Az EMAS kiépítése az önkormányzatoknál Dr. Éri Vilma igazgató, Környezettudományi Központ tanácsadó, Global to Local.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az Európai Unió támogatási alapjai, a as időszak újdonságai.
Advertisements

A külföldi továbbképzések módszertana, menedzsmentje, hasznosítása ( BI 2000 és BioGIS 2005 projektek) A Leonardo program mint a szakmai tanár(tovább)képzés.
A menedzsment tanácsadás egy tapasztalt ügyfél szemével November 17. Kapus István Senior Tanácsadó– Nestlé Hungária Kft. Üdvözöljük a világában!
Pelech Dávid Budapest Duna Kontakt Pont
Heves megye civil szervezeteinek szervezetfejlesztése A program az Európai Unió támogatásával valósul meg. K á rp á tok Alap í tv á ny – Magyarorsz á g.
NEMZETI ÉLELMISZER- TECHNOLÓGIA PLATFORM TEVÉKENYSÉGE Boródi Attila (ÉFOSZ) Budapest, szeptember 24.
A közötti időszak fejlesztési tervezésének megalapozása
Nemzeti Közlekedési Stratégia kialakítása Magyarországon Szűcs Lajos, főosztályvezető Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedési Infrastruktúra Főosztály.
Az EU „Városi környezet” tematikus stratégiája – a városi környezetgazdálkodás perspektívái Dr. Buzás Kálmánné KvVM Környezetpolitikai Osztály Szakmai.
ENERGIAIRÁNYÍTÁSI SZABVÁNYOK
Optimális szervezet Kiegyensúlyozott stratégiai mutatószám rendszerrel
Bemutatkozik a Nagykapos és Vidéke Társulás
KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN.
Tanuló (projekt)szervezet a Magyar Nemzeti Bankban
Fenntartható termelési és fogyasztási szokások ösztönzése akcióterv Szántó Szilvia Környezetfejlesztési Főosztály Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium.
Reflexiók a szakpolitika részéről - Városhálózati hatásértékelés Területfejlesztési értékelések workshop Budapest, április 25.
1 Területi koordinációs kapacitások Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal (NTH) Péti Márton főtervező.
Európai Uniós támogatásokat kezelő intézményrendszer a környezeti fejlesztésekben Kiss Pál 2007/04/20 Igazgató Fejlesztési Igazgatóság Környezetvédelmi.
Ugrás az első oldalra A jövőképtől a megvalósításig Városfejlesztés irányai, feladatok ban Dr. Szaló Péter szakállamtitkár A jövőképtől a megvalósításig.
1 Az „ÁROP A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése pályázat” háttere „Helyi igényekre épülő szervezetfejlesztés a Zalakarosi Polgármesteri Hivatalban”
Környezeti szemléletformálás
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
Az EU-pályázati rendszer gyakorlata Magyarországon
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
HELYI PARTNERSÉGEK, MINT A VIDÉKI KORMÁNYZÁS INNOVATÍV ESZKÖZEI 1 A Magyar Regionális Tudományi Társaság IX. vándorgyűlése Révkomárom, november 25.
Urban Audit Az egységes városstatisztikai adatbázis.
: ITI és EGTC Az ETT-k lehetséges szerepe a határ menti ITB-k megvalósításában.
Szervezetfejlesztési Program
Humánkontrolling Kiélezett verseny→ legjobb munkaerő
Környezeti kontrolling
Az Európai Unió környezetpolitikája Asszisztens hallgatók 19. tételéhez
1 A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK ÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEI A TERVEZÉSI GYAKORLATBAN A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK.
Dr. Éri Vilma igazgató, Környezettudományi Központ
Legyen kevesebb autó, tisztább város, több zöld! – Ajánlások a Városi Környezet Stratégiához Hegyi Gyula Budapest, november 13. Fővárosi Közgyűlés.
Hol a határ a pr és a valódi felelősségvállalás között?
Nemzetközi projekt az egészség társadalmi és gazdasági meghatározóiról Taller Ágnes december 4. DETERMINE.
MTA Regionális Kutatások Központja Szociális gazdaság a gyakorlatban Dr. G.Fekete Éva főmunkatárs, osztályvezető MTA Regionális Kutatások Központja, Miskolc.
KÖZÖSEN AZ UNIÓS FEJLESZTÉSI FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSÁÉRT Környezetpolitikai Fórum Budapest, Március 20. Partnerség és fenntarthatóság Dr. Szegvári.
Környezetközpontú irányítása rendszerek MSZ14001.
LEADER Közösségek határon átnyuló együttműködésének lehetőségei. Mártha Tibor április 24.
KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM előadó: dr. Bujáki Gábor igazgazó Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány.
Címalcím 1 Nemzeti Fejlesztési Terv - Regionális Operatív Program Wächter Balázs VÁTI Területfejlesztési Igazgatóság Stratégia tervezési iroda november.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
3. hét: az ISO 9001:2008-es szabványnak megfelelő
Vállalati emberi erőforrás menedzsment
Minőség menedzsment 6.előadás
EU szabályozás Általános környezetvédelmi jogtár Forrás:
Miért érdemes az eMagyarország hálózathoz tartozni? Az eMagyarország hálózat működése kézzelfogható eredményekkel járul hozzá a társadalom és a gazdaság.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
Ugrás az első oldalra Pályázatmenedzsment Rácz József tanácsadó Készült a NFGM támogatásával, a KKC-2007-K projekt keretében.
Miért is kell minősíteni a szoftverfejlesztő cégeket? Kinek jó ez? Az IVSZ Szoftverfejlesztési Tanúsítvány elindításának hátteréről Balatonfüred.
Projekt eredményeinek disszeminációja – 2. és 12. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban lévő önkormányzatok számára”
Területi politika főbb összefüggései. A disszertáció főbb területei 1.A regionális programozás elméleti alapjai 2.A programozási ciklus az Európai Unióban.
A Nemzeti Fejlesztési Terv
Környezeti elemek védelme II. Talajvédelem KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek.
Magyar Tudományos Akadémia Regionális Kutatások Központja Nyugat-magyarországi Tudományos Intézet Új fejlesztési övezet: Közép-Európa Az autóipar telephelyválasztásának.
2003. A környezeti helyzetfelméréstől a környezetirányítási rendszer auditálásáig Dr. Szegh Imre.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Környezeti elemek védelme II. Talajvédelem KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek.
„Szervezeti hatékonyság fejlesztése az egészségügyi ellátórendszerben – Területi együttműködések kialakítása” TÁMOP B Magyar Kórházszövetség XXVII.
11 Smart City Tagozat ülése BME EIT Neumann Tárgyaló, május óra 1111 Budapest, Egry J. u. 18. V1 ép. C213 Dr. Kovács Kálmán tagozati elnök.
„Hatásvizsgálat” c. tanulmány szennyvíz és hulladék témakörben szerzett tapasztalatai „Fenntartható települések” workshop Tokaj, július Csillag.
A BKK szerepe a TIDE nemzetközi projektben Új megoldások a közösségi közlekedésben - fenntarthatóság - integráció - finanszírozás - Pécs, november.
1 SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL (SZÖM) 1 2 A SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL Komplex eszköz a teljes körű intézményi önértékeléshez, és ez által az.
Társadalmi vitára kész a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia
A vállalatok társadalmi felelősségvállalása, mint a fenntarthatóságot támogató szemlélet - Berkesné Rodek Nóra -
Kölcsönös tanulás Gyakorlatának kezdeményezése: Néhány ajánlás
Az ÁFSZ minőségirányítási rendszerének kialakítása
Előadás másolata:

Az EMAS kiépítése az önkormányzatoknál Dr. Éri Vilma igazgató, Környezettudományi Központ tanácsadó, Global to Local

Környezettudományi Központ Center for Environmental Studies Miért fontos az EMAS az önkormányzatok számára?  Fontos települési környezeti problémák, amelyek megoldásában jelentős feladat járul az önkormányzatokra • erőforrás gazdálkodás, • fenntartható közlekedési rendszerek, • földterület gazdálkodás, • kommunális infrastruktúra fenntartása, fejlesztése • környezetegészségügyi problémák  Az önkormányzat jelentős gazdasági-piaci tényező • A közszféra beszerzései a GDP 11%-át teszik ki  Mint az emberekhez legközelebbi kormányzati szervezeteknek, fontos szerepük van a szemléletformálásban, a környezeti nevelésben

Környezettudományi Központ Center for Environmental Studies Miért az EMAS?  Mert a szemlélete közelebb áll az önkormányzatok működési filozófiájához  Mert az EMAS önkormányzatoknál történő sikeres alkalmazásáról vannak gyakorlati tapasztalatok és hozzáférhető információk

Környezettudományi Központ Center for Environmental Studies EMAS az európai önkormányzatokban Forrás: Az EurópaiUnió EMAS honlapja

Környezettudományi Központ Center for Environmental Studies Önkormányzati EMAS projektek Magyarországon A miskolci projektek • • • Mindkettő partnerekkel, fokozatosan kiépítve a rendszert • Kedvező tapasztalatok

Környezettudományi Központ Center for Environmental Studies A tapasztalatok  A vezetés elkötelezettsége, támogatása alapvető feltétel  A tevékenységek rendszerbe foglalása már önmagában is hasznos: segíti a súlypontok kijelölését, világossá válnak a feladatok és a közöttük levő összefüggések, erősíti a környezetvédelmi szemléletet, eredményesebb a végrehajtás  Reális, végrehajtható programot kell kidolgozni, így biztosítható a program hitele, fenntarthatósága és folyamatos javulása  Az EMAS minőségbiztosítási rendszerekkel integráltan is bevezethető  A bevezetés nem feltétlenül igényel magas költségeket  Az eredmények megítélése kedvező, bár pontos nyilvántartás, felmérés nem készült róluk

Környezettudományi Központ Center for Environmental Studies Az EMAS eredményei az európai önkormányzatoknál Számos eredmény  az anyag- és energiagazdálkodásban, • a víz- és az energiafelhasználással, a hulladék csökkentéssel, a szállításigényesség csökkentésével járó közvetlen hatások elérhetik az önkormányzati költségvetés 10%-át, s ezeken a területeken mindig van valamennyi megtakarítási lehetőség;  a környezetbarát közbeszerzésekben,  a hulladékgazdálkodásban.  A megtakarításokról azonban eddig nem készült összegző felmérés.

