A NEMZETI VÁGTA- EGYEDÜLÁLLÓ

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„Kóstoljon bele” a Vidék Ízébe!
Advertisements

Szóviv ő Bál – nem csak szóviv ő knek! A rendezvényr ő l… A Magyarországi Szóvivők Országos Egyesületének szervezésében immár VIII. alkalommal rendezzük.
Összefogáson alapuló hagyományőrzés a Móri kistérségben
MAGYAR LÁBTENISZ SZÖVETSÉGI VERSENYEK  Magyar Lábtenisz Szövetség.
Határokon Túli Magyarságért Alapítvány 7621 PÉCS, János u. 22. Tel.: / , Fax: / fre .hu
Educatio Press Magyar Oktatási Hírügynökség. Előzmények, célok:  Az országban több mint 400 ezer felsőoktatási hallgató van.  A felsőoktatási területhez.
Savaria Dance Festival (Szombathely). Mi is a Savaria Nemzetközi táncverseny?  A Savaria Nemzetközi Táncverseny az ország legkiemelkedőbb versenytáncos.
Fenyő utcai és Béketelepi játszóterek építése
Hunyadiváros. Hunyadiváros Kecskemét Hunyadivárosi Részönkormányzat 2010  A részönkormányzat évben eddig 6 alkalommal ülésezett és 44 határozatot.
Rádió 1 Székesfehérvár FM Rádió 1 Sárbogárd FM 87.9
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
Promóciós eszközrendszerünk
KISALFÖLD VÁGTA A KISTÉRSÉG ÖSSZEFOGÁSÁÉRT KISALFÖLD VÁGTA A NEMZETI VÁGTA ELŐFUTAMA SZPONZORI CSOMAGOK - MEGJELENÉSI LEHETŐSÉGEK.
Tájékoztató a települési túraútvonalak létrehozásával kapcsolatos tapasztalatokról Márta Attila.
KÖZKÉZEN Felelősen a közösségért! Felelősen Fehérvárért! Farkas Tamás tanácsadó.
Regisztrációs szám: HU0013/NA/06 Pályázatcím: „Kuruckori kalandozás a Történelmi Beregben” Pályázó neve: Tarpa Nagyközség Önkormányzata Partner neve: Mezővári.
1106 Budapest, Fehér út 68. Telefonszám: + (36) 20 /
Iringó Népdalkör 2009/2010..
Gábor Dénes Tehetségpont
KISALFÖLD VÁGTA A KISTÉRSÉG ÖSSZEFOGÁSÁÉRT KISALFÖLD VÁGTA A NEMZETI VÁGTA ELŐFUTAMA MÁJUS Célunk: a nemzeti lovas hagyományok felelevenítésével.
A TURIZMUS GAZDASÁGTANA A NEMZETKÖZI AGROTURISZTIKAI FESZTIVÁL gazdasági hatása Előadó:Pintérné Kanyó Judit október 29.
 by Auto Consulting Cluster HU , péntek Széchenyi István Egyetem VIP Terem Győr, Egyetem tér 1. Részvételi díj: Autóipari Tanácsadó Klaszter.
A évi EMH kampány csatlakozási feltételei Hogyan szervezzünk sikeres és mégis költséghatékony városi kampányt? Szerencsi Éva Nemzeti Fejlesztési.
„Hogyan tegyük városunkat vonzóvá testvérvárosaink számára” Nemzetközi Turisztikai Konferencia Kaposvár, május 22.
Turisztikai Fórum Gárdony, november Program: I.Köszöntő és bevezető szezonértékelő az önkormányzat szemszögéből Tóth István polgármester II.Szezonértékelő.
Új Magyarország Vidékfejlesztési Program tájékoztatási és nyilvánossági feladatok 2009 ÚMVP Monitoring Bizottság június 29. Budapest.
A mai nap programja ig Köszöntő Polgármester Úr 5 perce Gyorsított tanév előkészítő információáradat ig integrációt segítő.
Budapest Mint Világváros
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
Európai Autómentes Nap és Mobilitási Hét Tatabányán Oláh András
Budapest, február 17. Ritkák, de nem kevesek - avagy sok ritka sokra megy,,Marketing, public relations és reklám az egészségügyben’’ XIV. Országos.
1,,Marketing, public relations és reklám az egészségügyben'' XII. Országos Konferencia Budapest - Hotel Platánus, február
Mit tesz az MNB a hazai lakosság pénzügyi kultúrájának fejlesztéséért? Dr. Simon András, kommunikációs igazgató Április 7.
Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
Idegenvezetők világnapja Idegenvezetők világnapja történelmi bemutató óta számos országban ünneplik az Idegenvezetői Világnapot. Némely európai.
