A Rio de Janeiró-i Megváltó Krisztus szobra ma egész Brazília jelképe

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A világ csodái. A világ csodái Machu Picchu Machu Picchu az egykori Inka Birodalom romvárosa Peruban – a világ talán legizgalmasabb és legfestőibb.
Advertisements

Nana Mouskuri – Schubert / Ave Maria
Dél-Amerika.
2009.jún. 19 – jún. 10. Ebben az időben az egyház a papokra emlékezik. Június 19.-e Jézus Szívének ünnepe, amikor a papokért is imádkozunk világszerte:
A KARÁCSONYI IDŐ SZIMBÓLUMAI
Dél Amerika Dél-Amerika területe 17 840 000 km² a Föld felszínének kb. 3,5%-a ös adat szerint népessége több mint 371 000 000. Területe alapján a.
Mi az Alpha?. A misszióról beszélünk, ami az európai egyház legaktuálisabb feladata. Az adatok szerint az elmúlt évtizedek leghatékonyabb módszere: 25.
Koppenhága.
Róma.
Nagypeleske 2009 április 22. Az idén a gimnáziumi osztályok „Kontinensek versenyén” vettek részt a Föld Napja alkalmából. Az igazi örömet nem maga a verseny,
Szívvel elhiszem, Szájjal megvallom Hogy Jézus Krisztus Úr
Róma az örök város.
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt.
Fő tér.
Krisztus-szobor, Rio de Janeiro Song: Corcovado (Quiet Nights) Sung by: Astrud Gilberto Use the Mouse A világ új hét csodájának egyike By: Ney Deluiz.
Róma nevezetességei Te már jártál erre felé?.
Készítette: Bojtár Veronika
ZENE: FOR ANNA _ PAUL MAURIAT PR ÁGA Zene: Klikkelj!
Jézus te vagy minden álmom
Kölcse.
József Attila: BETLEHEMI KIRÁLYOK
Az amerikai (USA) kommunikáció
Mikortól meddig; Voltam, Vagyok, Leszek?. ÉSZREVÉTLENÜL JELEN VOLTAM AZ ŐSEIMBEN MINDEN EMBERNEK VAN, VOLT, VAGY LESZ ANYJA. IGAZ EZ AZ ÁLLÍTÁS? TEGYÜK.
(XVI. század- XVIII. elejéig)
B arokk, mint művészettörténeti stílus
KÉPTOVÁBBÍTÁS MANUÁLIS
Manierizmus (16. sz. közepe és vége)
Gitáros énekek.
JÓ REGGELT !.
JÓ REGGELT  !!.
JÓ REGGELT !. Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság.
E világ tisztel és vív értetek. Amik nyereség voltatok nekem,
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Olyan furcsán alakult minden, a nagy terv nem ez volt,
Művészetterápia vizsga anyaga. II. évfolyam őszi szemeszter
Szabadság-szobor (New York)
ISTEN KIRÁLYSÁGA Készítette: Jon A. Palmer. Isten királysága  Azért vagyunk a földön, hogy megváltoztassuk a forgatókönyveket…
ZENE: FOR ANNA _ PAUL MAURIAT PR ÁGA Zene: Klikkelj!
VINCÉS TÁBOR Piliscsaba, augusztus Jézus és az Ő tanítása egész életünk alapja. Aki Jézus szavai szerint cselekszik, házát sziklára építi…
Tudományos főmunkatárs, PTE dr. Hetesi Zsolt FELELŐSSÉG azért, ami körülvesz.
Olaszország.
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt. Mózes első könyve 1:1 A Biblia legelső mondata ez: Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a.
Napkor A mi településünk.
A kereszténység és a magyarság kapcsolata. Egyháztörténeti áttekintés.
Az ősi tudomány Geodézia Készítette: Jakab Csaba Lóránd.
Megölték a Bárányt, de Rá dicsőség várt, az átszegzett kezek győzelmet hirdetnek. Ő az Úr, Ő az Úr, éneklem, Ő az Úr. És Ő él, IGEN ÉL, élek, mert Jézus.
LOVAGGÁ VÁLÁS ÉS LOVAGI ERÉNYEK
Isten szeretetének szabad szerető viszonzása nem lehet pusztán spekulatív vagy elméleti. Az elméleti elveknek mindenáron döntő cselekvéshez kell vezetniük:,,a.
Halld az angyalujjongást, Zeng az Istengyermekről
HAJDÚDOROG A leletek tanúsága szerint a bronzkortól kezdve lakott területen éltek szarmaták és avarok is. A hét történelmi hajdúváros egyike, a honfoglalás.
JÓ REGGELT !.
Készítette: Tingyela Stefánia 8.c
Hiszem és vallom Az Apostoli Hitvallás
A társadalmi gondoskodásra nevelés Résztvevő országok: Egyesült Államok Kanada Ausztrália Costa Rica Brazília Nagy Britannia Franciaország Magyarország.
Kié lehet ez a gyönyörű, csodálatos, lenyűgöző épület?
E világ tisztel és vív értetek. Amik nyereség voltatok nekem,
I-028.
Veresegyház.
Székelykeresztúr Fekvése:
Sao Paulo.
Urunk megkeresztelkedése
Jézuskától - Jézus Krisztusig
Juicy Salif citrusfacsaró
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt.
egyetemi ünnepségek Botanikus kerti emlékszobornál 2016, október 23
Krisztus-szobor, Rio de Janeiro
VALLÁSOS ÉS ERKÖLCSI NEVELÉS A KATOLIKUS ÓVODÁKBAN
Krisztus-szobor, Rio de Janeiro
A VILÁG HÉT CSODÁJA. OROSZ LAKTANYA[KATONAI TÁMASZPONT] Kik épiteték-oroszok mikor-1960 évek elején épült. Hol- szentkirályszabadjai repülőtér mögött.
Nagykároly-i kastély, és Nagyvárad.
Előadás másolata:

A Rio de Janeiró-i Megváltó Krisztus szobra ma egész Brazília jelképe A szobor ötlete a XIX. század közepétől származik egy Rio de Janeiro-i katolikus paptól A pap a vallási emlékmű kivitelezéséhez a portugál Izabella hercegnőtől kért anyagi segítséget, de az európai arisztokrata nem látott fantáziát az ötletben. A terv 1921-ben - az ország függetlenségének százéves évfordulója alkalmából – ismét felmerült, amikoris az egyház megrendezte az országos Emlékműhetet, hogy Brazília lakosaitól adományokat gyűjtsenek. A terveket egy francia szobrász, Paul Landowski alkotta. A szobor ujjbegyei közti távolság megegyezik az alak magasságával: a riói Jézus ölelése pontosan 30 méteres. A századelő rendkívül népszerű, mindent átható art deco stílusában fogant szobor öt évig készült. A Megváltó Krisztus (portugálul: Cristo Redentor) 1145 tonnás szobra 1931-re készült el, október 12-én avatták föl. A világ egyik legismertebb szobra több mint 75 éve áll már a Tijuca Erdei Nemzeti Parkban, ezalatt keresztény szimbólumból a hatmilliós Rió jelképévé vált, széttárt karjaival a brazil emberek nyíltszívűségét, kedvességét, jóságát hirdeti.

By.K