GRAFFITI Brassai Orsolya 2010. június 2. …így is lehet!?

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
Advertisements

Ifjúsági Egészségnap április 7.. Célcsoport és célok •18-28 éves korosztály •A felsőoktatásban tanuló hallgatók •Egészségmagatartás fejlesztése.
„Csellengő fiatalok” komplex bűnmegelőzési projekt
Tisztelettel köszöntöm
22. Minden, amit az Internet ELBIR… Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer Célcsoportok: lakosság , önkormányzatok oktatási, és szabadidős.
A Grundtvig program: felnőttoktatási pályázatok a Tempus Közalapítvány kezelésében Várterész Flóra Budapest,
Egyéb prevenció, civilek, iskolán kívüli szervezetek.
Pedagógiai problémák-pártfogói programok A pártfogó felügyelet lehetséges válaszai a szakmai problémafelvetésre Budapest, 2009.
A Társadalmi Bűnmegelőzés Nemzeti Stratégiája és kapcsolódási pontjai a Nemzeti Drogstratégiához Gyökös Melinda Hotel Hélia, Budapest június 24.
Bemutatkozik a Kecskeméti Ifjúsági Kerekasztal
„EZERARCÚ CSALÁD” A fiatalokkal való kapcsolatfelvétel és sikeres bizalmi kapcsolat kialakításának egyik lehetősége Pistyur Gabriella Sóti Beáta Törzsökné.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Észak-magyarországi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda ● 3527 Miskolc, Selyemrét.
A képzést lehetővé tevő pályázat és céljainak ismertetése Dr. Veress Gáborné projektmenedzser TÁMOP C-11/ Az áldozattá válás megelőzését.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
Információs nap Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért Támop /2 Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért.
Peremen billegő fiatalok
ENSZ - ECOSOC EU EU Bizottság - AGIS Európa Tanács Szervezett, határokon átlépő bűnözés elleni harc Társadalmi-közösségi bűnmegelőzés az újszerű és a tradicionális.
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
A közösségi foglalkoztató szerepének modellezése és megerősítése a közösségi bűnmegelőzés rendszerében január 15.
Gyermek és fiatalkori devianciák kialakulása
Mikor kivel, hogyan működhetünk együtt hatékonyan?
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar A vidék fejlesztésének titka, a sikeres vidéki térségek és települések Nyugat-Magyarországon.
A rendőrségi szervezetváltozások szerepe, a nyomozás hatékonysága A rendőrségi szervezetváltozások szerepe, a nyomozás hatékonysága dr. Dinók Henriett.
MTA Regionális Kutatások Központja Szirmai Viktória A következő évek főbb kutatási irányai Javaslatok november 25.
Ajánlás a felkészítések (gyakorlás, munkaműhely) tartalmára és módszerére A gyakorlat bemutatása A gyakorlat célja az etilén termékvezetékek sérülése következtében.
NEA szakmai támogatások (2014) Budapest, november
A Társadalmi bűnmegelőzés nemzeti stratégiája
A társadalmi bűnmegelőzés nemzeti stratégiája és végrehajtása Pályázói Szakmai Nap november 28. Budapest
Az Országos Bűnmegelőzési Bizottság
SZAKMAI NAP a évi nyertes bűnmegelőzési pályázatok szakmai lebonyolítása Brassai Orsolya IRM Konferenciaterem, Budapest január 15.
Kormányszóvivői tájékoztató 1 A társadalmi bűnmegelőzés nemzeti stratégiája 115/2003. (X. 28.) OGY határozat. Cselekvési program 1009/2004. (II. 26.) Korm.
A Magyar Köztársaság Rendőrsége
