A TURIZMUS KÖZPONTI HÍRFORRÁSA. Turizmuskommunikáció A TURIZMUS Kft. egyfelől releváns ismeretek, szolgáltatások és termékek előállítása, illetve közvetítése.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Klaszterportál, adatbázis DDOP számú pályázat záró rendezvénye Pécs, június 30.
Advertisements

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Utazás, szabadidő és turizmus csoport Az egészségturizmus éve Oláh László igazgató Stratégiai Termékek Igazgatósága Magyar Fürdőszövetség Közgyűlése.
okostelefon alkalmazások a turizmusban
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG NOVEMBER 25..
Ösztönöktől vezérelve Megújuló csatornánkon lankadatlanul űzzük tovább a prédát szárazon és vízen egyaránt. Stábunk a vadászat és horgászat neves képviselőivel.
Regionális marketing egyeztetés. Stratégiai kampányok belföldön Belföld: •„Harmónia” – Észak-Alföld, Dél-Dunántúl, Budapest és környéke (december, január-február,
Savaria Dance Festival (Szombathely). Mi is a Savaria Nemzetközi táncverseny?  A Savaria Nemzetközi Táncverseny az ország legkiemelkedőbb versenytáncos.
ORSZÁGOS TDM KONFERENCIA, BÜK 2010.
Promóciós eszközrendszerünk
Turisztikai fejlesztések, kooperációs lehetőségek Monor, Strázsa-hegy.
Marketing lehetőségek a falusi turizmusban
Minőségi helyi termékek - Szekszárd és vidéke – Egy helyi termék rendszer működésének tapasztalatai Csillag Péter, ügyvezető Eco-Sensus Közhasznú Nonprofit.
Előadó: Mihály Mariann TDM menedzser TDM szervezetünk működéséről, eddigi munkájáról.
PÉCS.
Tisza-tó, mint kerékpáros régió
Szemléletformálás és minőség kulcsa: a K É P Z É S Móri TDM Konferencia november 10.
Bemutatkozik a Premier Kommunikációs Iroda A kommunikáció világában minden nap egy új Premier!
eTwinning – Az európai iskolák közössége
Az OTP Travel fő értékesítési stratégiái és csatornái
2010. szeptember Új helyszínen: a Népligetben SzeptEmber Feszt 2010 Gasztronómiai és kulturális fesztivál.
Haszon rendezvények médiaajánlat. Célcsoport További képek:
UTAZÁS Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás és Vásár Futár Veronika február 21.
TDM Szakmai Nap november 21.
Szállodagazdálkodás és vezetés I (2007 ősz)
Itthon otthon van Belföldi turisztikai kedvezménykártya
FŐVÁROSI OKTATÁSI ÉS PÁLYAVÁLASZTÁST TÁMOGATÓ PORTÁL Horváth Csaba Főpolgármester-helyettes Sajtótájékoztató október 2.
Orvosoktatás Betegedukáció Egészségügyi kutatások, adatok közzététele Egészségügyi programok szervezése, támogatása Részvétel szakmai szervezetek munkájában.
Köszöntjük a Kedves Résztvevőket !. Az OTP Travel bemutatása Alapítás éve: Fiókirodák száma: 15 6 budapesti fiókiroda6 budapesti fiókiroda 9 vidéki.
Tourinform iroda működtetése április Amit eddig megvalósítottunk: -Tourinform iroda zökkenőmentes átvétele rövid idő alatt -Turizmus Zrt.
Nagy NyomdaKönyv 2004 a Geomédia Kiadói Rt. gondozásában.
Magyar Turizmus Zrt. Dél-Dunántúli RMI Marketingterv prezentáció
A projekt a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal támogatásával valósult meg.
Balaton régió turizmusában
Az OFA Kht. Civil Műhely Szakmai tanácsadás, információcsere, helyi és regionális foglalkoztatási partnerségek fejlesztése 1.Foglalkoztatási Civil Műhely.
A Cseh - Magyar Üzleti Klub. A Cseh Magyar Üzleti klub legfőbb céljának tekinti a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztését, és a cseh illetve magyar.
FASHION STREET Médiaajánló FASHION STREET Médiaajánló.
Megvalósítás, finanszírozás BTH Kht. 50 millió Ft MT Zrt. 50 millió Ft Budapesti hotelek 140 millió Ft Malév ZRT Budapest Airport.
A 40 éves MUISZ tevékenysége, tapasztalatai Miért érdemes MUISZ tagnak lenni.
A kulturális turizmus trendjei és a
A Magyar Turizmus Zrt. marketing aktivitásai Horváth Gergely Magyar Turizmus Zrt február 28.
Tájékoztató rendezvény Szombathely.
Budapest Utazás Kiállítás
A Magyar Turizmus Zrt. egészségturisztikai marketing tevékenysége Dr
Utazás Budapest. Helyszín, időpont Idén, 33-dik alkalommal, március 5-7 között kerül megrendezésre a Hungexpo budapesti vásárcsarnokban, Budapest.
Katalógusok szerepe az értékesítésben. Katalógusok szerepe A turisztikai termék egyik tulajdonsága, hogy szolgáltatásokból áll, megfoghatatlan, nagyon.
Haszon rendezvények médiaajánlat éves, a gazdasági életben helytálló vezetők Az adott téma iránt érdeklődők szűk, de releváns üzleti döntéshozók.
Sajtótájékoztató szervezése, lebonyolítása
Szlovákia és az Észak-magyarországi régió. A szlovák piac relevanciája, avagy egy kis statisztika 2015-ös tervek.
Balaton „Tengernyi élmény itthon”. A legjelentősebb belföldi fogadóterület I-IX. hó: (22,2,%) A teljes vendégforgalom alapján második I-IX.
Modern Iskola 2010/1011. Modern Iskoláról Kiadónk a Modern Iskola szaklap,, az internetes honlap, (televíziós műsor- jelenleg szünetel), valamint rendezvényszervezés.
MUISZ június 13. Beszámoló a MUISZ I. félévi tevékenységéről.
Kovács Györgyi Budapest Kártya Divízió Vezető BFTK Nonprofit Kft.
Média portfólió BFTK marketing divízió feladata Budapest minőségi turizmusának célspecifikus és mérhető marketing eszközökkel történő támogatása.
Ösztönöktől vezérelve Megújuló csatornánkon lankadatlanul űzzük tovább a prédát szárazon és vízen egyaránt. Stábunk a vadászat és horgászat neves képviselőivel.
Az osztrákok utazási szokásai Magyarországon, Rot-Weiß-Rot in Ungarn Bécs, május 10. Kovács Balázs – MT Zrt. ausztriai külképviselet.
AFF Group driving mobile business Magyar Turizmus Zrt. Hungary Tourism iPhone alkalmazás.
Dr. Földy Ferenc Európa-jogi szakjogász III. EURES állásbörze október 11. EUvonal EU Tájékoztató Szolgálat.
VI. Siklósi Idegenforgalmi Konferencia június 2. Sarkadi Eszter titkár, TDM munkaszervezet vezető Harkányi Turisztikai Egyesület.
KKV-k külpiacra lépése és finanszírozási lehetőségeik *** A HITA szerepe a kereskedelemfejlesztésben Miskolc, november 13.
BTSZK Budapesti Turisztikai Szolgáltató Központ Nonprofit Kft. Budapest, mint vendégbarát desztináció - diákok segítségével, jó ötletekkel március.
Magyarországi konferencia- turizmus eredményei 2010 Magyar Kongresszusi Iroda.
BEMUTATKOZÁS Magyar Fényreklámgyártók Szövetsége KÖZGYŰLÉS április 7.
A Magyar Turizmus Zrt. MICE kutatásának 2007-es összefoglalója.
Dr. Bienerth Gusztáv prezentációja 2016.december 12.
Haszon rendezvények médiaajánlat
A Magyar Turizmus Zrt. MICE kutatásának 2006-os összefoglalója
Innovatív turisztikai projektterv I-II.
EU Tájékoztató Szolgálat
Előadás másolata:

