Vajdasági magyar civil szervezetek – egy tanulmány margójára Badis Róbert – Identitás Kisebbségkutató Műhely, Zenta.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Fehér Péter PhD Edutus Főiskola Budapest
Advertisements

EUROSTUDENT V A felsőoktatás szociális dimenziója Kiss László Educatio Nonprofit Kft.
Átjáró: szférák között - Kulturális antropológia és civil szervezetek. Alkalmazott antropológiai módszerek egy miskolci civil szervezet tevékenységében.
Magyar Kerékpárosklub Hungarian Cyclists’ Club (HCC)‏ László János, elnök.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
A dunaújvárosi fiatalok szabadidő eltöltési szokásai
1 KÖZÖSSÉGFEJELSZTŐK BÉKÉS MEGYEI EGYESÜLETE. 2 KÖZÖSSÉGI SZÍNTÉR - IBSEN HÁZ.
Varsány Község Önkormányzata Rendkívüli testületi ülés november 3. Pintérné Kanyó Judit polgármester.
ÉMOP 1.Prioritás Versenyképes helyi gazdaság megteremtése A turisztikai pályázatok gazdaságélénkítő hatása az Észak-Magyarországi régióban.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Az együttműködés színterei a segítő pedagógus szemszögéből
Tan-tér program Felső-Kiskunsági Közösségi Munkások Egyesülete.
2009/2010. tanév szaktanácsadói tevékenysége
EU-információs és pályázati szolgáltatások civil szervezeteknek (Soros Alapítvány) Dr. Benedek László CELODIN Kht.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Köszönjük az első mérésben való együttműködésüket!
Civil szervezetek a munka világában
Információs nap Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért Támop /2 Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért.
JÓ GYAKORLATOK AZ IKT ISKOLAI ALKALMAZÁSÁBAN
Civil Potenciál 2010 Kutatás a DÉLINAPFÉNY LEADER AKCIÓCSOPORT településeinek civil szférájáról Innoratio Kutatóműhely január-április.
T HE G ALLUP O RGANIZATION 1 „Bulisofőr” reklámkampány vizsgálat a HAFRAC számára két hullámban 2007.
NFT I NFT II Hosszú távú cél: az életminőség javítása Általános cél: Az EU átlaghoz viszonyított jövedelmi különbségek mérséklése specifikus.
Készítette: Soós Kitti. A téma bemutatása Önkéntesség A téma aktualitását az adja, hogy az Európai Unió a 2011-es évet, az aktív polgárságot előmozdító.
Egyéni látogatás a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ Nonprofit Kft.-ben ( ) Készítette: Alföldy-Boruss Zsófia.
Általános ismertető Tájékoztatás a választható képzési formákról Stéger Csilla OKM Felsőoktatási Főosztály, vezető tanácsos, képzési referens Simon Kata.
NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS.
„Új irányok a magyarországi távmunka terjedésében” évi monitoring feldolgozása Dr. Tésits Róbert egyetemi docens Bokor Lászlóné Szőke Éva PTE TTK.
MIBEN ERŐS ÉS MIBEN GYENGE AZ MRTT Elnöki beszámoló a évi közgyűlésen Magyar Regionális Tudományi Társaság.
GAZDASÁGI ETNOCENTRIZMUS ÉS ETNIKAI FOGYASZTÁS ERDÉLYBEN Deák Attila-Róbert Kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Szociológia és Szociális Munkás Képző.
Hajléktalanok és társadalom Hajléktalanok és média Szántó Tamás.
1 A Gyermekszegénység Elleni Nemzeti Programtól a Legyen jobb a gyerekeknek Nemzeti Stratégiáig MEH–MTA 2006–2007. évi kutatások beszámolója május.
Kezdő jogászok a munkaerő-piacon Szép Károly projektvezető Budapest, November 26. Diplomaszerzés és pályakövetés Szakmai nap I.
Az Új Széchenyi Terv - Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében kiírt TIOP /1 kódszámú, Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése.
Iskola a határokon A magyar-szlovák-ukrán hármashatáron végzett kvalitatív kutatás eredményei, Sik Dorka és Szécsi Judit ELTE TáTK A projekt.
Foglakoztatás pályázati projektekben Általános áttekintés Tóth István, tanár.
NEA szakmai támogatások (2014) Budapest, november
Települési mediációs modellprojektek tapasztalatai Benedek László Június 19.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Az emberi tőke vizsgálatának lehetőségei társas vállalkozások körében Kutatási terv Pótó Zsuzsanna.
A könyvtár, mint közösségi tér. Tények a VPG könyvtáráról A könyvtár állománya: dokumentum Tartós tankönyvek:4 000 Periodikák :
A könyvtár, mint közösségi tér. Tények a VPG könyvtáráról A könyvtár állománya: dokumentum Tartós tankönyvek:4 000 Periodikák :
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás Egy kísérleti projekt tapasztalatai Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért 2010.
Hajdú Éva Budapest Esély Nonprofit Kft Munkaerő-piaci szolgáltatások nyújtása November 27.
2%-al Tisztább Környezetért Kovács Zoltán Csongor Zöld Erdély Egyesület.
Módszertan bemutatása A hely szelleme – Kapcsolattartás az elszármazottakkal Identitás Kisebbségkutató Műhely.
Heves megye civil szervezeteinek
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
Foglalkoztatási Információs Pont a Kunbaracsi Teleházban Foglalkoztatási Információs Pontok és tanító Teleházak Molnár Andor, Szeged, december 15.
Tudományos és …együttműködés Magyarország – Szerbia
Nemzeti Civil Alapprogram 2010-es pályázati év Költségvetés tervezése.
Egyetemes értékek az egyetemen Lovasné Avató Judit A kutatás módszertana.
Nyitott Kapuk 2010 Beiskolázási kérdőívek értékelése.
Interplay of European, National and Regional Identities FP7-SSH, Partner teams from ten countries (Austria (leading partner IHS), Belarus, Germany,
Az Eötvös József Alapítvány évi beszámolója Rendes évi közgyűlés február 10.
 Alapító tagjai az ELTE jogász, szociális munkás, szociológus, szociálpolitikus hallgatói, akik az ELTE ÁJK Pártfogói.
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Cziráki Szabina, az OTDT titkára Szakkollégiumi Műhelykonferencia, Debrecen December 14. Szakkollégiumi tehetséggondozás.
VIDÓ JUDIT: A SZÉPSÉGIPARBAN DOLGOZÓK MUNKAHELYI STRESSZKEZELÉSE.
FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban
Tények, számok és folyamatok Hargita megyében , Csíkszereda.
Beszámoló ELFT Békés Megyei Csoport 2007–2011. Beszámoló 2007–2011 Taglétszám Jelenleg 14 tag  Létszám lassan csökken  Nőni fog a nyugdíjasok száma.
Szomolyai Magyar Roma Egyesület ben alakult Céljaink: - Helyi hátrányos helyzetű családok, emberek segítése Érdekvédelem Szociális szolgáltatások.
A kötöttpályás szakma perspektívái konferencia június 12. Az egész életen át tartó tanulás és a foglalkoztathatóság javítása Országos Foglalkoztatási.
Erdélyi önkéntes tűzoltómozgalom. Tűzvédelem kezdete Erdélyben.
A Nyelv- és Beszédtechnológiai Platform egy éve Váradi Tamás MTA Nyelvtudományi Intézet Nyelvi áttörés A nyelv- és beszédtechnológia mint húzóágazat.
EVS – Európai Önkéntes Szolgálat Szepesi Judit. Téma Mi az az EVS ? Hogyan lehetsz EVS önkéntes? Tájékozódj! Találj egy küldő szervezetet! Találj egy.
Munka – magánélet egyensúly Mintaprojekt és a jövő Hidegkúton és környékén Pénzes Erzsébet Hidegkút „Önkormányzati kapacitásépítés norvég‐magyar együttműködéssel”
Összehasonlító példák
Társadalmi vállalkozások
Boldogság a Sziget Fesztiválon
Előadás másolata:

Vajdasági magyar civil szervezetek – egy tanulmány margójára Badis Róbert – Identitás Kisebbségkutató Műhely, Zenta

 2010 tavasza  Interjúk civil szervezetek vezetőivel  104 kérdőív  22 százalékos visszaküldési arány  Tagság:  Szervezetenkénti átlag taglétszám: 150 Civil szervezetek helyzete Vajdaságban

Civil szervezet bejegyzésének éve

Civil szervezetek tagsága

A civil szervezetek vezetőinek életkora

A civil szervezetek vezetőinek iskolai végzettésge

A civil szervezet fő tevkenységeSzázalék Kultúra26,3 Vallás1,9 Szabadidő, hobbi7,8 Oktatás terén működő9,7 Kutatás terén működő1,9 Egészségügy1,0 Szociális ellátás7,8 Polgárvédelem, tűzoltás2,9 Környezetvédelem2,9 Településfejlesztés1,9 Gazdaságfejlesztés1,9 Jogvédelem1,0 Nonprofit szövetség1,9 Szakmai, gazdasági érdekképviselet8,7 Hagyományápolás9,7 Tájékoztatás2,9

Saját vezetékes telefon23,1 Saját mobil telefon18,3 Saját számítógép (asztali)37,5 Több saját számítógép (asztali)13,5 Internet kapcsolat34,6 Irodabútorok33,7 Fénymásológép15,4 Fax20,2 Laptop11,7 Projektor8,7 Fényképezőgép26,9 Nyomtató31,7 Scanner26,2 Egyéb17,3 Civil szervezetek felszereltsége

Civil szervezetek éves bevétele

Civil szervezetek bevételi forrásai

Nem volt nyertes pályázatuk19,1 Egy nyertes pályázat20,2 Két nyertes pályázat21,3 Három nyertes pályázat14,9 Négy nyertes pályázat6,4 Öt és tíz nyertes pályázat között13,9 Tíznél több nyertes pályázat4,2 Nyertes pályázatok száma

Fizetett munkaerő A vezető státusa a szervezetben Százalék Fizetett, főállású alkalmazott5,8 Fizetett fél- vagy mellékálású alkalmazott0,0 Szerződéses, megbízási díjas alkalmazott5,8 Önkéntes munkában87,5

Fizetett munkaerő Fizetett, főállású alkalmazott Százalék Nincsen89,4 1 fő5,8 2 fő2,9 5 főnél több2,1

 Köszönöm szépen a figyelmet!