A „KÖZPONTI” (I.) MUNKACSOPORT TEVÉKENYSÉGE, EREDMÉNYEI

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Lengvárszky Attila oktatási igazgató ETR konferencia Pécsi Tudományegyetem Oktatási Igazgatóság „Csupán egyetlen siker létezik, hogy képesek vagyunk.
Advertisements

Az OH TÁMOP fejlesztései
RE-PE-T-HA Regionális Pedagógusképző és –Továbbképző Hálózat és Adatbázis az Észak- Alföldi Régióban – TÁMOP /1/B Gaál István tanárképzési.
EREDMÉNYEK ÉS TERVEK A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEMEN AZ OKTATÁSIGAZGATÁS TERÜLETÉN Lengvárszky Attila oktatási igazgató Pécsi Tudományegyetem.
A hálózattá alakulás útján
Területi együttműködések, társulások, hálózati tanulás TÁMOP-3.2.2/08/A/2 Megújuló pedagógia: hálózati együttműködés Észak-Magyarországon.
A tanári mesterszakról és a TÁMOP 3.1.5/A pályázatról Stéger Csilla OKM Felsőoktatási Főosztály Pécs, november 18.
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ Az átalakuló tanárképzés és a pedagógiai szolgáltató rendszer kapcsolódási pontjai.
Tehetségpont létrehozása
„ A kompetencia-alapú pedagógusképzés programjainak disszeminációja a Nyugat-Dunántúlon ” HEFOP /0 8 / /1.0 A projekt eredményei.
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser, dékán Kutatás-fejlesztés az EKF-en a kompetencia alapú tanárképzés támogatására A HEFOP projekt VII. Nevelésügyi.
„A szakképzés koordinációjának lehetőségei a Dél-Dunántúli Régióban” Egy konferencia „beharangozója”
Vezetői tájékoztató a SZIE-DPR és SZIE-IMIR projektekről
Szép őszi napot kívánok!. MÉRFÖLDKŐ NAP NOVEMBER 4. Helyszín: Villa Pelikán télikertje (9700 Szombathely, Deák F. u. 3.)
A Pedagógusképzési Koordinációs Központ
Pedagógusképzési hálózat Közép-Magyarországon TÁMOP /02/B/KMR ELTE Pedagogikum Központ Szakmai vezető: Hunyady György Pénzügyi vezető: Bartha Edit.
TÁMOP /2/B/KMR Pedagógusképzési hálózat Magyarországon A közoktatási intézményekkel való kapcsolatépítés a TÁMOP pályázatban és azon.
Együttműködés a szakmai gyakorlatban Salát Magdolna osztályvezető ELTE PK OTF Tanárképzési Osztály Az ELTE TAMOP /2/B/KMR :Pedagógusképzés.
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
A hálózatosodás lehetősége a közoktatásban profil 1.0
A projekt bemutatása Feladatok és eredmények Mentor(h)áló Azonosítószáma: TÁMOP /1/B Homor Géza szakmai koordinátor.
Általános ismertető Tájékoztatás a választható képzési formákról Stéger Csilla OKM Felsőoktatási Főosztály, vezető tanácsos, képzési referens Simon Kata.
Agria Media Eger, október
Dél-dunántúli Regionális Pedagógusképzési Szolgáltató és Kutatóközpont
SZAKMAI INFORMÁCIÓS NAP
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása
P edagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B Prof. Dr. Font Márta Pécs, január 28.
A TÁMOP projekt cél-és feladatrendszere, kapcsolata a TÁMOP 4
A kísérőszeminárium funkciója a tanárképzésben
ISKOLAI MENTOR SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása
TÁMOP /2/B/KMR Pedagógusképzési hálózat Magyarországon Képek az egyéni összefüggő tanítási gyakorlatról Approximáció Jáki Gábor igazgatóhelyettes.
A gyakorlatvezető mentor
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása
Mentorképzés a Debreceni Egyetemen
EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM TÁMOP /2/B KMR PÁLYÁZAT
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
Gyakorlatvezető mentortanárképzés
TÁMOP /1/B A kompetencia-alapú pedagógusképzés regionális szervezeti, tartalmi és módszertani fejlesztése Összefoglaló a felsőoktatási.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása
„A felnövekvő nemzedékért” KÖZÉP-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ TÁMOP 4.1.2/B projekt.
TÁMOP /1/B A kompetencia-alapú pedagógusképzés regionális szervezeti, tartalmi és módszertani fejlesztése Tájékoztatás az 1. pécsi konzultáció.
Pedagógusképzési hálózat Közép-Magyarországon Ilyash György projektasszisztens Az ELTE TÁMOP /2/B/KMR projektje: Pedagógusképzési hálózat.
TÁMOP-4.1.2/08/1/B Pedagógiai szolgáltató és kutató hálózat kialakítása a pedagógus- képzésben, a nyugat-dunántúli régióban.
TÁMOP fenntartás és további fejlesztések tervek november 17. Szeged Németh Antal Educatio Nonprofit Kft. felsőoktatási osztályvezető.
„A pedagógusképzés tartalmi és szerkezeti fejlesztése” című projekt eredményeinek disszeminációja a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Karának oktatói.
Ajánlás-változások Pedagógus-továbbképzés „Kongresszus után - a változások folyamatában” Konferencia Csillag Márta Budapest, május 27.
„Reflektív szociális képzési rendszer a 21. században” TÁMOP /2/C Vojtek Éva Képzésfejlesztési referens december 9.
A „KONTAKTUS” Dél-dunántúli Regionális Közoktatási Hálózat Koordinációs Központ feladatai, működése Matókné Misóczki Mária Projektigazgató.
TÁMOP 3.2.2/08/A/1 A közoktatás modernizációját támogató hálózatfejlesztés a Közép-Magyarországi régióban.
TÁMOP /2/C „Reflektív szociális képzési rendszer a 21. században” TÁMOP /2/C Vojtek Éva Képzésfejlesztési referens.

