Térségi tanoda hálózat BHIM RAO Egyesület

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kaposvár.
Advertisements

Területfejlesztés és esélyegyenlőség a Barcsi kistérségben
Az Európában élő körülbelül 10–12 millió roma közül sokan naponta szembesülnek az előítéletekkel, a tolerancia hiányával, a hátrányos megkülönböztetéssel.
Komplex kistérségi programok a gyerekszegénység csökkentéséért Kun Zsuzsa, MTA KTI Gyerekprogram Iroda.
A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
Roma Integráció Évtizede Program Stratégiai Terv 68/2007. OGY határozat Rauh Edit Szociális és Munkaügyi Minisztérium.
Dél-Dunántúli Regionális Forrásközpont Szolgáltató Nonprofit Kft.
Nyitórendezvény Edelény, „Digitális írástudással a munkaerő-piaci aktivitás elősegítéséért”
Ötvös Mónika Felelő(s) Közösségek Nemzetközi Konferencia
A munkanélküliség káros hatásának csökkentése foglalkoztatási projektek generálásával egy kistérségben Zentai Gábor Szigetvári Kultúr- és Zöld Zóna Egyesület.
A hátrányos helyzet kezelésének középiskolai modellkísérletei Vályi Péter Szakképző Iskola és Kollégium Tamási június 4.
S IROKI R OMA - M AGYAR E GYESÜLET. A Z EGYESÜLETRŐL ban alakult - Székhelye: a Közösségi Ház és Információs Központ (volt Tűzoltó szertár) Szervezeti.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Európai Uniós pályázatok Első Orosházi Kistérségi Civil Szemináriumi napok Első Orosházi Kistérségi Civil Szemináriumi napok December 8. Barák Anita.
általános főig. helyettes
Szőke István Szakmai igazgató Dombóvár - Roma Fórum.
M ű szaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Szervezete.
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
A Magyar Köztársaság kormánya. Folytatódnak a kormány oktatási esélyegyenlőségi programjai Arató Gergely államtitkár prezentációja Budapest, augusztus.
A köznevelési törvény tehetséggondozási aspektusai, felkészítés a minőségi felsőoktatásra a közoktatásban Dr. Kaposi József Oktatáskutató és Fejlesztő.
A kompetencia-alapú oktatás bevezetése a kistokaji ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN Biztos alap, biztos jövő.
1. Tájékoztató az Oktatási Minisztérium HEF OP pályázati kiírásairól február 24.
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
Információs nap Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért Támop /2 Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért.
Pályázati eredmények Humánerőforrás – fejlesztési Operatív Program Pályázati eredmények Humánerőforrás – fejlesztési Operatív Program Hátrányos helyzetű.
VERSENYKÉPES DEBRECENI EGYETEM Mentorszolgáltatás kialakításának lépései a Debreceni Egyetemen Juhász Béla Szilárd- DEMEK.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
Kisújszállás: itt mindenkire szerep vár TÁMOP A közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában.
TÁMOP-3.4.4/B-08/1  Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében regionális tehetségsegítő hálózat, a tehetségsegítés terén szakmai együttműködési rendszer kialakítása.
MENTORI MEGSEGÍTÉS A GÖLLESZ VIKTOR SPECIÁLIS SZAKISKOLÁBAN.
A büntetés-végrehajtási szervezet részvétele
Tevékenységeink, tapasztalataink a roma szervezetekkel történő együttműködés terén, a romák képzésének, foglalkoztatásának előmozdítása érdekében 2007.
Dr. Brebán Valéria főigazgató Dombóvár - Roma Fórum.
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
OFA Hálózat évi tevékenységei
NŐ az ESÉLY! Esélyegyenlőségi program Zala megyében A projekt az Európai Unió és a Magyar Köztársaság támogatásával valósul meg.
Roma Központ Nagykanizsa Magyar-Horvát Szakértői Akadémia szeminárium
Patrónus program és ezzel együtt az IPR bevezetése 2007/ 2008-as tanévtől a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók esélyenlőségének biztosítása céljából.
Az Esélyegyenlőség és az ESZA alapelveinek érvényesítése Európai Unió Magyarország -Budapest Európai jogfejlődés Luxemburgi és Lisszaboni folyamat.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
A foglalkoztatási paktumok célja Megismerni a térség foglalkoztatási helyzetét Összehangolni a térség gazdasági és humánerőforrás fejlesztési tevékenységeit.
Foglalkoztatási Fórum Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum 2011
Látássérült Nők Munkaerőpiaci Reintegrációja a Fehér Bot Alapítványnál A „Sorstárssegítők a Szociális Szférában” című programról.
"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP /
Munkaerő-piaci helyzetkép Borsod-Abaúj-Zemplén megyében
A Munkaerő-piaci helyzet Miskolcon Kiss Gábor főosztályvezető.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Munkaintegráció útjai Zalában, a második esély iskolák szerepe.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Zalai alternatív munkaerő-piaci szolgáltatások bemutatása.
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
A KEZDŐ KÉPZÉSI SZAKASZ FEJLESZTÉSI IRÁNYAI ÉS LEHETŐSÉGEI Dr. Csonka Csabáné 2007.
HEFOP/2004/1.3.1 A HEFOP – „Második Esély” – Roma nők munkaerő-piaci (re)integrációjának elősegítése – projekt bemutatásán keresztül a roma nők esélyegyenlőségének.
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
Nyitórendezvény Edelény, „Digitális írástudással a munkaerő-piaci aktivitás elősegítéséért”
A HEFOP / /4.0 „A társadalmi befogadás elősegítése a szociális területen dolgozó szakemberek képzésével” projekt keretében tervezett.
FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban
A Calderoni Program helye és szerepe a HEFOP-ban Záró-konferencia március 27. Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u. 8. Telefon:
A kistérségi koordinátorok roma integrációs feladatai
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Emberi erőforrás fejlesztési operatív program
Kistérségi gyerekesély programok MTA GYEP Iroda SZMI április 21.
TÁMOP A-14/ „Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú.
Digitális kompetencia fejlesztés Digitális írástudással a munkaerő- piaci aktivitás elősegítéséért.
Nemzeti Foglalkoztatási Akcióterv (2004) Magyarország 2006.június
HEFOP /1 „Lépj előre” – Őrségi kistérségi összefogás a szociális szakemberek képzésével a munkanélküliség hatékony kezelése érdekében HEFOP / /4.0.
Tájékoztató Az EFOP VAN HELYED
DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS PAKTUM KONFERENCIA
Helyi Foglalkoztatási Együttműködések az Edelényi kistérségben
Előadás másolata:

Térségi tanoda hálózat BHIM RAO Egyesület Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei Hátrányos Helyzetű Ifjak (Magyarok, Romák) Azonos Szintű Oktatásáért Szociális, Kulturális és Oktatási Egyesület

Az egyesület bemutatása Név választás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Hátrányos Helyzetű Ifjak (Magyarok, Romák) Azonos Szintű Oktatásáért Szociális, Kulturális, és Oktatási Egyesület az indiai Ambedkhar Bhim Rao, aki az érinthetetlenek kasztjából felküzdte magát Gandhi miniszterelnökségének ideje alatt az igazságminiszteri székbe, s nevéhez fűződik hivatalosan a kasztrendszer eltörlése.

Az egyesület bemutatása 2003-ban alakult kiemelten közhasznú társadalmi szervezet Alapvető cél: INTEGRÁCIÓ Oktatás Munkaerő-piac Egészségügy Lakhatás Szociális

Programjaink Roma Mentor Program 2008/2009 FIP (Foglalkoztatási Információs Pont) Működtetése 2008/2009 Abaújszántó: „Sansz az integrációra” telep-felszámolási program „História völgy” – Roma Múzeum 2009/2010 HEFOP 2.2.1-"A társadalmi befogadás elősegítése a szociális területen dolgozó szakemberek képzésével" 2008 HEFOP 2.1.9-Tanodás diákok tábora Dombrádon 2008 HEFOP2.1.4-LÁDIKÓ "Kezedben a kulcs" Tanoda program 2006/2007 HEFOP2.1.3-"Kerülj Képbe!„ 2006/2007 „Borsod a fejlődés útján” konferencia sorozat 2008 Térségi tanoda hálózat 2009

A térség tanoda hálózat programot indikáló tényezők Az Edelényi kistérség az ország legelmaradottabb területei közé tartozik. A hátrányos helyzet a munkanélküliség kirívóan magas arányában, a népesség elöregedésében, az alacsony iskolai végzettségben, a képzett fiatalok elvándorlásában, a roma népesség 22%-os átlagos, ezen belül egyes településeken 50%-ot meghaladó arányában nyilvánul meg. Ezeken a településeken mára az elmaradottság elemei egy ördögi kört alkotnak. Már nem tudható, hogy mi az ok és mi a következmény.

A térség tanoda hálózat programot indikáló tényezők LÁDIKÓ "Kezedben a kulcs" Tanoda program A Tanoda program 2006-ban indult Szendrőládon, 50 hátrányos helyzetű általános iskola felső tagozatos diákjának a bevonásával. Az oktatás öt pedagógus, egy szociális munkás és egy fő információs asszisztens bevonásával történik. A programban résztvevő tanulók tudásszintjének 40%-os javulása volt az elvárás elvárás.

Térségi tanoda hálózat

Térségi tanoda hálózat Partnerek: Bódva-völgyi Közéleti Roma Nők Egyesülete Szendrő CKÖ Szalonna Sport Egyesület Boldva-völgyi Cigányok és Hátrányos Helyzetűek Érdekvédelmi Szervezete Perkupa Bódvaszilas Önkormányzata

Térségi tanoda hálózat Program célja: A halmozottan hátrányos helyzetű, különösen a roma fiatalok továbbtanulási, ezáltal munka-piaci és társadalmi beilleszkedési esélyeinek javítása a tanodában szervezett tanórán kívüli foglalkozások rendszerében. A szociális helyzetük miatt halmozottan hátrányos helyzetű, különösen a roma tanulók számára hozzáférhető, eredményesen működő tanoda típusú (extrakurrikuláris) programok megvalósítása, a működő tanodák számának növelése. A roma tanulók iskolai eredményességének javítása oly módon, hogy a program révén a sikereiket integrált környezetben, a közoktatási intézményekben éljék meg. A roma tanulók mind nagyobb számban fejezzék be az általános iskolát, érettségit adó középiskolában tanuljanak tovább, lehetőleg olyan eredménnyel, hogy a felsőfokú oktatásba is bekapcsolódhassanak.

Térségi tanoda hálózat Számszerűsíthető eredmények: 6 településen 6 db. tanoda létrehozása 300 általános iskolás felső tagozatos hallgató bekerül a tanodába infrastrukturális beruházás Pedagógusok száma tanodánként 4 fő összesen (16 fő) A tanodai programban résztvevő tanulók tudásszintjének javulása 40 %-kal nő Javul a térség munkaerő-piaci helyzete A tanulók 25 %-a érettségit adó intézményben tanul tovább

karolykalo@gmail.com; KÖSZÖNJÜK A FIGYELMÉT! ELÉRHETŐSÉG: Káló Károly BHIM RAO EGYESÜLET elnöke Telefon: 30/455-7266 E-mail: karolykalo@gmail.com; bhimrao@bhimrao.hu www.bhimrao.hu