A TURIZMUS KÖZPONTI HÍRFORRÁSA

Turizmuskommunikáció A TURIZMUS Kft. egyfelől releváns ismeretek, szolgáltatások és termékek előállítása, illetve közvetítése útján szolgálja a turizmus professzionális szereplőinek munkáját, másfelől kommunikációs platformot teremt a szakmai szereplők és a szakmai szereplőkkel kapcsolatot keresők számára. Erőssége:  a tágabban értelmezett turisztikai szakma felé történő, imázsépítő kommunikáció  a diverzifikált turisztikai szakma egy-egy célcsoportja felé filteren keresztül, célzott üzenetek nagy biztonsággal történő eljuttatása  a print, az online és a BTL-eszközök kombinált alkalmazása

Termékei célcsoport a turisztikai szakma célcsoport a céges utazók és utaztatók célcsoport a Budapestre látogató külföldi turisták összehangolt PR-kampányok tervezése és lebonyolítása, szakmai kiadványok készítése, terjesztése bérmunkában

Portfólió I. Portfólió I. Turizmus Panoráma magazin: Az elődeit is beleszámítva immár közel ötven éve megjelenő Turizmus Panoráma című havi magazin egy-egy lapszámát mintegy 15– döntéshozó szakember, valamint közel 1000 önkormányzat vezetői olvassák. A Turizmus Panoráma elemző írásokat és háttéranyagokat közöl a turisztikai szakmát leginkább foglalkoztató kérdésekről. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, valamint a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének hivatalos lapja