Települési mediációs modellprojektek tapasztalatai Benedek László Június 19.
A társadalmi bűnmegelőzés évi cselekvési programja Gönczöl Katalin Büntetőpolitikai szakállamtitkár.
Az oktatási segédanyagokhoz szükséges ismeretanyag összeállítását a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya gerontológiai szakemberek bevonásával.
BIZTONSÁGOS MÓRAHALOMÉRT Főpályázó: Mórahalom Város Önkormányzata.
a Gyermekvédelmi Szakszolgáltatók értekezlete
A BŰNÖZÉS KIHÍVÁSAI Dr. Bencze József országos rendőrfőkapitány
Tájékoztató a nyertes bűnmegelőzési pályázatok sikeres szakmai lebonyolításához Ivány Borbála IRM Miniszteri Tárgyaló, Budapest március 17.
A társadalmi kohézió erősítése bűnmegelőzési és reintegrációs programokkal TÁMOP kiemelt projekt.
„Bűnmegelőzési jó-gyakorlatok” „Biztonságos Élet-Tér” című bűnmegelőzési pályázat bemutatása Pópity Beatrix r.zls. bűnmegelőzési előadó.
Szegedi Rendőrkapitányság
Nemzeti stratégia a bűnmegelőzésről összeállította: Finszter Géza
A Magyar Köztársaság kormánya
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
„Határon innen, határon túl – integráció és migráció a Kárpát- medencében” – A projekt eredményeinek bemutatása Eger, február 25. Projekt záró konferencia.
A Munkaerő-piaci helyzet Miskolcon Kiss Gábor főosztályvezető.
Bodor Tamás főosztályvezető-helyettes Gyermek és Ifjúsági Osztály
Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta.
A társadalmi bűnmegelőzés stratégiája egy éves tapasztalatai.
A civil szervezetek helye a helyi közösségekben különös tekintettel a társadalmi kirekesztés elleni küzdelemre, az esélyegyenlőség biztosítására.
a Nemzeti Együttműködési Alap
A TÁRSADALMI BŰNMEGELŐZÉS REGIONÁLIS JELLEMZŐI
A közösségi foglalkoztató szerepének modellezése és megerősítése a közösségi bűnmegelőzés rendszerében.
Civil Európa – civilek Európában
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
A Kistérségi Koordinációs Hálózat szerepe a roma integráció elősegítésében Székely Andrea főosztályvezető NFÜ Központi Fejlesztési Programiroda.
A három pillér elve (vertikális) az elkövetővé válás esélyének csökkentése + az áldozattá válás esélyének csökkentése + a bűnalkalmak kontrollja „Bűnmegelőzés.
A Magyar Köztársaság kormánya. REND ÉS BIZTONSÁG a rendteremés programja (elszámolás) Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter.
A projekt megvalósítását támogatja a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsa „A legkisebb ellenállás” – bűnmegelőzés a szépkorúak körében BM –
Szécsény Kistérség Gyerekprogram Kaposvár Kistérségi program HELYI EGYÜTTMŰKÖDÉS KIÉPÍTÉSE SZÜKSÉGLETEK FELMÉRÉSE, MEGVITATÁSA HELYI PRIORITÁSOK.
„A legkisebb ellenállás” – bűnmegelőzés a szépkorúak körében BM – 15 – MI – 0092 projekt szakmai bemutatása Összeállította: Dr. Dobos László 3.KEMA Kuratórium.
Ásotthalmi tanyavilág élni akar Gátsoron DAOP-4.1.3/B Ásotthalmi tanyavilág élni akar Kissoron DAOP-4.1.3/B Az Európai Unió támogatásával,
A helyi identitás és kohézió erősítése TOP TOP
A TÁMOP kiemelt projekt nyitókonferenciája
TATABÁNYAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG SZÓBELI KIEGÉSZÍTÉS
NONPROFIT SZERVEZETEK, CIVIL SZEKTOR
PEST MEGYE BŰNÜGYI HELYZETE 2012
Lorem ipsum.
Előadás másolata:

GRAFFITI Brassai Orsolya június 2. …így is lehet!?

Társadalmi bűnmegelőzés  A társadalmi bűnmegelőzés:  állam (központi és helyi kormányzati szervek, települési önkormányzatok) +  civil szervezetek, egyéb non- profit és for-profit szervezetek, gazdasági szereplők, állampolgárok és közösségeik, egyházak, stb. =  a társadalom legkülönbözőbb szereplői között megvalósuló együttműködésre épülő bűnmegelőzés. TBNS TBNS:

OBmB-pályáztatás  PRIORITÁSOK:  A gyermek- és fiatalkori bűnözés megelőzése  A városok biztonságának fokozása  A családon belüli erőszak megelőzése  Az áldozattá válás megelőzése  A bűnismétlés megelőzése  PÁLYÁZATI CÉLOK:  Településszépítő, a természeti és épített környezet értékeit megőrző, fejlesztő programok megvalósítása a környezetet veszélyeztető jogsértések megelőzésére és visszaszorítására.  A település és vonzáskörzete együttműködésének ösztönözése a helyi közbiztonság javítása érdekében. A helyi közösség biztonságérzetét jelentős mértékben hátrányosan befolyásoló tényezők jelzésének fogadása és a biztonságérzetet negatívan befolyásoló problémák megoldására alkalmas módszerek kialakítása.  Közösségi tér kialakítása a közterületeken: fokozottan frekventált, elhanyagoltnak, kockázatosnak tartott területek bevonása a közös használatba.  A „barangolás”, a „csellengés” alternatívái, az áldozattá és elkövetővé válás megelőzése érdekében.  Modellprogramok az épített és természeti környezet közösségi védelmére; a környezettudatos magatartás megerősítésére

Cselekvési terv az illegális graffiti ellen  Előzmény: a jelenség megvizsgálása, a hatékony módszerek felkutatása  jogszabályok  pályázatok  nemzetközi kitekintés „A FAL ne válassza szét, hanem hozza össze az embereket!” A Magyar Graffiti Társaság mottója  Eredmény: a graffiti döntően „életforma jellegű”, szubkulturális megnyílvánulás, amelyet pusztán jogi eszközökkel sem visszaszorítani, sem felszámolni nem lehet.  Kulcsszavak:  megelőzés, nevelés  komplexitás  szembesítés  jóvátétel  együttműködés

Graffiti…így is lehet!? - kiadvány  A falfirka jelenség rövid bemutatása (graffiti-tag)  Művészet vs. Erkölcsi és anyagi károk  Jogi következmények  Legális ötletek

Miért jók a legális programok?  ÖNKIFEJEZÉS: „Kíváncsi vagyok a véleményedre, az ötleteidre!”  KÖZÖSSÉG: „Itt barátokra találsz!”  TISZTELET, ELFOGADÁS: „Nem téged, a rongálást ítélem el, de gyere megmutatom, hogy mi a megoldás!”  NEVELÉS: „Észre sem veszed, de az életre nevel!”

Milyen legális programok vannak?  legál falak, graffitis versenyek (Szegedi Rendőrkapitányság, HELPI);  közösségi terek kialakítása (Ásotthalom, Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft.);  kortárssegítés (Egészséges Ifjúságért Alapítvány);  illegális graffitik letisztítása (Lát-Kép Egyesület);  fotókiállítások;  szabadtéri sportfoglalkozások;  mural painting (  …stb.

 korábbi pályázatok beszámolói, elkészült szakmai anyagaik (kiadványok, filmek)  graffiti rovat:  letölthető kiadványok  polgármestereknek szóló levél (melléklet: összefoglaló a graffitivel is foglalkozó OBmB pályázatokból)  mediációs esetek  sajtóhírek

2009-es pályázatok  Egészséges Ifjúságért Alapítvány: „Deviánsokból kortárssegítők II.”:  módszertan  Belvárosi Tanoda: „Nem a probléma érdekes, hanem az EMBER!”:  protokoll, kiadvány, film  Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, Szegedi Rendőrkapitányság: „Közös erővel” című projektje:  film és kiadvány

Köszönöm a figyelmet!