szentelte magát. Hágában élve eleinte a bányászok életét örökítette meg vázlatain,
S TANISLAW W YSPIANSKI. Élete Krakkóban született1869. január 15-én. Később itt tanult tovább festészetet történelmet, művészettörténetet és irodalmat.
a kubizmus kubus = kocka
Ábrázoló geometria feladatai
Kép- és film a művészetben, eljárások, irányzatok 1. témakör:
 Az évi világkiállításra készült  Összmagassága :324 m  Torony: 300 m  24 m: tévé-adóantenna.
AZ AVANTGÁRD (francia avant garde: előőrs) azoknak a XX. századi irányzatoknak a közös neve, amelyek a művészi forma radikális megújítására törekedtek.
A gömb képzőművészet FESTÉSZET-órai munkák:
Készítette: Bogdán Petra
Készítette: Görgics Zoltán
Zala okt Szentpétervár február 28.
SZECESSZIÓ VICTOR HORTA
Henry van de Velde „Arts without frontiers” Hisnyay – Heinzelmann Luca
Érdekességek a matematikáról, matematikusokról
Alfons Mucha
Előadás másolata:

Balla Ágnes B. Bürger Kriszta Fehér Zsuzsa Victor Vasarely Balla Ágnes B. Bürger Kriszta Fehér Zsuzsa 2007.04.01.

Tartalom Victor Vasarely Az op-art Victor Vasarely művei Források képek,szobor Források

Victor Vasarely Az op-art úttörője 1908-ban Pécsett született, Vásárhelyi Győző néven s tíz éve hunyt el. Gyermek- és ifjúkora azonban egyáltalán nem úgy telt. A középiskola elvégzése után az orvostudomány felé tapogatózott. Be is iratkozott a budapesti egyetemre, ám az anatómialeckék hatására feléledt benne az alkotói ösztön, és magántanulmányokba fogott. Később a Bauhaus néven elhíresült Bortnyik Sándor-féle alkotói csoporthoz csatlakozott. 1930-ban Párizsba utazott egy reklámplakát pályázaton elnyert díjból, és ebben a műfajban is maradt egy időre: reklámgrafikusként kereste kenyerét. Leghíresebb munkáit a Fekete-fehér-, a Kristály- és a Vonal-korszakaiban alkotta, ám ezek mellett még néhány jellegzetes alkotói periódus is elkülöníthető életművében. A korai művek közül főként a Belle-Isle-korszakban készült, elliptikus formákon alapuló képei ismertek. Állandó kiállításai külföldön:Helsinki, Buenos Aires, Sao Paolo, New York, Párizs, Harvard, London, Amszterdam, Montevideo, Brüsszel, Reykjavík

Az op-art Az op-art, azaz optikus művészet, 20. századi irányzat. Az absztrakt expresszionizmussal párhuzamosan fejlődött. Alapgondolatát: az ember térérzetének és térszemléletének alakítását, a festészet, plasztika és építészet eszközeivel a 20-as évek konstruktivista művészet irányzataitól kölcsönözte. Az 1960-as években terjedt el, már nem a tér és mozgás alapelveivel, hanem bonyolultabb módozataival foglalkozik, és a művek kivitelezésük folytán legalább annyira tartoznak a technika, mint a képzőművészet területére. Az op-art a vonalrendszert, az alapvető mértani alakzatokat: négyzetet, kört, háromszöget használ, s ezeket előre elképzelt terv szerint osztja be. A vonalak és az alakzatok egy stilizált perspektívában sűrűsödnek vagy ritkulnak, növekednek, vagy kisebbednek, s ezért mozgást,vibrálást keltenek. Az op-art legkiemelkedőbb képviselője Victor Vasarely. Op-art művészek: Victor Vasarely,Jesús-Rafael Soto, Cruz Diez, Youri Messen-Jaschin, Julio Le Parc, M.C. Escher, Julian Stanczak, Richard Anuszkiewicz, Agam, Daniel Buren, Carlos Cruz-Diez, Nicolas Schöffer, Fazekas Tibor

Victor Vasarely művei

Koncentrikus kör és sokszög Képek Andromede Lithograph Vega-Bi-Arct. 1977 Koncentrikus kör és sokszög 1978-as mű

Szobor A pálos templom előtti térségben helyezték el 1977-ben Victor Vasarely Jel-szobor című művét. Magas tűzön égetett, tizenöt féle színes csempéből készült. A mű két egymásra helyezett, egyik oldalukon érintkező hatszög, melyek felületét színes, négyzet alakú kerámialapok fedik.

Források http://hu.wikipedia.org/wiki/Op-art http://www.sulinet.hu/eletmod/mazsola/vilaghires/vasa.shtml