B – csoport E-kereskedelem logisztikája és E-logisztika

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
LOGISZTIKA és a SZÁLLÍTMÁNYOZÁS
Advertisements

A logisztika szerepe országunk és vállalataink versenyképességében Chikán Attila Igazgató, Versenyképesség Kutató Központ, BCE Társelnök, Magyar Logisztikai,
Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar Alkalmazott Informatikai Tanszék 2012/13 1. félév 4. Előadás Dr. Kulcsár Gyula egyetemi docens.
Elektronikus kereskedelem
RENDELÉS, VEVŐKISZOLGÁLÁS, E - BUSINESS
 Minden olyan valós logisztikai tevékenységhez kapcsolódó információáramlás, › amely a logisztikai vállalkozások, azok szerveződései, a logisztikai.
E – Logisztika 1. szeminárium
Szalontai Bence Ferenc Szántó Krisztián  Az e-business fogalmát először 1997-ben az IBM definiálta. Eszerint ez nem más, mint  „ sokszínű üzleti.
Értékteremtő folyamatok menedzsmentje
Business Process Outsourcing © Arthur Andersen 2001 Szolgáltató központok a harmadik évezredben Várnai Éva partner Andersen, Vezetési tanácsadás.
EZERMESTER a magyar barkácsbolt hálózat
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek III. Szervezés és logisztika KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
2001. szeptember 13 LOGI-TECH Déri András 1 az e-kereskedelem után Déri András.
Költséghatékonyság házunk táján Mátyásföldi Imre LogControl Kft. Kontrolling a gyakorlatban.
Szalontai Bence Ferenc Szántó Krisztián ÁVF 2009.
tételsor 2. tétel A kistérség a korábbi együttműködési lehetőségek alapján megtartotta a soron következő ülését. Az ülés célja a logisztikai.
ÉRTÉKESÍTÉSI POLITIKA
Logisztika 6.előadás.
Mekkora készletet tartsunk?
Kapun kívüli logisztika A nagy kihívást egyre inkább az jelenti, hogy: -mely csatornákon (beszállítókon) keresztül, milyen költséggel és feltételekkel.
Az elektronikus üzletmenet
Az e-kereskedelem (e-business)
1 Prof. emeritus Dr. Knoll Imre egyetemi tanár, MTA doktor Új törekvések a logisztikai közreműködésben Heller Farkas Főiskola Logisztika Szakirány II.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek II. Vezetés és kommunikációs ismeretek KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek III. Szervezés és logisztika KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek III. Szervezés és logisztika KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
E-beszerzés Bravo csoport.
III. A logisztika jövője
B ÉRES G YÖRGY Gazdasági főigazgató Az egészségügy háttérszolgáltatásának és egyéb népgazdasági ágazatoknak a kapcsolata március 31.
Hiányzók: Varga László, Horváth Balázs Szervezeti környezet.
Domain Name System – DNS keresése az interneten.
Készítette: Delta csapat: Nagy Júlia Gabriella,Rácz Tamás A logisztika logisztikája.
Az ellátási láncok biztonsága
Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Főiskolai Kar A Műszaki Tervezés Rendszerei 2000/2001 tanév, I. félév 1. előadás Bevezető a számítógépen.
Bauer András - Berács József:
Az értékesítési rendszer
LEKTOR/Lexelerator workshop – március 4. e-BUSINESS FAIR BUSINESS Megbízható elektronikus kereskedő.
Szilvási Mihály TM Magyarország Kft.
Informatika a gyógyszertárban
Az EEM helye a menedzsmentben
Globális azonosítási és kommunikációs szabványok
Az üzleti vállalkozás kialakulása, fogalma, a vállalkozás környezete
Vállalkozói készségek fejlesztése
Europapier Hungária A logisztika szerepe a versenyképességben Laskai István - Kócsó Tamás
INNOINFO, A VÁLLALKOZÓI KÖZÖSSÉGI PORTÁL. Miben segíthet az Innoinfo projekt?  kkv-k marketing tevékenységének beindításában  márka/cég ismertségének.
Tevékenységmenedzsment ismertetése MLBKT Oktatói Tagozat
Logisztikai alapfogalmak
LOGISZTIKA Előadó: Dr. Fazekas Lajos Debreceni Egyetem Műszaki Kar.
A kis- és közepes vállalkozások információs rendszerei Erdős Ferenc.
A kereskedelmi vagyonvédelem aktuális kihívásai OKSZ-OKÉ OKSZ-OKÉ
Pénzügyi-számviteli mutatók
Vállalati modellek 2007.
Az önkormányzati cégek és önkormányzat közötti szerződéses kapcsolatok vizsgálata és az önkormányzati feladatellátást szabályozó külső szerződések rendszere.
Készletgazdálkodás és logisztika
MTT MA Mérnöktanár mesterszak Elektronikus tanulás 2. konferencia.
Az elektronikus üzletvitel logisztikája Kiss Norbert Heller Farkas Főiskola 2005.
Vállalkozásmenedzsment I.
OMNIPACK Első Magyar Csomagolástechnikai Klaszter augusztus 17.
Biztonságvédelmi és autóipari klaszterek együttműködésének lehetőségei hazai és nemzetközi téren.
Szent István Egyetem Közgazdaságtudományi Jogi és Módszertani Intézet
11. tétel.
9. tétel.
EDI alapú számlázás - magyarországi bevezetési lehetőségek
Operatív menedzsment és versenyképesség
8. tétel.
OUTSOURCING Lehetőségek a vállalat építésben
Prof. Dr. Illés Béla* tanszékvezető egyetemi tanár
L O G I S Z T I K A A L A P J A I Készítette: Gács Nóra
Értékteremtő folyamatok menedzsmentje
Gyorsabb és hatékonyabb munkavégzés
Előadás másolata:

B – csoport E-kereskedelem logisztikája és E-logisztika

A nagyvállatok szerepe azért jelenetős az E-kereskedelemben, mert: Befektetéseik hamarabb megtérülnek, nagyobb anyagi lehetőségeik, a hagyományos kereskedelemben már elértek egy pozícióz, van ismertségük, logisztikai hátterük, illetve az egyéb, PR, marketing tevékenységeik.

E-kereskedelem fogalma „Az üzleti folyamatok Internetes technológiákon alapuló támogatása.”

E-kereskedelem fogalma Üzleti folyamat, amely… során a résztvevő felek elektronikusan (is) érintkeznek, segítik a felek tevékenységét egymáséhoz illeszteni, segítik a felek közötti távolsági és időbeli korlátokat átlépni.

E-kereskedelem fogalma Új piac, amely… fokozatosan magába foglal minden hagyományos piaci szereplőt, átformálja a kereskedelem és a vállalatok közötti üzletkötés minden folyamatát.

„a tartalom és a kereskedelem egy kattintásra legyen” Általános szabály: „a tartalom és a kereskedelem egy kattintásra legyen”

Az e-kereskedelem feltételei fejlett Internet technológia fejlett logisztika pénzügyi feltételek fejlett biztonsági rendszerek adatbiztonság személy azonosítás (digitális aláírás, biometria) jogi szabályozás

Az Internetes kereskedelemnek két alapvető formáját különböztetjük meg: Business-to-business (B2B) Vállalatok közötti kereskedelem Business-to-consumer (B2C) Kereskedő és vásárló közötti kereskedelem

E-kereskedelmi rendszer

Mi a probléma? kiszállításkor a vevő jelenléte nem garantált („vissza a feladóhoz” ) az „utolsó száz méter” problémája, és a raktározás és készletgazdálkodás  megoldás a logisztikai cégekkel kötött stratégiai szövetség lebonyolítása Interneten keresztül, ill. mobiltelefonnal (SMS)

E-logisztika fogalma Az e-logisztika azoknak az anyagoknak, termékeknek, szolgáltatásoknak és információknak az áramlását megvalósító és irányító összefoglaló funkcióit foglalja magában, melyek hatékonyan veszik igénybe az internet és az elektronikus hálózatok adta lehetőségeket.

Az e-logisztika legfőbb előnye gyors vevőkiszolgálás vevő-kiszolgálási szint emelése képes csökkenteni a felhalmozódott készleteket is

Kihívások a logisztikai szolgáltatóknak az elektronikus azonosító és nyilvántartó rendszer kiterjesztése, a logisztikai feladatok és az on-line irányítási rendszerek integrálása, egyedi konfigurációk kezelése, kezelési, rendelési tételek egyre kisebbek, de a kiszolgálási idő csökken, a hagyományos logisztikai feladatok egyre inkább a hagyományos műszakidőn kívülre szerveződnek

Újabb elvárások a logisztikai rendszer felé a vállalat sokkal több információt tesz hozzáférhetővé a vállalaton belül és azon kívül egyaránt, szervezeti hatékonyság teljes körű növelésére, és racionalizálására van szükség, szállító és a vevő közötti lépések száma csökken, a„rendelésre gyártás” kiépítéséhez a készletek és folyamatok „szinkronizálására” van szükség, egyre kisebb széria nagyságra van szükség (a logisztika teljes mértékben ehhez kell, hogy igazodjon),

Újabb elvárások a logisztikai rendszer felé moduláris termékdefiniálás, és moduláris elemekre épülő termelés-szervezés kiépítése, mely lehetővé teszi az „egyediesítést”, iparági standardok felértékelődése (a moduláris tervezés, a Just in Time rendszerek és a testreszabás következtében), a hagyományos logisztikai feladatok outsourcing-ja következtében a belső tevékenységek valóban egyszerűbbé válnak, azonban az e-logisztika és annak informatikai rendszere jelentősen, átalakul, összetettebbé válik. Ehhez az irányító és kommunikációs rendszerek hatékony összekapcsolására van szükség.

Internetes források: http://elib.kkf.hu/edip/D_12268.pdf http://www.szek.org/programjaink/konferenciak/52-logisztika-nelkuel-nem-megy-20081125/70-sajtokoezlemeny-logisztika-nelkuel-nem-megy http://www.klaszter.hu/tanulmanyok_cikkoldal.php?cikk_id=46 http://www.webshopexperts.hu/logisztika-az-e-kereskedelemben.html