BB Biblia-kör.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Hahó, itt az új év ! Boldog 2014-et !.
Advertisements

Folyamodjatok az Úrhoz,
Sámuel királlyá keni Sault
A keresztség A befogadás szentsége.
Jézus mondja: menjetek el tehát és tegyetek tanítvánnyá minden népet …
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
BÁTOR VAGY GYÁVA (alamuszi) KERESZTYÉN VAGY?
Jézus te vagy minden álmom
Gitáros énekek.
Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet, így szól Istenetek
Anyák napjára szeretettel… Budaörs, 2013.május 7.
Istenünk, sok-sok feszültség,
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
A mélyből Hozzád száll szavam – Krisztus, kegyelmezz
Ballagók búcsúztató áhítata.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
A mélyből Hozzád száll szavam – Krisztus, kegyelmezz
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
JÓ REGGELT !.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
BÖJT 2014.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Folyamodjatok az Úrhoz,
Uram, Tehozzád emelem lelkem, Tebenned bízom Istenem.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
A Mennyben fenn a trónusnál a Krisztus értem közbenjár
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
KÉT IGE Isten és Jézus dicsőségéről IMA
Istentõl el nem állok, Õ sem áll tõlem el; Szüntelen vele járok, átfogom hitemmel. Gondot visel reám, és este úgy, mint reggel Õ áld meg segítséggel, kegyelmes,
Dávid imádsága..
Csak Jézusnak szolgálok, az Ő országát várom,
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
Hozzád emelem lelkemet, Uram, 
BB Biblia-kör.
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
7. Én lelkem, mire csüggedsz el? Mit kesergesz ennyire? :/: Bízzál Istenben s nem hágy el, Kiben örvendek végre. Ki nekem szemlátomást Nyújt kedves szabadulást,
JÓ REGGELT !.
1 Továbblépés - Az üzenet.
HÉTFŐ COMPLETORIUM HÉTFŐ COMPLETORIUM Krisztus, tündöklő nappalunk, az éj árnyát eloszlatod, kit fényből fénynek vall a hit és fénnyel áldod szentjeid.
Az Úrnak hála, tisztelet, Csak néki, senki másnak!
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz
Folyamodjatok az Úrhoz,
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
Dicsőség mennyben az Istennek. Dicsőség mennyben az Istennek
Adj hálát Istennek Szívvel, szájjal, élettel, Ki most is mindent jól Cselekszik mindenekkel! Csak jót ad nekünk is Mi bölcsőnktől fogva, Nagy irgalmasságát.
Jöjj, ha éhes vagy.
Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság lett.
KARÁCSONYI ISTENTISZTELET 2014
Tenger takarja lábnyomát, Szelek szárnyán suhan.
TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET Jöjj, égi szent láng, Szentlélek Isten, Hű támasz minden ínségben, Kit trónusáról jó Atyánk És Jézus Krisztus küld.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal, kezed műve a hajnali harmatcsepp és a Nap. Add, hogy egész nap jókedvű és tiszta legyek: a Világosság.
Mennyből az angyal lejött hozzátok, pásztorok, pásztorok, Hogy Betlehembe sietve menvén, lássátok, lássátok.
Évközi 2. vasárnap Január 15. – „A” év.
Református istentisztelet
Urunk megkeresztelkedése
Harmatozzatok égi magasok
JÓ REGGELT! BÖJT- ÚTON JÉZUSSAL 2016.
KRISZTUS FELTÁMADT - - VALÓBAN FELTÁMADT!.
11.
Évközi 26. vasárnap Október 1. – „A” év.
A teremtő és gondviselő Atya
Előadás másolata:

BB Biblia-kör

12. alkalom

24. zsoltár Lelkem hozzád emelem, Uram, 24. zsoltár Lelkem hozzád emelem, Uram, * én Istenem, benned bízom, ne valljak szégyent Ne ujjongjon ellenség fölöttem, * hiszen aki benned bízik, meg nem szégyenül. Az piruljon, aki megszegi hitét * minden semmiségért. Utaidat, Uram, mutasd meg nekem, * taníts meg ösvényeidre. Igazságod szerint vezess, taníts engem, mivel te vagy az én megmentő Istenem, * és szüntelen benned bízom. Irgalmasságodra gondolj, Uram, * és könyörületedre, mely öröktől való. Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen.

Jézus önigazolása Mk 3,22-30

A Jeruzsálemből jött írástudók így nyilatkoztak róla: „Belzebul szállta meg” és: „A gonosz lelkek fejedelmének segítségével űzi ki a gonosz lelkeket.” Ám ő összehívta őket, és mondott egy hasonlatot nekik: „Hogy űzhetné ki sátán a sátánt? Ha valamely ország meghasonlik magával, az az ország nem állhat tovább fenn. Ha egy ház meghasonlik magával, az a ház nem állhat fenn tovább. Ha a sátán saját maga ellen támad, és így meghasonlik magával, nem maradhat meg, hanem elpusztul. Senki sem törhet be az erős ember házába, és nem rabolhatja el a holmiját, hacsak előbb meg nem kötözi az erős embert. Csak akkor rabolhatja ki a házát. Bizony mondom nektek, hogy minden bűn és minden káromló szó, amit csak kiejtenek az emberek fiai a szájukon, bocsánatot nyer. De aki a Szentlelket káromolja, nem nyer bocsánatot mindörökké, bűne örökre megmarad.” Mert ezt mondták róla: „Tisztátalan lélek van benne.”

