A szülők tájékoztatása, véleménye a kompetencia alapú oktatás céljáról gyakorlatáról Készítette: Fehér Miklósné óvodavezető.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A KÓPÉVÁR ÓVODA SZAKMAI BESZÁMOLÓJA A TÁMOP
Advertisements

TÁMOP / TÁMOP / A kompetencia alapú oktatás megvalósítása Mosonmagyaróváron A pályázati kiírás forrását az Európai.
A sportiskolába járó tanulók szüleinek válaszai a kérdőíves felmérésre (1245 válaszadó)
Vélemények a tehetségről
Nemzetközi Médiakonferencia Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat
„Művészettel a jövő művészeiért” TÁMOP-3. 1
Tisztelt Látogatóink! Szeretnénk rövid tájékoztatást adni az általános iskolában megvalósuló új tanulásszervezési eljárásokról és azok tartalmáról a TÁMOP.
„Ezt egy életen át kell játszani”
A TÁMOP pályázat bemutatása. A támogatás célja -A befogadó közoktatási rendszer megteremtése -A sajátos nevelési igényű gyerekek, tanulók sikeres.
A HEFOP program bemutatása Nyíregyháza,
A kompetencia-alapú oktatás bevezetése a kistokaji ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN Biztos alap, biztos jövő.
Kompetencia alapú oktatás a Közgazdasági Szakközépiskolában TÁMOP / „Kompetencia alapú oktatással a minőségért Zala megyében”
„Kompetencia alapú oktatás- egyenlő hozzáférés a vésztői Szabó Pál Általános Iskolában” TÁMOP / „ Az első mag ezerszer újra kel, folyton.
Csillag Ferenc MFPI közoktatási szakértő
Pécs, április 19.. „Reflektív szociális képzési rendszer a 21. században” TÁMOP /2-C/ „A TANANYAGTARTALMAK FEJLESZTÉSE EREDMÉNYEINEK.
TÁMOP / Humánszolgáltatások szabaduló fogvatartottak részére.
A munka világával kapcsolatos tudás
A nevelés története Bevezetés. Rendszertani felosztás.
Sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelése Együtt egy-másért! TÁMOP-3.4.2/09/ október 28.
Változások – kompetenciafejlesztés az óvodai nevelésben
A sikeres integráció, inklúzió feltételei
SZÜLŐK LÁZZAL, LÁZCSILLAPÍTÁSSAL KAPCSOLATOS ISMERETEI
NYME-AK Neveléstudományi Intézet Gyógypedagógia Intézeti Tanszék Állatasszisztált terápiák a gyógypedagógiai rehabilitációban Témavezető: Taufer Ildikó.
Orosházi Evangélikus Általános Iskola és Gimnázium
szakmérnök hallgatók számára
Igénymérés a 2010/2011-es tanévben Beszámoló Összeállította: Fülöp Lászlóné Minőségirányítási vezető.
A halmozottan hátrányos helyzetű általános- és középiskolások nevelését/oktatását segítő pedagógiai rendszer Győr, Mosolits Lászlóné, Ildikó.
IKT-alapú programcsomag alkalmazása a szociális kompetencia fejlesztésében Készítette: Andiné Csorba Klára
"Talán a legnagyobb pedagógiai téveszme az a vélemény, hogy az ember csak azt tanulja meg, amit megtanítanak neki. A mintegy mellékesen elsajátított, tartós.

