Miért érdemes francia nyelvi képzést választani? Franciául a világ minden részén beszélnek: az öt földrészen összesen több mint 200 millió ember beszél.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
EURÓPA MAGYARORSZÁG.
Advertisements

FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola
Internet magyarul? Széphalom, 2009 okt.2. Internetezés és nyelvhasználat A magyar nyelvű tartalmakon kívül milyen tartalmakat használ az interneten? (internetezők.
Zene: John Lennon - Imagine London délkelet-Britanniában van, a legnagyobb város az Egyesült Királyságban, és évszázadokon át fővárosa a Brit Birodalomnak.
A NATO létrejötte, bővítésének állomásai
Magyar Fuvarozói Fórum november 22. És minket mi hajt? Vicze Anikó MOL Magyarország Kártyamenedzsment vezető.
Mintacím szerkesztése Mintaszöveg szerkesztése –Második szint Harmadik szint –Negyedik szint »Ötödik szint 1 ENERGETIKAI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM „ESZI”
Az ÉRÁK legfontosabb céljai A képzés és a munkaerő-piaci szolgáltatások egységes normák szerinti működtetése. A munkanélküliek folyamatos képzésbe kerülésének.
A nemzetközi üzleti élet etikája
Az Európai Unió nyelvpolitikája
„Let’s speak!” angol nyelvi diákkör Jónás Lászlóné.
Campus Hungary A magyar felsőoktatás külföldi népszerűsítését elősegítő program június 15.
Az adórendszerek változásai az elmúlt évtizedekben Halmosi Péter.
Többség- Kisebbség Nyugat- Európában
Az angol nyelv diadalútja
A BENELUX államok.
KÜLFÖLDI TOVÁBBTANULÁS
Beszélj velünk és a világgal!
Nyiss velünk a világ felé ! PTE BTK Idegennyelvi Lektorátus Zank Ildikó.
Nemzetek közötti kommunikáció Bevezetés Kulcsszavak definiálása.
 2002 október – december  Post szeptember 11-i kampány  Cél: bemutatni az amerikai muzulmánok boldog életét, meggyőzni a világot, hogy ne utálják az.
Luxemburg, Málta,Hollandia
A MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG VIII. VÁNDORGYŰLÉSE Debrecen, november Az idegennyelv-oktatás szerepe a szervezeti és regionális versenyképességben.
Az amerikai (USA) kommunikáció
Jelkép-ország Jakab Sándor Kálmán
Akkor meg mi az oka,hogy a mai napig is vannak rabszolgák? Ne felejtsük el, hogy a kábítószer és a fegyverkereskedelem után az emberkereskedelem a harmadik.
A tudás értéke Nyelvtudás, közgazdasági és természettudományos tájékozottság Európában Lannert Judit.
A Magyar Honvédség részvétele NATO missziókban
Idegen nyelvek tanulása
GLOBAL CORRUPTION BAROMETER 2010 Globális Korrupciós Barométer Közvéleménykutatás az emberek korrupcióval kapcsolatos tapasztalatairól December 9.
Kontinensnyi ország-országnyi kontinens
Az Európai Únió csatlakozási folyamatai
Barcelona Hamar Márk.
A határon túli magyar nyelvűség
Deutsch hat Zukunft A német nyelvnek van jövője.
Az Európai Unió országaiban élő külföldi állampolgárok
Gondolkodjunk el ! Zene A változások már léteznek!
A felsőoktatás néhány demográfiai kérdése A külföldön tanuló hallgatók.
A MAGYAROK ÉS A NYELVTANULÁS Készítette: Beta Viktória ÁVF Közszolgálati Alapszak XXX. Jubileumi Országos Tudományos Diákköri Konferencia Társadalomtudományi.
barátok és kollegák-itthon és külföldön-, határokon átívelő kapcsolatok és utazások, csereprogramok szakmai tudást támogató szövetség, továbbképzések,
Skype motívációs szerepe
Nincs átfogó magyar monográfia Idegen nyelvű irodalom Időrendi adatbázis Tematikus adatbázis Folyóiratok, szaklapok Gazdasági adatok értékelése Kétoldalú.
Nemzetközi civil pályázati lehetőségek
1 Üzleti szakfordító és tolmács SZAKIRÁNY Nyelvi és Készségfejlesztési Tanszék Vogelné Takács Gabriella tanszékvezető
F AKULTÁCIÓ A P ÉCSI L EŐWEY K LÁRA G IMNÁZIUMBAN Tájékoztató a 10.a, 10.b, 10.d és 10.f osztályokban tanulók és szüleik számára.
Európa regionális földrajza
Készítette: Karácsony Péter
Francia Köztársaság.
Budapest Turisztikai Marketingje Készítette : Romolhatatlan Norbert.
Francia Köztársaság.
9. Partnerség, érdekérvényesítés, kormányzati-közösségi kapcsolatok.
A Francia Tanszék 50 kredites képzési formái az alapképzésben (BA)
Tankötelezettségi korhatárok nemzetközi összehasonlításban
A világ országai. Forrás: Wikipedia:HDI (az ENSZ HDR adatai alapján)
A két- és többnyelvűségről Vélemények és gondolatok.
Politikai és szociálgeográfia I.
A ngol az A vasiban Az „ A ” listás nyelv. Miért fontos az angol nyelv?  Világnyelv  A társadalom- és természettudományok, a művészetek és a sport közös.
4 éves általános tantervű képzés 4 éves, emelt szintű angol nyelvi képzés 5 éves, magyar-német két tanítási nyelvű képzés 4 éves emelt szintű kommunikáció.
- Jelen van mind az 5 kontinensen, 80 országban millióan beszélik - A 2. sajtónyelv - A 2. tanult nyelv az angol után - A 3. üzleti nyelv az.
Projektfinanszírozás A projektfinanszírozás előnyei a befektetők és kívülállók számára A projektfinanszírozás hitelpiacai. A kereskedelmi bankok. A kötvénypiac.
A német nyelv távlatokat nyit Nyitott kapuk napja.
NEMZETKÖZI EGYÜTTMŰKÖDÉSEK I. Kereskedelmi Vámkedvezmények Szabadkereskedelmi övezet Vámunió Közös piac II. Gazdasági Közös gazdaságpolitika III. Oktatás.
Ezt tanultam földrajz órán…
Angol az Avasiban Az „A” listás nyelv.
MIÉRT AZ AVASI FRANCIA NYEK?
Kolozsvár ÜZLETEK KIINDULÓPONTJA ERDÉLY SZÍVE 
Idegen nyelvek tanítása az alternatív iskolákban
MIÉRT éppen a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar?
Hogyan tanuljunk idegen nyelveket (ingyen) az internet segítségével?
Előadás másolata:

Miért érdemes francia nyelvi képzést választani? Franciául a világ minden részén beszélnek: az öt földrészen összesen több mint 200 millió ember beszél franciául. A francia a nemzetközi kommunikáció nyelve (ENSZ, Európai Unió, NATO stb.) Franciául beszélnek az európai uniós intézmények három székhelyén.

A francia a konyhaművészet, a divat, a színház, a vizuális művészetek, a tánc és az építészet nyelve.

• Franciaország a harmadik legnagyobb befektető Magyarországon! A francia nyelv segít a munkakeresésben: Franciaország a világ ötödik kereskedelmi nagyhatalma, és a harmadik legnagyobb befektető Magyarországon. Ma már 12 üzlete működik Magyarországon pl. L’Oréal, Nestlé, Peugeot, Renault, Citroen, Bonduelle, Alcatel, Carte d’ Or, Chanel, Garnier.

Az angol világnyelv. Az angol nyelvet beszélők száma – beleértve azokat is, akik második nyelvként beszélik – több mint egybillió! Nagy-Britanniában, Írországban, az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, Új-Zélandon, Ausztráliában, Indiában, valamint számos más országban hivatalos nyelvként használják az angol nyelvet.

Nem elhanyagolható az sem, hogy napjaink brit és amerikai kultúrája nagy hatást gyakorol ránk. A szakmai előmenetelnek, de akár az internet használatnak is ma már nélkülözhetetlen feltétele e nyelv ismerete.

Statisztikák szerint az angolul tanulók közül csak kb. minden 100. tud az alapszintnél jobban beszélni angolul. Javíts a statisztikán, legyél Te a következő, aki eléri a középszintet vagy akár eljut a felsőfokig is!

o Az Európai Unió legtöbb polgárának, mintegy 100 millió embernek anyanyelve a német : Németországban, Ausztriában, Svájcban, Liechtensteinben és Luxemburgban több tíz millió ember beszéli anyanyelveként.

A német nyelvtudás nagymértékben segítheti az elhelyezkedési lehetőségeidet bel- és külföldön is Számos német cég foglalkoztat magyar dolgozókat, és ugyancsak sok neves cég: pl. Aldi, Allianz, Audi,Bosch, EON, Haribo, Lidl, Müller rendelkezik magyarországi leányvállalatokkal. Németország az Európai Unió gazdaságilag legjelentősebb állama, a német nyelvű országok pedig Magyarország legfontosabb üzleti és kulturális partnerei.

A német nyelvű országokon kívül egész Európában, különösen Kelet-Európában boldogulni tudunk német nyelvismerettel. A német a leggyakrabban beszélt idegen nyelv az Európai Unióban: az Európai Unió minden harmadik polgára tud németül. Csatlakozz hozzájuk te is!