„Református – szeretem.” Tiszaparti Római Katolikus Általános

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kapcsolatok hiánya Kulturális környezet Kicsi a terem.
Advertisements

Mit kell tenned, ha meg akarsz térni Istenhez?
Hahó, itt az új év ! Boldog 2014-et !.
S ZÜL Ő FÖLDEM M IKOLA - S ZLOVÁKIA S ZÜL Ő FÖLDEM M IKOLA - S ZLOVÁKIA.
KATOLIKUS VAGYOK HITTANRA JÁROK.
2009.jún. 19 – jún. 10. Ebben az időben az egyház a papokra emlékezik. Június 19.-e Jézus Szívének ünnepe, amikor a papokért is imádkozunk világszerte:
Húsvét az élet ünnepe.
Az egymáshoz tartozás gyakorlata
Tedd fel a kérdést magadnak: Miután elolvastad a levelet!!!
Tedd fel a kérdést magadnak, miután elolvastad a levelet!!! “Elfussak ?"
Burai Béla Történelem Szakkör december 4.. Mi a szakkör? - iskolán (órákon) kívüli tevékenységi forma - más országokban már több évtizede működik.
CSAKNEKEDSITE MINDENT ÖNÉRT BLOGOLUNK! Az ön jó kedvéjért.
Million 500, , ,000 64,000 32,000 16,000 8,000 4,000 2,000 1, Legyen ön is ünnepmilliomos.
Kastélykert Körzeti Óvoda
Tamás mise? Alkalom, hogy elsőként vagy újra templomba gyere!
Isten hozott!. Húsvétra hangoló hét április Minden este 19:00 órától bűnbánati alkalom Helyszín: IKE-klub Bocskai(Avram Iancu) tér 15. szám.
Pozitív gondolatok Ajándékok melyet ingyen adhatsz Automatikus.
Gitáros énekek.
Tedd fel a kérdést magadnak: “Elfussak ?" Miután elolvastad a levelet!!!
TEMESVÁR FEBRUÁR 17 HÁZICSOPORTOK A GYÜLEKEZETBEN.
Kedves barátom Mért vagy szomorú, és miért nem vidám?
AZ IGAZ SZERETETT….
Jó reggelt- Isten hozott !.
Feltámadt ! – húsvét után…
JÓ REGGELT !.
Igazságban, szellemben életem átadom, Szerelmemnek olaját, s teljes hódolatom. Mindent átadok Neked, fogadd el, Istenem, Oltárodra hadd tegyem, itt.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
„Ha az ÚR nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők
KÉT IGE Isten és Jézus dicsőségéről IMA
Asztal- és életközösség Jézussal
A Biblia.
Tedd fel a kérdést magadnak: “Elfussak ?" Miután elolvastad ezeket a gondolatokat!
{ Miért utálnak a férfiak gyülekezetbe járni? Nehéz kérdések, Békevár, Jóföldi Endre, 2012.
Mai alkalmak Vasárnap17.00Istentisztelet 18.15Gyülekezeti tanácskozás.
Napkor A mi településünk.
Siketmisszió. Siketmisszió - Protestáns Teológiai Intézet Nagy hagyományokkal rendelkező 1888-ban alapított állami intézmény óvodát és iskolát valamint.
ISTEN hozott köztünk!.
BÁLÁK ÉS BÁLÁM.
Novéna Jezsuita Hivatásokért november 5. Első nap.
Az én kedves barátimnak
Gyermek, akit kölcsönkaptál. Anna példája (1Sám 1,11) Erős fogadalmat tett (Anna), Erős fogadalmat tett (Anna), és ezt mondta: és ezt mondta: Seregek.
Dicsőség mennyben az Istennek. Dicsőség mennyben az Istennek
Még nem is éltem én, Te már úgy szerettél,hogy esendő emberként eljöttél. Nem vártad meg azt, Hogy hozzád kiáltsak, De megengedted, hogy Halljam a hangodat.
Adventi forgatag Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskola és Szakiskola december 19.
Igazságban szellemben. 1. Igazságban, szellemben, életem átadom. Szerelmemnek olaját, s teljes hódolatom. Mindent átadok Neked, fogadd el Istenem, Oltárodra.
Református istentisztelet 2014 december 28 óév utosló vasárnap.
Tedd fel a kérdést magadnak: Elfussak ? Miután elolvastad a levelet!!!
Engem szeret Jézusom, Bibliámból jól tudom, Mind övé a kisgyermek,
KARÁCSONYI ISTENTISZTELET 2014
Én fel sem foghatom. Ref.: Én fel sem foghatom: mily jó az Úr, Az ajkam zeng hálahalleluját, Nyelvem Róla szól.
Kereszténység - nevelés
Lajoskomárom, november 27.
Van erőm a szembenézéshez Szekszárdi Evangélikus Egyházközség Piliscsaba
Mondjátok el az ünnepekhez kapcsolódó élményeiteket!
„Van erőm a szembenézéshez” Kisgyülekezetek építkezése.
Reformáció Emlékbizottság – az előkészület
„Helló barátom!" - közösségi szolgálatra felkészítő tréning sorozat „Tanévzáró Suli – Buli” „Helló nyár, helló barátom!” - komplex nyári vakáció „Viszlát.
A tetté lett szeretet Családi istentisztelet Mikulás napján Program: – Gyülekezés és énektanulás – „A tetté lett szeretet” - totyogók istentisztelete.
vasárnapi istentisztelet. Énekek Olyan békét, mint a folyó Olyan békét, mint a folyó, Olyan békét kaptam Tőled lelkembe. (2X)
JÓ REGGELT !. Szólt az Isten egykor: Ábrahám!« Indulj el, s utad bízzad rám! Áldott lesz, ki jót tesz véled, átok sújtja ellenséged; Nagy és erős néppé.
„Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket…” (Mt 19,13-15)
Közösségünk van egymással
Református istentisztelet
Ökumenikus imahét bezárása
Milyen legyen a szombathelyi baptista gyülekezetünk? 2000
a reformáció 500 éve ünnepe
Isten hozott, hogy megáldjon!
VALLÁSOS ÉS ERKÖLCSI NEVELÉS A KATOLIKUS ÓVODÁKBAN
3. parancsolat Ne mondd ki hiába Istenednek, az Úrnak a nevét, mert nem hagyja az Úr büntetés nélkül azt, aki hiába mondja ki a nevét! (2Móz 20,7)
Előadás másolata:

„Református – szeretem.” Tiszaparti Római Katolikus Általános Kelemen Kristóf Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium Szolnok

A református címerünk: A címeren a fő hangsúlyt a bárány és a Biblia kapja! A bárány Jézus. Mivel a bárány a Bibliá(ko)n áll, ezért úgy érzem,nekem is fő helyre kell tennem az életemben! Tetszik a címerünkben, hogy sok jelképet hordoz, és nagyon kifejező, beszédes is. Egy keresztyén, nem református hívő is sok üzenetére rá tud jönni. A bibliát, nekem is fő helyre kell tennem az életemben!

Templomunk „Én csak kis fatornyú templom vagyok, Nem csúcsíves dóm, égbe szökkenő...” A mi templomunk Tószegen nagyon egyszerű, mégis gyönyörűnek látja a szemem.

A kazettás mennyezet, a faragott szószék, középen(olyan jó, hogy nálunk, reformátusoknál az van középen!) az úrasztala, úrvacsorakor pedig rajta a mi csodaszép, több mint 300 éves kelyhünk. Épp az melengeti meg az emberek szívét, hogy a templom milyen egyszerű, az odajáró emberek pedig milyen szeretettel figyelnek egymásra.

A palást: Szerintem egyszerűsége kifejezi, hogy a református ember inkább hisz a szó erejében, mint a kép, a látvány erejében. A palást egyszínű fekete, sújtásokkal gombolható, külön tetszik nekem, hogy a magyaros jelleget hordozza.