Környezettudományi Központ Center for Environmental Studies Az EMAS előnyei  A hatékonyság javulása és bizonyos megtakarítások mellett  Az önkormányzati feladatok jobb ellátása,  A szervezet hitelének, felkészültségének javulása és a szervezeti kultúra változása;

Környezettudományi Központ Center for Environmental Studies A továbblépésre vonatkozó következtetések:  Az EMASt érdemes további önkormányzatoknál is bevezetni  A módszert tovább kell fejleszteni, hogy egyszerűbb és olcsóbb legyen  Fel kell mérni, milyen eredményekkel jár az EMAS alkalmazása

Környezettudományi Központ Center for Environmental Studies A NEST* projekt EMAS HÁLÓZAT A FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉSÉRT

Környezettudományi Központ Center for Environmental StudiesPartnerek  Kirklees – A projekt kedvezményezettje, az EU által a legjobb területi önkormányzati EMAS-ért adományozott díj kitüntetettje;  Global to Local (G2L) – a környezetközpontú irányítási rendszerekre szakosodott környezetvédelmi tanácsadó cég;  CEMR – Az Európai Önkormányzatok és Régiók Bizottsága;  Lengyelország, A tanácsadók ernyőszervezete (UAC), Trzebina , Plock , Olkusz ;  Hungary, Dunaújváros , Győr , Sopron , Miskolc ;  Görögország, EPTA, Holargos , Serres , Olympia ;

Környezettudományi Központ Center for Environmental Studies A NEST projekt célja  Módszer kidolgozása az EMAS-nak a kisebb, kevés forrással rendelkező európai önkormányzatoknál történő bevezetéséhez  Az EMAS elterjesztése azokban az országokban (Görögországban és az új tagállamokban) és azokban a szektorokban (az önkormányzatoknál), ahol az EMAS-ban történő részvétel alacsony arányú

Környezettudományi Központ Center for Environmental StudiesFeladatok 1.Projekt menedzsment 2.Az önkormányzatok megismertetése az önkormányzati tevékenységre adaptált EMAS folyamattal, tréning program, kézikönyv, módszertan kidolgozása 3.Az EMAS-ba bevonandó területek kiválasztása, benchmarking 4.Az EMAS bevezetése a részt vevő önkormányzati csoportoknál 5.A teljesítmény nyomonkövetése: felülvizsgálat és tanúsítás, a demonstráció előnyeit bemutató pénzügyi és gazdasági jelzőszámok kiválasztása és alkalmazása 6.Kommunikációs stratégia kidolgozása és végrehajtása

Környezettudományi Központ Center for Environmental Studies Hol tart most a NEST projekt?  A módszertan első változata elkészült és kipróbálásra került.  Az EMAS és a módszer megismerte- tésére tréningeket szerveztünk.  A részt vevő önkormányzatok elkészí- tették a környezeti politikájukat és elvé- gezték a környezeti állapotfelmérést.  Jelenleg dolgoznak a környezeti programjukon és az irányítási rendszerükön, amely októberében kerül bevezetésre.  Elkezdtük az élenjáró környezetbarát megoldások összegyűjtését.

Környezettudományi Központ Center for Environmental Studies Az EMAS és az EU Városi Környezet Tematikus Stratégiája  Cél: „...integrált horizontális megközelítés elősegítése a közösségi politikákban és a városi környezet minőségének javítása...”  lakos feletti városi agglomerációknak városi környezetgazdálkodási tervet és környezetgazdálkodási rendszert kell bevezetniük  4 egymással összefüggő téma: fenntartható városgazdálkodás, fenntartható városi közlekedés, fenntartható építés és fenntartható várostervezés

Környezettudományi Központ Center for Environmental Studies A Városi Környezet Tematikus Stratégia és a környezetgazdálkodási rendszer  A környezetgazdálkodási terv évre szól, 4-5 évente kell megújítani  A terv kidolgozási folyamatát szabályozza a környezetgazdálkodási rendszer  Az ismert környezetgazdálkodási rendszerek alkalmazása nem előírás, a környezetgazdálkodási terv készítésének ajánlott szakaszai azonban megfeleltethetők a környezeti menedzsment rendszerek lépéseinek  A rendszer kidolgozását támogató tevékenységek: a városok egymás közötti kapcsolattartása, az élenjáró megoldások átadása/átvétele, tréning

Környezettudományi Központ Center for Environmental Studies Az ajánlott környezetgazdálkodási rendszer z EMAS lépések é

Köszönöm a figyelmet.