HOGYAN CSÖKKENTHETŐ A FORGALOMBA KERÜLŐ KÉSZPÉNZ MENNYISÉGE? IIR Cash Management konferencia 2013. október 1. Homa Péter, Bankkártya.hu.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A felsőoktatási intézmények felvételi eljárása
Advertisements

Bankszámla és bankkártya
Az új rendszer a CobraConto.NET.
Elektronikus ügyintézés
Pénzügyi kultúra fejlesztése
„e-NIVÓ – együttműködõ NõI VállalkozÓk hálózata a valóságban és virtuálisan” 1 Emlékszel rá? 1. Hogyan megy a regisztráció? 2. Mire való a regisztráció?
Ön is szokott vásárolni: élelmiszert , üzemanyagot, ruházatot?
Készítette: Schiszler Anett Szekeres Kornél H7T9UZ IQCPCZ
Nyugdíj.
Kedvezményes ajánlatunk
Használata Készítette: Medve Tamás.
György István Ügyvezető igazgató Update software Magyarország Kft
Hargitainé Várhegyi Teréz március 6.
Internetes bankok piacformáló hatása
Lehetséges együttműködési területek az online bankkártya elfogadás területén.
A magyar háztartások fizetési szokásai
Kováts Surd, Martinovic Boris
Pénzforgalom – Magyarország 2020
A felsőoktatási intézmények felvételi eljárása A 237/2006. (XI. 27.) Kormányrendelet alapján.
Tájékoztató az OTP Bank Partnerei részére
FAMILY MOBIL ÚJDONSÁGOK JELENLEGI KEDVEZMÉNYEK 800 forint lebeszélhető előfizetési díj Kedvező percdíjak Zárt csoportban ingyenes Percalapú számlázás.
MNB Növekedési Hitelprogram 2.0 Sebők Orsolya Főszerkesztő
MNB Növekedési Hitelprogram 2.0 Sebők Orsolya Főszerkesztő
MasterCard® Mobile Biztonságos fizetés, értékes ügyfelek Giret Gergely
Extra Árkedvezmény Azonnal! Fizessen kevesebbet akár: %-kal.
A SuperShop kártya sikere – mitől jó egy jó kártya? Nemcsics Róbert
ADÓ Farkas Gábor Szenior Menedzser február 28. Adózás 2006.
Fizetés érintés nélkül
HelpforYou, Minden jog fenntartva! Real-Own-Home Az elérhető otthonért! Egy neked is elérhető megoldás!
A cég alapítója, és tulajdonosa James Ward
K&H trambulin tapasztalatok
2010. Június 4. – MNB Konferencia „Fókuszban a lakossági megtakarítások” Személyes pénzügyek Lehetőségek és kihívások.
Tanulópálya a pénzügyekhez CIB Szia Szimba Program MNB Takarékossági Konferencia Árva András, CIB Bank, Lakossági üzletfejlesztési vezető Budapest, 2010.
A LÁTHATATLAN PÉNZ TITKAI
MagNet Magyar Közösségi Bank Kedvező finanszírozások a fenntarthatóbb jövőért Piac & Profit Klub Pénz de honnan konferencia május 29. Dakó Andrea.
Az áttérési költségek hatása a versenyre a távközlési piacokon Lőrincz László július 28.
Nemfizetési kockázatok Magyarországon és a régióban Dercze Zoltán, COFACE Hungary, november 25.
Fogyasztóvédelmi Felügyelősége Tipikus fogyasztói panaszok a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok tükrében április 3.
Elektronikus bankolás Gyors, hatékony és biztonságos módja a kommunikációnak és az üzleti kapcsolatnak a Bankal. Tranzakciókat a saját irodából vagy otthonról.
2008. Június 3. F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n „Családi Kasszasikerek” Öngondoskodás Program 2009.
EME Zrt. 2007/Fürst György/ EME mobilfizetés – bankszámláról?! Füst György Igazgatóság elnöke EME Zrt november 20. EME mobilfizetés - Bankszámláról?!
Szántó Tamás elnökhelyettes PMISZK
Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara „A siker kulcsa: a KAMARA” Vállalkozói Fórum április 29.
A bankok.
Fizetési művelet, fizetési számla, pénzforgalmi számla, fizető fél
Lehetséges együttműködési területek az internetes bankkártya elfogadás területén.
GO! STORE® - MAGYARORSZÁG
A Digitális Pénz Kállay Petra Zsirkai Noémi.
Teleházak a Kárpát-medencében Civil Kapcsolatok Program AIDACO flotta Készítette: Szögi Rita (DTE, kommunikációs referens) Szeged, november 27.
Üdvözöljük GWIBIZ WORLDWIDE Üzleti Tájékoztatón. Legdinamikusabban fejlődő üzletek a világon! GWIBIZ WORLDWIDE Trendágazat Internet + vásárlás.
Mítosz vagy valóság? Közműdíj-fizetés mobilról. 2 / Turny Ákos - Közműdíj-fizetés mobilon / 4/1/2015 Dinamikus fejlődés minden területen 1998 – 1999Az.
„I. Alternatív finanszírozási stratégiák” Sopron, október 3.
Nemzetközi utalás magyar bankszámláról AdvCash-re onnan már könnyen feltölthető a PM számla! A regisztrációs linket kérd a szponzorodtól!
Pénzforgalom a bankszámlán
E-pénz hol vagy? Bartha Lajos MNB, Pénzforgalom és értékpapír-elszámolás IV. E-Money Symposium Budapest, november 3.
A bankok reagálása a válság okozta intézkedésekre, kontra ügyfelek Lábos Nikolett Gabriella Konzulens: Csányi Tamás Nemzeti Tehetség Program Tehetségútlevél.
Abaqoos Banki virtuális pénztárca. Bankkártya vs. E-Banking alapú átutalás.
Intelligens Készpénzmentes Fizetési Megoldások
Kedvezményes munkáltatói számlacsomag ajánlat
Bankkártyákról általában
Bankrendszer Pénzügyi tervezés osztály.
Felső tagozatos tanárok képzése
Bankszámlanyitás, bankkártyaválasztás Készpénzzel, vagy anélkül?
Elektronikus ügyintézés
A részletfizetés tranzakcióról általánosságban
Bankoljunk okosan! – KORSZERŰ PÉNZKEZELÉS Szakmai háttérismeretek
Vásárlás az interneten
HWSW mobilfizetési konferencia
Előadás másolata:

HOGYAN CSÖKKENTHETŐ A FORGALOMBA KERÜLŐ KÉSZPÉNZ MENNYISÉGE? IIR Cash Management konferencia október 1. Homa Péter, Bankkártya.hu

HELYZET ÁTTEKINTÉS  + A vásárlási tranzakciók száma az elvárt fejlődés szerint alakul és átlépte a készpénzes tranzakciók mennyiségét (2007), s miközben nő a vásárlások darabszáma, a készpénzfelvételek száma stagnál, majd csökken (2008 óta)  +A készpénzes forgalom bár nagyon elszaladt a kártyás vásárlástól, de az eredeti 13- szoros különbség ma már alig háromszoros, a vásárlás 15-szörösére, a készpénzforgalom alig négyszeresére nőtt. Sőt, a készpénzforgalom most már csökken, miközben a vásárlás nő tovább.  +A folyamatot erősíti a pénzügyi tranzakciós illeték (vásárlás ingyenes maradt, a készpénzfelvétel díja saját ATM-ből is 1% fölé nőtt)  +Zajlik a mobilfizetés tesztelése, 2014-ben ebből kereskedelmi szolgáltatás lesz  + MNB POS fejlesztési program Fejér megyében  ?Még nem tudni, mi lesz a bankközi jutalék csökkentésének hatása  ?Még nem tudni, lesz-e havi 2 ingyenes készpénzfelvétel (a bankoknak még annyi bevételük sem lesz), ami jelentős veszélyeket rejt az elmúlt 20 év eredményeire nézve)

A LAKOSSÁG MEGBARÁTKOZTATÁSA AZ ELEKTRONIKUS FIZETÉSSEL – 1. PREPAID KÁRTYA  MasterCard 6 európai országban készített kutatása („Út a pénzügyi rendszerbe”) szerint akiknek nincs bankkapcsolatuk, 47%-uk nem hallott róla, 54%-uk szerint érdekes lehet  július 24-től: OTP Meglepetés kártya: egyszeri díjért cserébe két évig korlátlan vásárlás és készpénzfelvétel, nem tölthető újra 0– Ft-ig 1510 Ft, – Ft-ig 2010 Ft, – Ft-ig 2760Ft, – Ft-ig 3960 Ft, Ft felett 1310 Ft + 1,29%  2011-től OTP PayPass prepaid kártya kibocsátások, 1%-os díjért újra tölthető (nyitáskor+490 Ft), készpénzfelvételre nem alkalmas  FUTOTTAK MÉG: Arena Plaza Ajándékkártya  VÁRHATÓ: Peak Investment CashCard

A LAKOSSÁG MEGBARÁTKOZTATÁSA AZ ELEKTRONIKUS FIZETÉSSEL – 2. PREPAID KÁRTYA  Tervezhető, kiszámítható pénzügyi konstrukció, utalni a prepaid telefonkonstrukcióra  készpénzfelvétel korlátozása  nincs bankszámlakivonat, akár elektronikus sem  nincs havidíj, nincs átutalás, csoportos beszedés sem, nincs backoffice  folyamatos megújítás  kisebb projektek tesztelési céllal, akár a Bankkártya.hu bevonásával is  bankot elhagyó ügyfeleknek megtartásul felajánlott konstrukcióként  Prepaid bankszámla konstrukció: CSAK előre kell fizetni, CSAK internetes vagy telefonos átutalás és csoportos beszedés, csak elektronikus kivonat, nincs havidíj  A kettő prepaid termék kombinálható is lehet, a prepaid kártya a prepaid számlához fér hozzá

A LAKOSSÁG MEGBARÁTKOZTATÁSA AZ ELEKTRONIKUS FIZETÉSSEL – 3. IDEGEN KÁRTYA KORLÁTOZÁSA  Csak az OTP Bank alkalmazza: idegen bankkártyára egy tranzakcióra a maximálisan elérhető Ft helyett csak Ft-ot fizet, bankfiókban pedig Ft-ot  Olyan árazás kialakítása, melyben a nagyobb összegeket jobban megéri idegen ATM- ben felvenni

A LAKOSSÁG MEGBARÁTKOZTATÁSA AZ ELEKTRONIKUS FIZETÉSSEL – 4. HASZNÁLATÖSZTÖNZÉS  Nyereményjátékok kártyás vásárlásokra, elektronikus fizetésekre, csoportos beszedésekre: a konkrét tranzakciós darabszámra az akció ideje alatt, vagy új csoportos beszedésre  Visszatérítéses bankkártyás vásárlás: AXA Bank World MasterCard, Raiffeisen OneCard  Egyedi kedvezmények kártyabirtokosoknak a visszatérítéses kártya mellé

A LAKOSSÁG MEGBARÁTKOZTATÁSA AZ ELEKTRONIKUS FIZETÉSSEL – 5. ÁTLÁTHATÓ ÁRAZÁS Lakosság idegenkedésére, többletköltségre, tájékozatlanságból adódó költségekre : Átlátható, transzparens költségek, fix, százalékos, minimum, maximum díjak helyett egy típusú díjakra azonos költség és csak egyetlen díjelem  Minden készpénzfelvételre azonos %-os díj, pl. 1%, de csak ATM használat engedélyezése esetén lehet ez is fix díj, pl. 500 Ft  Minden átutalásra és csoportos beszedésre azonos fix díj, az SMS díját is tartalmazza (átutalási limittel), pl. 50 Ft  Ingyenes havi számlavezetés és ingyenes havi SMS szolgáltatás  Kizárólag elektronikus kivonat  éves kártyadíj 2000 Ft, de ez leforgalmazható vagy más módon eltüntethető, hogy ez se zavarja meg a kommunikációt Adatvisszaélésekkel kapcsolatos panaszokra: visszaélések esetén teljes kártérítés a pénz biztonságos helyen van az OBA által biztosítva a pénztárcában lévő elvesztett pénz sosem lesz meg, a kártya viszont PIN kódos és letiltható

A LAKOSSÁG MEGBARÁTKOZTATÁSA AZ ELEKTRONIKUS FIZETÉSSEL – 6. EDUKÁCIÓ Hogyan lehet növelni a tájékozottságot?  edukációs weboldalak (sok bank már csinált ilyet), önkéntes feliratkozással  passzív kártyahasználók ösztönzése,  A Bankkártya.hu is tervez egy csak akciós hírlevelet  Fő üzenet: a bankszolgáltatás nem kötelező, ez az ügyfélnek jó < ingyenes készpénzfelvételre is lehet ellenérv, lehet kombinálni használatösztönzéssel  Lakosság rávezetése a MOBILFIZETÉSRE

A LAKOSSÁG MEGBARÁTKOZTATÁSA AZ ELEKTRONIKUS FIZETÉSSEL – 7. MOBIL(ÉS)FIZETÉS!!! CIB Bank Citibank K&H Bank OTP Bank Raiffeisen BankUniCredit Bank /web /web, alkalmazás /alkalmazás /web, alkalmazás /alkalmazás /web MOBIL ÉS FIZETÉS: ÉLMÉNY A BANKTÓL!

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! Homa Péter Bankkártya.hu (70)