Tőzsdei befektetések A tőzsde nyilvános, központosított és szervezett piac. Árutőzsde Értéktőzsde - értékpapírtőzsde - devizapiac Hatással van napi életünkre.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság éve december 15. Jaksity György elnök Budapesti Értéktőzsde.
Advertisements

Szemléletváltás: tőzsdei nyereségek adótervezése
TŐKEPIACI ÜGYLETEK.
június 28. UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.
Az opció fogalma Put-call paritás Opciós befektetési stratégiák
Facebook.com/KBCEquitas | twitter.com/KBCEquitas | Kihagyhatatlan lehetőségek a vagyongyarapításban László Zoltán Marketing Manager,
Nemzetközi befektetések
Arany kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén
A TŐZSDEISKOLA rendszer bemutatása
Együttműködés a bérleti konstrukciók gyors és rugalmas kiszolgálásában.
A tőzsdei kereskedés alapjai
Tud Ön hullámlovagolni? 2012 után a kibocsátás-kereskedelemben Baráth Barna Vertis Zrt szeptember 15.
Határidős kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén
Egyes pénz- és tőkepiaci szolgáltatásokat is végző egyéb vállalkozások éves beszámoló készítési és könyvvezetési kötelezettségének sajátosságairól szóló.
Adómegtakarítás - Off shore HASZON, szeptember 19.
Bankszámla és bankkártya MEGTAKARÍTÁSOK avagy Sok kicsi sokra megy!
Mivel a bankszámla kamata általában igen alacsony, érdemes körülnézned a különböző megtakarítási/befektetési lehetőségek között. MIELŐTT VÁLASZTASZ A.
Arany kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén Horváth Zsolt vezérigazgató Budapest március 28.
Ingyenes oktatás a tőzsdéről – a Tőzsdén
Tízezren innen és túl A magyar tőzsde és a világ pénzügyi piacai 2003 őszén Jaksity György elnök Budapesti Értéktőzsde Rt.
Becker Pál - Turner Anna – Varsányi Judit - Virág Miklós
A diákat készítette: Matthew Will
Életbiztosítási Program
Árfolyamkockázat és a vállalati szféra
Opciós piacok. Meghatározás Egy termék jövőbeli vételére vagy eladására szóló jog, előre rögzített áron és időbenEgy termék jövőbeli vételére vagy eladására.
Részvényopciós díjak jellemzői
Vállalkozások pénzügyi-számviteli mutatói
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek II. Számvitel és pénzgazdálkodás KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Mivel a bankszámla kamata általában igen alacsony, érdemes körülnézned a különböző megtakarítási/befektetési lehetőségek között. MIELŐTT VÁLASZTASZ A.
Mivel a bankszámla kamata általában igen alacsony, érdemes körülnézned a különböző megtakarítási/befektetési lehetőségek között. MIELŐTT VÁLASZTASZ A.
A tőzsdei kereskedés tendenciái Tóth Attila Vezérigazgató-helyettes Budapesti Értéktőzsde Zrt. Budapest,
Budapesti Értéktőzsde március 11. Nemzetközi szemlélet – helyi tapasztalatok A 20 éves Equilor Befektetési Zrt. a Budapesti Értéktőzsde alapító tagja.
Határidős kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén
Bevezető Készítette: Mándó Milán
SZJA feladatok Gazdasági közjog. Szja 1. 1.Munkabér: Ft/hó jutalom: Ft, étkezési utalvány: 3.000Ft/hó 2. FB tag: Ft/hó 3. megbízási.
1. Példa: Melyiket választaná, ha r=12%? A) F 3 = 7000$ B)
Költséghatékonyság a XXI. századi vállalatirányításban
Miért EU? Kereskedés az európai értéktőzsdéken Készítette: Kostyál János.
A magyar tőkepiac A tőkepiacok szerepe a piacgazdaságban és a magyarországi tendenciák május 3. Jaksity György.
1 A CO 2 KIBOCSÁTÁSI EGYSÉG ÜGYLETEK ELSZÁMOLÁSA - tájékoztató a befektetési szolgáltatók részére október 15.
Új befektetési instrumentumok, befektetési stratégiák
A valutaárfolyam rögzítésének lehetőségei Szerencsi Péter „Vállalati finanszírozás Magyarországon” szakmai nap november.
Siker a tőzsdén A/19 Az árfolyam csatornákról egy kicsit gyakorlatiasabban ! Az árfolyam csatornákról egy kicsit gyakorlatiasabban ! a a a Átlépve a csatorna.
A tőzsde és ami mögötte van
A Tőzsde és ami mögötte van Tóth Attila Vezérigazgató-helyettes Budapesti Értéktőzsde Zrt Április 24.
Kiből lehet milliomos? Körséta a befektetések világában
Pénzügyi szolgáltatások gazdaságtana 1.
Kiből lehet milliomos? Körséta a befektetések világában Széchenyi István Egyetem Szalay György szakértő április 16.
Származtatott termékek és reálopciók Dr. Bóta Gábor Pénzügyek Tanszék.
A Tőzsde és ami mögötte van Előadó: Pál Árpád. Piacok Értékpapírok piaca  elsődleges  másodlagos Időtáv szerint  pénz piac (ideiglenes újraelosztás)
Származtatott termékek és reálopciók Dr. Bóta Gábor Pénzügyek Tanszék.
2013. őszBefektetések I.1 Származtatott termékek Határidős ügyletek Csere (swap) ügyletek Opciók.
2015. tavaszSzármaztatott termékek és reálopciók1 III. Fedezeti ügyletek Határidős ügylet segítségével rögzíthető a jövőbeli ár –árfolyamkockázat kiküszöbölése.
Származtatott termékek és reálopciók Dr. Bóta Gábor Pénzügyek Tanszék.
Tőzsdei spekuláció Dr. Bóta Gábor Pénzügyek Tanszék.
Tőzsdei spekuláció Dr. Bóta Gábor Pénzügyek Tanszék.
2013. tavaszSzármaztatott termékek és reálopciók1 II.2. Határidős árfolyamok A lejáratkor a határidős és az azonnali ár megegyezik. Milyen kapcsolat van.
2013. tavaszTőzsdei spekuláció1 Határidős árfolyamok.
2013. tavaszSzármaztatott termékek és reálopciók1 II. Határidős árfolyamok A lejáratkor a határidős és az azonnali ár megegyezik. Milyen kapcsolat van.
Múlt és jövő A 15 éves Budapesti Értéktőzsde szerepe a hazai tőkepiac fejlesztésében Szalay-Berzeviczy Attila elnök június 16.
Származtatott termékek
Származtatott termékek és reálopciók
Befektetés és finanszírozás Határidős és opciós ügyletek
II. Határidős árfolyamok
V. Befektetői stratégiák opciós ügyletekkel
V. Befektetői stratégiák opciós ügyletekkel
Hedge fund-ok Urbán András
Befektetések II. Dr. Ormos Mihály, Befektetések.
„Ne tegyünk minden tojást egy kosárba!”
Kereskedés a tőzsdén.
Előadás másolata:

Tőzsdei befektetések A tőzsde nyilvános, központosított és szervezett piac. Árutőzsde Értéktőzsde - értékpapírtőzsde - devizapiac Hatással van napi életünkre a tőzsde? nyugdíjpénztárak valutaváltás bankbetét, stb. A tőzsdéről a legtöbb embernek a kockázat jut eszébe ahol sokat lehet keresni, de sokat lehet bukni is. Hogyan lehet mégis biztonságra törekedni a tőzsdén? (hozam/kockázat)

Tőzsdei befektetések tőzsdei kereskedés (magasabb hozam/kockázat): tanulás (akár több év), grafikonok elemzése, demó számlán gyakorolni, éles számla, tőkeáttétel használata, stb. el kell találni a mozgás irányát (fel, le, oldalazás)

Tőzsdei befektetések tőzsdei befektetések (alacsonyabb hozam/kockázat): Stratégiák: Buy & hold (vedd meg és tartsd) Sikerakadémián oktatják www.huntraders.hu éves jelentések alapján 20 – 50% /év hasonlít a befektetési alaphoz elemzők segítenek a kiválasztásban 2. vödör a tőke, a tőke egy részét érdemes ebbe fektetni

Tőzsdei befektetések Hedging (biztosított, fedezett ügylet) – protective put biztosítás autóra, lakás és befektetésre is? a magyar tőzsdén a kis forgalom miatt nem igazán működik részvény + biztosítás a részvény árának kb. 5%-áért azt garantálja hogy azon az áron amiért vetted bármikor eladhatod a részvényedet túlbiztosítás 2 x 5%= 10%-ért +-10% között nem nyereséges azon kívül igen Lehet még a +-10% között is keresni?

Tőzsdei befektetések Covered Call Opciós jog és kötelezettség, adás vétel Míg a hedgingnél veszünk biztosítást és fizetünk érte itt mi adunk el biztosítást amiért fizetnek. Ahogy telik az idő úgy lesz a biztosítási pénz a mi hasznunk. Részvény + eladunk egy opciós lehetőséget (short call) 2% hó több milliótól használható a brókerköltségek és a részvényvásárlás miatt

Tőzsdei befektetések Bull Spread míg a Covered Call-nál részvényre adtunk el biztosítást (short call) itt a részvény helyett is opciós jogot veszünk (long call) kevesebb tőke is elegendő mert nem kell megvenni a részvényt csak annak opciós jogát kb. 1/10-ért ha ugyan azt az összeget mint a covered call-on1/10-ed akkora összeg befektetéssel is meg lehet keresni az 10x-es haszon tőke arányosan kb. 10%/hó a költségek levonása után további spread-ek is felépíthetők

Tőzsdei befektetések Iron Condor = + Hasznot hoz, ha a részvény, index egy bizonyos sávon belül marad az opciók lejáratakor 10%/hónap

Tőzsdei befektetések Szolgáltató cégek akik segítenek kiválasztani a megfelelő stratégiát, sőt azt a brókercégen keresztül a mi beállításaink alapján kereskedik is helyettünk. A szolgáltatásnak díja ára van 20$ - 100$ - 200$ /hó szolgáltatótól és stratégiától függően Brókerköltségek Brókercég: www.thinkorswim.com Szolgáltatók (Iron Condor) http://www.10percentpermonth.com/Performance.html http://www.condoroptions.com/performance/ Szolgáltatók (Opciók - 3. vödör jobb széle) http://www.mtoptions.com/performance.cfm … tesztelni kell hogy melyik szolgáltató milyen teljesítménnyel dolgozik.