Portfólió II. Portfólió II. Turizmus Panoráma Bulletin: Napi elektronikus szakmai hírlevél, mely több mint önálló címmel regisztrált olvasóhoz jut el, benne a hazai és a nemzetközi turizmus legfrissebb híreivel, információival, álláshirdetésekkel, felhívásokkal. turizmus.com: A turisztikai szakma központi hírforrása havonta átlagosan látogatóval. A folyamatosan frissülő hírportálon nemcsak hírek, hanem állásbörze, szakmai eseménynaptár és képgalériák is várják az olvasót.

Portfólió III. Portfólió III. Feb’1: A turisztikai szakma évadnyitó fogadását és díjátadó gáláját immár 20 éve minden évben február 1-jén szervezi a Turizmus Kft. mintegy 1200 meghívott vendég részvételével. A rendezvénynek hagyományosan komoly a szakmai és protokolláris tartalma. Minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy ez a rendezvény évről évre a turisztikai szakma legrangosabb eseménye, az egyetlen olyan alkalom, amikor a szerteágazó szakma valamennyi vezető képviselője együtt van.

Portfólió IV. Portfólió IV. Üzleti reggeli: A kéthavonta megrendezésre kerülő exkluzív üzleti reggeli „előadói” innovatív termékeiket, szolgáltatásaikat mutatják be, amelyek a turisztikai vállalkozások számára új ötleteket, költséghatékony vagy energiatakarékos megoldásokat nyújtanak. A rövid prezentációk után lehetőség nyílik személyes kapcsolatok kialakítására.

Portfólió V. Portfólió V. Utazás fórum: A Turizmus Kft. immár hagyományosan az Utazás Kiállítás két szakmai napja alatt szakmai konferenciasorozatot szervez a turizmust érintő aktuális kérdésekről. A fórumon előzetes regisztrációval mintegy kétszáz-háromszáz turisztikai cég döntéshozói vesznek részt.

Portfólió I. Portfólió I. Business Traveller Hungary magazin: A Turizmus Kft. angol licence alapján, a hazai sajátosságokat szem előtt tartva 2003 óta adja ki Magyarország egyetlen céges utazóknak és utaztatóknak szóló, kéthavonta megjelenő magazinját, amely hasznos tanácsokat, érdekes, izgalmas sztorikat tálal a világ turizmusáról. Az előfizetők mellett a magazin több mint tízezres olvasótábora a Liszt Ferenc Repülőtér business váróinak közönsége és hazai szakmai konferenciák, rendezvények résztvevői.

Portfólió II. Portfólió II. Business Traveller hírlevél: A hetente megjelenő, elektronikus hírlevél több mint önálló címmel regisztrált olvasó számára hasznos tanácsokat, aktuális ajánlatokat juttat el a hazai és a nemzetközi üzleti utazások világából. businesstraveller.hu: Az üzleti utazások portáljának havi átlagosan látogatója a hazai vállalatok cégvezetői vagy a kiemelt döntéseket előkészítő munkatársai.

Portfólió III. Portfólió III. Business Travel Show: A Turizmus Kft. szervezi immár 10 éve az egyetlen magyarországi MICE-kiállítást és -workshopot, minden év októberében. A kétnapos rendezvény egyedi lehetőséget kínál a szállodák, légitársaságok, utazási irodák, rendezvényhelyszínek, illetve bármely, utazásban érdekelt vállalati ügyfélkörrel rendelkező szolgáltató számára, hogy kiállítóként közvetlenül mutassa be szolgáltatásait a lehetséges megrendelők – üzleti utazók és utaztatók, céges rendezvény- és tréningszervezők – számára.

Portfólió IV. Portfólió IV. Business Excellence díjátadó gála: A Business Traveller Hungary magazin 2011-ben alapította a Business Excellence-díjat 7 kategóriában azon hazai turisztikai szolgáltatók számára, amelyeknek fontos célcsoportja az üzleti célból utazók, és dedikált, innnovatív szolgáltatásokat nyújtanak. A díjátadó gála május-júniusban kerül megrendezésre, meghívottjai a magyar idegenforgalom döntéshozói, a Business Traveller Hungary Corporate Club tagjai, a sajtó képviselői.

