Iroda a felhőben.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Találkozzunk a felhők felett!
Advertisements

A Számítási Felhő.
Kreitl Péter Gemini-IT Magyarország Kft.
Európa újra bízik az IT-ban Mit jelent a cloud computing? Kinek, miért előnyös? Nemzetközi kitekintés – trendek, esettanulmányok, avagy hogy csinálják.
Virtualizált Biztonságos BOINC Németh Dénes Deák Szabolcs Szeberényi Imre.
Önkormányzati információs rendszer
SZOFTVER MINT SZOLGÁLTATÁS: ÜZLETI HATÉKONYSÁG A FELHŐBEN Nagy Levente Üzletágvezető Microsoft Office.
Microsoft ® Lync ™ 2010 Válaszcsoportok használata – oktatás.
Pénz, de honnan?. Office 365 Eszközök 1 milliárd Okostelefon 2016-ra, ebből 350 milliót használnak majd munkára Emberek 82 % A világ online népességének.
ProFM Helpdesk hatékony web alapú hibakezelő rendszer
Intranet portál bemutató
Balassagyarmat, június 24. KKC-2007-V Támogatott hitel kezdő- és mikrovállalkozásoknak Mravcsik László,(MiFiN Zrt.) Vállalkozás- és Vidékfejlesztési.
Önkormányzati informatika ASP alapokon
A portál zártkörű, online, virtuális intranet hálózata A Google segítségével, a drseres.com domain keretein belül létrehoztunk egy online virtuális intranet.
QualitySoft On-Line megoldások Terminálszerver alternatíva a Távoli Asztali eléréshez.
IT-DEV-CON – IT-DEV-CON Kollár László Fejlesztési platform üzletág igazgató - Microsoft.
Kőnig Tibor főmérnök Microsoft Magyarország. Ma a vállalatok elsősorban olyan szoftvereket használnak, amelyeket maguk futtatnak ez a helyben telepített.
Tectia MobileID Express – Kétfaktoros erős autentikáció – 5 percen belül üzemkészen! január 16.
Hatékonyságnövelés IT biztonsági megoldásokkal Szincsák Tamás IT tanácsadó 2012.Október 17.
Települési Testületi adat Tár - TTT 2008 – Törökbálinti Önkormányzat Papíralapú munkafolyamatok kiváltása Testületi munka teljes körű támogatása Naprakész.
Informatikai megoldások egy kézből
Klampfer Gábor Kiemelt Szolgáltatások értékesítési Menedzser
A jövő technológiái Kőnig Tibor főmérnök, Microsoft Magyarország blogs.msdn.com/tibork-on-ms blogs.msdn.com/tibork-on-ms.
E-NAPLÓ Szabó László.
NAP bemutatása Komponensek Felhasználási területek DEMO: DHCP kényszerítés VPN kényszerítés NAP bevezetése.
Hatásos munkatársak – sikeres vállalat Office 2010 és a kapcsolódó lehetőségek Nagy Levente Üzletágvzető Microsoft Magyarország.
Cluster Szorosan összekapcsolt számítógépek csoportja (egy gépet alkotnak) Gyakori a LAN megoldás Céljuk: – Teljesítmény növelése – Rendelkezésre állás.
MS IT Akadémia Sisák Zoltán kuratóriumi elnök HTTP Alapítvány.
Áttérés az Office 365 szolgáltatásra Microsoft Online Services Áttérés a BPOS rendszerről az Office 365 használatára meglévő BPOS-ügyfelek esetén.
Átállás.
Kiss Tibor Rendszeradminisztrátor (MCP) DevNet Solution Kft. Jakab András Program-koordinátor Microsoft Program.
Jakab András Program-koordinátor Microsoft Program.
© Polycom, Inc. All rights reserved. Gyors és hatékony ügyfélkezelés Videókommunikációs megoldások a KKV szektor számára Tohai Tibor| HRP Europe Kft.