TÁMOP /1/A Interdiszciplináris és komplex megközelítésű digitális tananyagfejlesztés a természettudományi képzési terület alapszakjaihoz.
A MENTOR(H)ÁLÓ KLUB szélesre tárja kapuit!
Értelmezések.
Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
MTT Felsőoktatási Szekció Tisztelettel köszöntöm a Szekció előadóit, résztvevőit! szeptember 20.
Javaslatok a tanár mesterszak gyakorlati félévéhez OKM, OFI bizottság jelentése alapján.
DPR és ALUMNI Dr. Kuráth Gabriella területfelelős.
Ki az a mentortanár? „az a pedagógiai gyakorlattal rendelkező tanár, aki tapasztalatai és a továbbképzésben szerzett speciális képzettsége eredményeként.
11 Smart City Tagozat ülése BME EIT Neumann Tárgyaló, május óra 1111 Budapest, Egry J. u. 18. V1 ép. C213 Dr. Kovács Kálmán tagozati elnök.
Szakmódszertani fejlesztés
A NYÍREGYHÁZI BESSENYEI GYÖRGY TANÁRKÉPZŐ KÖZPONT ÁLTAL KOORDINÁLT TANÁRKÉPZÉS FŐBB SAJÁTOSSÁGAI Debrecen, február 13. Dr. Szabó Antal Dr. Vallner.
Gosztonyi László PCC, MBA klinikai szakpszichológus, családterapeuta Családterápiák
Egy csónakban evezünk Gondolatok a pedagógusképzésről és továbbképzésről dr. Liptai Kálmán az MRK alelnöke Pedagógus Hivatás Munkacsoport.
A Tanárképző Központ koordináló szerepe
Matókné Misóczki Mária Projektigazgató Szekszárd
Előadás másolata:

A „KÖZPONTI” (I.) MUNKACSOPORT TEVÉKENYSÉGE, EREDMÉNYEI TÁMOP 4.1.2-08/1/B-2009-0003 A kompetencia-alapú pedagógusképzés regionális szervezeti, tartalmi és módszertani fejlesztése A „KÖZPONTI” (I.) MUNKACSOPORT TEVÉKENYSÉGE, EREDMÉNYEI Pécs, 2011. november 24.

CÍMMAGYARÁZAT KÖTELEZŐEN MEGVALÓSÍTANDÓ TEVÉKENYSÉG A pedagógusképző intézmények regionális szolgáltató és kutatóközpontjainak létrehozása. Az I. mcs. feladata volt. PTE – KE konzorcium Dél-dunántúli Regionális Pedagógusképzési Szolgáltató és Kutatóközpont (DRPK)

VISSZATEKINTÉS PROJEKTCÉL Olyan regionális hálózat kialakítása, amely összekapcsolja a pedagógusképző felsőoktatási intézményeket, oktatókat; a közoktatási intézményeket, pedagógusait; az intézményfenntartókat; a szakmai szolgáltatókat; a központi igazgatás szervezeteit. =  Az elmélet és a gyakorlat közelítése

VISSZATEKINTÉS PROJEKTCÉL KÖZELÍTÉS, KAPCSOLATÉPÍTÉS  

MEGVALÓSÍTÁS HÁROM MUNKACSOPORT I. A KÖZPONT létrehozása, tevékenységei II. FELSŐOKTATÁSI fejlesztések III. KÖZOKTATÁSI fejlesztések a gyakorlóiskolák által

AZ INDULÁS

TEVÉKENYSÉGEK, EREDMÉNYEK A projekt megismertetése Projekthonlap létrehozása http://pedtamop412b.pte.hu/ A Dél-dunántúli Regionális Pedagógusképzési Szolgáltató és Kutatóközpont (DRPK) létrehozása a 169/2010. (09. 30.) sz. szenátusi határozattal Feladatai: Ügyrend

A DRPK TANÁCSA A Tanács elnöke, a projekt szakmai vezetője: prof. dr. Font Márta A Tanács társelnöke, a kaposvári projekt szakmai vezetője: dr. Martinkó József A projektmenedzser A három szakmai koordinátor A tanári mesterszak pécsi felelőse: Ambrus Attiláné prof. dr. Kéri Katalin A tanári mesterszak kaposvári felelőse: dr. Húth József

A DRPK MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI RENDSZERE Minőségügyi vezető: dr. Kovács Árpád MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány szerinti minőségirányítási rendszer bevezetése Külső audit 2011. szeptember 23. A DRPK használhatja a Certop Termék- és Rendszertanúsító Ház Kft. tanúsító jelét.  

Az I. MUNKACSOPORT FELADATAI Intézményen belüli és intézményközi koordináció helyi, regionális és országos szinten Igényfelmérés Szervezés, tervezés, információszolgáltatás Kapcsolódás az országos adatbázishoz:http://www.htgyk.hu/ Saját adatbázisok létrehozása (Partneriskolák, mentorok, 1980 óta Pécsett végzett tanárok stb.)

HELYI SZINT, A PTE TANÁRKÉPZÉSE Tíz témacsoport Vezetői a Pedagógusképzési Koordinációs Központ (PKK) tagjai Feladataik és eredményeik:

A tanárképzés minőségbiztosítása Dr. Gerner Zsuzsanna BTK Hallgatói elégedettségvizsgálatok, tantervi módosítások, tanárképzési koncepciók elemzése, véleményezése. Gyakorlatvezető mentortanár szakirányú továbbképzési szak és Pedagógus szakvizsga szakirányú továbbképzési szak mentortanári szakirány kidolgozása és bevezetése 10. Nemzetközi kapcsolatok 2011. október 8. nemzetközi konferencia: Tanári szakok fejlesztése a Pécsi Tudományegyetemen Címjegyzék

Szakindítási anyagok tartalmi véleményezése Dr. Kurucz Rózsa IGYK Szempontrendszer és tanulmány Szenátusi előterjesztések, szabályzatok, a DRPK Ügyrendje, stratégiaalkotás Lengvárszky Attila OIG

4. A tanári felvételi 5. A tanári záróvizsga Dr. Varga Lajos PMMIK Ajánlás a felvételi eljárásrendjének véglegesítésére Szemléleti alapok Előterjesztés a PKK számára 5. A tanári záróvizsga Dr. Huszár Zsuzsanna BTK NTI Produktum: Javaslat a PKK számára felülvizsgált tematika, frissített irodalomjegyzék (kötelező és ajánlott irodalom), az előző változathoz képest javasolt változtatások indoklása

