ELTÉRŐ FUNKCIÓJÚ ÉPÜLETEK ÉPÍTÉSI FOLYAMATÁNAK ÖSSZEHASONLÍTÁSA Felhasznált irodalom: Takács Ákos: Építési beruházások kézikönyve SZERKEZETÉPÍTÉSI PROJEKT.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Növekedés-támogatás M27 ABSOLVO. 2 Mi kell a növekedéshez?
Advertisements

A PR eszközei. Az elmúlt évtizedben a csúcstechnológia három fontos területén, a számítástechnikában, a távközlésben és tömegkommunikációban végbement.
4. Marketing előadás 2009.Március 4. A szervezetek beszerzése- a vállalatok „fogyasztói magatartása”
Építési beruházás.
A projekt építési tevékenységének megvalósítása A megvalósítás menete: •Generál-kivitelező kiválasztása •Munkaterületek átadása • Heti koordinációs megbeszélések.
Építőipari kivitelezési tevékenységgel kapcsolatban néhány gondolat… 191/2009.(IX.15.) Kormányrendeletből.
European Conformity Check Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet
A projekt általános bemutatása
TARKA-BARKA Szászvár Főtér
KIVÁLTÁS KONFERENCIA BUDAPEST NOVEMBER 29.
Beruházási projektek dokumentációja
Egy új fogyasztó: Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri elméleti tömbjének hőellátása.
Karrierfejlesztés lehetőségei és dilemmái
Tantanya mérföldkövek 2004-től máig Június Akciósorozat laktanya- ingatlanért.
Építési projektek megvalósítása a generálkivitelező szemszőgéből
A környezeti hatástanulmányok készítése vállalkozói szemmel
Előregyártott vasbeton vázszerkezetű csarnok rendszer fővállalkozása, generál kivitelezése áttekintése Cserpes Imre.
Innovatív üzleti parkok fejlesztése az innováció és a vállalkozó szellem előmozdítása érdekében a Dél- Kelet Európai térségben FIDIBE.
Nem számít!. Nem számít! A jó sorrend a konzultációkhoz: 1. Vágyak. 2. Problémák. 3. A félelmek eltávolítása átbeszéléssel! 4. Következő havi terv.
az elektronikus építési napló
Egri Líceum, új, „Infotórium” épületrész kivitelezésének organizációja
Vörösváczki Kitti szeptember
Diplomamunka Bakui Nemzeti kórház építésének organizációja
BAKS KÖZSÉG SZENNYVÍZCSATORNÁZÁSA ÉS SZENNYVÍZTISZTÍTÁSA
Levegőtisztaság-védelem 10. előadás Engedélyezési eljárások, eljáró hatóságok, eljárások menete, engedélykérelmek tartalmi követelményei.
Levegőtisztaság-védelem 10. előadás Engedélyezési eljárások, eljáró hatóságok, eljárások menete, engedélykérelmek tartalmi követelményei.
Passzívház Készítette: Szabó Pál Felkészítő: Papp Attila
Projektfinanszírozás
TUDOMÁNYOS MUNKA, KUTATÁSI TEVÉKENYSÉG Dr. BARTHA LÁSZLÓ Mérnöki Kar Tanácsülése.
tűzvédelmi tapasztalatai
TÁMOP /A RÉV projekt Gondolatok a SZER teszteléséről…
Az Euro One Számítástechnikai Rt. Egy távmunka-projekt bevezetésének tapasztalatai Vass Gábor gazdasági igazgató Euro One Számítástechnikai Rt December.
EU-s pályázatok írása és módszertana
Phare ellenőr feladata, szerepe a Programban Karlik Csilla Közbenső Fórum 2002/2003 évi területfejlesztési Phare program Február 1. Debrecen.
AZ ÉPÍTÉSZMÉRNÖK SZEREPE A MEGVALÓSÍTÁS (KIVITELEZÉS) FOLYAMATÁBAN