Kompetensek lettünk? június 27..
 SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK VENDÉGEINKET  A TÁMOP Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben pályázat projektindító.
Pszichológiai és gyógypedagógiai diagnosztika
Korszerű óvodapedagógiai módszerek, eljárások alkalmazása a Csertán Sándor Általános Iskola és Óvodában TÁMOP / projekt TEMATIKUS MÜHELYFOGLALKOZÁS.
QualcoDuna interkalibráció Talaj- és levegövizsgálati körmérések évi értékelése (2007.) Dr. Biliczkiné Gaál Piroska VITUKI Kht. Minőségbiztosítási és Ellenőrzési.
A pedagógiai program készítése
„Jót, s jól! Ebben áll a nagy titok!”
HEF OP / A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ TANULÓK EGYÜTTNEVELÉSE
HOGYAN VALÓSÍTHATÓ MEG A TÁMOP A HANGSZERES OKTATÁSBAN?
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ ) II. SZAKASZ ” TÁMOP / Almárium – Trescsik Angéla Ne kerteljünk, tanuljunk lépésről.
Innováció Intézményi fejlesztés Egyenlő hozzáférés
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ ) II. SZAKASZ ” TÁMOP / Csipp-csepp, egy csepp – Ritmus az életünkben Papp Leonóra.
Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
A szaktanácsadó segítő szerepe
TÁMOP Kompetencia alapú oktatás Egyenlő hozzáférés innovatív intézményekben.
SZÜLŐI ELÉGEDETTSÉG MÉRÉS ÓVODAI FEJLESZTÉS 2011/2012
Szeretettel köszöntöm
Ötletek, javaslatok a kritériumok dokumentum szintű beépítésére
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Iskolapszichológus protokoll – vitapontok, dilemmák és megoldási javaslatok 2. N. Kollár Katalin és Martonné Tamás Márta március 22.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
TÁM-PONT A TESSÉK! Közhasznú Egyesület és a Törökbálinti Kórház mentálhigiénés segítő programja egészségügyi dolgozók számára.
Pályaválasztást segítő, pályaorientációs program a gyermekotthonokban és lakásotthonokban nevelkedő gyermekek számára.
Cím szöveg – Second level Third level – Fourth level » Fifth level TÁMOP Tájékoztató Nap „Interaktív elektronikus tananyagok fejlesztése” projekt.
„ÚT A JÖVŐBE” Pályaválasztást segítő, pályaorientációs program a gyermekotthonokban és lakásotthonokban nevelkedő gyermekek számára.
Az iskola és a szülők kapcsolattartási formái a Csaholci Általános Iskola intézményében Készítette: Kádár Ágnes mesterpedagógus szaktanácsadó
Tovább együtt eredményesen … A FELSŐ TAGOZAT ÍGY.
A SZÜLŐI KOMPETENCIA TÁMOGATÁSA A KAPOSVÁRI EGYETEM GYAKORLÓ ÓVODÁJÁBAN Budapest augusztus 31.
Barcsák Marianna - KPSZTI
Márkus Lászlóné Intézményvezető Közoktatási szakértő
Készítette: Lőrincz Ágota óvodapedagógus
A LURKÓ-TÁBOR, mint a jó gyakorlat dokumentációja
NEVELŐI ÉRTEKEZLETRE A FÉLÉVES ÉRTÉKELÉS ELŐKÉSZÍTÉSE Farkasné Egyed Zsuzsanna saját óvodai munkaanyag, forrásként felhasználható.
Nyilvánosság biztosítása a TIE projektben
  Mit jelent a kompetencia alapú óvodai programcsomag használata a gyerekek számára?
Csoportos technikák, kompetencia-fejlesztő foglalkozások
Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző Iskola Budapest
Esély a szülőknek, lehetőség
SZOKÁS SZABÁLYRENDSZER, NEVELŐMUNKA TERVEZÉSE ELLENŐRZÉS TERÜLETEI FELADATMEGOSZTÁS Farkasné Egyed Zsuzsa
Előadás másolata:

A szülők tájékoztatása, véleménye a kompetencia alapú oktatás céljáról gyakorlatáról Készítette: Fehér Miklósné óvodavezető

A tájékoztatás választott formái a kompetencia alapú nevelésről A tájékoztatás választott formái a kompetencia alapú nevelésről  Egyetértési jog gyakorlása a pályázat beadásához  Előzetes tájékoztatás a helyi médián keresztül  Általános tájékoztatás a csoport szülői értekezleteken /tesztelő csoportok/ Az 1993 évi közoktatási tv. kimondja a Szülői tájékoztatás kötelezettségét

A folyamatjellegű tájékoztatás formái  Gyűjtőmunkába való bevonás  Írásos tájékoztató  Gyermekmunkák kiállítása

A tájékoztatás formái és módszerei  Célirányos rétegtájékoztatás az érintettekkel  Választott módszer  A tájékoztatás tartalma

Indirekt módszerek a szülők megnyerésére Indirekt módszerek a szülők megnyerésére  A gyermekek élmény beszámolói  A sikeres tevékenységeket a gyerekek otthon is ismételni akarták  Az újszerű témák, technikák

A tájékoztatás eredménye  A szülők lelkes segítők a feltételek megteremtésében, a gyűjtő munkában  Ismertté és elfogadottá vált a programcsomag a szülők körében  Értékelték újszerűségét, meglátták, hogy a középpontban a gyermek van

A szülők véleménye  Szülői vélemények a programcsomag kérdőívein  A szülők spontán vélemény nyilvánításai  Híradó lánc  Hírharang

Szülői véleménynyilvánítás kérdőíves formában  Kérdőíves vizsgálat célja  A kérdőíves vizsgálat adatai  A kérdések irányultsága

Szülői kérdőívek értékelése  A megkérdezett szülők 100 %-a jelezte, hogy szervezett formában értesült arról, hogy gyermeke kompetencia alapú programcsomag kipróbálásában vesz részt.  39 szülő tudott olyan tevékenységet felsorolni, mely a programcsomaggal van kapcsolatban.  Csoportbeli élményekre is rákérdeztünk, amelyről gyermeke otthon beszámolt – 33 szülő sorolt fel a programcsomag megvalósítása során keletkezett élményről.  40 szülő jelezte, hogy támogatást nyújtott a programcsomag megvalósításához  50 szülő örült a programcsomag bevezetésének  51 szülő elégedett a programcsomag által nyújtott nevelő-fejlesztő munkával  49 szülő jelezte, hogy tapasztalta a programcsomag fejlesztő hatását gyermekén

Szülői kérdőívek értékelése  38 szülő fogalmazott meg konkrét fejlődést pl.: –kiemelték a gyermek kézügyességének intenzív fejlődését –Akarati tulajdonságaik, személyiség fejlődését –Ismereti és érdeklődési körének bővülését –Szocializációs fejlődését, önállóságát –Gyakorlatias gondolkodás az élet dolgairól –Bátrabb, nyitottabb, aktívabb –Szókincse bővült, kifejezőkészsége javult –Átgondoltabb, önállóbb, kreatívabb, kezdeményezőbb

Köszönöm a figyelmet!