International Spa Association Nemzetközi SPA Szövetség

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Bizalom, társadalmi tőke, intézményi kötődés
Advertisements

Utazás, szabadidő és turizmus csoport Az egészségturizmus éve Oláh László igazgató Stratégiai Termékek Igazgatósága Magyar Fürdőszövetség Közgyűlése.
Románia Spanyolország Olaszország Portugália Izland Svédország Norvégia Finnország Franciaország Oroszország ÚjraVége Húzd az országhoz a nevét!
Valós idejű tesztlefedettség- monitorozás JEE környezetben Dr. Ferenc Rudolf, Szegedi Tudományegyetem Bakota Tibor, FrontEndART Szoftver Kft.
 Nemzeti kutatástámogatók, például OTKA, MTA, DFG, ESRC, NWO  Két- és többoldalú megállapodások  ERA-Nets  Joint Programming  European Science Foundation.
To protect the confidential and proprietary information included in this material, it may not be disclosed or provided to any third parties without the.
A magyarországi kockázatitőke- finanszírozás másfél évtizede ( ) Készítette: Papp Zsuzsa Tivadari Evelin.
MÓDSZER Magyarországon a 0-18 éves korosztályban elemeztük a kórházi felvételt igénylő égések számát a GYÓGYINFOK-tól kapott, közötti adatok.
CHIEFTEC – Industrial Co., Ltd
Wellness lehetőségek A wellness, mint az egészségturizmus része.
Nemzetközi körkép az Élelmiszer Önrendelkezésről
A független iskolák helyzete Európában Az ECNAIS 2011-es konferenciája alapján.
Üdvözlöm Önöket a Mezőgazdasági Megoldások és Együttműködés Konferencián! Harkány, Magyarország Június 2009 John Heisdorffer Az Iowai Szójaszövetség elnöke.
Üdvözöljük Waldviertelben. következetesség kézimunka tapasztalat bölcsesség megbecsülés.
TDM Szakmai Nap november 21.
Az adománygyűjtés kezdeti lépései a Magyar Természetvédők Szövetségénél Ladányi-Benedikt Ildikó kommunikációs munkatárs szeptember 20.
Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen NANE
VÁLTOZÁSOK EURÓPA TÉRKÉPÉN ÚJ NEMZETÁLLAMOK: OLASZORSZÁG, NÉMETORSZÁG
Kommunikáció az egyetemen c. konferencia ápr. 28.
1)A SZÖVETSÉGI ÁLLAMBERENDEZÉS ORSZÁGUNKBAN V.rész A LEGÚJABB KORI HAZAI ALKOTMÁNYOSSÁG ÉS ÁLLAMISÁG TÖRTÉNETE.
A CONTROLLING MINT INTERDISZCIPLINÁRIS TUDOMÁNY
Külföldi TDK konferencia lehetőségek Kókai Judit márc. 6.
Egészségturizmus fogalma
Iskolai könyvtárak külföldön. Kezdetben közös fejlődés  USA és Európa – sz. közös fejlődés a közművelődési könyvtárakkal Németország, Dánia, Franciaország,
A versenyképesség technikai-minőségi oldaláról a „Schumpeter-termékek” kereskedelmének tükrében The research leading to these results has received funding.
Folie 1 Ausztria mint gazdasági telephely Európai üzleti tevékenységének kiindulópontja Birgit Reiter-Braunwieser ABA-Invest in Austria Sopron, Februar.
A Neumann Kht. a kreatív iparágak szolgálatában Mátrai Julianna Pályázati szakértő Neumann János Digitális Könyvtár és Multimédia Központ Kht november.
Egy példa: hogyan született (volna) a vadászrepülő flotta cseréjére vonatkozó döntés? A ZMNE szolnoki kampuszában, 2002-ben, a „FUTURE AVIATION TECHNOLOGIES”
ORSZÁGOS BŰNMEGELŐZÉSI BIZOTTSÁG MÁRCIUS 7. DR. BODA JÓZSEF R. EZREDES MAKULA GYÖRGY R. SZÁZADOS Európai Roma Rendvédelmi Bajtársi Közhasznú Egyesület.
