A Vállalkozásfejlesztési munkacsoport

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Advertisements

A helyi termékek szerepe a gazdaságfejlesztésben TAPASZTALATOK, PÉLDÁK, A FEJLŐDÉS LEHETSÉGES IRÁNYAI.
ÚMFT – a foglalkoztatás növeléséhez kapcsolódó hazai és EU-s források elérése mikro-, kis-, és középvállalkozások részére.
Bozzay Andrásné szakmai főtanácsadó
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás (LLL)
Mennyire projekt érett a mai magyar társadalom? 1022 Budapest, Bimbó út 3. Telefon/fax:
Nyerjünk együtt! TAMOP /
I. AZ EMBERI ERŐFORRÁS MENEDZSMENT SZEREPE A SZERVEZETEKBEN
SZIE Enyedi György Regionális Tudományok Doktori Iskola
Heves megye civil szervezeteinek szervezetfejlesztése A program az Európai Unió támogatásával valósul meg. K á rp á tok Alap í tv á ny – Magyarorsz á g.
NEMZETI ÉLELMISZER- TECHNOLÓGIA PLATFORM TEVÉKENYSÉGE Boródi Attila (ÉFOSZ) Budapest, szeptember 24.
Emberi Erőforrás Menedzsment Az emberi erőforrások fejlesztése
INNOSTART Nemzeti Üzleti és Innovációs Központ
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
HELYI ÉS TÉRSÉGI EGYÜTTMŰKÖDÉS LEHETŐSÉGEI ÉS KORLÁTAI FEJLESZTÉSI PÓLUS SZIGET, VAGY A TÉRSÉG MOTORJA? SZŰCS ERIKA Budapest, december 06.
AZ ÚJRAIPAROSÍTÁST TÁMOGATÓ INTÉZMÉNYI KÖRNYEZET
MUNKAERŐ-PIACI PARTNERSÉG
E-learning alapú komplex képzések
Horváth Miklós Magyar Logisztikai Klaszter
Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
Stratégiai tervezés.
Az RTM kialakulása és koncepciójának lényege
Közösségi munka. 1. A közösségi munka előnyei az egyéni és családi esetkezeléssel szemben A szociális munkások rendelkezésére álló eszközök rendszerint.
Robert Kaplan – David Norton: Balanced Scorecard
, Gödri István Vállalati versenyképesség A Folyamatos jobbítás kultúrája 2008 június 27 Eger.
Határon átnyúló vállalkozásfejlesztési kapcsolatok.
A Regionális Fejlesztési ZRt. szerepe, tevékenysége Záhony és térsége fejlesztésében Dr. Vajdáné dr. Horváth Piroska vezérigazgató.
KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM előadó: dr. Bujáki Gábor igazgazó Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány.
Emberi Erőforrás Menedzsment Teljesítményértékelés
Vállalati emberi erőforrás menedzsment
Az EEM helye a menedzsmentben
Program- és tananyagfejlesztés rendszertípus Modern Üzleti Tudományok Főiskolája.
A kormányzati K+F+I politika prioritásai, különös tekintettel a gyógyszeriparra Dr. Nikodémus Antal Nemzetgazdasági Minisztérium, Innovációs és K+F Főosztály.
1 Zala Megye az Információs Társadalomban Konferencia Zalaegerszeg, május 30..
A stratégiai kulcsmentorok bemutatkozása IFKT mentor képzés Budapest, december 13.
A foglalkoztatási paktumok célja Megismerni a térség foglalkoztatási helyzetét Összehangolni a térség gazdasági és humánerőforrás fejlesztési tevékenységeit.
Foglalkoztatási Fórum Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum 2011
Innovatív gazdaságfejlesztési központ Hargita megyében – Hargita Business Center – Vállalkozói inkubátorház.
Vállalkozói készségek fejlesztése
Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 2100 Gödöllő, Tessedik S.u. 6. Tel.: 28/ ; Fax: 28/ Élethosszig tartó.
Kormányszóvivői tájékoztató 1 Tanulni és versenyben maradni felnőttkorban is.
A szakképzés helyzete Magyarországon
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
Alsó-Ausztria Gazdasági Stratégiája RECOM hálózati találkozó – gazdaság/ innováció - Győr, Mag. Florian Riess, MBA, M.E.S.
Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
A BARANYA PAKTUM MARKETINGTERVE. Környezetelemzés – Baranya megye fős lélekszáma az ország lakosságának 4%-át teszi ki Népesség fogyó tendenciája.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
TÁMOP / Munka és tanulás – Munkahelyi képzések támogatása a Közép-dunántúli Régió mikro- és kisvállalkozásainál.
SZERVEZETI MOZGÁSOKAT BEFOLYÁSOLÓ FŐBB ERŐK
i.e. SMART üzleti ötletek versenye SWOT analízis workshop
INNOLEARN KONFERENCIA Gödöllő, szeptember 26.
Mobilitási stratégia Jövőkép: 2013-ra a mobilitás váljon a humánerőforrás fejlesztés elismert, bevett és könnyen hozzáférhető eszközévé Magyarországon.
Mesterképzés Vállalkozásfejlesztés szak NYÍLT NAP
TAMOP /1 „CÉHÁLÓZAT KAPACITÁSFEJLESZTÉSE” Kézenfogva Alapítvány Projektnyitó Szakmai Nap
A gazdaságfejlesztés finanszírozási lehetőségei Dr. Szegvári Péter Stratégiai Igazgató.
Digitális kompetencia fejlesztés Digitális írástudással a munkaerő- piaci aktivitás elősegítéséért.
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI PICHLER BALÁZS FŐOSZTÁLYVEZETŐ.
Foglalkoztatási Paktum Magyarországon Gere János.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
A magyar KKV-k regionális versenyképessége A KKV-k segítése – támogatás, avagy befektetés? Miklóssy Ferenc elnök Hajdú-Bihar megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
EGYÜTTMŰKÖDÉSBEN AZ ÜZLET Vállalkozói hálózat kialakítása Hajdú-Bihar és Bihor megyékben Két ország, egy cél, közös siker! Szőllősi Nóra Adrienn projektmenedzser.
ZALAI INNOVATÍV FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MEGVALÓSÍTÁSA TOP-5.1.1
Országos nagykereskedelmi menedzser
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
KÉRDÉSEK STRATÉGIÁK: Vannak-e, és ha vannak, akkor milyenek a hajléktalan emberek „stratégiái”? EGYÜTTMŰKÖDÉS: Mikor és hogyan kooperatív vs. konfliktusos.
Miskolc, október 21. dr.Szilágyiné Baán Anna titkár
Napirendek Megnyitó Együttműködési megállapodás megvitatása, elfogadása Irányító Csoport megválasztása, Irányító Csoport elnökének megválasztása Egyebek.
Előadás másolata:

A Vállalkozásfejlesztési munkacsoport céljai és feladatai Kocza Mihály Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány Tel: 28/ 522-918 Internet: http://www.pmva.hu E-mail:misi@pmva.hu

A vállalkozásokkal szembeni elvárások: A gazdaság élénkítése A foglalkoztatás szintjének növelése Tartós munkahelyek létrehozása A munkaerő helyben tartása Az adóbevételek növelése (helyi, állami) közvetlenül: kkv-k befizetései közvetve: alkalmazottak befizetései

A munkacsoport céljai: A vállalkozások működésének támogatása; A működési feltételek javítása; A vállalkozások versenyképességének növelése;

Milyen eszközökkel érhetjük el a célokat? A vállalkozások működésének támogatását: Információnyújtással Tanácsadással Finanszírozási lehetőségekkel Képzéssel A működési feltételek javítását: Infrastrukturális fejlesztésekkel Technológiai fejlesztések elősegítésével Képzett, megbízható munkaerő biztosításával A versenyképesség növelését: Együttműködések kialakításával, erősítésével (vállalkozásbarát önkormányzatok; vállalkozói együttműködések –hálózatok, klaszterek).

Milyen módon érhetjük el a célokat? A vállalkozások problémáinak feltárására alapozottan A vállalkozói szemlélet formálásával, gondolkodásmód váltással A paktum-szervezeteknél rendelkezésre álló eszközök, erőforrások felhasználásával, összehangolásával

1. A vállalkozások tipikus problémái: „A vállalkozás sikerességéért, illetve sikertelenségéért csak és kizárólag a vállalkozás vezetője a felelős!” Külső környezeti tényezőket okolnak sikertelenségükért (Pl.: politikai, gazdasági helyzet, időjárás); Nem határozzák meg alapvető gazdasági céljaikat, stratégiájukat; Nem terv szerint dolgoznak (pénzügyi, üzleti tervek hiánya); Alapvető vállalkozói és menedzsment ismeretek, képességek, készségek hiánya; Nem ismerik vevőiket, piacaikat – gyenge marketing; Finanszírozási problémák - Forráshiány;

2. A vállalkozói szemlélet formálása: „A vállalkozás egy eszköz, amely segít a kitűzött célok elérésében, nem pedig egy életen át tartó rabszolgaság!” A vállalkozó legyen tisztában önmagával, erős és gyenge pontjaival, felkészültségével, lehetőségeivel és korlátaival; Legyen jól kialakított üzleti elképzelése, amely meghatározott célkitűzéseken alapul és tervekkel (stratégiai terv, üzleti és pénzügyi terv, marketing terv) alátámasztott; Megfelelő piaci szegmens, a vevők ismerete; Menedzsment szemlélet kialakítása, erősítése a helyes döntések meghozatala érdekében.

3. A paktum-szervezeteknél meglévő erőforrások: Képzési kapacitások; Vállalkozásfejlesztési szolgáltatások; Munkaerő-piaci foglalkoztatási támogatások; Média, nyilvánosság; Futó projektek, meglévő együttműködések, Jól felkészült, tapasztalt szakemberek.