„Mérd az időt!” Csatlakozz az OMSZ és a KvVM programjához!

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Klaszterportál, adatbázis DDOP számú pályázat záró rendezvénye Pécs, június 30.
Advertisements

Mi a járható út a hatékony civil kampányokhoz? Különös tekintettel az 1%-os kampányokra egy konkrét példán szemléltetve S. Takács Zsuzsanna január.
TÁJÉKOZTATÁS A SZAKMAI VIZSGARENDSZEREK KUTATÁSÁRÓL Dr. Hideg Éva Budapesti Corvinus Egyetem, Jövőkutatás Tanszék Az FKA-KT 4/2006. sz. téma, Megvalósíthatósági.
25 ÉV A TEHETSÉGEK SZOLGÁLATÁBAN MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG KONFERENCIÁJA PÉCS SZEPTEMBER KORMOS DÉNES A NEMZETI TEHETSÉGÜGYI KOORDINÁCIÓS.
CIVIL SZAKMAI NAP TÓTVÁZSONY Pályázatok által támasztott feltételek Előadó: Szendrei Szilárd Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesület.
Magyar Kerékpárosklub Hungarian Cyclists’ Club (HCC)‏ László János, elnök.
Helyi Érték- Értékhely! KEOP CELODIN Zalai Alapítvány.
INFOKOALÍCIÓ TÁMOP pályázat január 01. – június 30.
Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat mint képzőintézmény Bencze Györgyné Hajni.
PALLÓ zárókonferencia BMK, január 30. A közművelődési intézmények szerepe és lehetőségei a felnőttképzésben Felnőttképzési információs és segítő.
Házi dolgozat Csibésztábor, Csibésztanya – feketén - fehéren
TÁMOP projekt szakmai feladatai és eredményei Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Topár Gábor szakmai projektvezető Minőségügyi Konferencia ZMNE.
2005. november 18. Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Tevékenységi Prezentáció VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM Jászfényszaru Molnár Katalin elnök.
A GPSGames.hu bemutatkozik GPSGames.hu – Játék műhóddal! GPSGames.hu GPSGames.hu – Játék műhóddal! GPSGames.hu.
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / A pedagógus(tovább)képzés kérdései és lehetőségei az egész napos iskola-
Társadalmi Egyesülések Zala Megyei Szövetsége. • Székhely: Zalaegerszeg • Alapítás éve: • Tagok: civil szervezetek, alapítványok, klubok • Fő tevékenység:
1 EMDOR KFT Integrációs Pedagógiai Rendszer Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 2008/2009.
eTwinning – Az európai iskolák közössége
Gábor Dénes Tehetségpont
Célterület kód: Keretösszeg: forint  Támogatási összeg: – forint  Pályázók köre: - Önkormányzat-100 % intenzitás.
A Miskolci Egyetem TÁMOP projektjének záró rendezvénye Országos Széchényi Könyvtár Budapest, június 21.
„A SZLOVÁK- MAGYAR HATÁRON ÁTNYÚLÓ FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MOTORJÁNAK BEINDÍTÁSA” című projekt eredményei című projekt eredményei Előadó: dr. Iváncsics.
Közösségfejlesztés a debreceni városrészekben
A 100%-os helyszíni ellenőrzés koncepciója
MONITORINGRENDSZEREK
Agrár-környezetvédelmi Modul Vízgazdálkodási ismeretek KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Előadó: Kopacz Tamás, ügyvezető helyettes - Mapei Kft.
FŐVÁROSI OKTATÁSI ÉS PÁLYAVÁLASZTÁST TÁMOGATÓ PORTÁL Horváth Csaba Főpolgármester-helyettes Sajtótájékoztató október 2.
Integrációs és képesség-kibontakoztató felkészítés az intézményekben Bedőné Fatér Tímea IPR szakértő Integrációs szaktanácsadó
Szakmai Monitoring Műhely. RÉV projekt célja többek között: országosan egységes mérési és értékelési rendszer álljon rendelkezésre a szakpolitikai döntéshozók.
Határon átnyúló vitarendezés. Bevezetés határon átnyúló viták nehézségei különböző nyelv jogismeret hiánya, fogyasztói jogvitákban különösen.
BIZTONSÁGOS MÓRAHALOMÉRT Főpályázó: Mórahalom Város Önkormányzata.
A Múzeumok és Látogatók Alapítvány felnőttképzési és konferencia programjai Országos Múzeumandragógia Konferencia május Széphalom.
Közkincs kerekasztal a kecskeméti Kistérségben Szakmai konferencia június 9. Kecskemét.
Iskolák határok nélküli együttműködése.
Mentorhálózat a A-11/1 pályázatban A-11/1 „Bentlakásos intézmények kiváltása” Információs nap Budapest, március 1.
A Nógrád TISZK nyomonkövetési és pályakövetési rendszer modelljének, ezen belül a partneri igény és elégedettség mérési rendszerének kidolgozása. Salgótarján.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
PROTOKOLLTERVEZET családok átmeneti otthonai részére
CAMPUS HUNGARY PROGRAM. A program célja A projekt a hazai felsőoktatási intézmények hallgatóinak, munkatársainak külföldi K+F, tanulmányi, operatív intézményi.
1 „Fenntartható fejlődés” Új tartalmak közös (informatikai) platformon Kovács Kálmán államtitkár Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Szabadka, 2008.

Projektmenedzsment Mesterkurzus 1.
Országos Munkaerő-piaci Szolgáltató És Szakmai Támogató Hálózat.
URBACT Nemzeti Tájékoztatási Pont Magyarország Majorné Vén Mariann
Szakember Kérdések Megállapítás Megoldási javaslat javaslat Árajánlat Megvalósítás Pénzügyi Szakember Bemutatkozás Elemzés Ajánlat készítés Specialisták.
KÖSZÖNTJÜK HALLGATÓINKAT! Önök Vári Péter A láthatatlan üzenet - Rádiótávközlés a mindennapok szolgálatában előadását hallhatják! December 8.
LEADER pályázatok rendelettervezetével kapcsolatos véleményezés legfontosabb pontjai.
Workshop VI. - Bevált gyakorlatok a mediációban - A Közép Európai Mediációs Intézet bemutatása.
1 Kézfogás a Magyar Vidék fejlődéséért : Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH)
Meteorológiai adatbázis története
„Mérd az időt!” Csatlakozz az OMSZ és a KvVM programjához! „Meteoklub” – amatőr meteorológiai mérőhálózat kialakítása Előadó: dr. Szalai Sándor az Országos.
„Információvédelem menedzselése” XXVI. Szakmai Fórum Budapest, május 16. Aktualitások az információvédelem területén Egyesületi hírek Tarján Gábor.
Okos Jövő Fórum 2015 Smart Future Fórum 2015 Győr A Széchenyi István Egyetem és az Okos Jövő Innovációs Klaszter közös rendezvénye.
AVI PORTÁL (blog) Webes megjelenés fő helyen Egy oldal az anyagvizsgálók érdekében SzakMap.
K EREKASZTAL - BESZÉLGETÉS FEBRUÁR 15. Nagy Dóra levéltáros
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
A projekt megvalósítását támogatja a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsa „A legkisebb ellenállás” – bűnmegelőzés a szépkorúak körében BM –
Szekszárd október 10.. Vízió Új Ptk. (magánszemély tagja nem lehet a szövetségnek) Tagszervezeti elvárások (tagszervezetek anyagi támogatása az.
„Gondoljunk a jövőre” Szakmai nap előadó: Magyar Mariann projektmenedzser Regionális Szociális Forrásközpont Kht. Szombathely június 22.
Salgótarján, május 19.. Pályázók köre: kisvállalkozások Támogatható tevékenységek és a támogatás mértéke: -Projektötlet minősítése – max. 3 millió.
A felsőoktatási felvételi eljárás
Innovációs célú nemzeti és regionális szintű pályázati források
Közös feladataink az önérvényesítéshez kapcsolódóan
Kulcsár Norbert, Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület
Ki tudjuk-e mutatni a globális felmelegedést Karcagon?
Az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország
„Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, 2009.
Mobilsuli program a Mobkom X Egyesülettel
Előadás másolata:

„Mérd az időt!” Csatlakozz az OMSZ és a KvVM programjához! „Meteoklub” – amatőr meteorológiai mérőhálózat kialakítása Előadó: dr. Szalai Sándor az Országos Meteorológiai Szolgálat éghajlati szakértője

Országos Meteorológiai Szolgálat 1870- Ez az épület 1910 óta nyújt otthont.

