Készítette: Kovács Péter INE69C REKAL III. Nézd meg a Blogom :D.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Felvidéken jártunk Indulás • május 7.én 23 fővel indultunk szlovákiai célpontunk felé. A korai indulás nem törte jó kedvünket,
Advertisements

Ciprusi kaland.
Közlekedés kerékpárral Hajdúböszörményben
Szeretem a könyvtáram!.
Cseppkőbarlangok Huszti Dóra 9.o
EGÉSZSÉGKULTÚRA Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
Hétvégi Rafting Túra Szlovénia Bovec
Víz világnapja 2014.
Tokaj Magyarország.
Előzmények  Tervezés  Szakemberek alkalmazása (testnevelő tanár, edző, rekreációs szakember, OKJ-s végzettségű segítő..stb)  Hivatalos meghirdetés.
A pontos idő: 14:2714:2714:2714:2714:27 ORHIDEÁK ORHIDEÁK Zene: Autumn Rose Kattints.
Szláv lakáskultúra.
Vérmérsékletem képekben
Geocaching, avagy kincskeresés a 21. században. Geocaching, avagy kincskeresés a 21. században • Rövidfilm • Elérhetőségek • Ládatípusok • Extrák • Ismertető.
Ha másért nem is volt szép, egyért biztos, akkor voltunk fiatalok !! 
M ASZKOK MÖGÖTT A gyermekpszichodráma módszerének bemutatása Készítette: Kovács Ágota.
Budapesti Természetbarát Sportszövetség
Egy helyzetfelmérés terepmunkája, a kerékpáros útvonaltervezés bemutatása kerékpáros szemmel.
Tabáni Spartacus SKE Bemutatkozás.
Helyszínek Places Míra & Szimi.
Folyók, Hol-tenger és érdekességek
1 Az önfeltárás kockázati tényezőinek összefoglalása Dimenzió Idő Téma Értékelés Emberek Kis kockázat Múlt események, gondolatok, általános elképzelések.
10 állítás a gyerekek internethasználatáról
Preventív kifogáskezelés
Az én Budapest-térképem Tájékozódás vidéki szemmel Szűcs Eszter – P3N3CH.
Készítette: Bajkó Balázs Hullár Péter
Magyarország Természeti Kincsei
Magyarország természeti csodái
A számítógép veszélyei és káros hatásai
ÖKOLÁBNYOM Név:Fazekas Réka Bettina
Passzívház Készítette: Szabó Pál Felkészítő: Papp Attila
Készítette: Nagy Zsanett
Szilvásvárad turizmusa
Balaton.
Kerékpártároló átadás
„Bp. TESZ Első járőr” emléktúra Szombat Meghívó.
automatikusan vált ErdŐ éve keretén belül várjuk szeretettel a családokat, gyermekeket. Mikulás túrára.
MEGHÍVÓ Vasárnap Sas-hegy Természetvédelmi terület Fotó: Telek Gy Zene:Faragó”Judy”István Vén Budai hársfák /részlet/
készítette: Lévai Gabriella 11.m
A számítógép teljesítménye
Magyarország kincsei. Amikor fényképezőgépet fogunk a kezünkbe, mindenki turistának néz bennünket.Végül valóban azzá válunk: saját magunkban teszünk utazást.
" Valami érthetetlen kapcsolat van a barátság és a csillag között.
Szentgotthárd bemutatja: Mocskos Jövő? Danke, nein!
Magyarország néhány diában
Magyarország néhány diában
A golf pálya 61 hektáron elterülő, gyönyörű természeti környezetben található, Debrecentől 25 km-re, 25 perc távolságra gépkocsival. 1 Boya Eagles Golf.
A pontos idő: 18:58.
Magyarország természeti kincsei
Kerékpáros turizmus a szlovák-magyar határ mentén
Mi a tájfutás? A legősibb sportág – a tájékozódási futás. Az ősembernek az élete függött attól, hogy üldözői elől vissza tudott-e menekülni védelmet nyújtó.
Fogalom Kérdezz! Felelek.
Tólengések és belső vízesések
A meteorológiai ballon
A 10 apró különbség férfi és nő között.
Júlia Alpok Azok a csúcsok, azok az árnyak, azok a völgyek, azok a tájak, a patakok, habos vízesések, valaha-volt múltamból idéznek. A bársonyos rétek,
Muziek - The Shadows MEGHÍVÓ Természetismereti kirándulás Ferenc-hegy és Szemlőhegyi barlang felszíne Szombat Foto:Telek.
Szlovénia Készítette: Cseh Fanni.
Jegyzetkészítés 5/17.
Számok világa.
A KERÉKPÁR TÖRTÉNETE KÉPEKBEN
Ahogy én látom a helyi turizmust Radics Vendégház Máza
„Bp. TESZ Első járőr” emléktúra.
10 km Esti tekergés Kékfestő ház Csáky kastély Református VÁR
GUMI, MŰGUMI.
KAPRUN.
Szeretet szolgálat Joli néninél
Balatonalmádi körtúra Készítette: Szabó Lilla
VÍZKERESZT Balatonakarattya körtúra Készítette: Szabó Lilla
Nézd csak meg ezeket a képeket
KAPRUN.
Előadás másolata:

Készítette: Kovács Péter INE69C REKAL III. Nézd meg a Blogom :D

• 1800-as években voltak az első próbálkozások / alapja a hintó volt • 1830-as években 2 kerekű jármű (fémvázas, fa kerekes, küllőpedálos) • 1860-as évek még mindig hasonló konstrukció, de már van fék • 1870-es évek cirkuszaiból elhíresült big-wheel (legbalesetveszélyesebb) • 1885-ben a postásbicikli, mai biciklik elődeji • 1960-as években verseny bicikli elődje (könnyű váz, hajlított szarv) -> versenybicikli, cyclo-Cross vagyis hegyi versenybiciklizés, Cyclo-Round, vagyis körpályán való biciklizés, FIXee • 1970-es években mindennapi felhasználásra kialakított mountain bike-ja, amely minden fajta útviszonyt képes legyőzni-> cross country, DownHill • 1990-es évek végén teret hódít a Treekking

A Country Cross a biciklizés egy válfaja, melyet: -egyénileg vagy csoportosan -hobby vagy versenyszinten -épített vagy természetes pályán űznek

 Rekreáció szabad levegőn  A CC általában erdei túrabiciklizést jelent  Ez történhet betonos úton (kiépített), erdei épített terepen, erdei járt ösvényen, erdei járatlan ösvényen

Erdőben kiépített betonos túraút Kezdetét általában tábla jelöli, túratérképeken szerepel, különböző színű túrajelzésekkel jelzik az ilyen fajta aszfaltozott utakat is.

Erdei járt ösvény Különböző nehézségi szintű ösvények találhatók kis országunkban Az egyik ilyen közepes nehézségi szintű járt ösvényünk a Mecsekben van, hossza közel 20 km. Baráti túrázásokra ideális! Különbség a járt és járatlan ösvények között, hogy a jártakat rendezik, és a térkép a legtöbbet Jelöli, van esély segítség kérésére.

A kép Ausztriában, Puchberg-ben készült. Ez az ösvény már járatlannak mondható, bár sokan használják, még sincs jelölve a térképeken. Az ilyen terepekhez már jól felszerelt biciklire van szükségünk, és jó magabiztosságra is egyaránt.

A CC egyik legszebb válfaja a Climbing Cross, mely magyarul hegyi túrakerékpározást Jelent. Sajnos nálunk nem igazán terjedt el, ugyanis nincs megfelelő terep, és Speciális bicikli ára is nagyon drága.

Ausztriában kb. 10 évvel ezelőtt kezdett elterjedni az extrém sportok világában az SC. Érdekessége, hogy főként bovdenes féket, nagyon „puha” teleszkópot és szögecses gumit használnak.

 CC kerékpár  Megfelelő öltözék és védőfelszerelés  SPD kerékpáros cipő és Clips  Javító-felszerelés  Megfelelő terep  Jó társaság  Fényképezőgép

• Első – vagy összteleszkóp (hidraulikus vagy legpumpás) • Első-hátsó tárcsafék (hidr.) • Fém nyeregszár • Pályához megfelelő biztonsági réteges gumi • Csőrváltó vagy fékváltó • Erősített váz

 Réteges öltözködés, aláöltözet  Játszóruha, amit nem sajnálunk, ha esünk benne  Váltó póló-nadrág, zokni  Tereptől függően védőfelszerelés (térd-könyök- bokavédő, bukósisak, napszemüveg)

Saját tapasztalatból tudom, hogy 5-ből 2 alkalommal biztosan történik valami valamelyik biciklivel: -Deffekt -Láncvédő, vagy fogaskerék -Teleszkóphiba -Fékprobléma Legyünk elővigyázatosak (Pótbelső, kulcskészlet, finom gépolaj, minden méretben anyacsavarból, fogó)

 Minden rekreációs tevékenységben elengedhetetlen, hogy felmérjük a csoport összetételét teherbírását  Ez a túravezető dolga: felelősséggel tartozik a csoport tagjai iránt, rajta múlik a pozitív vagy a negatív élmény és a feedback

 Csoportösszetétel, létszám  Cél  Időjárás  Felszerelés  Mennyiség vagy minőség  Pénztárca

 Összes kis- középhegységünkben található kiépített biciklis útvonal  A túraútvonalak legtöbbje biciklizhető  Gyönyörű tájak a Szigetközben és a Lővérekben  Balaton-körút (sajnos rossz minőségű)  Magyar-osztrák Fertő-tó kör

 Szigetköz  Mosonmagyaróvár- Lővérek- Mosonmagyaróvár  Normafa (Buda)  Balaton-körút  Lővérek (Sopron)  Dobogó-Kő (Visegrád)

 Burgenland-Niederösterreich híres barátságos falvairól  Schneebeg-Puchberg szakasz, Myra vízesés  Podersdorf-Neusiedl See  Mosonmagyaróvár – Frauenkirchen v Illmitz irány  Bécs