Pályázz okosan, pályázati kisokos

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Embassy of Switzerland Swiss Contribution Office Hungary Svájci – Magyar Együttműködési Program Szabályok és eljárások Információs Napok, május Miskolc.
Advertisements

Energetikai projektek előkészítése, finanszírozása M27 ABSOLVO Consulting.
Pályázatírás a gyakorlatban február 12.. Első lépések • Rendelkezésre álló információk • Mi a cél rövid és hosszú távon? Milyen eredményt szeretnénk.
1 ‘Bakonyalja-Kisalföld kapuja’ Vidékfejlesztési Egyesület évi ÚMVP monitoring adatszolgáltatási kötelezettség Kisbér,
THE BUSINESS AUTOMATION COMPANY Alsópáhok,2012. február 12. Új média Magyar Kolping Szövetség titkári továbbképzés.
Tippek, trükkök, tanácsok
Mobilitás pályázatok Leonardo da Vinci
A Vállalkozásfejlesztési munkacsoport
TÁMOP / A kompetencia alapú oktatás bevezetése a tényői Napközi Otthonos Óvodában és az Ady Endre Általános Iskolában Projektindító.
Pályázatírás az Európai Unióban Tóth Ákos Lehetőségek a csatlakozás után  Strukturális Alapok  Kohéziós Alap.
A TISZK-ek fenntarthatósága 1 Budapest, január 14.
Magyar bankok termékei, speciális banki konstrukciók
Kémiai Technológia Transzfer Kft. Egy pályázat előkészítése Hasznos tanácsok kutatóknak egy sikeres pályázat benyújtásához.
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
Nemzeti Közlekedési Stratégia kialakítása Magyarországon Szűcs Lajos, főosztályvezető Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedési Infrastruktúra Főosztály.
HOGYAN HOZZUNK LÉTRE IFJÚSÁGI PÁLYÁZATOT ? STEP BY STEP.
1 „Az FSZH hosszú és rövidtávú elképzelései a foglalkoztatási célú civil szervezetekkel való együttműködésre, különös tekintettel a szolgáltatás-vásárlásokra.
NFT-s pályázati tapasztalatok és tanácsok Kellermann Éva május 20.
Kis és közepes méretű internetszolgáltatók eszközbeszerzési és hálózatfejlesztési lehetőségei vissza nem térítendő EU-s pályázatok igénybevételével ÜZLETI.
PÁLYÁZATKÉSZÍTÉS Kistérségek Fejlesztéséért Tudományos Egyesület
Projektkezdeményezés és pályázatírás
BEVEZETÉS. Magyarország között 15 operatív program megvalósításáért felelős Összesen mintegy 22,4 milliárd euró fejlesztési forrást tudunk felhasználni.
A partnerközpontú intézmények plusz anyagi forrásai a kompetencia alapú oktatás vonatkozásában Előadó: Danyi Gyula.
Információs nap Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért Támop /2 Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért.
Pályázatírás és forrásteremtés Fiatalok az Ifjúságért Egyesület - FIE.
Nemzeti Civil Alapprogram 2010-es pályázati év Költségvetés tervezése.
1 Vállalkozásfejlesztés - gyakorlati javaslatok Dr. Imreh Szabolcs SZTE GTK.
Az EU-pályázati rendszer gyakorlata Magyarországon
Közösségi munka. 1. A közösségi munka előnyei az egyéni és családi esetkezeléssel szemben A szociális munkások rendelkezésére álló eszközök rendszerint.
Jelentések Munkakezdő jelentések Időközi jelentések  Támogatási szerződés által meghatározott időpontokban és/vagy mérföldkövenként  Tartalma: az adott.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Pannon Egyetem Georgikon Kar Szegedi Tudományegyetem.
Kompetencia-alapú tanítási-tanulási programok elterjesztése a pedagógusképzésben Eredmények, tapasztalatok, előttünk álló feladatok Előadó: Rozványi Dávid.
Orvos szakmai programok illeszkedése az ágazati célkitűzésekhez „Építészet a Gyógyulásért 2010-Európai Uniós támogatással” konferencia.
Infrastruktúra fejlesztés az egészségügyben pályázatíró szemével
1 Béres Attila, osztályvezető, Elemzési és Kontrolling Osztály, Koordinációs IH, NFÜ Budapest, május 6. A monitoring és az értékelés kapcsolata.
Megjelentek az ÚMFT első pályázatai!. Megnyíló források ● Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) ● Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) ●
Foglakoztatás pályázati projektekben Általános áttekintés Tóth István, tanár.
EU-s pályázatok írása és módszertana
Pályáztatás, projektmenedzselés az EU operatív programjaiban, gyakorlati tapasztalatok, problémák és megoldások -HEFOP ESZA Kht -
A Pályázatfigyelés szakmódszertana
A JÓ PAP IS… – Képzések és tanácsadások szakembereknek, munkáltatóknak Előadó: Garadnay Tea FEMI vezető Budapest Esély Nonprofit Kft.
Vállalati tanácsadás pályázatainak értékelése
EGY SIKERES PROJEKT ISMÉRVEI ÖTLETTŐL A MEGVALÓSULÁSIG Vendler Balázs, ügyvezető.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Heves megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése Heves megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése - Pályázati kiírás civil szervezetek.