Medvehagyma-fesztivál Orfű /17.. A programok színes palettájával, illetve gasztronómiai kuriózumokkal várja az érdeklődőket Orfű az áprilisban.
Budapest.
Budapest turisztikai marketingje
CIVILEK és ÖNKORMÁNYZATOK
automatikusan vált Meghívó Margitsziget Szigeti Sportvarázs június
TRUEFOOD RENDEZVÉNYEINK Március 12. Budapest: ”Kutatás az innovációért” Április 29. Budapest: INTÉZETLÁTOGATÁS a Campden & Chorleywood Magyarország.
„Nemzeti Vágta Bikali Vágta a Nemzeti Vágta Előfutama.”
14.30 Regisztráció Köszöntő – Vértes Tibor, elnök Megnyitó – L. Simon László, az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának elnöke
Szeretettel köszöntünk a Pesterzsébeti
Nemzetközi együttműködések „A BAKONYÉRT” Egyesületnél.
A projekt a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal támogatásával valósult meg.
A Cseh - Magyar Üzleti Klub. A Cseh Magyar Üzleti klub legfőbb céljának tekinti a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztését, és a cseh illetve magyar.
Az InfoRádió 95.8 hallgatottságának alakulása február, országos és budapesti hallgatottság -
2014. szeptember Célkitűzéseink Nemzetiségeinknek évszázadokon keresztül megőrzött kulturális, gasztronómiai és etnográfiai értékeinek bemutatása.
2014. augusztus 13. (szerda) Koronázási Szertartásjáték főpróbája Nemzeti Emlékhely.
Támogatói tájékoztató. A Magyar Ügyvédi Kamara november 15-én hetedik alkalommal rendezi meg a Magyar Ügyvédek Napját. Az egész napos rendezvény.
/06/17. Kakasfesztivál Kozármisleny.
„ A NAGY KÖNYV ” Programtervezet. Mi is ez? év legjelentősebb kulturális eseménye Játék, amelynek lényege, hogy mindenki szavazhat kedvenc magyar.
Szponzori ajánlat Produkciós támogatás. A művészeti központ A Palota három épületet foglal magába: A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem a világ élvonalába.
Tiszafüredi Halas Napok
Utazás Budapest. Helyszín, időpont Idén, 33-dik alkalommal, március 5-7 között kerül megrendezésre a Hungexpo budapesti vásárcsarnokban, Budapest.
Vásárhelyi Pál kereskedelmi Szakközépiskola
P ROGRAMALAP KERETÉBEN MEGHIRDETÉSRE KERÜLŐ PÁLYÁZATOK „Jászfényszaru Városközpontjának értékmegőrző megújítás” „Szociális városrehabilitáció Jászfényszaru.
Köszöntjük a Kálváriaparti Általános Iskolában! Mottónk: „Volt kicsi gyermek mind az, ki ma bölcs meg erős”
Budapest Turisztikai Marketingje Készítette : Romolhatatlan Norbert.
Királyné Kerék Anikó programvezető OFA Hálózat – Nyugat-dunántúli Regionális Iroda „KoopeRáció projekt hálózatépítéssel kapcsolatos kérdőíves felmérés.
A Gödöllői Királyi Kastély kiemelt projekt keretében történő fejlesztése Budapest, Vajdahunyad vára, február 24.
A széleskör ű demokráciát megteremt ő, a lakosság egészét képvisel ő, önként vállalt feladatokat végrehajtó, Értékmeg ő rz ő és értékteremt ő, Bodajkért.
Máté Szilvia programvezető OFA Hálózat - Észak-Alföldi Regionális Iroda „KoopeRáció projekt hálózatépítéssel kapcsolatos kérdőíves felmérés eredményének.
Gyógyturisztikai szekció április 1. Bozzay Andrásné Nemzetközi Balneológiai Konferencia.
Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság Döntők.
BTSZK Budapesti Turisztikai Szolgáltató Központ Nonprofit Kft. Budapest, mint vendégbarát desztináció - diákok segítségével, jó ötletekkel március.
A DANONE és az MLSZ együttműködésében
Koronázási Szertartásjáték főpróbája
2009–2010. évi iskolai naptár Ezt a sablont kinyomtatva falinaptárként használhatja, vagy bármely hónap diáját saját bemutatójába másolhatja. Ha meg szeretné.
Előadás másolata:

A NEMZETI VÁGTA- EGYEDÜLÁLLÓ TELEPÜLÉS MARKETING LEHETŐSÉG   2

2008. NYÍREGYHÁZA 2009. BÁCSALMÁS 3

2008. NYÍREGYHÁZA 2009. BÁCSALMÁS 4

96 település! 950 000-es nézettség! Több tízezer néző a helyszínen! Nemzeti Vágta 2008. 96 település! 950 000-es nézettség! Több tízezer néző a helyszínen! 5

Nemzeti Vágta 2009. 90 nevező település! Több, mint 1,2 millió néző a képernyők előtt! Több mint százezer néző a helyszínen! 6

Miért a Nemzeti Vágta? A Nemzeti Vágta a magyar városok és falvak ünnepe Újszerű kulturális esemény, amelynek célja, hogy egyfajta „országimázs fesztivált” hozzon létre A Nemzeti Vágta egyszerre kulturális seregszemle, turisztikai esemény és gasztronómiai fesztivál Magyar hagyományok ápolása, a magyar települések ünnepe és a magyar gondolatok kulturális megjelenítése A Nemzeti Vágta az ország lakosainak legnagyobb találkozója Ingyenes esemény- mindenki számára elérhető szórakozás, ünnep Közösségeket összekovácsoló, történelmi alapokat felelevenítő, nemzeti identitástudatot erősítő esemény 7

Miért a Nemzeti Vágta? A Nemzeti Vágta egy új műfajt teremtett a hazai fesztiválok között ( Budapesti Tavaszi Fesztivál, Sziget Fesztivál, Könyvhét, stb.) Egyedülálló médiaerővel rendelkező esemény Az induló települések, lovasok, lótulajdonosok számára kiváló üzleti lehetőség. A verseny összdíjazása: 44.000.000 Ft. 8

A TELEPÜLÉSEK MEGJELENÉSI LEHETŐSÉGEI A NEMZETI VÁGTA FELÜLET-RENDSZERÉBEN 9

Települések megjelenései a médiakampányban www.vagta.hu Az esemény hetében napi átlagos 60000 látogató 10

Települések megjelenései a médiakampányban PESTI EST KÜLÖNSZÁM Országosan és a helyszínen 100 000 példány 11

Vágta Hírmondó 5000 db VIP kiadvány 12

Megjelenések a kommunikációs kampányban 13

Indulás és nyerési lehetőség a versenyen Települések bevonulása 14

Indulás és nyerési lehetőség a versenyen Felvezetés a futamokhoz Többször elhangzik a település és a polgármester neve 15

Indulás és nyerési lehetőség a versenyen Felvezetés a futamokhoz 16

Indulás és nyerési lehetőség a versenyen Települések címerei a pálya kordonján 17

Indulás és nyerési lehetőség a versenyen Települések címerei a pálya kordonján 18

Indulás és nyerési lehetőség a versenyen Települések címere a versenyző ruházatán 19

Indulás és nyerési lehetőség a versenyen Nyilvános sorsolás celebritásokkal 20

Indulás és nyerési lehetőség a versenyen Műcsarnok: VIP fogadás, zászlók terme 21

Indulás és nyerési lehetőség a versenyeken NYEREMÉNYEK 22

Megjelenések a helyszínen, a Vágta Korzón 23

Megjelenések a helyszínen, a Vágta Korzón - Bemutatkozási és árusítási lehetőségek - 24

SZEMÉLYES PR LEHETŐSÉGEK VIP / Ötlet: testvérvárosok vezetőinek meghívása 25

PÉLDAÉRTÉKŰ ÖSSZEFOGÁS- BÁCSKAI VÁGTA- A NEMZETI VÁGTA ELSŐ REGIONÁLIS ELŐDÖNTŐJE 2009. Április 26. A Nemzeti Vágta szellemiségére építve, a Bajai Kistérség 2009. áprilisában rendezte a Nemzeti Vágta előfutamát, a Bácskai Vágtát. A kistérség polgármestereinek egyedülálló kezdeményezésére egy olyan lovas rendezvény valósult meg, amelyen húsz település képviseltette magát, és több mint ötezer néző jelent meg. A Nemzeti Vágta szervezői kiemelt kommunikációs támogatással is segítették az esemény sikerét. Ennek keretében a helyi és országos médiafelületeket, a Vágta központi kommunikációs rendszerét is felhasználták a rendezvény publicitásának növelésére. Közel ötven megjelenés – sajtó; Danubius Rádió, Internet, RTL Klub Az esemény sikerét jelzi, hogy a 2010-es budapesti rendezvényt megelőzően számos önkormányzat, kistérség, város jelezte, hasonló Előfutam rendezési szándékát. 26

