Hitelbírálat a Kereskedelmi és Hitelbank Rt.-nél

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Cash flow A vállalat működése, befektetései és pénzügyi tevékenysége által genarált pénzáramlásokat tartalmazó kimutatás. Az eredménykimutatásban és a.
Advertisements

Tisztességtelen Devizahitelek?
Hogy akarsz gyorsan pénzhez jutni? Avagy a jótündér elhagyta a varázspálcáját, úgyhogy ez maradt...
Hitelek – pénzt kölcsönbe?. Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy.
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai
Állóeszköz-gazdálkodás
Kedvezményes források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Kedvezményes MFB források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Hazai és uniós kedvezményes finanszírozási lehetőségek
Önkormányzatok finanszírozása
2007. április 24. BG Finance Zrt. Meizl József.
Magyar Export-Import Bank Rt.
KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc
PÉNZÜGYI ISMERTEK Aktív bankügyletek
Gazdasági Informatika II. 2006/2007. tanév 2. félév.
Cash flow-kimutatás esettanulmány
PÁTOSZ nap Február 23.. Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 20 éve a vállalkozásokért Célunk: a Közép-dunántúli régióban.
A vállalkozások finanszírozása
Készítette: Dian Nóra Pénzügy és számvitel szak
BEVEZETÉS A VÁLLALATGAZDASÁGTANBA 9.
Cash flow felépítése I. Operatív CF 1. AEE – kapott osztalék ±
Faktoring 1950 USA – a kezdet
Forfaiting (forfetírozás)
AZ ELSŐDLEGES FORGALMAZÓK SZEREPE A KÖLTSÉGVETÉS ÉVI FINANSZÍROZÁSÁBAN.
Vállalati pénzügyek alapjai
Az MFB Zrt. vállalkozásfinanszírozási programjai
A vidékfejlesztés hitelforrásai. A Pannon Takarékszövetkezet Univerzális magyar kisbank 26 kirendeltség két megyében és Budapesten – újabb egyesülés előtt.
Vállalkozási ismeretek
Az MNB hitelezési felmérésének aktuális eredményei
Vállalkozások pénzügyi-számviteli mutatói
Hitelműveletek II. Hitelbírálat, adósminősítés – a hitelezés folyamata
MUNKA-TERMELÉKENYSÉG
Vállalkozások pénzügyi-számviteli mutatói
Pénzügyi-számviteli mutatók
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek II. Számvitel és pénzgazdálkodás KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai Pénz, de honnan? Pénzek a régióban A Regionális Fejlesztési Holding és a Piac & Profit közös konferenciája, Debrecen,
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai Pénz, de honnan? Pénzek a régióban A Regionális Fejlesztési Holding és a Piac & Profit közös konferenciája Veszprém,
1. Az RFH csoport bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
KONTROLLING RENDSZER FEDEZETI ÖSSZEG KALKULÁCIÓHOZ Szatmári Zita és Vidák Péter BME, KGKIEG Kontrolling szakirány, I. évfolyam.
Az MNB hitelezési felmérésének aktuális eredményei IV. negyedév*
Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy hitelt veszel fel. Mi a hitel?
Zárda Olivér igazgatósági tag december 3. Lesz még hitelbiztosítás a piacon?
Magyar államadósság és a kötvénypiac
Pénzügyi mutatószámok!
A controlling és vezetői számviteli rendszer architektúrája
Vállalkozási ismeretek
IV. Terjeszkedés.
IV. Terjeszkedés 2..
Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy hitelt veszel fel. Mi a hitel?
Az NHP második szakaszának eredményei és kilátásai
A lakossági ügyfelek részére kínált hiteltípusok.
Mikrohitel lehetőségek mikro és kisvállalkozások részére.
MiFiN Mikrofinanszírozó Zrt. hitelezési termékei
III. További finanszírozási alternatívák
Pályázati Tanácsadói Szakmai Nap április 16. START Tőkegarancia Zrt. HOL ÉS HOGYAN KAPCSOLÓDIK A PÉNZÜGYI SZEKTOR AZ ÚMFT GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMJAIHOZ?
Vállalati pénzügyek alapjai
Pénzügyi témájú szakdolgozatok A PM elvárásai CsIP::2010.
Agrárágazati aktualitások. AZ OTP BANK SZEREPE AZ AGÁR- FINANSZÍROZÁSBAN 2.
Vállalkozások pénzügyi-számviteli mutatói. 1. Likviditási mutatók Arányszámok, amelyek a rövid lejáratú kötelezettségek likvid eszközökkel való fedezettségét.
Mindent a Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése célú Hitelprogramról Beruházás, eszközbeszerzés, haszongépjármű vásárlás 0%-os.
Pénzportál Szabadegyetem A pénz- és tőkepiacok speciális intézményei előadássorozat Különleges feladatokkal felruházott hitelintézetek és pénzügyi vállalkozások:
Teljeskörű Pénzügyi Szolgáltatások a Pannon Takarék Banknál
Vállalati pénzügyek II.
SZÁMVITEL.
SZÁMVITEL.
Döntsünk okosan a hitelfelvételről!
Készítette: Koleszár Gábor
Állóeszköz-gazdálkodás
Előadás másolata:

Hitelbírálat a Kereskedelmi és Hitelbank Rt.-nél Készítette: Illés Adél Konzulens: Győri Judit

A K&H Rt. által kínált hitelek Lakossági Bankszámla hitelkeret Lakáshitel Személyi hitelek Áruhitelek Diákhitel Egyéni és kisvállalkozások Forint hitelek Deviza hitelek Faktoring

Közép- és nagyvállalkozások Éven belüli hitelek Beruházási hitelek Faktoring

Hitelezési alapelvek Céljelleg Hitelképesség Saját erőforrás kiegészítésének elve Fedezeti elv Lejárati elv Kamatfizetési kötelezettség

Hitelezési eljárás szakaszai A hitelkérelem benyújtása A hitel elbírálása és engedélyezése A szerződés megkötése A felhasználás ellenőrzése A kölcsön törlesztése

Hitelbírálat Információgyűjtés a hiteldosszié számára. Pénzügyi jelentések feldolgozása. A hiteligénylő készpénzáramának előrejelzése. A fedezetek és biztosítékok értékelése. Írásos összefoglaló jelentés és ajánlás készítése.

Adósminősítés Lakossági adósminősítés Bankközi Adósnyilvántartó Rendszer A bankszektor lakossági hiteleinek nominális alakulása (milliárd forint)

Időszak értékesítési forgalma Vállalati adósminősítés Likviditási ráta= Forgóeszközök Rövid lejáratú kötelezettségek Tőkeellátottsági mutató= Vállalati saját tőke Összes forrás Forgási idő= Időszak átlagos forgóeszköz állománya * naptári napok száma Időszak értékesítési forgalma Eladósodottsági mutató= Saját tőke Hosszú+rövid lejáratú kötelezettségek

Fedezetértékelés A fedezet lehet: közvetlen fedezet, arra ad biztosítékot, ha az adós az elsődlegesen számításba vett forrásból nem képes, vagy nem kész a hitel és járulékainak megfizetésére, közvetett fedezet, amelyből a hitel és járulékai megfizetésére elsődlegesen lehetőség van.

A hitelezés gyakorlata a K&H Rt.-nél egy konkrét példán keresztül Hitelbírálati díj: 4000.000 * 2% = 80.000 Ft Folyósítási jutalék: 4000.000 * 0,7% = 28.000 Ft Ügyleti kamat évi mértéke: 4000.000 * 3,5% = 140.000 Ft Adminisztrációs díj (havonta a törlesztőrészlettel): 4000.000 * 0,3% = 12.000 Ft Éves kezelési költség (havonta egyenlő részletekben a törlesztőrészlettel kell fizetni): 4000.000 * 2,25% = 90.000 Ft Késedelmi kamat éves díja: 4000.000 * 6% = 240.000 Ft