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
DISSZEMINÁCIÓ A projektek eredményeinek terjesztése május 2. Tordai Péter, Tempus Közalapítvány.
Összehasonlító pedagógia
A multikultúra megítélése
A szolgáltatás nemzetközi megvalósulási formáinak elemzése 1.A szolgáltatási „piac” várható változásai: tudományterületi térkép összeállítása, potenciális.
2012. január 25. Rozsnyai Krisztina 1 A felsőoktatás minőségbiztosítása Európában – a minőségbiztosítás és a nemzetköziesedés Rozsnyai Krisztina MAB Magyar.
FOE Szakmai Napok 2012 FOE Szakmai Napok 2012 GrECo Group Risk and Insurance Management Andó György.
Európai Vegyipari Szociális Párbeszéd Bizottság Balatonszemes.
Nemzetközi együttműködések „A BAKONYÉRT” Egyesületnél.
KÖZSZOLGÁLTATÁS TERVEZÉSE, SZERVEZÉSE Általános Vállalkozási Főiskola III. évfolyam 2008/2009. tanév 3. Az Európai Unió politikái.
Elemezze cége innovációs potenciálját! ‘800 európai vállalkozás mint összehasonlítási alap’
A Nemzetközi Turizmus eredményei 2013-ben és kilátások 2014-ra UTAZÁS Fórum Budapest 2014 Február 27 Zoltán Somogyi Executive Director.
Spirit Hotel Thermal Spa
A nukleáris fegyverek elleni harc világnapja Március 1.
A felsőoktatás néhány demográfiai kérdése A külföldön tanuló hallgatók.
barátok és kollegák-itthon és külföldön-, határokon átívelő kapcsolatok és utazások, csereprogramok szakmai tudást támogató szövetség, továbbképzések,
A Magyar Turizmus Zrt. egészségturisztikai marketing tevékenysége Dr
Tourinform. Tourinform irodák 150 iroda 9 regionális szervezet 2 millió látogató Információk kiadványok rendezvények kiállítások továbbképzések.
Nemzetközi civil pályázati lehetőségek
Az Európai Unió.
HongkonG Kína kapuja.
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
ELLENŐRZŐ KÉRDÉSEK 2. sz. oktatási kérdés anyagából Nem Háborús Műveletek 1. Emlékszik még a világháboruk megdöbbető adataira, melyik a helyes a, - 1.
Az UNESCO programja UNESCO Information for All Program (IFAP, I4-all) Az ismeretterjesztés és az élethosszig tartó tanulás előmozdítása érdekében könyvtárosok,
Belépés a felsőoktatásba: nemzetközi tendenciák Jelentkezési tendenciák kutatás – műhelykonferencia június 16. Kasza Georgina.
Let’s coach it!
Have you ever asked yourself: PART FCL – What's behind it and how does it affect me? Airprox – What to do when coming too close? Alternative propulsion.
1 Néhány szó az EBSCO-ról Jan Luprich, Lukács Eszter - EBSCO.
Előrelépés a digitális akadémiai világban Béky Endre Elsevier 2006 október 18.
Ezt tanultam földrajz órán…
A Nemzetközi Turizmus UTAZÁS Fórum Budapest 2015 Február 26
Hólyagfájdalom szindróma / Interstitialis cystitis
International Olympiad in Informatics
A „népek tavasza” Forradalmak ben
EBSCO Information Services
Paradigmaváltás a wellness szolgáltatások terén
Nemzetközi kapcsolatok Fabry International Network 5th Fabry Expert Meeting Athén május
„Tudásátadás – generációk összefogása a családban és a munkahelyen”
Új fogalmak és jelenségek a felsőoktatás nemzetköziesedésében: összefüggések a bolognai folyamattal A nemzetköziesedés folyamata a magyar felsőoktatásban.
Balázsi Ildikó Oktatási Hivatal
Előadás másolata:

International Spa Association Nemzetközi SPA Szövetség Biankini Mónika Rogner Hotel & Spa Lotus Therme Hévíz ”A pihenésre, élményszerzésre, elmélyülésre és a boldogságra fordított idő”

Ki vagy mi is az ISPA? Az ISPA egy, a Spa-ágazat világszerte elismert szervezete ill. egyesülése. A tagok színes palettáján szerepelnek fürdőkön, szállodákon, gyógyászati központokon, óceánjáró hajókon, szépségfarmokon, szépségszalonokon kiszolgáló és termelő cégek is. Az ISPA arra kötelezte el magát, hogy összefüggést ill.hidat képezzen abból a célból, hogy bizonyos sztenderdeket határozzon meg, a tagok számára hozzáférhetővé tegye az új fejlesztéseket, valamint hogy egy koalíciót képezzen az ágazat számára. Az ISPA célja felhívni az emberek figyelmét a mai idők szabadságának pihentető és egészségmegőrző formájának fontosságáról. Az ISPA SPA-élmény definíciója ”A pihenésre, élményszerzésre, elmélyülésre és a boldogságra fordított idő”

Az ISPA megalakulásától napjainkig A szövetség 1991 - ben alakult az Amerikai Egyesült Államokban 60 taggal. Az ISPA európai egysége 1997 - ben Banffban alakult meg 30 taggal. Az ISPA ázsiai egysége 1998 - ban Szingapúrban alakult meg.

Az ISPA tagjai Világszerte 1700 tag. 170 tag Európában 18 országban, beleértve Egyiptomot, Dél-Afrikát, Izraelt és Dubai-t.

A tagok kategóriái, Club Spa-k Óceánjáró hajók Day-Spa-k Szépség- és egészségfarmok Gyógyászati központok Gyógyfürdők Vitál & Wellness Szállodák Spa ágazatot ellátó cégek

Európai tagok például: Health Resort, Anglia Grotta Giusti Spa, Olaszország Brenner’s Park Hotel & Spa, Németország Biodroga, Németország Clarins Anglia és Clarins Franciaország Rogner-Bad Blumau, Ausztria Rogner Hotel & Spa Lotus Therme, Hévíz-Magyarország

International SPA Association Membership Growth Internationally Source: International SPA Association

International SPA Association Membership Growth Europe Source: International SPA Association

Az ISPA céljai * A terminológia egységesítése a globális érthetőség érdekében * Az információk továbbadása az ágazat tagjai felé egy sokak számára érthető, közös nyelven * Együttműködés az egyes szervezetekkel, pl. ESPA * A nemzeti szervezetek felvétele az ISPA rendszerébe * Együttműködés átfogó szakismerettel rendelkező cégekkel * Közös munka az emberek test- és wellnesstudatának felébresztése érdekében

Az ISPA missziója Erősíteni kell a Spa ágazatot illető tudatot, tájékoztatni kell a nyilvánosságot, valamint az ágazat képviselőit az ”élethosszig tartó” ”Spa-tapasztalat” előnyeiről. A Spa-knak mindig naprakésznek kell lenniük a legújabb fejlesztésekről és kutatásokról!

ISPA Európa projektek Sztenderdek és kezelések oktatása Piackutatás Konferenciák évenkénti rendszerességgel Regionális meetingek Új tagok toborzása Kapcsolattartás a sajtóval Önöktől kapott információk

International SPA Association Number of Educational Classes Source: 2000 ISPA Member Survey

International SPA Association Trends Body Treatments on the Rise Treatments using Rocks & Stones Asian Treatments such as Thai Massage Anti-Aging Treatments Facials and Pedicures for Men Education for at Home Personal Rituals Source: 2000 ISPA Member Survey

Mennyibe kerül a tagság? évi USD $ 470 Jól informáltnak lenni és kapcsolatban maradni Növelni a piaci részesedést Együttműködni az ágazat vezető cégeivel Segítség a marketingmunkában és a sajtóval való kapcsolattartásban Költségcsökkentés Felvétel az ISPA weboldalára Továbbképzési lehetőségek Éves konferenciák, regionális meetingek Magazinok

Miért legyünk ISPA szponzorok? A szponzorok sok elismerést kapnak, valamint a lehetőséget arra, hogy növeljék piaci részesedésüket és maradandó benyomást hagyjanak hátra ebben a gyorsan növekvő ágazatban!

ISPA Europe Annual Conference The Springs of Life - European Spa Tradition ISPA Europe Annual Conference 29th May to 2nd June 2002 at Lasko Health Resort