Fábiánsebestyéni Húsüzem Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az önkormányzatok feladata a közfoglalkoztatási programban
Advertisements

Munkával a segélyezés ellen
LEADER  LEADER (francia betűszó: Liaison Entre Actions pour le Developpement de l’Economie Rurale) = Közösségi kezdeményezés a vidéki gazdaság fejlesztéséért.
ÁROP /C/A A leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztési és együttműködési kapacitásainak megerősítése.
„A megye szerepe a parlagfű elleni mozgalomban” Tájékoztató a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat által kezdeményezett Megyei Parlagfű-mentesítési.
Helyi Érték – Értékhely! KEOP /B/
Aktuális pályázati lehetőségek
LEADER Szeged LEADER pályázatok
A as időszak jelenlegi pályázati lehetőségei Dr. Körtvélyesi Katalin 20/
A laskagomba termesztés és a biogáz hasznosítás komplex, egymásra épülő termelő és biohulladék hasznosító rendszerének bemutatása Hotel.
A 17/2010. (III. 4.) FVM rendelet a családi gazdálkodók által igénybe vehető átmeneti állami támogatásról Szeged, március 31.
Társasházi Közös Képviselők Klubja – Csepel ( )
1.A gazdaság és az infrastruktúra fejlesztése, a foglalkoztatottság növelése 1.1 Mezőgazdasági és élelmiszeripari tevékenység fejlesztése •Biotermékek.
TISZATÉR LEADER EGYESÜLET célterületei és eljárásrend 2011.
Dél-Alföldi régió Ivóvízminőség-javító Program Mórahalom, július 02.
Környezetipari Export Klaszter pályázat 2011-ben Morvai Balázs - Pál Attila KSZGYSZ – dec. 14.
Projektmenedzsment szervezet: EuroAdvance Közgazdasági Tanácsadó Kft.
Beruházás a 21. századi oktatásba február 12.
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
Tárgyi eszközök Készült években a Marcali, Barcs, Kadarkút, Nagyatád Szakképzés Szervezési Társulás részére a TÁMOP / azonosítószámú.
Az IKSZT címbirtokos szervezetek működtetési kötelezettségeiről VM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet Budinszki István szeptember.
Huszta Roland – Fejlesztési igazgató
„Környezetvédelmi vállalkozói inkubátorház létesítése Rákospalotán” KMOP-1.5.3/A PROJEKTINDÍTÓ RENDEZVÉNY január
„ Tiszaalpár Nagyközség szennyvízelvezetése és tisztítása a település vonzó természeti környezetének, felszíni és felszín alatti vizeinek megóvásáért”
EKOP Elektronikus levéltár
Új bölcsőde építése Kartalon – passzívház közeli energiatakarékos formában KMOP
KEOP / A barlangokban egykor kialakított világítási rendszerek energiatakarékos, a lámpaflóra kialakulását és terjedését minimalizáló.
Megújuló energiák felhasználásának helye és lehetősége a nemzeti vagyon kezelése során Marjay Gyula ingó- és ingatlanvagyonért felelős főigazgató.
Levegőtisztaság-védelem 10. előadás Engedélyezési eljárások, eljáró hatóságok, eljárások menete, engedélykérelmek tartalmi követelményei.
Levegőtisztaság-védelem 10. előadás Engedélyezési eljárások, eljáró hatóságok, eljárások menete, engedélykérelmek tartalmi követelményei.
Államtitkári Kabinetfőnök Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
A Grundfos Vállalatcsoport
29. Feladat 6-7-es Termelő Kft..
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
Integrált közösségi szolgáltató terek
M0 útgyűrű déli szektor bővítése
számú főút Jászberény elkerülő szakasz II. ütem
76. számú főút Zala megyei szakaszának ( km szelvények között) 11,5 tonnás burkolat megerősítése Lakossági fórum február 18.
61. számú főút Somogy megyei III. szakaszának 11,5 tonnás burkolatmegerősítése ( km szelvények között) Lakossági fórum március 10.
Lakossági fórum számú főút Zala megyei szakaszának (0+000 – ) km szelvények között) 11,5 tonnás burkolat megerősítése.
Pályázati feltételek LEADER felkészítő fórum „vállalkozási alapú fejlesztés" jogcímre pályázók részére.
E-számlázáshoz és e- dokumentumkezeléshez kapcsolódó pályázat a Támpont – Mester Kft. segítségével.
Fás szárú energiaültetvények támogatása. Támogatás igénybevételének feltételei:  A termelő mezőgazdasági üzemének mérete meghaladja a 4 EUME-t (induló.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium EKOP projektjeinek jelene és jövője dr. Rupp Zoltán főosztályvezető E-közigazgatásért felelős helyettes államtitkárság.
vidékfejlesztési szakmai igazgató Bükk-Térségi LEADER Egyesület
Cím. Komlóska Község Önkormányzat nevében tisztelettel köszönti Önöket Köteles László Polgármester! Sajtótájékoztatónk témája: Közel 70 millió forint.
Önkormányzati ASP központ felállítása projekt összefoglaló EKOP
IDMSYS projekt GOP Akkreditált innovációs klaszterek közös technológiai innovációjának támogatása, GOP pályázati ablak A.
Türje Község Önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Program keretén belül a „Türje Községben az egészségügyi alapellátás.
KOMPLEX FOGLALKOZTATÁS Elv Munka nélkül nincs jövedelem Cél Mindenki dolgozzon Eredmény 200 ember dolgozik, nincs munkanélküli Tudjuk, mit.
Pályázatok 2011 Vas Megye és Szombathely Város Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványa Babós Csaba, ügyvezető igazgató.
TAB Város és a megújuló energiára alapozott oktatás Schmidt Jenő Tab Város Polgármestere 1.
Mitől innovatív egy vállalkozás?
ÉMOP – Üzleti infrastruktúra fejlesztése. Keretösszeg: „1” részcél: Ipari Parkok millió Ft „2” részcél: Ipari területek millió Ft „3” részcél:
Előzmények, jellemzők munkavállaló, 2500 cég vagy vállalkozó,
Kocsis Tibor Kaposvár, március 01. Várható fontosabb pályázatok ban.
Vidékfejlesztési Program Vidékfejlesztési Program ( )
Vidékfejlesztési Program Kovács Melinda Projektmenedzser Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
Mindent a Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése célú Hitelprogramról Beruházás, eszközbeszerzés, haszongépjármű vásárlás 0%-os.
ÉMOP 1.Prioritás Versenyképes helyi gazdaság megteremtése ÉMOP 1. Prioritás Versenyképes helyi gazdaság megteremtése.
Helyi Fejlesztési Stratégia intézkedéseinek bemutatása
Projektzáró rendezvény
Ipari parki szolgáltatás-fejlesztés Mórahalmon
Fejlessze vállalkozását pályázati források segítségével!
12 ezer milliárd forintos keret
2017. július 5..
A BÁCSALMÁSI ÖNKORMÁNYZATI KÖZSZOLGÁLTATÁSI KÖZHASZNÚ NONPROFIT KFT
SZÁMVITEL Dr. Ormos Mihály.
SZÉCHENYI PROGRAMIRODA
Előadás másolata:

Fábiánsebestyéni Húsüzem Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. Fábiánsebestyéni húsüzem és vágópont kialakítása

Előzmények A Fábiánsebestyéni Húsüzem Kft. 2010.02.01-én alakult. Tulajdonosa 50-50%-ban a Kinizsi 2000 Mezőgazdasági Zrt. és Fábiánsebestyén Község Önkormányzata. A Kft. a helyi adottságokra és igényekre, valamint tulajdonosainak szakmai hátterére, illetve kapcsolatrendszerére alapozva egy vágópont létesítésére és arra építve a korábban a Kinizsi 2000 Mezőgazdasági Zrt. által üzemeltetett húsfeldolgozó újraindítására alakult. Fábiánsebestyén térségében a nagyüzemi állattartás jelentős ágazata a helyi gazdaságnak. A Pankota-Kórógy Kft. Magyarország egyik piacvezető sertéstenyésztő gazdasági társasága, a KINIZSI 2000 Mezőgazdasági Zrt. országos viszonylatban is számon tartott vállalkozás a szarvasmarha-tenyésztés területén. Fábiánsebestyénen és környékén jelentős igény mutatkozik sertés, szarvasmarha, és juh szakszerű, higiénikus, a jogszabályoknak megfelelően dokumentálható vágattatására, valamint a helyben előállított jó minőségű húsárura.

Pályázati információk A vágópont kialítására 2011. november 15-én a Vidékfejlesztési Miniszter 76/2011. (VII. 29.) VM rendelete alapján Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének keretében pályázatot nyújtott be a Kft. A benyújtott támogatási kérelem 2012.05.08-án támogatásban részesült. Támogatási határozat száma: 1432364999 A beruházás teljes költsége: 44.426.828 Ft A pályázat teljes támogatása: 25.000.000 Ft.

Pályázat előkészítése A beruházási költségek pontos felmérése után jelen projekt keretében első lépésként a vágópont kerül kialakításra. A Kft. egy következő ütemben tervezi a húsüzem kialakítását. Az építési engedélyes tervdokumentáció elkészítésére az egyik tulajdonos, Fábiánsebestyén Község Önkormányzata adott megbízást és az önkormányzat indította el az engedélyezési eljárást is. Az engedélyes tervdokumentáció tartalmazza, mind a jelen projekt keretében megvalósítandó vágópont felépítésére, mind a következő fejlesztési ütemben kialakítandó húsüzem építési munkáira vonatkozó terveket és műszaki leírásokat.

Tevékenységek A vágópont épülete új építésként kerül kialakításra 180,18 m2-en a 0215/13-es hrsz-ú területen, az egykori, és majdani húsfeldolgozó épülete mellett. A húsfeldolgozó felújítása, átalakítása egy későbbi fejlesztési ütem. A vágópont a térségben előállított sertés, juh, kecske, ló - szakszerű, higiénikus, az előírásokat teljesítő vágását, illetve a helyi élelmiszer előállítást szolgálja. A vágópont nettó építési költsége: 31.288.908 Ft.

Látványterv

Eszközbeszerzés A fejlesztés során a működtetéshez szükséges eszközök is beszerzésre kerülnek, úgymint húsipari eszközök pl. mérlegek, görgős állványok, bőrfejtő csörlő, vágó és daraboló eszközök, pörzsölők, rozsdamentes asztalok, kocsik, húsos ládák, hulladéktárolók, UV sterilizálók összesen 8.802.160 Ft étékben. Továbbá egy irodai munkaállomás felszerelése is megtörténik 260.160 Ft értékben (informatika 222.560 Ft és bútorok 37.600 Ft).

Hatékonyság A beruházás az energia-, és erőforrás hatékonyság szem előtt tartásával került megtervezésre. Jelentős hőszigetelő képességű falszerkezetet, födém szerkezetet és padlószerkezetet alkalmazunk. A homlokzati nyílászárók szintén hőszigetelt kivitelűek, a betétes ajtók hőszigetelő betéttel készülnek. A használati meleg vizet részben napkollektoros vízmelegítő (333.600 Ft) biztosítja. A létesítmény az optimális technológiai folyamatok figyelembe vételével kerül kialakításra úgy, hogy a lehető legkevesebb technológiai vizet használja fel. A hőenergia ellátást szolgáló gázkazán korszerű, időjárás követő szabályozással van ellátva. Törekszünk a környezetbarát anyagok és technológiák használatára. Anyag és energiatakarékos, illetve multifunkcionális irodatechnikai eszközöket szerzünk be.

A fejlesztés rövid összefoglalása Az első ütemben elkészülő vágópont a településről és térségéből érkező állatok - marha, sertés, juh, kecske és ló - szakszerű, higiénikus, az előírásokat teljesítő vágását szolgálja. A vágópont értékesíti a megvásárolt, levágott állatokat 2 illetve 3 kereskedelmi darabba vágott formában húsboltok, bolthálózatok, vendéglátó egységek, intézményi konyhák felé. Másrészt a helyi és a környező települések lakossága számára bérvágás szolgáltatást nyújt.

A fejlesztés eredményei, hatásai A vállalkozás megoldva a vágóhíd hiányának régóta fennálló problémáját térségi szinten új, versenyképes (korszerű, előírásoknak megfelelő technológia, magas ár-érték arány) termékeket és szolgáltatást fog kínálni, amelyből jelentős árbevétel realizálását tervezi. Tervezett értékesítési mennyiség: heti 150 db sertés, 50 db marha, illetve 10-25 juh és kecskeféle. Emellett heti 10-14 sertés, havi 6 marha és egyéb jószág bérvágattatásával számolunk.

A fejlesztés esetében érvényesül a terület alapú megközelítés, mivel a vágópont a helyben előállított alapanyagok – élőállat – feldolgozására épít, ezáltal támogatja a közösségi önellátást, a helyi élelmiszer-előállítást és forgalmazást. A fejlesztés eredményeként nemcsak a mezőgazdasági alapanyag termelő szerep marad a térségben, hanem a magasabb hozzáadott értéket képviselő feldolgozás is megjelenik.

A fejlesztés foglalkoztatásra gyakorolt hatásai A beruházás első üteme közvetlenül két új munkahelyet teremt, vállalja hátrányos helyzetű munkavállaló foglalkoztatását. Várakozásaink szerint a fejlesztés jelentős hatást fejthet ki a beszállítói oldalon is, mivel a helyi élőállat felvásárlás a családi gazdaságokat bővítésre, újraindulásra ösztönözheti. Ezen hatások eredményeként a beruházás közvetett módon is munkahelyeket teremt és jelentősen emelheti a helyben termelt jövedelem szintjét.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!