6. Karközi problémakatalógus Dr. Erostyák János TTK Problémakatalógus, megoldási javaslatok Főbb eredmények: PKK-határozatok a tanári mesterképzés és a gyakorlati képzés finanszírozásáról, a tanári mesterképzési tantervek ETR-es kezeléséről; feladat- és időtervek: PKK, kari PKK-koordinátor, a tanári záróvizsga szervezési feladatai; összegző áttekintés. 7. A mentorképzés és a gyakorlati képzés Prof. Dr. Font Márta BTK

Regionális együttműködés Mentorképzés A gyakorlati képzés dokumentumai Kísérő- szeminárium PTE Szabóné Bárdos Csilla Dombiné Borsos Margit Dr. Di Blasio Barbara EKF Dr. Kotschy Beáta Magyar István Dr. Dudás Anna DE V. Dr. Gönczi Ibolya Dr. Vargáné Csatáry Tünde Revákné Dr. Markóczi Ibolya ELTE Prof. Dr. Mayer Miklósné Nádasi Mária Szarka Emese Dr. Szivák Judit SZTE Fáyné Dr. Dombi Alice, Dr. Soós Katalin —

9. A gyakorlóiskolák és a fenntartó elvárásai 8. Zenei mentorképzés Dr. Vas Bence MK Zeneiskolai diákprofil, kompetenciatáblázatok (zenetanári szakmódszertani, zeneiskolai pedagógiai, zenei mentortanári) Cél: Zenetanári mentorképzési szakirányú továbbképzési szak akkreditáltatása 9. A gyakorlóiskolák és a fenntartó elvárásai Kovács Istvánné 1. Sz. Gyakorló Ált. Iskola Az iskolai és a fenntartói adatszolgáltatás időtervei A tanári mesterszakos hallgatók szakmai gyakorlatának feladat- és időterve

A témacsoport-vezetők beszámolója 2011. október 25.

REGIONÁLIS HATÓKÖR IGÉNYFELMÉRÉS Továbbképzési, tanári mesterképzési A vállalt 30 helyett 45 iskola Elméleti kutatások iránti Összegző tanulmányok: Marton Melinda − Paku Áron PTE Szociológia Tanszék

KAPCSOLATÉPÍTÉS Fenntartók Pécs Pedagógia szolgáltatók Kaposvár KE Pedagógus-továbbképző és Szolgáltató Intézete Ákli Istvánné: A Dél-dunántúli Régióban működő pedagógiai szakmai szolgáltatók és a felsőoktatás kapcsolódási pontjainak igényfelmérése Partneriskolák, mentorok - kiválasztás - a hálózat létrehozása 50;170 - kapcsolattartás

Szakmai információs nap Téma: a tanári MA szakmai gyakorlatai Időpont: 2011. október 13. Résztvevők: partneriskolai igazgatók és gyakorlatvezető mentorok (83 fő)

Szakmai információs nap

MENTOR(H)ÁLÓ SZEGED Pedagógus szakmák kompetenciaprofiljainak kialakításában való részvétel 4 profil: óvodapedagógus, tanító, tanár, mentor 2011. június 3. pécsi profilalkotó műhely Kérdőívek Produktum: DVD

A PROJEKT ORSZÁGOS SZINTŰ CÉLJA

PÉCSI KONZULTÁCIÓK 3 + 1 Projektbemutatók Mentorképzés A központok jövője, tevékenysége, a tanárképzés. A regionális együttműködés eredményei 4. Összegzés 2010. május 4. 2010. november 8. 2011. május 13. 2011. november 24.

2010. május 4.

2010. november 8.

2011. május 13.

ÖSSZEGZÉS A regionális központok neve és honlapjainak webcíme: http://pedtamop412b.pte.hu/ Térkép a regionális központokról; Országos eredményregiszter a régiós központok által végzett tevékenységekről, a fejlesztési lehetőségekről

A NYOLC REGIONÁLIS KÖZPONT

Nem a madzag teszi. „Ha sok cseresznyepaprikát madzagra fűzünk, abból lesz a paprikakoszorú. Ha viszont nem fűzzük fel őket, nem lesz belőlük koszorú. Pedig a paprika ugyanannyi, éppoly piros, éppoly erős. De mégse koszorú. Csak a madzag tenné?” Örkény István

Köszönöm megtisztelő figyelmüket. Szendiné Faragó Adrienne Szakmai koordinátor