Ahány ház, annyi szabály Székely Levente

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az internetezők véleménye a magyarországi vállalatok ügyfélkezeléséről. Az Infoteka Kft. – a Sugar CRM partnerje - magyarországi képviseletének megbízásából.
Advertisements

KÖZÖSSÉGI HÁZ KISVASZAR 2012.
FIATALOK AKTIVITÁSA KÖZÖSSÉGFORMÁLÓ TEVÉKENYSÉGEKBEN
Készítette: Geszler Nikolett
NEKIK MÁR CSAK GYEREKJÁTÉK Felmérés az internetező gyerekekről A Piackutatás Napja május 5.
Az internet, a TV és társas támogatás összefüggései
Internet alapú tanulás vidéki térségben. Székelyföldi tapasztalatok Kiss Adél Pro Educatione Egyesület – Tanulmányi és Felnőttképzési Hálózat, Csíksomlyó.
Internetes attitűdváltozások a felsőoktatási hallgatók körében 2002–2007 Dr. Vig Zoltán augusztus 26.
A digitális jövő kutatási előrejelzések tükrében
Kis csoport szeptember
2003. január Tanulói munkaterhek. A kutatás módszere  Válaszadók: 2700 tanuló és szüleik (elsősorban az édesanya)  Kérdezés módja: személyes interjúk.
Híradók a közvéleményben június 16. Az adatok forrása : június 6-9. között készült 1000 fős telefonos kutatás.
Mindenki Ságvári Bence másképp VII. Nemzetközi Médiakonferencia, Balatonalmádi, szeptember 25. Az internethasználat jellegzetességei, a kockázatok.
Papp János Semmelweis Egyetem I. Belgyógyászati Klinika
Család.
sajtótájékoztató a felnőtt lakosság egészségmagatartása, motivációi
Tanulmány a bizalomról Nyolc európai országban és az USA-ban október-november.
10 állítás a gyerekek internethasználatáról
T HE G ALLUP O RGANIZATION 1 „Bulisofőr” reklámkampány vizsgálat a HAFRAC számára két hullámban 2007.
Budapest XIII. kerületi Cigány Kisebbségi Önkormányzat felmérése család bevonásával készített kérdőív kiértékelése.
Szigor vagy engedékenység a gyermeknevelésben
Kedvezőtlen iskolai hatások,az iskolai környezeti ártalom
CSALÁD.
Zene: Claydeman Klikkelj!
Németh Nóra Veronika Debreceni Egyetem
A gyerekek nem várnak Gyerekesélyprogram 2007
Tiltják? Tűrik? Támogatják? Hogyan viszonyulnak a szülők gyermekük internethasználatához?
Médiapolisz lakói III. Dr. Antalóczy Tímea Dr. Szabó Andrea VII. Nemzetközi Médiakonferencia, IX. 25. Közélet, közérzet.
Kósa Éva : VII. Nemzetközi Médiakonferencia, Médiapolisz lakói I. Közvetítő faktorok.
Veszélyes webes világ? Aggódnak-e a szülők gyermekük internethasználata miatt?
Élet a Ságvári Bence digitális VII. Nemzetközi Médiakonferencia, Balatonalmádi, szeptember 25. ökoszisztémában kisgyerekként...
H OGYAN KÁROS AZ INTERNET ? E LEMZÉS VII. OSZTÁLYOS TANULÓK KÖRÉBEN Ozsváth Berényi Hajnal KAM – Regionális és Antropológiai Kutatások Központja.
László Miklós Legutolsó dolog, amit megtudsz egy könyv írása közben az, hogy mivel kellett volna kezdened v 1.0 A kutatási sorozat a múlt és jelen kontextusában.
Szülői vélemények gyermekeik tévénézési szokásairól
A társadalmi t ő ke, az internet- elérés és a túlzott TV-nézés összefüggései Dr. habil Németh Erzsébet, BKF, főiskolai tanár, a Viselkedéstudományi Intézet.
Ismerje meg a Napi Gazdaság olvasóit! május 27.
1 “Oly távol vagy tőlem és mégis közel...” Az Európai Unióval kapcsolatos attitűdök a hazai választók körében Göncz Borbála – Hegedűs István „Részvétel.
Gyermekjogok - egy lépés előre
Spéder Zsolt KSH Népességtudományi Kutató Intézet
ÁRVÁK A szülőktől kapott „uticsomag” tartalma: A biztonság érzése
A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány „1%-os” kampányának bemutatása Budapest, január 30.
Magatartástudományi Intézet
Biztos Kezdet gyerekházak hálózata
INTEGRÁCIÓ A FEJEKBEN? A romákkal kapcsolatos lakossági attitűdök Magyarországon Bernát Anikó TARKI Társadalomkutatási Intézet október 25.
Nevelés és nevelői attitűdök
ÚJ ISKOLA, ÚJ TUDÁS ÚJ MAGYARORSZÁG KORMÁNYZATI KONFERENCIA március 4.
TETT KUTATÁS NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC.
Csepeli György Az internetező ember Sajópálfala
Az InfoRádió 95.8 hallgatottságának alakulása december, országos és budapesti hallgatottság -
NŐ A GYÖNYÖRŰ Szerkesztette: Dr. Hídvégi Márta pszichológus.
Szociális helyzet a Pogányvölgyben 2011 június 17.
Az InfoRádió 95.8 hallgatottságának alakulása február, országos és budapesti hallgatottság -
LÉPÉSRŐL – LÉPÉSRE program
Családbarát közintézmények Kopp Mária MD, PhD Kopp Mária MD, PhD Semmelweis Egyetem, Magatartástudományi Intézet Semmelweis Egyetem, Magatartástudományi.
Internet a családban Székely Levente –
ZENEALATTI Halljuk, vagy hallgatjuk is? Székely Levente –
„Kincs, ami nincs” - a hazai szegények egészségi állapota - Havasi Éva és Horváth Gergely.
Gyerekek a hálón – gyerekek a hálóban? VIII. Nemzetközi Médiakonferencia A média hatása a gyerekekre és a fiatalokra szeptember 29 – október 1. Balatonalmádi.
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS
Jó együtt lenni! Idősek Otthona Bakonyszentlászló.
Erőszakos médiatartalmak fiatal fogyasztói Székely Levente.
A Nemzetközi Gyermekment ő Szolgálat biztonságos internet oktatási programjának tapasztalatai Nagyváradon.
Gondolkodásfejlesztés táblajátékokkal szakiskolás tanulók fejlesztésére 20 órás gazdagító szakköri program tapasztalatai Balatonalmádi Szabó.
2016. június 10: „A tudásáramlás és a tudás megtérülésének egyes vetületei” című konferencia Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH)
A helyettes szülői ellátás működése
TUDÁSÁTADÁS – GENERÁCIÓK ÖSSZEFOGÁSA A CSALÁDBAN ÉS A MUNKAHELYEN Nemzetközi konferencia Budapest, november 16. Kőváriné Vida Ildikó előadó (panel)
Közbiztonság Budapesten Budapesti adatok
Esély a szülőknek, lehetőség
Közvélemény- és piackutatási igazgató
Gyermek- és ifjúságvédelem, vezetői felelősség és támogatás
Előadás másolata:

Ahány ház, annyi szabály Székely Levente

2.2. Székely Levente: Ahány ház annyi szabály Korlátozás, ellenőrzés és kooperáció Az elmúlt tíz év… Mennyi a megengedhető? Miről lesz szó?

Korlátozás, ellenőrzés és kooperáció

4.4. Székely Levente: Ahány ház annyi szabály Helyzetkép 2012 Korlátozzák-e Önök bármilyen módon az ilyen korú gyermekek internethasználatát? Korlátozná-e Ön bármilyen módon 14 éves, vagy annál fiatalabb gyermekek internethasználatát? Minta: 1000 fő

5.5. Székely Levente: Ahány ház annyi szabály Közös tevékenységek Milyen gyakran fordul elő Önöknél, hogy… ?

6.6. Székely Levente: Ahány ház annyi szabály Korlátozással kapcsolatos tapasztalatok A férfiak, a fiatalabbak, a kisebb településen élők és az alacsonyabb iskolai végzettségűek családjaiban kevésbé jellemző a korlátozás. A magasabb iskolai végzettségűek és az urbánus településeken élők otthonaiban jellemzőbb a közös internetezés. A szülők hajlamosak alulbecsülni gyermekeik internetezéssel töltött idejét és felülbecsülni a tanulás érdekében történő internetezést. A szülők szeretnek jó színben feltűnni a közös tevékenységeket és tudásukat illetően •gyermekeikhez képest jóval több együtt töltött időre emlékeznek; •sok esetben nem ismerik be, hogy gyermekük otthonosabban mozog a digitális világban.

Az elmúlt tíz év…

8.8. Székely Levente: Ahány ház annyi szabály Országos eredmények A gyerekek internethasználatának ellenőrzésére használják-e Önök a következő módszereket? Minta: 778 fő

9.9. Székely Levente: Ahány ház annyi szabály Állandóságok és változások 2002 A magyar 14 év feletti társadalom ötöde internetezik. (WIP2002) A gyermekek otthoni internethasználata nem jellemző. Az internethasználat ellenőrzése és korlátozása elsősorban mennyiségi jellegű. Minta: fő 2012 A magyar társadalom kétharmada internetezik. (Kutatópont, augusztus) Az otthoni internethasználat mellet nagy szerepe van a mobileszközöknek. Az internethasználat ellenőrzése és korlátozása elsősorban mennyiségi jellegű. Professzionális eszközöket a es urbánus szülők használnak.

Mennyi a megengedhető?

11. Székely Levente: Ahány ház annyi szabály Megengedhető mennyiségek Véleménye szerint az általános iskolás korúak számára hetente hány óra … megengedhető? Minta: fő

12. Székely Levente: Ahány ház annyi szabály Akik mindent tiltanának… Minta: fő • A megkérdezettek • 3%-a szerint a tévézés; • 11%-a szerint az internetezés; • 22%-a szerint a mobilozás • 32%-a szerint a videojátékozásegyáltalán nem megengedhető (heti 0 óra) az általános iskolás korúak számára! • Az internetezés és a videojátékozás mennyisége szerint nincs, a mobiltelefon használat és a tévézés tekintetében van különbség aszerint, hogy van-e ilyen korú gyermek a családban. • A televízióval kapcsolatban engedékenyebbek, a mobiltelefonnal szemben szigorúbbak a szülők. • A férfiak, a fiatalabbak és a kisebb településeken élők általában megengedőbbek a használat mennyiségeit illetően.

13. Székely Levente: Ahány ház annyi szabály Tapasztalatok összefoglalása •A magyar felnőtt társadalom inkább korlátozáspárti. Korlátozás •Az internethasználat korlátozása jellemzően mennyiségi, a monitorozáshoz nem használják ki a technológia adta megoldásokat •A megengedhető és tényleges használat tekintetében egyedül a televízió esetében nincs, vagy enyhe a konfliktus. Mennyiség

Kutatópont Kft. H-1054 Budapest, Alkotmány utca 15/a Tel.: Fax: Köszönöm a figyelmet!