Olyan szép,olyan igaz! – Az embert áldás és békesség kísérje útjain és Isten dicsőségében gyönyörködjön! Az idézet Pál apostol több leveléből, pl. Róm.1,7

Énekek 25. zsoltár, 42. zsoltár, 315. dicséret, 471. dicséret Szép,dallamos zsoltárok és dicséretek vannak a református énekeskönyvben. Legkedvesebb ifjúsági énekeim:- Hozzád száll az énekem...- Rejts most el...- Mint szarvas hűs víz forrásra...Szívesen éneklem ezeket a barátaimmal és a felnőtt testvérekkel egyaránt.

Gyermek istentisztelet: A testvéreim mindig szívesen mesélnek ezekről az alkalmakról. ( Az istentiszteletek végén a lelkésztől kapunk cukrot.) Én csak ritkán járok erre a foglalkozásra,mert egy időben van a felnőtt istentiszteletekkel és én a „felnőttre” járok. De úgy vélem, az a legjobb, ha a gyerekek kicsi koruktól fogva hallják az Igét. Kézműveskednek, énekelnek, miközben az Igét hallgatják. A testvéreim mindig szívesen mesélnek ezekről az alkalmakról. ( Az istentiszteletek végén a lelkésztől kapunk cukrot).

Családias gyülekezet: Mivel vasárnap általában csak kb.30-an jövünk el a templomba, ezért közelebbről megismerhetjük egymást. Úgy érzem, jobb így , hogy személyesen, név szerint ismerjük a másikat. Kedvesebb, otthonosabb,családiasabb a légkör.

Úrvacsora: A mi gyülekezetünkben húsvétkor, pünkösdkor, az új kenyér és a reformáció ünnepén, valamint karácsonykor van. A férfiak veszik először az úrvacsorát, ez Jézus korára emlékeztet engem, és figyelmeztet a hagyományok tiszteletének fontosságára. Mivel az utolsó vacsora eseményeit idézi, nevezetes útmutatás. Egy évben csak ötször veszik a hívek, ezért mindig különösen ünnepi alkalom. Mi, gyerekek nagy megtiszteltetésnek érezzük, mikor kiállhatunk édesanyánk mellett, és kapunk a kenyérből.

Búcsúkézfogás: Az istentisztelet végén a lelkész mindig kiáll az ajtóba és kezet fog mindenkivel! A lelkipásztornak különösen fontos szerepe van a gyülekezet összetartásában, és ez a személyes, közeli gesztus is ezt erősíti. Jó éreznem azt, hogy a mi lelkészünknek is fontosak ezek a pillanatok.

Az iskolában: Reformátusként római katolikus iskolába járok. Minden nap megélem, hogy egymást elfogadjuk, befogadjuk, ha más felekezetből érkeztünk is. Hittan órán 3 fős a csoportunk, így is megélem a családiasságot. Ráadásul több idő jut egymás meghallgatására és saját gondolataink, érzéseink, véleményeink megosztására.

Református ünnepeink: Valamennyi ünnep közül a húsvét ünnepét várom leginkább. Megvan az ünnep egyházi oldala, és amellett örömmel veszek részt a húsvéti népszokásban, a locsolkodásban is.

A jótékonysági est: Azért szeretem az estet, mert eljönnek olyanok is, akiket ritkán, vagy talán sosem lát vasárnaponként a gyülekezet. Vagy mert más felekezethez tartozik, esetleg nem hívő. Ismerkedési alkalom ez számomra is. A szolgálatban örömömet lelem. Legutóbb úgy fogalmazott a vendég lelkész, olyan volt a szolgálatom, mint egy tanúságtétel.

Közösségi alkalmak Kézműveskedés: Évente kétszer a gyülekezeti házunkban tartanak kézműves hétvégét. Nyári hittantábor: tiszavárkonyi gyerekekkel együtt 50-en is együtt vagyunk. Kedves közösségi alkalmaink a kézműves hétvége és a nyári hittantábor.

Felhasznált források Biblia Református énekeskönyv Internet (képek): https://www.facebook.com/groups/toszegireformatus/photos/ 3,8,12,13,. dia, www.amka.hu 4. dia, www.gref.hu 7.dia, www.hotdog.hu 9. dia. képek letöltve 2014. február 20.

Köszönöm a figyelmet! Áldást, békességet! Kelemen Kristóf Köszönöm, hogy meghallgattak!