Utcai és lakótelepi szociális munka

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
 A felkereső ifjúsági munka gyűjtőfogalom, amely mindazon megközelítéseket magában foglalja, amelyek során az ifjúságsegítők, a fiatalokkal foglalkozók.
Advertisements

KÖZÖSSÉGI HÁZ KISVASZAR 2012.
 2011 első félévében Magyarország látja el az Európai Unió Tanácsának soros elnöki feladatait  az önkéntesség európai éve  június 4-12.
Ifjúsági Egészségnap április 7.. Célcsoport és célok •18-28 éves korosztály •A felsőoktatásban tanuló hallgatók •Egészségmagatartás fejlesztése.
 Kiemelkedő utánpótlás nevelés  Saját tulajdonú sportcsarnok  infrastruktúra  Nyitás a szabadidő és közösségi programok felé.
SZÜLŐI IGÉNY- ÉS ELÉGEDETTSÉG-MÉRÉS
„Az ifjúság társadalmi integrációjának segítése a Szekszárdi Kistérségben” TÁMOP-5.2.5/B-10/
Eszköszkölcsönzési szolgáltatások bemutatása
A szociálpedagógus segítségnyújtásának formái a Kollégiumban
A támogató szolgálat célja a fogyatékossággal élő személy társadalmi kirekesztésének csökkentése, az önrendelkezésen alapuló önálló életvitel megkönnyítése,
Jóvá Tett Hely Közösségi Foglalkoztató
Az iskolai szociálismunka
Önkéntesség Miért is jó a Nyíregyházi Főiskola diákjaként önkéntes munkát vállalni és miért különösen jó ez egy Tanodában? Készítette: Hajdu Zsolt és Dudás.
Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr Győr, Kálóczy tér
TÁMOP / RIDENS Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium „Innovatív speciális szakiskola” című projekt tevékenységeinek bemutatása.
Milyen tanulsággal szolgálhat a szabadidő-elmélet a pedagógus számára?
Napköziotthonos Óvoda Jánkmajtis
„EZERARCÚ CSALÁD” A fiatalokkal való kapcsolatfelvétel és sikeres bizalmi kapcsolat kialakításának egyik lehetősége Pistyur Gabriella Sóti Beáta Törzsökné.
Szociális és gyermekjóléti szolgáltatások koordinátora
MAT Kongresszus Siófok, nov Mozgó elterelés három városban a Kék Kockánál.
Szociális és gyermekjóléti területhez kapcsolódó lehetséges szolgáltatások.
Záró Konferencia Nógrád Megyei Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Gyermekotthon TÁMOP /
Interaktív óvodai és iskolai fogmo-show
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
Gyakorlat helye: Fogyatékosok Átmeneti Gondozóháza 9023 Győr Török István út 1. Tel.: 96/ Bognár Gyöngyi Vezető Kontakt személy: Belláné.
Fiatalok Lendületben Program Előzmények: Fiatalok Európáért, Ifjúság Program Időtartam: Költségvetés: € – 2,5.
A mai magyar gyermekvédelmi rendszer
III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Általános Iskola Medgyessy Ferenc utca
Önkéntes segítő gyakorlat a győri Családsegítő Szolgálat keretein belül január hó.
Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Családsegítő Szolgálat Gyermekjóléti Központja.
GONDOLATOK AZ OSZTÁLYF Ő NÖK ÉS A GYERMEKVÉDELMI FELEL Ő S EGYÜTTM Ű KÖDÉSÉR Ő L Csillag Ferenc – pedagógiai szakért ő.
Pályaorientációs tapasztalatok, hiányszakmák népszerűsítése Győrben
A gyerekek nem várnak Gyerekesélyprogram 2007
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyugat-Dunántúli Régió
772 család 1559 gyerekéből A Fióka 2006-ban Alapellátott: 238 családból 578 gyerek Védelembe vett: 41 családból 69 gyerek Ideiglenes elhelyezés: 3 családból.
Az iskola gyermekvédelmi feladata, célja, funkciója
Kortárs-segítés, egészségfejlesztés, prevenció
Győr Pláza Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület „SzínStér” Szenvedélybetegek Alacsonyküszöbű Ellátása Győr.
Az Alapítványról A Gézengúz Alapítvány győri tagozataként 1993 óta látjuk el Győrben a születési károsult csecsemőket és kisgyermekeket. Gyógyító, egészségügyi,
Az Ifjúság Program. Az ifjúsági projektek meghatározása Nemzetközi ifjúsági projekt: olyan projekt, amely a résztvevők személyiségfejlődését.
Nyitórendezvény 2011.November 10
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Iskolai közösségi szolgálat
Motiváció Tanoda- Tiszasziget Balázs Ákos Tanodavezető Motiváció Tanoda-Tiszasziget.
Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr
TRANZIT ADDIKTOLÓGIAI SZOLGÁLAT
Susanna Wesley Kör - „Szíves - kezek” Jótékonysági Programja A Susanna Wesley Kör 2010-ben, lelkes szülőkből indult önképző kör, mely névadójáról egy különleges.
 Sajó Képzési és Humán Fejlesztési Központ Alapítvány  Bükk 900 Természetbarát Egyesület Jókai Mór Református Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Általános.
Kik vagyunk? A szervezet alapítói elsősorban az ELTE szociális munkás, szociológus, szociálpolitikus, pszichológus és jogász hallgatói közül kerültek.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
Családoknak szóló, helyi szemléletformáló programok támogatása „Tehetséges vagyok a családom támogat” NTP-CSSZP-M –
Ifjúsági információs és tanácsadó szolgáltatások fejlesztése Csellengők konferencia Pécs, Horváth Viktória.
Gyerekszegénység Elleni Nemzeti program Szécsényi Gyerekesély programja Az alternatív vitarendezés lehetőségei és multiplikációja a programban.
ÉLETTÉR Közösség- és Településfejlesztő Egyesület.
„Út a munkához” program „Jó gyakorlatok” 2009
„Referenciaintézmény kialakítása a II
Idősek az idősekért Győrben
Speciális szolgáltatások a Szentesi Családsegítő Központban
Az Alapítványról A Gézengúz Alapítvány győri tagozataként 1993 óta látjuk el Győrben a születési károsult csecsemőket és kisgyermekeket. Gyógyító, egészségügyi,
A LURKÓ-TÁBOR, mint a jó gyakorlat dokumentációja
Győr Pláza Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület „SzínStér” Szenvedélybetegek Alacsonyküszöbű Ellátása Győr.
DARUS a gyermekekért.
Tájékoztató a csillagfény tanodáról toborzó Győr, Széchenyi Egyetem február 07. efop
HELYI ÉRTÉKEK KÖZVETÍTÉSE AZ ÓVODÁS GYERMEKEKNEK
Család – és Gyermekjóléti Központ
„Út a munkához” program „Jó gyakorlatok” 2009
Előadás másolata:

Utcai és lakótelepi szociális munka A Családsegítő Szolgálat Gyermekjóléti Központjának utcai és lakótelepi szociális munkájának két fő célja van: Szabadidejüket az utcán töltő, kallódó, csellengő gyermekek speciális segítése, illetőleg a lakóhelyéről önkényesen eltávozó, vagy gondozója által a lakásból kitett, ellátás és felügyelet nélkül maradó gyermek felkutatása, segítése. - A megelőzés, vagyis hogy segítséget nyújtsunk a gyerekeknek és fiataloknak a szabadidejük hasznos eltöltéséhez. Ez történhet az általunk szervezett klubfoglalkozások, programok segítségével, illetve más szervezetek, intézményeknek a szintén a gyerekeknek szóló programjainak, szolgáltatásainak ajánlásával, megismertetésével.

Munkánk jellegéből adódóan tevékenységeink nagy részét külső helyszíneken végezzük, Győr közigazgatási területén a gyerekek, fiatalok által látogatott helyeken.

„Gyere és játssz velünk” program A Győri Barátság Parkban szép környezetben, a sportoláshoz, aktív játékhoz kiváló környezetben tudunk találkozni a gyerekekkel, fiatalokkal. Programunk során az intézmény rendelkezésére álló sporteszközöket visszük ki a Parkba, amelyeket ingyen használhatnak az érdeklődők. A program különlegessége, hogy kollégáink nem csak átadják a sporteszközöket, de lehetőség, és igény szerint meg is mutatják azok használatát, és szívesen vesznek részt a közös játékban.

Sziget-Kék Közösségi Tér, mint irodánk és klubhelyiségünk helyszíne Szervezünk és lebonyolítunk, a szabadidő hasznos eltöltése céljából: Klubfoglalkozásokat, programokat Tanfolyamokat Napközis táborokat

Sziget-kék Játéktár A Játéktár olyan közösségi hely lesz, ahol rendszeresen találkozhatnak a társasjátékokat kedvelő gyermekek és szüleik, ahol alkalom nyílik a közös játékra, új játékok tanulására, játékok kölcsönzésére, és találkozásra olyan hasonló családokkal, kicsikkel és nagyokkal, akik tudják és érzik, hogy játszani jó, és együtt játszani, közös élményeket átélni és közben egymásra hangolódni a legjobb dolog a világon…

Programok, amikre várunk szeretettel: „Gyere és Játssz velünk” – a Barátság Parkban, Kék-Sziget Klubfoglalkozások, Sziget- kék Játéktár Időpont: Minden kedden és csütörtökön 15.00-18.00 Feladatok: Játékok, játékszabályok megismertetése, Közös játék a résztvevőkkel, Fotózás a foglalkozásokon, Önkéntes érdeklődésének megfelelő egyéb feladatok, egyéni megbeszélés alapján