Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató A gyermekes családok otthonteremtéséért 2002. október 18.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kormányszóvivői tájékoztató NYUGDÍJ-INTÉZKEDÉSEK 2006.
Advertisements

Hitelek – pénzt kölcsönbe?. Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy.
Környezeti hatások közgazdaságtan előadás. Egy kis kitérő... •A pénz jelen értéke •Mennyit ér ma Ft ?
Balatonalmádi március 08.. Új Széchenyi Hitel Program Pályázati dokumentációt figyelni.
Kombinált Mikrohitel Program. Kombinált mikrohitel - közvetítői pályázat • Együttesen igényelhető vissza nem térítendő támogatás és kedvezményes mikrohitel,
Vállalkozói pályázatok Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
PÁTOSZ nap Február 23.. Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 20 éve a vállalkozásokért Célunk: a Közép-dunántúli régióban.
Mikrohitel  Igénybevehetik: Kezdő és már működő mikrovállalkozások, melyeknél a bejegyzés vagy a vállalkozói igazolvány kiváltása már megtörtént  Hitel.
Állami lakástámogatások 12/2001 (I. 31. ) Kormányrendelet, 4/2005 (I
1. 2 Az RFH cégcsoport • Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és.
A Nemzeti Petíció Varga Mihály, április 5.
Construma április 14. Dr. Maráczi Zsolt Otthonteremtési Program Javaslat Társaság a Lakásépítésért Egyesület 1/16.
Lakás-előtakarékosság
2004-ben család vár hiába bérlakásra Mottó: „ Az embereknek a szavukért vállalni kell a felelősséget.” Medgyessy Péter.
LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A Magyar Köztársaság kormánya.
A példák cash-flow számítására :
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Hogy mindenki jobban éljen! Adókedvezmény az átlagos és az átlag alatti keresetből élőknek.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért A települések fejlődéséért Az önkormányzatok évi új céltámogatása.
ADÓVÁLTOZÁSOK ÉLETBIZTOSÍTÁSI ADÓKEDVEZMÉNY Életbiztosítási adókedvezmény továbbra is változatlan feltételek teljesülése esetén járhat DE érvényesíteni.
MNB Növekedési Hitelprogram 2.0 Sebők Orsolya Főszerkesztő
MNB Növekedési Hitelprogram 2.0 Sebők Orsolya Főszerkesztő
1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH 7 regionális céggel biztosítja szolgáltatásait az ország teljes területén 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi.
ADÓ Farkas Gábor Szenior Menedzser február 28. Adózás 2006.
1 A közvetlen támogatások igénybevételének főbb feltételei Lakástulajdon Méltányolható lakásigény Egyéb feltételek Az önkormányzat jegyzője igazolja a.
2009. június A személyi jövedelemadó törvény évi évközi változásai Siklósiné Antal Gyöngyi Pénzügyminisztérium Jövedelemadók főosztály.
Zárjuk a 2011-es évet Előadó: Böröczkyné Verebélyi Zsuzsanna a kisvállalati adózás szakértője
Kis- és középvállalkozások adózási, gazdálkodási környezetének 2006-os, illetőleg középtávú változásai Dr. Katona Tamás politikai államtitkár Pénzügyminisztérium.
Kormányszóvivői tájékoztató. Lendületbe hozzuk a vállalkozásokat Dr. Kóka János Gazdasági és Közlekedési Miniszter.
Cselekedni most és mindenkiért Esélyt a jövőnek! szeptember 20.
Lendületben az ország! Nemzeti Területfejlesztési Hivatal Igazságos lakástámogatás november 2.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Tények a munkaerőpiaci helyzetről Ki veszélyezteti a foglalkoztatás stabilitását? január.
Kormányszóvivői tájékoztató ELSZÁMOLÁS Biztonságosabb időskor – felzárkózó nyugdíjak.
Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató „A közpénzek felhasználásáról és a köztulajdon használatának nyilvánosságáról, átláthatóbbá.
Kormányszóvivői tájékoztató Közmegbecsülés a köz szolgálatáért.
Kormányszóvivői tájékoztató Ösztönző díjak a felsőoktatásban Növekvő támogatások és hallgatói juttatások szeptembertől Arató Gergely, az Oktatási és Kulturális.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Biztonságot az alkalmi munkából élőknek! Az alkalmi munka után fizetett közterhek csökkentése.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Megbecsülést az idős embereknek! Adósságtörlesztés és méltányosság a nyugdíjemelésben 2002.
Kormányszóvivői tájékoztató Az Európai Unió Strukturális Alapjainak magyarországi teljesítménye dr. Baráth Etele európai ügyekért felelős tárca nélküli.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Megbecsülés az idős embereknek! Kormánydöntés a kiegészítő nyugdíjemelésről szeptember.
1. Példa: Melyiket választaná, ha r=12%? A) F 3 = 7000$ B)
1. 2 Mi a hitel? 3 Mi a hitel? - válasz A hitel olyan pénzösszeg, amelyet az egyik fél a másiknak egy meghatározott lejáratra ad. A hitel visszafizetése.
Válságkezelés eredményei, lehetőségek a válság után december 3. Dr. Oszkó Péter pénzügyminiszter.
RSM DTM Hungary Adótanácsadó és Pénzügyi Szolgáltató Zrt. A személyi jövedelemadó évi változásai Lucz Zoltánné főosztályvezető Pénzügyminisztérium.
A tőzsde idén megduplázta tavalyi profitját!. „Kölcsönvett” lendület Mennyibe kerül a magyar társadalomnak a Gyurcsány-kormány első 100 napja.
Mennyibe kerül az adófizetőknek a Gyurcsány-kormány egy állami vezetője? január 4. Luxusbaloldal - luxuskormányzás.
Holcim Hungária Zrt. © 2010 Ismeri Ön a Holcim Hungária Otthon Alapítványt?
Veszprém április 29.. A vállalkozásfejlesztés Célunk: elsősorban a megyében működő vállalkozások tevékenységének szellemi és pénzügyi segítése.
IV. Terjeszkedés 2..
Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy hitelt veszel fel. Mi a hitel?
LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A Magyar Köztársaság kormánya.
Tudta-e Ön … ?. - Tudta-e Ön, –hogy a parlamenti képviselők összesen havi 360 millió forint fizetést kapnak a büdzséből?
Az államilag támogatott lakáshitel-rendszer ( )
Alapszeminárium II. Múlt. Ezzel foglalkozunk ma !
Kormányszóvivői tájékoztató Tájékoztató a Népesedési Kormánybizottság munkájáról.
Elérhető, támogatott hitelkonstrukciók a kkv –k számára.
Veszprém november 10.. A vállalkozásfejlesztés Célunk: elsősorban a megyében működő vállalkozások tevékenységének szellemi és pénzügyi segítése.
Mikrohitel lehetőségek mikro és kisvállalkozások részére.
Devizahitel  A devizahitel olyan hitel, ahol mind a hitel folyósítása, mind pedig a törlesztése az adott devizában történik.
A Gyurcsány-kormány Fészekrakó programja nem baloldali, hanem liberális.
11 Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei Ötlettől a sikerig! A Regionális.
Családbarát adórendszer Magyarországon Tamásné Czinege Csilla NAV Adószakmai Ügyekért Felelős Szakmai Helyettes július 5.
Kormányszóvivői tájékoztató A KORMÁNY NOVEMBER HAVI NYUGDÍJINTÉZKEDÉSEI szeptember 22.
Válság és a szegénységben élők kilátásai MSZEH június 24.
Kormányszóvivői Iroda Cselekedni most és mindenkiért Adatok és tények a Medgyessy-kormány egy évéről május 24.
Demográfiai problémáink megoldási lehetőségei
Az első házasok kedvezménye
Társaság a Lakásépítésért Egyesület
Közlemény az NHP fix konstrukció igénybevételéről
Előadás másolata:

Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató A gyermekes családok otthonteremtéséért október 18.

Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató Lakásépítési kedvezmény összegének emelése A lakásépítési kedvezmény növelésére utoljára ben került sor. Akkor a kedvezmény egy gyermek esetén forintról forintra, két gyermek esetén forintról forintra nőtt. Mivel a kedvezmény összege az 1994-es emelés óta változatlan maradt, a kormány ismét annak nagy mértékű emeléséről döntött: A kedvezmény minden további gyermek után ezer forinttal emelkedik.

Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató Lakásépítési kedvezmény megelőlegezése 1992-ig a lakásépítési kedvezményt az állam megelőlegezte. A magas infláció miatt azonban ez a lehetőség megszűnt december 1-től gyermektelen házaspárok két gyermek, egy gyermekes családok pedig további egy gyermek után újra kérhetik a kedvezmény megelőlegezését. A megelőlegezett kedvezményt önálló kölcsönként lehet felvenni, amelyet a megelőlegezés időtartama alatt nem kell törleszteni. Az intézkedéssel a kormány abban nyújt segítséget, hogy a gyermekek már az új otthonukba születhessenek. A rendelkezés szerint így a kedvezmény az első gyermek születése előtt 3 évvel, a második gyermek születése előtt 6 évvel már felvehető. Amennyiben a gyermekek nem születnek meg, a támogatás kamattal és kezelési költséggel növelt összegét kell visszafizetni.

Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató Lakás-előtakarékosság támogatása A kormány a lakás-előtakarékossági szerződésekhez kapcsolódó állami támogatás összegét a jelenlegi forintról duplájára, forintra tervezi emelni. Négy éves megtakarítási időt alapul véve az előtakarékossági szerződés lejártakor az eddigi átlagosan 1,3 millió forint helyett átlagosan 2,6 millió forintot vehetnek fel az igénylők. Az összeg tartalmazza a saját befizetés, az állami támogatás és a kedvezményes kamatozású hitel összegét.

Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató Lakáspiac élénkítése A belügyminiszter mellett működő Lakásügyi Kollégium több javaslaton dolgozik, melyek elfogadása élénkítheti a lakáspiacot, és jelentősen növelheti az épülő bérlakások számát. A kormány a kedvezményes kamatozású, jelzáloglevél- alapú hitelt felvevők körét bővíteni kívánja, és ki kívánja terjeszteni azt az építési vállalkozókra is. A bérlakás-építés fellendítése érdekében a kormány lehetővé kívánja tenni, hogy az önkormányzatok is átvállalhassák az alacsony kamatozású, jelzálog-alapú hiteleket, illetve a jelzáloghitelt átvállaló önkormányzatok a bekerülési költség 40%-áig állami támogatást igényelhessenek. A fenti intézkedések az előzetes számítások szerint a jelenlegi helyett évi bérlakás építését teszik lehetővé.