FSZK Nonprofit Kft. ügyvezető

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A fogyatékos személyeknek nyújtott szolgáltatási rendszer átalakítása
Advertisements

A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
ÁROP /C/A A leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztési és együttműködési kapacitásainak megerősítése.
Projekt általános bemutatása
INTÉZMÉNYTELENÍTÉS, ARCCAL A TÁMOGATOTT LAKHATÁS FELÉ
RÉV Projektiroda Hálózat Munkacsoport. Mi az a Hálózat munkacsoport? Hol helyezkedik el, melyik szervezethez köthető? Kik a tagjai? Mi a célja, feladata,
"Tabletek, kispolski, miegymás - Mi is az a Bűvösvölgy?” Média animátor – H95 Bűvösvölgy szeptember Legeza Katalin.
Készítette: Dr. Szabó Péter Főosztályvezető
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
Nyitrai Imre Nyitrai Imre szociálpolitikai és gyermekvédelmi szakértő c. főiskolai docens Tanácsadók felkészítése Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért.
KIVÁLTÁS KONFERENCIA BUDAPEST NOVEMBER 29.
A támogatott lakhatás és a szükségletfelmérés
Szauer Csilla A mentorhálózat működtetése, a folyamatkísérés bemutatása, a használatában rejlő lehetőségek ismertetése IFKT mentor képzés Budapest, 2012.
Az OFA szerepe a foglalkoztatás elősegítésében
Az intézményi férőhely kiváltás program jelenlegi helyzete
E-Levéltár projekt Vidra András Projektigazgató
Munkaesély Munkaerő-piaci Szolgáltatók Szövetsége november.
EKOP Elektronikus levéltár
Kiváltás projektszemmel
HELYI VIDÉKFEJLESZTÉSI STRATÉGIA FELÜLVIZSGÁLATA 2013.
A z LHH program aktuális kérdései Kullmann Ádám, LHH Fejlesztési Programiroda Szentendre, május 27.
TÁMOP fenntartás és további fejlesztések tervek november 17. Szeged Németh Antal Educatio Nonprofit Kft. felsőoktatási osztályvezető.
Besenyi Sándor Regionális szakmai munkatárs Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. Régiós szakmai műhely - Szeged A „FoglalkoztaTárs.
Tájékoztató a nyertes bűnmegelőzési pályázatok sikeres szakmai lebonyolításához Ivány Borbála IRM Miniszteri Tárgyaló, Budapest március 17.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Lehetőségek a nagy létszámú
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
TÁMOP 3.2.2/08/A/1 A közoktatás modernizációját támogató hálózatfejlesztés a Közép-Magyarországi régióban.
AZ ÚJ FELSŐOKTATÁSI TÖRVÉNY - MINŐSÉGFEJLESZTÉS, MINŐSÉGHITELESÍTÉS.
Miért fontos a komplex rehabilitáció az Európai Unió foglalkoztatáspolitikája szempontjából? Budapest, december 3.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) NCA-ÖNSZ-08-C-0070 A Társadalmi Megújulás Operatív Programról: a HEFOP.
A Nyugat-dunántúli Operatív Programok jelenlegi helyzetének bemutatása
Mentorhálózat a A-11/1 pályázatban A-11/1 „Bentlakásos intézmények kiváltása” Információs nap Budapest, március 1.
Szentkatolnay Miklós A mentorhálózat működtetése, a folyamatkísérés bemutatása, a használatában rejlő lehetőségek ismertetése IFKT mentor képzés Budapest,
Szentkatolnay Miklós A mentorhálózat működése – aktuális helyzetkép és a lehetséges jövő I. Országos Mentortalálkozó Budapest, október 3.
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
Az intézményi férőhely kiváltás program jelenlegi helyzete
Intézményi Férőhely Kiváltást Koordináló Országos Testület Titkára
Aaa. Nők és családon belüli erőszak elleni lépések  től a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (jogelődje ICSSZEM)és a civil szervezetek egyeztetése.
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
Támogatott lakhatási programok a fővárosban Adatok és módszertan szerepe a fővárosi lakhatási programok lebonyolításában.
Az OFA Kht. Civil Műhely Szakmai tanácsadás, információcsere, helyi és regionális foglalkoztatási partnerségek fejlesztése 1.Foglalkoztatási Civil Műhely.
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
A kiváltás stratégia Emberi Erőforrások Minisztériuma
Dr.Gazsi Adrienn november 6.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
Bélapátfalva - Mentorteam
A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program aktuális pályázati lehetőségei aktuális pályázati lehetőségei szeptember 26. Szolnok.
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
TIOP A-11/ Bélapátfalvai Fogyatékosok Otthonának kiváltása
szolgáltatástervezés Dr. Gazsi Adrienn, Kézenfogva Alapítvány
Bentlakásos intézmények kiváltása – TIOP /1
Az IKT fejlesztési folyamat- szaktanácsadó felkészítése a digitális kompetencia-fejlesztés támogatására Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
1 TÁMOP A-13/ A TÁMOP A-13/1 „Társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése a Konvergencia Régióban” Pénzügyi tájékoztató
Nagykanizsa július – HEP munkatalálkozók tapasztalatainak összegzése- a szervezetek szemével Közös fellépési lehetőségek a tapasztalok.
Megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatását elősegítő támogatások és módszerek Tatosné Takács Andrea december 18.
A SZÉCHENYI PROGRAMIRODA KONCEPCIÓJA A TÁMOGATÁSI SZOLGÁLTATÁSOKRÓL.
AZ EFOP VÉGREHAJTÁSÁNAK ELŐREHALADÁSA* SZEPTEMBER 23. *2016. SZEPTEMBER 15-EI ADATOK ALAPJÁN DR. GARAI PÉTER EU FEJLESZTÉSEK VÉGREHAJTÁSÁÉRT FELELŐS.
„Kastélykiváltás Berzencén”
Szpi működése 2011-ben létrejött a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. a Promei Nonprofit Kft. jogutódjaként a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tulajdonosi.
A hazai fogyatékosságpolitika aktualitásai
Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
T Á J É K O Z T A T Ó a rekultivációs projekt előrehaladásáról KEOP-7
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TÖREKVÉSEI 2007
Társadalmi Megújulás Operatív Program - TÁMOP
Társadalmi Megújulás Operatív Program - TÁMOP
„ÉLETREVALÓ – U4 LIFE” TPPA/2012/03/30
Szakiskolai fejlesztési program
A foglalkoztatás tervezése a kiváltási Programban
Előadás másolata:

FSZK Nonprofit Kft. ügyvezető Az Intézményi Férőhely Kiváltást Koordináló Testület tevékenységének bemutatása Farkas Edit IFKKOT elnök FSZK Nonprofit Kft. ügyvezető

Intézményi Férőhely Kiváltást Koordináló Országos Testület STRATÉGIA VII/1. pontja: Intézményi Férőhely Kiváltást Koordináló Országos Testület (IFKKOT) megalakulása (2011.08.) A Testület tagjait a szakpolitikáért felelős helyettes államtitkár kéri fel (13 fő) (2 fő EMMI, FESZT, OFT, ELTE TTK, ELTE Bárczi,ÉTA, Egyház, SZGYF, FSZK, Kézenfogva Alapítvány, Civil Műhely, Lélekhang Egyesület) + állandó szakértők Legalább negyedévente-gyakorlatilag havonta ülésezik saját éves munkaterve alapján 2017.04.04. Kiváltás:Hol tartunk? ÉFOÉSZ

A Testület ügyrendi feladatai A Testület koordinálja a 1257/2011. (VII. 21.) Kormányhatározat értelmében az ápolást-gondozást nyújtó szociális intézményi férőhelyek kiváltását a Stratégia célkitűzéseinek megvalósulása mentén Biztosítja a Stratégia végrehajtásának teljes körű átláthatóságát A 2011 augusztusában kezdődött TIOP 3.4.1. pályázat előkészítő munkacsoportjának segítése a megfelelő pályázati kiírás megalkotásában; 2017.04.04. Kiváltás:Hol tartunk? ÉFOÉSZ

A Testület ügyrendi feladatai A pályázat beadása előtt a Megvalósíthatósági Tanulmányok szakmai szempontból való áttekintése, véleményezése és jóváhagyása vagy visszaküldése átdolgozásra Véleményezi a pályázatok megvalósulása után fennmaradó infrastruktúra hasznosításának koncepcióját Véleményezi a komplex szükségletfelmérés módszerének és a különböző szakmai szolgáltatások és azok finanszírozásának szakmai koncepcióját 2017.04.04. Kiváltás:Hol tartunk? ÉFOÉSZ

A Testület ügyrendi feladatai Véleményezi a támogatott lakhatással kapcsolatos jogszabály tervezeteket Véleményezi a képzési tematikákat és képzési anyagokat Figyelemmel kíséri és véleményezi a mentorhálózat működését A Stratégia három éves ütemezésekben történő megvalósítását tartalmazó Cselekvési Tervének elkészítésében való részvétel, véleményezés 2017.04.04. Kiváltás:Hol tartunk? ÉFOÉSZ

A Testület tevékenysége (2011-2013) Ügyrendben szereplő feladatok ellátása A pályázatok megvalósításának figyelemmel kísérése a mentorhálózat tapasztalatai és a projekt végrehajtási üléseken való részvétel által Az MT bírálati szempontjai mentén a TSZ módosítások jóváhagyása 2013 év közepétől operatív szakasz: helyszínen kibővített ülések, nemzetközi támogatás bevonása (European Expert Group DI), nemzetközi konferencia 2017.04.04. Kiváltás:Hol tartunk? ÉFOÉSZ

A következő szakasz (2014-16) A következő 3 éves Cselekvési Terv elkészítéséhez munkacsoportok jöttek létre: módszertani támogatás, Stratégia felülvizsgálat, fenntarthatóság és nyomon követés, következő pályázati szakasz előkészítése, kommunikáció , 2017.04.04. Kiváltás:Hol tartunk? ÉFOÉSZ

Kiváltás:Hol tartunk? ÉFOÉSZ Hogyan tovább Az eddigi tapasztalatok összegyűjtése, feldolgozása A jelenleg zajló folyamat követése, szükség esetén befolyásolása Következő szakasz előkészítése a tapasztalatok felhasználásával Kiváltás Iroda létrehozásának terve 2017.04.04. Kiváltás:Hol tartunk? ÉFOÉSZ

Kiváltás:Hol tartunk? ÉFOÉSZ Amit most látunk Az átalakuló, új struktúrából fakadóan is fennáll a „visszaintézetesedés” veszélye Elengedhetetlen a pályázni szándékozó intézmények felkészítése, tájékoztatása A társadalmi érzékenyítés és a lakókörnyezet tájékoztatása helyi szinten Foglalkoztatási lehetőségek kialakítása Alapszolgáltatások megerősítése 2017.04.04. Kiváltás:Hol tartunk? ÉFOÉSZ

Köszönöm a figyelmet! IFKKOT Titkárság 1071 Budapest Damjanich utca 4 ifkkot@fszk.hu 2017.04.04. Kiváltás:Hol tartunk? ÉFOÉSZ