TÁMOP-5.3.8-11/A1-2012-0001. Személyiség kialakulása, fejlődése.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kisgyermekes szülők és a munkaerő-piac Őry Beáta Projektvezető
Advertisements

E-SKILLS (DIGITÁLIS ÍRÁSTUDÁS) AZ ÉRDEKKÉPVISELETI MUNKÁBAN A STRATOSZ SZÁMÁRA KIDOLGOZOTT VÁLTOZAT Készült a MAT támogatásával, az FSZH közreműködésével.
Konfliktusok fogalma, okai, kezelése
E-learning alapú távoktatás tapasztalatai a Széchenyi István Egyetemen
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás (LLL)
ORSZÁGOS MUNKAERŐ-PIACI SZOLGÁLTATÓ ÉS SZAKMAI TÁMOGATÓ HÁLÓZAT
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / A pedagógus(tovább)képzés kérdései és lehetőségei az egész napos iskola-
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
Szociális és gyermekjóléti területhez kapcsolódó lehetséges szolgáltatások.
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
TÁMOP /A
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működése Előadó: Pátkai Andrásné szolgálatvezető Budapest, 2006.október 24.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Magyar Pedagógiai Társaság Somogy Megyei Tagozata november 21. Kis Jenőné dr. Kenesei Éva megyei elnök.
Szakképzési szakemberek kompetenciáinak meghatározása
A vezetőtanáron „innen és túl” Szivák Judit ELTE PPK
Önismeret Horváth Renáta.
Készítette Kovács Nándor KONRACB.PTE
A pedagógia alapjai 3. előadás Emberformáló folyamatok: szocializáció, nevelés, a nevelés lehetőségei és korlátai Birta-Székely Noémi BBTE, Pszichológia.
TÁMOP / Humánszolgáltatások szabaduló fogvatartottak részére.
Büntetés-végrehajtási
Készítette: Bónisné Fürjesi Magdolna
Sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelése Együtt egy-másért! TÁMOP-3.4.2/09/ október 28.
A gyakorlatvezető mentor
Munkatársak minőség iránti elkötelezettsége a siker kulcsa Készítette: Taksonyi Bea és Horváth Viktória.
Óvodai tanterv a 3 és 7 évesek számára
Gyermek és fiatalkori devianciák kialakulása
Pályaorientációs tapasztalatok, hiányszakmák népszerűsítése Győrben
Dr. Szilágyi Klára Szent István Egyetem
Szaktanácsadás szerepe az óvodák pedagógiai munkájában
A gyerekek nem várnak Gyerekesélyprogram 2007
TÁMOP 3.1.5/ – 0001 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
Óvodai portfólió Ferenczei Éva óvodapedagógus
Szaktanácsadói támogatás az életpályamodellben
Projektmunka.
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű képzési.
Kell –e érzékenyíteni a munkáltatókat? Csapó Gábor OSGOOD Szolgáltató Az OFA FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban című TÁMOP – /
Munkaasszisztensi tevékenységek Regionális Szociális Forrásközpont Nonprofit Kft. ___________________________ Integrált Foglalkoztatást Segítő Szolgálat.
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
ESZMÉNY, CÉL, FELADAT A NEVELÉSBEN
Velünk egy jobb világért! Fő támogató: Partner: Andersen Munkaerő-piaci Támogató és Képzési Program 11 Lukács András vezető „Esély a munkára – Civil együttműködés.
A nevelés értelmezése – célja – feladatrendszere
A nevelés értelmezése - célja –feladatrendszere
TÁMOP-5.5.5/08/1 A diszkrimináció elleni küzdelem – a társadalmi szemléletformálás és hatósági munka erősítése Az egyenlő bánásmód érvényesítése és a társadalmi.
TÁMOP /A Tanulás, képzés, önfejlesztés Az elmúlt időszak fejlődési üteme, amely az élet minden területét jellemzi, elengedhetetlenné.
Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
TÁMOP /A Önismeret, öndefiníció, önértékelés.
Az Európai Unió által társfinanszírozott projekt 1 Ikonok és Indexek Projekt (A felnőttképzés hozzáférésének fejlesztése Újpesten, különösen a halmozottan.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
„Kihívások és válaszok” - szakmai nap Előadó: Pántya Erika projektmenedzser Szombathely, október 24.
Az Ifjúság Program. Az ifjúsági projektek meghatározása Nemzetközi ifjúsági projekt: olyan projekt, amely a résztvevők személyiségfejlődését.
TÁMOP / „Karöltve” Integrációs közoktatási referencia intézmény kialakítása hálózati együttműködés keretében a Csertán Sándor Általános.
Ki segít a segítőnek?. A segítő „születése” Hogyan válik valaki segítővé? Az ember, mint eredendően társas lény, nembeli lényegeként hordozza a proszociális.
A duális felsőoktatási képzés „kecskeméti” modellje
Nem kötelezettség, mindkét fél számára lehetőség Duális képzés.
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ A szaktanácsadásról.
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u Az ökoiskolák előtt álló jelenlegi kihívások és a lehetséges válaszlehetőségek.
AZ MNKSZ RÉSZVÉTELE A „TRAME” PROJEKTBEN AZ EU / GRUNDTVIG FELNŐTTOKTATÁSI PROGRAM KERETÉBEN ( ) TAPASZTALATOK ÉS EREDMÉNYEK KONFERENCIA A self-narration.
Az iskola és a szülők kapcsolattartási formái a Csaholci Általános Iskola intézményében Készítette: Kádár Ágnes mesterpedagógus szaktanácsadó
„Gondoljunk a jövőre!” - szakmai nap Előadó: Pántya Erika projektmenedzser Szombathely, június 22.
Az általános iskolából kilépő SNI tanulók pályaválasztását segítő ÁTVEZETÉSI terv Jálics Ernő Közoktatási Intézmény Kadarkút Mecsárné Jády Geraldine.
Szociális foglalkoztatás szerepe a rehabilitációban Csicsely Ágnes Nemzeti Erőforrás Minisztérium Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Főosztály.
Barcsák Marianna - KPSZTI
A Gyulahús Kft. szerepe a projekt megvalósításban
Égigérő mesefa Biblioterápiás foglalkozások az életminőség javításáért
főosztályvezető-helyettes
Előadás címe: Tudom, változnom kell!!!
SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK „ Az intézményi felelősök felkészítése a Szakképzési Minőségbiztosítási Keretrendszer (SZMBK) követelményeinek figyelembevételével,
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Előadás másolata:

TÁMOP /A

Személyiség kialakulása, fejlődése

Bevezetés – köszöntő  Köszöntjük kedves résztvevő! Örülünk, és gratulálunk, hogy az ERFO képzés résztvevői közé választották. Meggyőződésünk, hogy érdekes és hasznos képzés részese lehet az elkövetkezendő hónapokban. A képzés az Európai Unió támogatásával valósul meg. Sokan dolgoztak azért, hogy a program megvalósulhasson. Kérjük, figyelmével és tapasztalataival Ön is gazdagítsa a programot és a programban résztvevőket.  Fontos ismereteket, új tapasztalatokat és jó hangulatú együttléteket kívánunk.

A program ismertetése A képzés megnevezése: Munkavállaláshoz szükséges képességek fejlesztése A képzés célja: A megváltozott munkaképességű munkavállalók munkavállaláshoz szükséges készségeinek fejlesztése. Személyes fejlesztés, a munkavállalásban szerzett személyes tapasztalatok megismertetése, és megbeszélése. Egyéni fejlődési területek megfogalmazása és egyéni fejlődés elérése.

A képzés részletes céljai  Tanulás  Ügyesedés  Önismeretünk erősödése  Magabiztosság a munkahelyen, a munka világában  Jobb együttműködés

Szereplők, csoportok feladata, megnevezése

Ki vagyok én és kik a többiek? Minden ember egyedi és megismételhetetlen. Egyediségünk méltósággal tölthet el bennünket. Senki sem hibátlan, mindenkiből hiányzik valami. Ám mindenki méltán lehet büszke saját létezésére, saját magára.

Kérdések önmagamhoz Milyen a vérmérsékletem? Milyen a jellemem? Mit tudok még önmagamról?

Megállapodás, szerződés Együttműködni, szerződni, megállapodni Magánélet, munkahely. írott vagy íratlan formában Együttműködési megállapodások, szerződések. Munkahelyen arra szerződünk, hogy munkánkat, feladatunkat hogyan, miként, milyen eredménnyel látjuk el. Mit kell teljesítenünk és hogyan kell viselkednünk eközben.

Szerződés Tartalma: Elvárás, kötelezettség. Két fél között köttetik Közös érdek Lehetőségek, kötelezettségek, korlátok. Időtáv Következmények

Együttműködési Megállapodás Alulírottak, az ERFO alapképzésének résztvevői kinyilvánítjuk szándékunkat és elkötelezettségünket a programban történő aktív közreműködésre. A programot fejlesztő folyamatnak tekintjük. Felelősséget vállalunk személyes fejlődésünkért, társaink támogatásáért. A tréningben a személyes tanulás mellett megosztjuk egymással gondolatainkat, tapasztalatainkat, véleményünket. Részvételünket a nyitottság, az egymásra figyelés, egymás segítése, a pontosság, a feladatok elvégzése, a jókedv, és társaink véleményének tiszteletben tartása jellemezze. Budapest, november…...

Mitől vagyok más? Nem Életkor Tanultság Nevelés Gyakorlati érzék Vérmérséklet…

Mi hat a személyiségünkre? Velünk született, hozott tényezők (genetika,örökletes hatások) Környezeti eredetű, szerzett tényezők (család, iskola, közösség, tv, rádió, munkahely)

Szűkebb környezet hatása személyiség fejlődésre Fejlesztő hatás Érzelmi, viselkedési modell Értékrend építés Felkészítés a környezetben működésre, eligazodásra