Hogyan tud az informatikában költséget csökkenteni egy magyar vállalat? Előadó: Kirov Kiril Ügyvezető-igazgató Alphasonic Kft október 9.
TT Kovács Sándorné.
Hibrid felhő Privát-, publikus és hoster felhők összekapcsolása
Windows Server 2012 Kiadások, licencelés, lehetőségek
1 C | © 2010 Cisco | EMC | VMware. All rights reserved. Úton a cloud computing (felhő modell) felé Slamovits Tibor, EMC üzletág-vezető, kormányzat.
R statisztikai program
Nagy teherbírású rendszerüzemeltetés a felhőben. Miről lesz szó? Cloud áttekintő Terheléstípusok és kezelésük CDN Loadbalancing Nézzük a gyakorlatban.
Fontos információk.
Microsoft Üzleti Megoldások Konferencia IT HelpDesk – CRM házon belül Microsoft Operations Manager 2005 és Microsoft CRM Ügyfélszolgálat Fülöp Miklós.
A kis- és közepes vállalkozások információs rendszerei Erdős Ferenc.
Topológiák Hálózati eszközök
Ne maradj le!. Láttátok már ezeket a suliban? Mi a különbség a következők között?
Integrált Könyvtári Rendszer. Történeti áttekintés  ‘85-ben kezdődött el a fejlesztés  ‘94-ben már a felhasználók rendelkezésére állt  ‘95-től az OSZK-val.
Ne maradj le!. Láttátok már ezeket a suliban? Mi a különbség a következők között?
MGV Zrt. – „Több mint egy bank”
Előadó: Hortobágyi Ágoston
Hálózatok a mai világban
Az INFORMATIKA – HOZZA vagy VISZI a PÉNZT? Előadó: Dimitrova Dessislava Cégvezető, Alphasonic Kft Március 12.
Iskolai számítógépes hálózat bővítése Készítette Tóth László Ferenc.
E-larning és M-learning nemzetközi viszonylatban és Szerbiában (egy saját fejlesztésű oktatási keretrendszer bemutatása) Előadók: Kőrösi Gábor és Esztelecki.
SZOFTVEREK (programok)
4.Tétel: xDSL, VoIP, FTTx, NGN
Az INFORMATIKA nem költség, hanem TERMELŐESZKÖZ!
E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS . E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS Az elektronikus posta ( ) olyan rendszer, amelynek segítségével más felhasználók számára.
Webes megoldások Munka kiszervezés webes felületre - Ügyfél oldalra (webshop, ügyfélkapu) - Adatrögzítés távolról (intranet) - Decentralizált adatrögzítés.
Irány a felhő Előnyök, tapasztalatok Sárdy Tibor
Adatkeresés az interneten
Jogi informatika1 INFORMATIKA III. alkalom szeptember ELŐADÓ.
SZOFTVEREK (programok)
Felhőalapú adattárolás Hogy tárolhatunk adatokat „felhő” szolgáltatás segítségével?
SZOFTVEREK (programok). Szoftver fogalma A szoftver (software) valamely számítógép rendszerhez tartozó programok, program- rendszerek, és azok dokumentációinak.
Hálózatok Számítógépek és egyéb hardvereszközök összekapcsolva valamilyen kommunikációs csatornán. Felkínált lehetőségek: –Kommunikáció –Hardver megosztás.
FELHŐ ALAPÚ INFORMATIKAI RENDSZEREK VS. LEXIKÁLIS ISMERETEK Networkshop 2016 Konferencia Debrecen Antal Péter, Eszterházy Károly Főiskola,
Csoportmunkát támogató szoftverek
Hálózatok Számítógépek és egyéb hardvereszközök összekapcsolva valamilyen kommunikációs csatornán. Felkínált lehetőségek: Kommunikáció Hardver megosztás.
Információtechnológiák és tudásbázis az Agrof-MM Leonardo+ projektben M=Mountain; M=Mediterranean
Minőségirányítási szakértő
Előadás másolata:

Iroda a felhőben

Bejegyzett könyvvizsgáló Partner A.D. Eurocontroll Kft. Sándor Imre Bejegyzett könyvvizsgáló Partner A.D. Eurocontroll Kft.

Elnökségi tag Magyar Könyvvizsgálói Kamara Informatikai Tagozat Sándor Imre Elnökségi tag Magyar Könyvvizsgálói Kamara Informatikai Tagozat

MKVK Informatikai tagozata megkezdte munkáját Célkitűzéseink: A könyvvizsgálókat megismertetni az információtechnológia azon vívmányaival, amelyek segítséget nyújthatnak a mindennapi munkájukban, továbbá segíteni a szakmát a megfelelő eszközök kiválasztásában. Sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy az információtechnológia fejlődési sebessége diktálja jelenleg az ügyvitellel kapcsolatos elvárásokat, és aki ezzel nem tart lépést, az minden bizonnyal komoly versenyhátrányba kerül, akár ki is szorulhat a piacról (nemcsak piacot veszíthet) De ugyanakkor azt is el kell mondanom, hogy a legjobb informatikus sem képes olyan szakszerű adó-, illetve üzletvezetési tanácsokat adni, mint általában a könyvvizsgálók.

Az előadáson részt vevők már keresik a megoldásokat

A cégeknek ugyanazon a piacon kell megfelelnie

Az IT jelenlegi szintjén jelentősen csökkenthető a versenyhátrány MEGBÍZÁS Akár a kis vállalatméret versenyelőnnyé is tehető Mély szakértői szolgáltatások A továbbiakban leírtak részben hatalmas kihívást, részben óriási lehetőséget is jelentenek a szakma számára. Soha nem volt még ekkora esélye a szakmánkban annak, hogy a kisebb cégek, vállalkozók gyakorlatilag egyenrangú versenytársai lehessenek a legnagyobb auditor cégeknek.

Rugalmas, magas minőségű, költséghatékony szolgáltatást kell nyújtani

Mit is jelent a felhő kifejezés

Cloud computing (számítási felhő) A számítási felhő (angolul „cloud computing”) a számítástechnika egyik legújabb fogalma. Alapjában véve azt jelenti, hogy olyan állományokkal és programokkal dolgozunk, melyek fizikailag nem a saját gépünkön, hanem az interneten, egy számunkra nem fontos helyen vannak, valahol a „felhőben” (az ábrákon a hálózat ismeretlen részét felhővel szokás illusztrálni, „network cloud”). A következő lépés az, hogy az adatokat feldolgozó nagy alkalmazások is az interneten vannak, a saját eszközön csak egy kis terjedelmű, ún. kliens-alkalmazás fut.

A választás lehetősége Saját infrastruktúra Szolgáltatás a felhőben Választási lehetőség Kompatibilitás az alapoktól Egységes felhasználói élmény

A felhőben nem érdekel senkit, hogy fizikailag hol vannak az állományok

Central and South America Adatközpontok Jelenlegi Online központok Egyéb Microsoft központok Ireland China Illinois Netherlands Europe Asia Japan North America Washington Hong Kong Virginia India California Singapore Africa Texas Puerto Rico Central and South America Australia

Érvek a számítási felhő mellett Azonnal használatba lehet venni a szolgáltatást Nincs jelentős összegű kezdő beruházási költség Vásárlás előtt általában kipróbálható az alkalmazás Csak a tényleges használat után kell fizetni, nem kell hatalmas tartalék kapacitást kiépíteni és fenntartani Tervezhető, fenntartási költségek (hardver meghibásodás, áramfogyasztás, klímabővítés, karbantartási díjak, stb.) Nagyobb mobilitás

Korábban is jártunk már a felhőben

Google dokumentumok

Evernote

Apple-iCloud

Windows Live

Windows Live-Skydrive

Az ingyenes vagy a fizetős felhőt választjuk?

Ingyenes szolgáltatások Jellemző a korlátozott funkcionalitás, de átlagos célokra megfelelő lehet Szakmai támogatás nem vagy szinte nem érhető el A szolgáltató reklámok nyújtásával fedezi a költségeit Gyakorlatilag nem létezik garancia a szolgáltatásra Az ingyenes világban nagyon sok a lehetőség, de annál kevesebb az azonnal használatba vehető megoldás.

Fizetős szolgáltatások A szolgáltatás korlátozások nélkül érhető el Nem található benne reklám Jelentős szakmai támogatás igényelhető Általában a rendelkezésre állás 7/24 A szolgáltató garanciát vállal a szolgáltatásáért

Ilyen az élet az Office 365 felhőben

http://www.microsoft.com/hu-hu/office365/plans/small-business/email-calendar.aspx

Mi található az Office 365-ben

Helyi hálózaton ezek a szolgáltatások általában csak több szerverrel valósíthatóak meg üzembiztosan

Ecxhange

Share Point Online

Lync Online

Felhő alapú megoldások a Microsoftnál

A szolgáltatás az alábbi, főbb jellemzőkkel rendelkezik

Amiért szívesen használjuk az Office 365-öt

Eltérő vállalatméret eltérő kiszolgálást igényel

Miből választhatunk? ?

A kisebb szolgáltatáscsomag

A nagyobb szolgáltatáscsomag

Így dolgozunk az Office 365 felhőben

Képzelt riport…vagy mégsem álom

Mindig elérhetőek, és munkára készek vagyunk

Saját, könnyen kezelhető honlapunk van

Mindig, mindenki, mindenhol megtalálja a szükséges dokumentumot Azt amire szüksége van, de csak azt találhatja meg amihez joga is van.

Ha mégsem találja, könnyen megkeresheti.. Azt amire szüksége van, de csak azt találhatja meg amihez joga is van.

Bárhol, bármilyen eszközzel megtekintheti, szinkronizálhatja az e-mail-jait, naptárait

Végül…de nem utolsó sorban

Ha többet szeretne tudni a felhőről Kérem, keressen meg a következő dián található elérhetőségek valamelyikén, és egy élő videokonferencia keretében szívesen megválaszolok minden kérdést!

Köszönöm a figyelmüket! sandor.i@eurocontroll.hu sandor.imre@auditport.hu