Portfólió V. Portfólió V. Cellars in the Sky: A Cellars in the Sky elnevezésű versenyt a Turizmus Kft. hívta életre Magyarországon, a Business Traveller angol magazin hasonló nevű és tartalmú rendezvényét alapul véve. Budapestről induló, különböző légitársaságok fedélzeti borai mérettetnek meg egymással. A hagyományteremtő szándékkal életre hívott borteszt már az első alkalommal rangos eseménnyé nőtte ki magát, komoly médiavisszhangot és presztízst vívva ki magának.

Portfólió I. Portfólió I. Budapest Panorama magazin: A főváros legrégebbi programajánló magazinja magyar és angol nyelven évszakonként jelenik meg, szezontól függően példányban, megjelenítve a mobilra optimalizált weboldal QR-kódját és internetcímét. Terjesztését tekintve az egyetlen, amely nem csupán a szállodák halljában, hanem 28 négy- és ötcsillagos szálloda szobáiban is megtalálható.

Portfólió II. Portfólió II. Budapest Panorama mobil: 2011 decemberétől a mobiltelefonra optimalizált weboldal angol és magyar nyelven nyújt naprakész információkat a fővárosi programokról, eseményekről, kulturális és szórakozóhelyek kínálatáról, a helyszínek Google-térképes megjelölésével, témára és időpontra kereső funkciókkal. budapestpanorama.com: A magyar és angol nyelvű kulturális programajánló weboldal havi látogatója már utazása előtt tájékozódhat a főváros kulturális programjairól. A honlap különlegessége, hogy lehetővé teszi a szállodai portások számára a napi programkínálat kinyomtatását nyelvenként, így a concierge első számú segítsége lett a vendégek informálására.

Portfólió III. Portfólió III. Official Budapest City Map: A Budapest Turisztikai Desztinációs Menedzsment Nonprofit Kft.-vel együttműködve a Turizmus Kft. adja ki Budapest hivatalos, legnagyobb példányszámú, ingyenes terjesztésű térképét. A térkép évszakonként, évente négy alkalommal jelenik meg, összesen példányban. Impresszív terjesztési kör: Liszt Ferenc Repülőtér mindhárom termináljának érkezési oldalán a poggyászkiadásnál saját állványokon, turisztikai információs irodákban, budapesti szállodákban és panziókban, fővárosi rendezvényeken, nemzetközi idegenforgalmi vásárokon, turisztikai külképviseleteken világszerte.

Portfólió I. Portfólió I. Bérmunkában készített kiadványok: Turisztikai szolgáltató cégek megbízásából kiadványokat, katalógusokat, prospektusokat, kiajánló anyagokat készít a Turizmus Kft., a szerkesztésben és a tartalom összeállításában, illetve a megfelelő terjesztésben is szakmai segítséget nyújtva. Referenciák: Utazás Magazin (Utazás Kiállítás katalógusa és szabadidős magazinja), a Spa & Wellness, valamint a Hó Show kiállítások katalógusa és magazinja, az MSZÉSZ éves kiadványa, a MUISZ éves katalógusa (weben és okostelefonon is), Számokban Utazunk (a KSH nagyközönségi magazinja), Adó Különszám (turizmus érintő adójogszabályok gyűjteménye), Hungarospa Fürdővilág magazin, a Cseh Turisztikai Hivatal kuponfüzete...

Portfólió II. Portfólió II. Élmény itthon magazin: A Magyar Turizmus Zrt. megbízásából készíti a Turizmus Kft. a legnagyobb példányszámban terjesztett ( példány), ingyenes belföldi utazási magazint és programajánlót, tematikus rovatokkal, hazánk gazdag kínálatát és az újdonságokat bemutató színes írásokkal, utazási ajánlatokkal és tippekkel, havi részletes eseménynaptárral. Behúzásra kerül a Magyar Nemzet és a Heti Válasz összes példányába, valamint a Tourinform irodákban és MOL-benzinkutaknál saját állványra kerül kihelyezésre.

Portfólió III. Portfólió III. Turisztikai PR-tevékenység: A Turizmus Kft. saját tulajdonú ügynöksége, a PR in Hungary a turisztikai szektorral ápolt több évtizedes kapcsolatrendszerének, a cég elismertségének, a munkatársak szakmai tudásának és nem utolsósorban a piacvezető turisztikai termékeinek köszönhetően, a hazai kommunikációs piacon versenyképes és eredményes PR- szolgáltatás nyújt a megbízóinak. Referenciák: turisztikai hivatalok (Mauritius, Görögország, Írország, Csehország, Szlovákia), Fraser Residence Budapest, Wellness Hotel Gyula, Continental Hotel Zara Budapest, Sixt Rent A Car, Korda Látogatóközpont Etyek, Aranymúzeum Budapest, Vinopolis Budapest, Magnolia Day Spa…

Elérhetőségeink: TURIZMUS KFT Budapest, Munkás u.9. Telefon: 1/ Fax: 1/