Feladatok ModellezésFeladatok TanórákÉrtékelés Észrevételek.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Feladatok ModellezésFeladatok TanórákÉrtékelés Észrevételek.
Advertisements

Agytorna. Érdekes kis feladatsor. Érdemes végig csinálni.
A család beszélget A Kovács család összeül január elején megbeszélni családjuk pénzügyi helyzetét.
TOLL, SZÍN ÉS VASTAGSÁG.
Csillagteszt 13+1.
Csendes pohárköszöntő újév reggelén
Kommunikáció a helyi hálózaton és az Interneten
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
Táplálkozz tudatosan! program Bemutató prezentáció.
QAM és OFDM modulációs eljárások
Ezúton szeretném meghívni minden kedves barátomat egy 3 napos látogatásra új otthonomba.
Support.ebsco.com A Keresési előzmények szolgáltatás használata Oktatóprogram.
Megújuló energiaforrások
DIAGRAM.
TARTALOM 1.TípusokTípusok 2.Reklám- fénycsőReklám- fénycső 3.Világító fénycsőVilágító fénycső 4.Kompakt- fénycsőKompakt- fénycső FÉNYCSÖVEK „Világító”
Értékelés.
11 Az interakció azokat a folyamatokat foglalja magában, amelyekben minden résztvevő kész arra, hogy megváltozzon és ennek a beállítottságnak az alapján.
E-NAPLÓ Szabó László.
Költségtani gyakorló feladatok
2012. április 12., Budapest Statisztikai kérdések jelterjedés modellezésében Smart metering Milánkovich Ákos Híradástechnikai Tanszék.
Az emberek életében kellemes élmény a jól megszervezett nyaralás. És ezt a legtöbb esetben meg is akarják örökíteni. Csak az nem mindegy mivel teszik.
Az IKT-eszközök alkalmazásának és fejlesztésének pedagógiai támogatottsága évfolyam OKI-kutatás-fejlesztési projekt.
Statisztika Érettségi feladatok
E-napló diákoknak.
Ábramagyarázat az Országos Kompetenciamérés iskolajelentéséhez
Körlevél készítése
Animáció készités Photo Filtre Stúdió-val
KÖRDOKUMENTUM készítése
Passzívház Készítette: Szabó Pál Felkészítő: Papp Attila
Horváth István Általános Iskola
Figyelmeztetés! E program használata fokozottan
Kicsit felelőtlen, kicsit vakmerő, de a miénk….
GYAKORLÁS.
Cliccate per sfogliare. Egy 92 éves kicsi, idős ember, szépen megfésülködött, megborotválkozott, felöltözött, és reggel 8 órakor elindult az idősek otthonába.
Egy 92 éves kicsi, idős ember, ahogy felkelt, szépen megfésülködött, megborotválkozott, felöltözött, és reggel 8 órakor elindult az idősek otthonába.
Jelentések. Áttekintő jelentések A projektre vonatkozó átfogó információkat foglalhatjuk össze NévJelentés Projekt összefoglalása A projekt aktuális állapotáról.
ELEMÉR
Talaj összes foszfor tartalmának meghatározása
Energiamenedzsment Dr. Somogyvári Márta egyetemi docens Interregionális Megújuló Energia Klaszter Egyesület elnök Alsómocsolád 2011 június 29.
Uram, Tehozzád futok, élő vízre szomjazom, közelséged, ó, mily jó énnekem. Kérlek, ne menj el tőlem, légy mindig segítségem,  Úgy kívánlak Téged, Istenem!
Námesztovszki Zsolt Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar, Szabadka A TANÍTÓK MEGVÁLTOZOTT SZEREPKÖRE AZ INFORMÁCIÓS TÁRSADALOMBAN.
Online értékesítési modellek
Modellezés Tanórák Tanórák Értékelés Észrevételek Tanórák.
Összefoglalás eljárásokra Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetősé:
Összefoglalás eljárásokra Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetősé:
Programozási Paradigmák és Technikák
A LEGTISZTÁBB ENERGIA AZ, AMIT FEL SEM HASZNÁLUNK !
Statisztikai alapfogalmak
Unger Tamás, alpolgármester A 3. változatban teljes felújítás keretében átépülésre kerülnének a meglévő utak, és a járdák. A jelenlegi burkolt.
Cliccate per sfogliare. Egy 92 éves kicsi, idős ember, szépen megfésülködött, megborotválkozott, felöltözött, és reggel 8 órakor elindult az idősek otthonába.
Készíts költségvetést! Gazdálkodj okosan!
INNET Az interaktív térkép Duray Zsuzsa. Mi is az interaktív térkép? Olyan kép- és hangzóanyagokat, feladatokat tartalmazó felület, amely bemutatja a.
Mi fán terem az ételhulladék?
Előadó: Vass László Percept Kft. ügyvezető május 4. Előrejelzések és valóság – a LED-ek minősége.
OK! Tanársegéd Online Könyvek
Mit tehetsz a leküzdéséért? EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Éghajlatváltozás.
DIDAKTIKA ÉS OKTATÁSSZERVEZÉS II.
U NIVAC 1 Készítették: Gőz Laura Boldizsár Henrietta.
Ez az én művem! Készítette: Govor Emőke Felkészítő tanár neve: Hegyesi Judit Iskola neve: Érmihályfalvi 1. számú Mezőgazdasási Főgimnázium Colegiul Agricol.
Barna Róbert KE GTK Informatika Tanszék Követelmények a beadandó feladattal kapcsolatban.
Valódi gyógyulás virtuális térben? Információs technológiák és lelki egészség Purebl György Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézet.
Színes. SzínesSzíne s * Evangélikus címer Szín Szórakoztatva tanító történeteket szinte minden protestáns író írt, ezek tárgya azonban bibliai vagy.
Cím szöveg – Second level Third level – Fourth level » Fifth level TÁMOP Tájékoztató Nap Családi kisokos, avagy ismerd meg a családod. Vitéz Gyöngyvér.
Óra a nyolcadikosoknál az Arany János Általános Iskolában, Tóthfaluban
Uram, Tehozzád futok, élő vízre szomjazom, közelséged, ó, mily jó énnekem. Kérlek, ne menj el tőlem, légy mindig segítségem, Úgy kívánlak Téged, Istenem!
Csoportmunkát támogató szoftverek
Tehetséggondozás mozgóképkultúra és médiaismeret
A tévés főműsoridő a célkeresztben Látogatottsági adatok után már nézettségi adatok?! Mester Sándor [origo] értékesítési igazgató T-Online Magyarország.
Digitális világ Rólunk a világnak Írjunk blogot!
Balázsi Ildikó Oktatási Hivatal
Előadás másolata:

Feladatok ModellezésFeladatok TanórákÉrtékelés Észrevételek

„variálása” Feladatok ModellezésFeladatok TanórákÉrtékelés Észrevételek

Feladatok Variálás 3 FelfedezésFeladatkészítésBesorolás Annak átgondolása, hogyan „variálhatók” a feladatok hogy minél jobban megfeleljenek a tanítási célnak. Célok

Feladatok Variálás 4 FelfedezésFeladatkészítésBesorolás Előre megadott forrásokból különböző szöveges feladatok készítése. Eredmények

Feladatok Variálás 5 FelfedezésFeladatkészítésBesorolás Most adottak a források…

Feladatok Variálás 6 FelfedezésFeladatkészítésBesorolás •Önálló munka: Tanulmányozza ugyanannak a feladatnak különböző változatait! •Együttes megbeszélés: vitassák meg, hogy kinek melyik változat tetszik a legjobban és miért! 1. gyakorlat

Feladatok Variálás 7 FelfedezésFeladatkészítésBesorolás Feladat: villanykörték - A változat Mary házában 15 villanykörte található. 5 ezek közül energiatakarékos izzó, míg a többi hagyományos villanykörte. A táblázat mutatja a két különböző izzó óránkénti működési költségeit. Ha Mary családja hétköznap átlagosan 4 órát éget minden egyes villanykörtét, hétvégenként pedig napi 6 órát, mennyibe kerül a ház világítása egy évben? TípusfogyasztásÁr/óraÁtlagos élettartam Egy izzó ára hagyományos60W1.02p1000 óra70 p Energia- takarékos 11W0.187p óra£4.50

Feladatok Variálás 8 FelfedezésFeladatkészítésBesorolás Feladat: villanykörték - B változat Mary házában 15 villanykörte található. Ezek közül néhány energiatakarékos, néhány pedig hagyományos. A táblázat mutatja a két különböző izzó óránkénti működési költségeit. Mennyibe kerülhet Mary házának a világítása? TípusfogyasztásÁr/óraÁtlagos élettartam Egy izzó ára hagyományos60W1.02p1000 óra70 p Energia- takarékos 11W0.187p óra£4.50

Feladatok Variálás 9 FelfedezésFeladatkészítésBesorolás Feladat: villanykörték - C változat Mennyit tudunk megtakarítani ha otthonunkban energiatakarékos izzókat használunk? A táblázat mutatja a két különböző izzó óránkénti működési költségeit. TípusfogyasztásÁr/óraÁtlagos élettartam Egy izzó ára hagyományos60W1.02p1000 óra70 p Energia- takarékos 11W0.187p óra£4.50

Feladatok Variálás 10 FelfedezésFeladatkészítésBesorolás Feladat: rizs – A változat Hány rizsszem van a csomagban?

Feladatok Variálás 11 FelfedezésFeladatkészítésBesorolás Feladat: rizs – B változat A weboldal 10 szem rizst kínál fel a világban pusztító éhezés felszámolására, ha bővítjük a szókincsünket (helyesen válaszolunk az oldalon található kérdésekre). Mennyi rizst (tömeg) adományoztak tegnap?

Feladatok Variálás 12 FelfedezésFeladatkészítésBesorolás •Csoportmunka keretében válasszanak ki a bemutatott feladatok közül két különbözőt! •Minden egyes feladat esetében: –Készítsenek új feladatot megváltoztatva a feladat egy jellemző részletét –Készítsenek mini posztert, amelyen bemutatják a régi és az új feladatot. Fejtsék ki milyen okból változtatták azokat meg! 2. gyakorlat

Feladatok Variálás 13 FelfedezésFeladatkészítésBesorolás Minden „régi” feladat esetében: •Mutassák be az elkészült mini posztert, amely bemutatja, hogy hogyan és miért változtatták meg a régi feladatot! •Vitassák meg és hasonlítsák össze az egyes változatokat és az ezek alapjául szolgáló indokokat! Együttes megbeszélés

Feladatok Variálás 14 FelfedezésFeladatkészítésBesorolás •Ne felejtse el feljegyezni tanári naplójába –észrevételeit ezzel a résszel kapcsolatban –hogy milyen szempontokat részesít előnyben modellezési feladatok tanítása során és ezeknek megfelelően milyen változtatások lehetnek szükségesek már meglevő, kész feladatok esetében. Tanári napló