Nemzeti Civil Alapprogram 2010-es pályázati év Költségvetés tervezése.
Berettyóújfalui Kistérség
Szakember Kérdések Megállapítás Megoldási javaslat javaslat Árajánlat Megvalósítás Pénzügyi Szakember Bemutatkozás Elemzés Ajánlat készítés Specialisták.
Az egészségvédelmi program megvalósításának értékelése A program ideje: – A Béres József TIT Kisvárdai Egyesületének Egészségvédelmi.
AZ ÖTLET Mit termeljek, mit gyártsak?. Hogyan hozzunk létre, hogyan működtessünk fenntartható szociális vállalkozást ?
Önmenedzselés Előadó: Selmeci József Csongor. Változó külső és belső világunk A körülöttünk folyó változások egyik legfontosabbika az, hogy megnőtt a.
A Dél-borsodi Akciócsoport LEADER programja Értékelési szempontok Tiszaújváros szeptember 30.
ÉMOP – Üzleti infrastruktúra fejlesztése. Keretösszeg: „1” részcél: Ipari Parkok millió Ft „2” részcél: Ipari területek millió Ft „3” részcél:
Modellprogram a szociális szövetkezetek hálózatosodása érdekében TÁMOP /1.
Bagáriné Viszket Katalin március 30.. Mottó „Megláttam az angyalt a márványtömbben, és addig véstem, míg ki nem szabadítottam.” (Buonarroti Michelangelo)
Pályázat audit. Válság Válság Bevétel kiesés Dráguló hitelek Beruházás finanszírozási nehézségek Aktualitás.
Pályázatok elméletben és gyakorlatban. Témakörök:  - pályázatok jogszabályi háttere  - pályázati kiírások értelmezése  - útmutatók, háttérdokumentumok.
Mitől innovatív egy vállalkozás? Nyert a pályázatom! Hogyan tovább? Segítünk a megoldásban!
KDOP Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése.
Salgótarján, május 19.. Pályázók köre: kisvállalkozások Támogatható tevékenységek és a támogatás mértéke: -Projektötlet minősítése – max. 3 millió.
Forrásfeltárás, pályázatfigyelés a kistérségben Őriszentpéter, április 21. Gerölyné Kölkedi Éva NymE RPSZKK.
Innovációs célú nemzeti és regionális szintű pályázati források
TÁRSADALMI INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM
„Együtt, eredményesen”
Minőségfejlesztési munkacsoport KPSZTI Április 17-
Králik Tibor igazgató, minőségfejlesztési szakértő
Barcsák Marianna KPSZTI
Barcsák Marianna KPSZTI
Campus Mundi ösztöndíjak
Előadás másolata:

Pályázz okosan, pályázati kisokos Agria TISZK Nonprofit Kft. Ringert Csaba agriatiszk@agriatiszk.hu

Pályázati ötletek Tudjuk hogy mit akarunk csinálni? Két módszer: Meglévő ötletünkhöz keresünk pályázatot. Pályázathoz készítjük a programot (lehet hogy volt előtte ötletünk, de azt át kell szabni, vagy nem volt és most találjuk ki). Melyik a jobb megoldás? Előnye: tényleges igényekre alapozva sokkal gyorsabb és precízebb a pályázatírás. Hátránya: előzetesen befektetett sok munka, ami nem biztos hogy megtérül. Előnye: lehet, ha sikerül egy számunkra is hasznos programot összerakni. Hátránya: „dömping” munkával készül a pályázat, ami sokszor nem igazodik teljes mértékben a céljainkhoz. Nagy a hibalehetőség!

Pályázati ötletek Hol találunk pályázatokat? Pályázatfigyelő oldalak pl.: www.pafi.hu Pályázatkezelői oldalak: Széchenyi 2020: http://www.szechenyi2020.hu Tempus Közalapítvány: http://www.tka.hu Emberi Erőforrás Támogatáskezelő: http://www.emet.gov.hu Norvég Alap, EGT Alap: http://www.norvegalap.hu kormányzati oldalak, civil szervezetek oldalai, stb.

Pályázatírás Ki készítse el a pályázatot? Pályázatíró? Pályázó: Előnye: Gyakorlat a pályázatírás terén. Ismeri, érti a pályázatírás nyelvezetet. Hátránya: Kedvelt témák esetén „tömeges” megbízást vállal, ezért sablonosak lesznek az elkészülő pályázatok, ami az értékelésnél hátrányos lehet. Túlvállalás! Pályázó: Előnye: Biztosan azt írjuk le amit meg szeretnénk és meg is tudunk valósítani! Hátránya: Nincs gyakorlata, nem ismeri az eljárásrendet. Nem ismeri az értékelés szempontokat.

Megvalósítás Menedzsment szükségessége (szakmai vezető, pénzügyi szakember) Bármit teszünk, előtte gondoljuk át a teljes folyamatot, mit szeretnénk elérni, hogyan fog történni, hogyan fogjuk dokumentálni, elszámolni, stb. Olvassuk el a segédleteket! Minden le van írva! Kérdezzük meg a kapcsolattartónkat, pályázatkezelőt, stb.! Likviditás! Meddig bírjuk finanszírozni a pályázatunkat? Indikátorok teljesítése Kötelező tájékoztatás és nyilvánosság Horizontális szempontok (esélyegyenlőség, fenntarthatóság) Zárás, fenntartás

Sikeres pályázást kívánok! Agria TISZK Nonprofit Kft. Ringert Csaba agriatiszk@agriatiszk.hu