BERUHÁZÁSOK A FŐMÉRNÖK SZEMÉVEL „Nyílt nap a beruházásokról” Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara november 27.
Vállalati tanácsadás pályázatainak értékelése
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
Politika, képviselő, információ Kerekes Pál jún. 6. MIBE Konferencia.
Pannónia Kincse LEADER Egyesület EMVA VIDÉKFEJLESZTÉSI JOGCÍMEK HELYSZÍNI ELLENŐRZÉSSEL KAPCSOLATOS FONTOSABB TUDNIVALÓK.
A DÖNTÉSHOZATAL METODIKÁJA.
Az információs társadalom oktatása az iskolákban Pintér Róbert Információs Társadalom és Trendkutató Központ (ITTK)
„Innovációs folyamatok és lehetőségek a Közép-dunántúli régióban” Pannon Egyetem Innovációs Konferencia Veszprém október 2. Előadói napon elhangzott.
Építési projectek monitoringja a szakmai szakértő szemével
TÁMOP /09 Az önkéntesség elterjesztése Az elszámolhatóság feltételei.
A MEDICSPHERE PROJEKT KÖVETKEZTETÉSEI DR. SOLT KATALIN TÁMOP A-11/1/KONV
Alapszeminárium II. Tréning Jövő. Ezzel fogunk ma foglalkozni !
Önkormányzati fejlesztések Sárospatakon Közoktatási infrastruktúra fejlesztése (II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola főépületének bővítése,
Projekt menedzsment kompetenciák rendszer és példák 1.
Zuglói társasház energiahatékonysági felújításának tapasztalatai Dzsiki Ferenc Lagross Kft. Budapest,
A tervezési munka előkészítése és folyamata
R.F.Q. Request For Quotation. 2 Válasz a feltett kérdésre: A tantárgy fő célkitűzése, hogy adjon egy közös nyelvet, amely segítségével a közgazdászok.
Helyi márka kialakítása a Bakonyban  Mi a projekt célja ?  Kik vehetnek részt a projektben?  Mi a projekt haszna ? Miért éri meg, hogy a projektben.
A Ganz Danubius HUTI Kft
Térbeli organizáció Tervezői kiírás.
1 TÁMOP A-13/ A TÁMOP A-13/1 „Társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése a Konvergencia Régióban” Pénzügyi tájékoztató
Az „Autókereskedelem” jövő képe. Szabó Zoltán © 2013.
PROJEKTMENEDZSMENT. Projektmenedzsment a stratégia megvalósításának eszköze. Projekt egy-egy konkrét stratégiai program vagy részprogram.
1 Vasúti beruházások a vállalkozó szemszögéből Horváth Róbert Vezető technológus Swietelsky Vasúttechnika Kft. X. KÖZFORGALMÚ ÉS VÁROSI VASÚTI PÁLYÁK TERVEZÉSÉTŐL.
Tolna megyei földmérők helyzete a szakmagyakorlási rendelet szerint Németh András | TMMK GGT Szakcsoport elnök Tolna Megyei Földmérők Napja 2016.
Non-profit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Háza Hajdú-Bihar és Bihor megyékben HURO/0802/108_AF Projektbemutató.
A külterületi kármentesítést meghatározó feltételrendszer és a kivitelezés összehangolása, együttműködés az irányító szervekkel.
A Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kara által szervezett „Magyarország társadalmi-gazdasági helyzete a 21. század első évtizedeiben”
Röviden a közbeszerzésről
A projekt főösszege: ,-Ft
Településképvédelem2017.
Projektbemutató - Debrecen
beruházás-tervezési ABCD
Építés- szerelési biztosítások
ESZKÖZÖK és ERŐFORRÁSOK
Előadás másolata:

ELTÉRŐ FUNKCIÓJÚ ÉPÜLETEK ÉPÍTÉSI FOLYAMATÁNAK ÖSSZEHASONLÍTÁSA Felhasznált irodalom: Takács Ákos: Építési beruházások kézikönyve SZERKEZETÉPÍTÉSI PROJEKT I: - ELŐADÁS VÁZLAT

Az építési-szerelési folyamat Családi házKiállítási csarnok

Indok, ok, gondolat Kérdés: Válasz : Gondolat Jobb anyagi helyzet, család szaporodása Piaci kereslet új multifunkcionális csarnok építésére

Hogy induljunk el? Kérdés: Válasz : Belső elemzés Családi kupaktanács a lehetőségekrők A vezetők együttgondolkodása egy lehetséges fejlesztés módjáról, körülményeiről, követelményeiről

Meg tudjuk-e csinálni, van-e pénz, milyen legyen? Kérdés: Válasz : Megvalósíthatóság vizsgálata Konzultáció egy rokon műszaki emberrel,hitelezésben jártas pénzügyi szakemberrel Szakértők, tanácsadók bevonásával a „milyet”, a „miből”, a „hogyan” és a „megéri-e” kérdések vizsgálata

Hol lehetne megcsinálni a „projektünket”? Kérdés: Válasz : Ingatlan kiválasztása „Országjárás, ingatlanközvetítő keresése Ingatlanszakértő/terv ező bevonásával alkalmas ingatlan felkutatása

Nem nagyon értünk a szakmai részéhez, ki tud segíteni? Kérdés: Válasz : Mérnök-szolgáltató (lebonyolító) kiválasztása versennyel vagy más módon Rokon, ismerős felkutatása, aki avatott Építésben jártas partner kiválasztása

Ki tudja az engedélyezők részére lerajzolni azt, amit mi gondolunk? Kérdés: Válasz : Tervező kiválasztása versennyel, vagy más módon A kockás papírra vetett gondolatok szabatos műszaki rajzzá formálására alkalmas tervező keresése Alkalmas és megbízható tervező partner kiválasztása

Kell-e valakitől engedélyt kérni? Kérdés: Válasz : Építési engedélyezési eljárás

Kivel csináltassuk meg a kivitelezési munkákat? Kérdés: Válasz : Vállalatba adás Rész vegyünk-e az építkezés szervezésében, vagy csak akkor menjünk el megnézni a házat, amit rendeltünk, ha már „kulcsrakész” ? Az építési vállalkozó kiválasztása, ha szükséges, az előírt sajátos közbeszerzési versenyeztetési eljárás keretében

Hová tegyük a megvett építési anyagot? Kérdés: Válasz : Felvonulás, organizáció, ütemezés Milyen sorrendben és mit kell tegyünk, hogy elinduljon az építés? A kiválasztott vállalkozónak a munkaterület átadása, a munkavégzés körülményeinek tisztázása

Mit tegyünk azalatt, amíg épül a házunk? Kérdés: Válasz : Kivitelezés, műszaki ellenőrzés, kooperációs rendszer Van-e építési napló, ért-e ahhoz a családban valaki, hogy mennyi „vas” kell a koszorúba ? Ki ellenőrizze az acélszerkezetek kivitelezését?

Mitől tudjuk, hogy ami kész, az valóban alkalmas-e a használatra? Kérdés: Válasz : Műszaki átadás-átvétel A kőműves szerint kész a ház, ám mintha a tető egy részén hiányozna a cserepek egy része, és a csapból sem jön a víz. Most mit tegyünk? Jövő héten már rendezvény lenne, de valyon biztonságos-e az épület és minden műkődik?

„Kész” a ház de hová tesszük a bútort és milyeneket? Kérdés: Válasz : Berendezés-felszerelés, technológiai szerelés Átköltözés a korábbi lakásból, új butórzat vásárlása A csarnok élesztése a bútorok, berendezések, felszerelések és a sajátos kiállítási technológia telepítésével

Most akkor holnaptól itt lakhatunk? Kérdés: Válasz : Használatbavételi eljárás A kölcsönből van még hátra egy részlet, a pénzintézet csak valamilyen hatósági engedély bemutatása után fizeti ki a pénzt A biztosító csak akkor hajlandó szerződni, ha bemutatja a cég az építési hatóság papírjait, hogy az épület a funkcióira használható

A ház pénzbe került, kifizettem, akkor most vagyonos lettem? Kérdés: Válasz : Az aktiválás, elszámolás Az aktiválás, elszámolás Most akkor kifizessem-e a kőművest, vagy sem, pedig még nincs meg a fal a konyha és a mosdó között Kifizetett a cég sok pénzt a csarnokra, mi a teendő, hogy a kiadást elszámoljuk?

Biztos, hogy hibátlanul sikerült a kivitelezés? Kérdés: Válasz : Szavatosság, jótállás Szavatosság, jótállás Nem megy a fűtés, hullik a vakolat, rozsdásodik az ajtókeret, elvált a padlócsempe, mozog a kád… pedig még két év sem telt el a beköltözés óta Ha a bejárati kétszárnyú ajtó a takarítószeres kocsi nekitolásakor egyszerűen kidől, az normális?

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET !