Digitális Fotó Magazin 2009. január-február.  A képkompozíció vonatkozásában a pont kifejezés olyan kompozíciós eszközre utal, amely a képmezőhöz képest.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szimmetrikus 3f mennyiségek ábrázolása hatékonyan
Advertisements

A fényképezés alapjai Szerző: Erdei-Gulyás Gabriella Origo Web Team HQL 2010 Kft.
Az elektromos mező feszültsége
K ÉPERNYŐ MINT KIMENETI ESZKÖZ. adatok, szövegek, képek, filmek vizuális megjelenítését szolgáló készülék, a számítógépek legfontosabb kimenete. Míg.
Balla Ágnes B. Bürger Kriszta Fehér Zsuzsa
A Föld lakossága.
Készitette:Bota Tamás Czumbel István
Hővezetés Hőáramlás Hősugárzás
A színek számítógépes ábrázolásának elve
Számold meg a fekete pontokat!
Modernizmus és várostervezés
6. A képkompozíció, mélységélesség
A Hold.
Homorú tükör.
AZ ÉGHAJLAT ÁBRÁZOLÁSA
Szerint a természet értelmetlen rendezetlenségével szemben az emberi kultúrát a szervezettség és fegyelmezett rend jellemzi. A mûvészet célja, hogy új.
Sztereogram.
SZÍNEKRŐL.
SZÍNEKRŐL.
Embléma, logotípia, piktogram, címer.
Fizika 3. Rezgések Rezgések.
Aranymetszés.
Színes világban élünk.
Szín management szín(észlelet)helyes leképezés különböző mediumokban.
Színtervezés számítógépes felhasználás számára Schanda János és a Virtuális Környezetek és Fénytan Laboratórium Dolgozói és PhD hallgatói.
Színtervezés számítógépes felhasználás számára Schanda János és a Virtuális Környezetek és Fénytan Laboratórium Dolgozói és PhD hallgatói.
Fény és hangjelenségek
Készítette: Horváth László
Kontrasztok.
SZÍNHARMÓNIA.
A színrendszerezés rövid története
2. tétel.
Készítette: Fábián Henrietta 8.b 2009.
Színek.
Vizuális Narratív Teszt (VNT)
Név:Major Krisztina és Szabó Henrietta Osztály: XI.G Dátum:
Hullámoptika Holográfia Készítette: Balázs Zoltán BMF. KVK. MTI.
Monitorok.
NEMZETI TANKÖNYVKIADÓ Panoráma sorozat
(múzeumban, kiállításon)
A tér képi megjelenítése 2. rész Geometriai alapok
Zentai László: Térképészet Térinformatika sáv Térképészet Zentai László Eötvös Loránd Tudományegyetem Térképtudományi és GeoinformatikaiTanszék
7. A színek szerepe a térképeken
Posztimpresszionizmus
4.6. A Fénysugár-követés módszere (ray-tracing) Mi látható a képernyőn, egy-egy képpontban ? (4.4.LÁTHATÓSÁG) A képponton át a szembe jutó fénysugár melyik.
Viszkok Bence 12.c A leképezési hibák világa
Mit látsz? Fiatal lány vagy öregasszony?.
Az emberi agy… … ott vág át, ahol tud!.
Készítette: Berzlánovich Krisztián
Digitális fotózás Alapok.
A tematikus térképek ábrázolási formái Zentai László: Térképészet
Az egér.
Mesterséges és természetes világítás 7. témakör. A fényképezésben azok a fényforrások a jelentősek, amelyek az elektromágneses spektrum nm (látható.
A színes képek ábrázolása. A szín A szín egy érzet, amely az agy reakciója a fényre. Az elektromágneses sugárzás emberi szem által látható tartományba.
Digitális fényképek javítása. Nyissuk meg a ferde.jpg képet! 1.Válasszuk a forgatás eszközt! 2.Irány: javítás 3.Előnézet: kép+rács 4.A képre kattintva.
Egy kis SZÍNtan elsősorban a vizuális megismerés tantárgyhoz Sándor Zsuzsa A tanuláshoz szükséges animációkat tartalmaz, töltse le a PPt fájlt is!
Nyomógombok szerkesztése
Henry van de Velde „Arts without frontiers” Hisnyay – Heinzelmann Luca
6. A 3D grafika alapjai 6.1. A 3D szerelőszalag fölépítése
Hosszúidejű Spektrogram mérés az ELQ 30 - al
Harmonikus rezgőmozgás. FOGALMA A rugóra függesztett testet, ha egyensúlyi helyzetéből kimozdítjuk, akkor két szélső helyzet között periodikus mozgást.
Harmonikus rezgőmozgás. FOGALMA A rugóra függesztett testet, ha egyensúlyi helyzetéből kimozdítjuk, akkor két szélső helyzet között periodikus mozgást.
Harmonikus rezgőmozgás. FOGALMA A rugóra függesztett testet, ha egyensúlyi helyzetéből kimozdítjuk, akkor két szélső helyzet között periodikus mozgást.
A Biblia és a képzőművészet
Képek jelentés-elemei
Hosszúidejű Spektrogram mérés az ET 91 - el
Velünk élő középkor Forrás:
Bevezetés a szoftver-ergonómiába
téma közlemény SmartArt-ábra piros hátterű képekkel (Haladó)
A HOLD Átmérője 3476 km Távolsága a Földtől km
Előadás másolata:

Digitális Fotó Magazin január-február

 A képkompozíció vonatkozásában a pont kifejezés olyan kompozíciós eszközre utal, amely a képmezőhöz képest nagyon kicsi  Világos és sötét képfelületek, illetve színek felhasználásával jönnek létre  Statikus, megjelenési helyén hívja fel magára a figyelmet, nélkülöz minden mozgást

• Mi határozzuk meg, hol helyezkedjen el a pont • Leghangsúlyosabb: középen • Feszültségi távolságok • Ha kimozdítjuk középről, elveszti abszolút hangsúlyos helyzetét, de kedvezően hat a képen lévő többi képfelület optikai egyensúlyára • Az aranymetszés ideális, az ide helyezett pontok harmonikus feszültségben vannak

 Legsúlyosabb hatás: sötét felületen egyértelműen világos, a világos felületen egyértelműen sötét pont  Fekete-fehér vagy színes környezetben látható uralkodó vagy KONTRASZTOS színű pontszerű tárgy  Johannes Itten, a Bauhaus tanára 7 színkontrasztot határozott meg  Bauhaus: művészeti alkotóműhely, 1919-ben alapította Walter Gropius építész, 1933-ig műödött Weimarban, később Dessauban

 Bauhaus előkészítő tanfolyamát vezette  „ösztön és módszer”  A ritmus megtalálása  Kontrasz-, formatan, színtan  7 ellentétpár: érdes-sima, hegyes- tompa, kemény-puha, világos-sötét, nagy-kicsi, fent-lent, kerek-szögletes  7 színkontraszt: magábanvaló, fény- árnyék, hideg-meleg, komplementer, szimultán, minőségi, mennyiségi  Formatan alapformákból indult ki: kör, négyzet, háromszög  Klee, Kandinszkij is alkalmazza módszereit  Mazdaznan hívő

Mennyiségi kontraszt, vízszintes vonalak Függőleges és ferde vonalak, színes és monokróm Mennyiségi kontraszt, függőlegesek