A NEMZETI VÁGTA REGIONÁLIS ELŐDÖNTŐJE BÁCSKAI VÁGTA- A NEMZETI VÁGTA REGIONÁLIS ELŐDÖNTŐJE húsz település bemutatkozása; ötezer néző a helyszínen; országos és regionális média megjelenések 27

Egyedülálló helyi PR lehetőség! A Nemzeti Vágta Előfutamának szervezése- Egyedülálló helyi PR lehetőség! 1./ A kistérségek településeit összekovácsolja. 2./ A települések hírnevének öregbítése a régióban és országosan. 3./ „A Nemzeti Vágta házhoz megy” országszerte. Bekapcsolódási lehetőség az országos rendezvénysorozatba. 4./ Turisztikai vonzerő generálás. 5./ A hagyományok ápolásának kiváló színtere. Bemutatkozási lehetőséget biztosít a települések tánccsoportjainak, énekkarainak. 6./ Érdeklődést gerjeszt a magyar lovas hagyományok és a versenyek iránt. 7./ Nagyobb helyi és személyes PR lehetőség. 8./ A Nemzeti Vágta „társrendezvénynek” tekinti a helyi eseményeket. 28

emlékére kerül megrendezésre A Nemzeti Vágta 2010-ben Gróf Széchenyi István emlékére kerül megrendezésre Gróf Széchenyi István a modern, sokoldalú lovas katona mintaképe. A magyar lótenyésztés modernizációjának, illetve az európai (elsősorban angol) mintára kialakított lóversenyek atyja. A Nemzeti Vágta bizonyos értelemben szellemi örökösének tekinthető a Széchenyi által életre hívott reformkori magyar lóverseny mozgalomnak. 29

NEMZETI VÁGTA 2010. JÚNIUS 2-6. - PROGRAMTERV- 30

NEMZETI VÁGTA - 1. nap- 2010. június 2., szerda ’56-osok tere / Városliget   14:00- Nemzeti Vágta Megnyitó 14:00- 22:00 Országkonyha Gyermek programok Lovas bemutatók „Őrült Vágta” 31

2010. Június 3-4., csütörtök-péntek Nemzeti Vágta 2010. Június 3-4., csütörtök-péntek -2. nap- ’56-osok tere / Városliget   14:00- 22:00 Ország konyha Gyermek programok Lovas bemutatók „Őrült Vágta” fordulói -3. nap- 12:00 - 22:00 Országkonyha 32

Nemzeti Vágta -4. nap- 2010. június 5., szombat Budai Vár- Hősök tere   Budai Vár- Hősök tere 9:00- 10:00 Nemzeti Vágta díszfelvonulás Hősök tere 8:00- 10:00 Pályabelovaglás 10:00- 12:00 Nemzeti Vágta Díszfelvonulás beérkezése Gyermek programok- póni bemutatók Kis Huszár Vágta előfutamok 12:00-13:00 Történelmi gála próbája- részletei 13:00-17:00 Előfutamok Kis Huszár Vágta döntője Belső színpadon néptáncegyüttesek 18:00-22:00 Történelmi gála Vágta Divat-show Lovas ágazatok bemutatkozása- magasugrás; kocsihajtás Települések felvonulása, népviseleti-, kocsi- és szekér felvonulás 20:00-22:00 Táncház 33

Nemzeti Vágta -4. nap- 2010. június 5. szombat Andrássy út   Andrássy út 10:00- 22:00 Vágta Korzó ’56-osok tere / Városliget 10:00- 22:00 Országkonyha Gyermek programok Lovas bemutatók „Őrült Vágta” döntője 34

Nemzeti Vágta -5. nap- 2010. június 6. vasárnap Hősök tere   Hősök tere 8:00- 10:00 Pályabelovaglás 10:00-13:00 Huszárbemutató- Huszár nap kikiáltása Hagyományőrző felvonulás Település előfutamok Fogathajtó előfutamok Póni elődöntő 14:00-20:00 Település középdöntők Történelmi gála Széchenyi emlékfutam „Jótékonysági sztárfutam” Gyorsasági fogathajtás Olimpikon futam Nemzeti Vágta Döntő Díjátadó ceremónia Zene  35

Nemzeti Vágta -5. nap- 2010. június 6. vasárnap Andrássy út   Andrássy út 10:00- 20:00 Vágta Korzó ’56-osok tere / Városliget 10:00- 22:00 Országkonyha Gyermek programok Lovas sportág bemutatók 36

Információ 1./ www.vagta.hu 2./ Levelezési cím: 1024, Budapest Nyúl utca 13/b Telefon: 06 1 336 1302 Fax: 06 1 336 1303 E-mail: vagta@vagta.hu 37

KÖSZÖNJÜK A FIGYELMET! 38