Mk 3,22: „Az írástudók, akik Jeruzsálemből jöttek…” Hol történik az esemény?

„Azt mondták, hogy Belzebub szállta meg, és az ördögök fejedelme által űzi ki az ördögöket.” Ki az a Belzebub?

Mk 3,23-27: „Hogyan űzheti ki a sátán a sátánt?”

Mk 3,23-26: A meghasonlás problémája

Mk 3,27: „Győzzön a jobbik!”

Jel 20,1-3: Aztán láttam, hogy egy angyal szállt alá a mennyből, a mélység kulcsa volt nála, és nagy láncot tartott a kezében. Megragadta a sárkányt, az őskígyót, vagyis az ördögöt, a sátánt, és ezer évre láncra verte. Letaszította a mélységbe, bezárta, és lepecsételte, hogy ne vezesse félre többé a népeket, míg le nem jár az ezer esztendő.

Mk 3,28-29: Mit lehet / nem lehet megbocsátani?

Megszállottság, ördögűzés

Mi a megszállottság?

Ördögűzés (exorcizmus)

Ördögűzés tág és szoros értelemben

Ördögűzés fajtái: magán vagy nyilvános; a nyilvános lehet ünnepélyes vagy egyszerű.

Magán ördögűzés - Szent Mihály ima

Szent Mihály ima Szent Mihály főangyal, védelmezz minket a küzdelemben, a Sátán gonosz kísértései ellen légy oltalmunk, esedezve kérünk, parancsoljon néki az Isten, te pedig, mennyei seregek vezére, a sátánt és a többi gonosz szellemet, akik a lelkek vesztére körüljárnak a világban, Isten erejével taszítsd vissza a kárhozat helyére! Ámen.

Nyilvános ördögűzés - exorcista - megszállottak - óvatosság - ima szabadulásért - segítség (orvosok)

Egyszerű ördögűzés - sószentelés - vízszentelés - házszentelés

Sószentelés Mindenható örök Istenünk. Alázatosan kérjük irgalmadat Sószentelés Mindenható örök Istenünk! Alázatosan kérjük irgalmadat. Áldd meg és szenteld meg atyai jóságoddal ezt a sót, amelyet az emberiség használatára teremtettél. Add, hogy mindazoknak, akik használják, testi-lelki üdvét szolgálja. Amire hintik vagy amibe vegyítik, az tisztuljon meg, a gonoszlélek minden ártó hatalmától és megrontó befolyásától. Krisztus, a mi Urunk által. Ámen.

Vízszentelés Istenünk, te az emberek üdvözítésére szánt legdrágább titokzatos ajándékaidat, misztériumaidat a vízből fakasztod számunkra. Hallgasd meg könyörgésünket: áraszd erre a megtisztulás sokféle módját jelképező vízre áldásodat. Add, hogy ez a teremtményed mennyei ajándékaid szolgálatában űzze el a gonoszlelkeket, tartsa távol a betegségeket és hordozza magában az isteni kegyelem hatékony erejét A hívek házában vagy bármely helyen akármit is érint vagy meghint ennek a víznek cseppje, az legyen egészen tisztává, minden ártó hatalomtól mentessé. Ne üthessen tanyát ott a gonoszlélek, ne verjen gyökeret a rontás szelleme. Szűnjék meg a belopakodó sátán minden cselszövése. Ennek a víznek hintése által távozzék és szűnjék meg minden titkos kór, ami a ház lakóinak épségét vagy nyugalmát veszélyezteti. Add, hogy szent neved segítségül hívásával kért épségük és üdvösségük minden támadással szemben védelmet nyerjen. Krisztus, a mi Urunk által. Ámen.

Házszentelés Urunk, Jézus Krisztus Házszentelés Urunk, Jézus Krisztus! Alázattal lépjük át e hajlék küszöbét. Költözzék ide velünk együtt örökös boldogság; isteni áldás, derűs öröm, termékeny szeretet és tartós egészség. Távozzék e helyről a gonoszlélek ártalma és minden gonosz viszálykodás. Lakjanak itt a békesség angyalai. Dicsőítsd meg, Urunk, szent nevedet bennünk. Áldd meg, amit teszünk, szenteld meg szerény szolgád látogatását, mert te szent és kegyes vagy, és az is maradsz az Atyával és a Szentlélekkel mindörökkön-örökké. Ámen.

Kereszteléskor Mindenható örök Isten Kereszteléskor Mindenható örök Isten! Te azért küldted Fiadat a világba, hogy kiszabadítson minket a sátánnak, a gonosz léleknek hatalmából, és helyet adjon nekünk a Te világosságod csodálatos országában. Könyörögve kérünk, hogy szabadítsd meg ezt a gyermeket az áteredő bűntől, tedd őt szent Fölséged templomává, és engedd, hogy a Szentlélek lakozzék benne! Krisztus, a mi Urunk által. Ámen.