Műholdas távérzékelés

A program célja: amatőr meteorológiai mérőhálózat kialakítása, a programban résztvevő iskolák, intézmények közötti együttműködés segítése, közösségteremtés, a környezettudatos, felelős gondolkodás erősítése, a természet és a meteorológia iránt érdeklődők, a környezetünkért tenni akarók összetartása, támogatása.

A program célcsoportjai: határon túli magyar általános- és középiskolák, főiskolák/egyetemek magyarországi általános- és középiskolák, főiskolák/egyetemek később civil szerveződések célcsoportok szerinti feladatok! A program megvalósítási időpontjai: meghirdetés: 2008. május 5. (www.met.hu) jelentkezési határidő: 2008. június 20. a mérések kezdete: 2008. szeptember 15. eredményhirdetés(ált.iskolák): 2008. december

Feladat az általános- és középiskolák számára Építsd magad! – meteorológiai állomás építése pontos leírások, tervrajzok alapján. (kéthetente új műszer készítése) – majd mérés és észlelőnapló kitöltése! határozott mérési program zsűri dönt! általános- és középiskolai győztesek díjak: értékes műszerek és egy nap eltöltése az Országos Meteorológiai Szolgálatnál.

Feladat egyes középiskolák, főiskolák/egyetemek és civil szerveződések számára: kezdetben referenciapontokon saját, már meglévő műszeren, majd a OMSZ/KvVM által ajánlott és biztosított műszereken meteorológiai mérések végzése, meghatározott mérési program és megadott meteorológiai paraméterek szerint, az adatok rögzítése a www.met.hu „Meteoklub” észlelési naplójába - nyilvános részvétel az OMSZ szakemberei által szervezett rendezvényeken.

Javasolt mérési programok: (Főisk./Egyet./Civil:zöld Iskolák:kék) hőmérséklet mérése: óránként/naponta kétszer légnyomás mérése: óránként/ - szélerősség-, irány mérése: óránként/naponta kétszer csapadék mérése: naponta kétszer/naponta egyszer napsugárzás-intenzitás mérése: naponta egyszer / ua. az időjárás jellege: naponta kétszer / ua. érdekes időjárási/egyéb esemény:alkalomszerűen/ ua. Az észlelőnaplóba automatikus és manuális adatrögzítés egyaránt szükséges!

A programot támogató internetes rendszer (www.met.hu-Meteoklub): biztosítja a regisztrált tagok számára az észlelő naplókat, instrukciókat/naptárat biztosít a projekt ütemezéséhez és az egyes részfeladatok lépéseihez, rendezetten gyűjti és tárolja a mérési adatokat, statisztikákat készít a beérkező adatokból, az adatokat digitális térképen is megjeleníti, összehasonlítást tesz lehetővé a mérések között, folyamatosan tárolja a kutatás alatt összegyűlt fotókat, leírásokat és egyéb dokumentumokat, fórumot biztosít a projektben részt vevők számára, így azok egymással folyamatosan információt cserélhetnek, lehetőséget teremt a résztvevő csoportok bemutatkozására.

A program alatt nyújtott támogatások a főiskolák/egyetemek/civilek számára: műszer biztosítása (már a program iránt elkötelezett és bizonyított jelentkezőknek) közösségteremtő webes felület működtetése, szakmai felügyelet a mérések során, folyamatos szakmai fórumok, - napok, képzések szervezése, adatértékelések szakmai segítséggel, hírlevél küldése (a Meteoklub és a meteorológia aktualitásairól), kiadványok küldése.

Köszönöm a figyelmet!