Munkahelyi közlekedési tervek tréning Éri Vilma Környezettudományi Központ Alapítvány Marton Miklós Közép- és Kelet-európai Környezetvédelmi Központ.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Miért éri meg családbarátnak lenni?
Advertisements

Projekt általános bemutatása
Szervezetfejlesztési Program ÁROP Budapest, Károlyi-Csekonics Rezidencia November 12. VÁLTOZÁSKEZELÉS FEJLESZTÉSI MÓDSZERTAN.
Az állam szerepe az öko- marketingben Tátrai Miklós helyettes államtitkár március 17.
Szervezetfejlesztési Program
Magyar Kerékpárosklub Hungarian Cyclists’ Club (HCC)‏ László János, elnök.
Partnerek vagyunk az úton László János Magyar Kerékpárosklub.
AZ EURÓPAI KIVÁLÓSÁG MODELL ÉS SZEREPE AZ EU CSATLAKOZÁSBAN STRATOSZ KIADVÁNY 2003.
A menedzsment tanácsadás egy tapasztalt ügyfél szemével November 17. Kapus István Senior Tanácsadó– Nestlé Hungária Kft. Üdvözöljük a világában!
Fenntarthatóság – vállalati szemszögből. Fenntartható növekedés - makro  válságot követő stabilizáció  a növekedés mennyiségi/minőségi tényezői  válság.
KÖZLEKEDÉSI TERVEK Marton Miklós /
A tervezés mint menedzsment funkció
A stratégiai tervezés módszertana
Az EU „Városi környezet” tematikus stratégiája – a városi környezetgazdálkodás perspektívái Dr. Buzás Kálmánné KvVM Környezetpolitikai Osztály Szakmai.
VI. Köztudatos vállalati magatartás A vállalatok társadalmi felelősségvállalása Szlávik János az MTA doktora tanszékvezető, egyetemi tanár Budapesti.
TÁMOP /A
Michael E. Porter Berencsi Balázs GTK – GM ARFWIM
Optimális szervezet Kiegyensúlyozott stratégiai mutatószám rendszerrel
Minőségmenedzsment alapelvek
Karrierfejlesztés lehetőségei és dilemmái
A családbarát intézkedések előnyei, hasznai és lehetőségei
Műegyetem - Kutatóegyetem Fenntartható energetika 1/11 Fenntartható Energetika Kiemelt Kutatási Terület.
1 Gazdaság és környezet Előadó: Nagy Tamás. 2 Általános környezetvédelmi kérdések a vállalatoknál A gazdasági, piaci és környezeti körülmények miatt egyre.
KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc
III. A logisztika jövője
Fejlesztési, stratégiai útmutató
Munkahelyi Egészségvédelem Egyéni felelősség vagy vállalati érdek ?
Humánkontrolling Kiélezett verseny→ legjobb munkaerő
A STRATÉGIAI KONTROLLING SZEREPE
Dr. Éri Vilma igazgató, Környezettudományi Központ
Legyen kevesebb autó, tisztább város, több zöld! – Ajánlások a Városi Környezet Stratégiához Hegyi Gyula Budapest, november 13. Fővárosi Közgyűlés.
Kérdések a második zh-hoz
Minőségdíjak.
Ajánlás a felkészítések (gyakorlás, munkaműhely) tartalmára és módszerére A gyakorlat bemutatása A gyakorlat célja az etilén termékvezetékek sérülése következtében.
Partners Hungary Alapítvány A Partners for Democratic Change International tagja Civil stratégia előkészítő kerekasztal január 14. Szolnok.
E-portfolió szerepe a menedzsmentben Dr Dombovári Ella-Sójáné Dux Ágnes Gödöllő június 25.
Emberi Erőforrás Menedzsment Stratégia, politika, tervezés az emberi erőforrások menedzsmentjében EEM. 02.
Vállalati emberi erőforrás menedzsment
Minőség menedzsment 6.előadás
A COACH-bioenergy projekt eredményeinek bemutatása
Farkas Katalin – Vilmányi Márton június 15.
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
Autonómia Alapítvány projektfejlesztő programja a Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány (OSI) „EU forrásokkal a romák integrációjáért” nemzetközi program.
Üdvözöljük a Waldviertelben. következetesség ● kézi munka ● tapasztalat ● bölcsesség ● megbecsülés.
Vállalati környezeti jelentések Zsugyel János PhD Heller Farkas Főiskola.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
A vállalati önkéntesség népszerűsítése Eger, június.
CSR ISMERETTÉRKÉP. Munkahely Közösség Környezetvédelem Piaci környezet Üzleti Etika Vállalatok Társadalmi Felelősségvállalása.
A website teljesítményének vizsgálata, fejlesztése 1. Forrás: WebTrends Analysis Suite, Advanced Edition White Paper (
Érdekképviselet, képzés, távmunka Bihall Tamás alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Budapest, december 7.
KERÉKPÁROS KÖZLEKEDÉS BUDAPESTEN XD csapat Készítette: Márta Zsolt Gyűjtötte: Mészáros Valentin Előadja: Rimóczi András.
A AS IDŐSZAKRA VALÓ FELKÉSZÜLÉS AKTUÁLIS HELYZETE MAGYARORSZÁGON NAGYHÁZI GYÖRGY SZAKMAI TANÁCSADÓ, NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM HUSRB/1203/213/151.
Adattár alapú Vezetői Információs Rendszer (AVIR) Fejérvári Bence március 26.
Vállalkozásmenedzsment I.
11 Smart City Tagozat ülése BME EIT Neumann Tárgyaló, május óra 1111 Budapest, Egry J. u. 18. V1 ép. C213 Dr. Kovács Kálmán tagozati elnök.
Az „Autókereskedelem” jövő képe. Szabó Zoltán © 2013.
Varga Zoltán ügyvezető AGRIAPIPE Kft.. Agriapipe Kft. főbb tevékenységei: Szaktanácsadás Csővezetékek mechanikus tisztítása Csővezeték hálózatok vizsgálata.
A budaörsi piackutatás eredményei Katona Attila Budaörs,
SMART KÖZLEKEDÉS A FENNTARTHATÓ VÁROSFEJLESZTÉSBEN Buzási Attila Szalmáné Dr. Csete Mária Dr. Németh Bálint
A BKK szerepe a TIDE nemzetközi projektben Új megoldások a közösségi közlekedésben - fenntarthatóság - integráció - finanszírozás - Pécs, november.
1 Szervezet és minőség 2. előadás 1. 2 Az előadás tartalmi elemei Alapfogalmak A minőségfejlesztés jogszabályi háttere Minőségfejlesztési megközelítések.
Beszerzések hatékonyság növelése
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 5.1. előadás
Az Újbuda 60+ Program rendszerének legfontosabb elemei
A vállalatok társadalmi felelősségvállalása, mint a fenntarthatóságot támogató szemlélet - Berkesné Rodek Nóra -
Introduction to Közgazdasági Politechnikum Hogyan pályázunk mi?
Együtt közlekedünk Kerékpáros Budapest László János Elnök
SUMP - kérdés Magyarországon
Puskás Hajnalka szakmai vezető, Bács-kiskun Megyei Nőközpont
A civil szervezetek hatásméréséről
Előadás másolata:

Munkahelyi közlekedési tervek tréning Éri Vilma Környezettudományi Központ Alapítvány Marton Miklós Közép- és Kelet-európai Környezetvédelmi Központ Eger, 2012. június 29.

Bemutatkozás Név, munkahely Hol, mikor, milyen alkalmakkor, milyen gyakran tapasztal közlekedési dugót, zsúfoltságot, olyan helyzetet, amikor túl sok az autó? Mit szeretne megtudni a tréningen? Milyen közlekedési móddal jött ide, mennyi ideig tartott az út?

Amiről szó lesz A munkahelyi közlekedési terv fogalma, bemutatása A tervekben használt eszközök, intézkedések A tervek elkészítésének folyamata és lépései A tervek sikerének, hatásának értékelése

Film (Astute 8)

A munkahelyi közlekedési terv fogalma A munkahelyi közlekedési vagy mobilitási terv olyan hosszú távú stratégia, amellyel a szervezetek segítik az alkalmazottak és a látogatók fenntartható közlekedését.

A munkahelyi közlekedési terv célja Az autózás iránti kereslet csökkentése és az utazók magatartásának a befolyásolása Amit kerülni kell: egy autóban egy ember Kicsit jobb: egy autóban több ember A legjobb: közösségi közlekedés, gyaloglás, kerékpározás

Célközönség alkalmazottak, ingázók, munkába járók látogatók, ügyfelek, vásárlók üzleti céllal utazók, helyszíni szemlét tartó alkalmazottak

Kinek való? Minden szervezetnek, különösen, ha jelentős forgalmat bonyolítanak le, érzékeny területen működnek (zsúfolt belváros vagy természetvédelmi terület) fontos az image Mondjanak helyi példákat!

Előnyei a helyi közösség számára torlódások csökkenése utazási idő csökkenése az adott hely könnyebb megközelíthetősége energia-megtakarítás kevesebb zaj és szennyezés jobb közlekedési szolgáltatások jobb életminőség

Előnyök vállalati szempontból könnyebb megközelítés javul az utak és a munkahelyek biztonsága kevesebb parkolási költség csökken a munkából való távolmaradás a munkaerő megtartása kisebb ökológiai lábnyom és CO2 kibocsátás a vállalat társadalmi felelősségvállalása

Előnyök az alkalmazottak szempontjából olcsóbb közlekedés időmegtakarítás kevesebb stressz (rugalmas munkaidő, kiszámíthatóbb utazás) új szolgáltatások a munkahelyen javuló egészségi állapot javuló életminőség

A mukahelyi közlekedési tervek által használt intézkedések

Standard szokásos intézkedések Kerékpározás, gyaloglás Kerékpártároló, javítás Zuhanyozó, öltöző, szekrény Kerékpáros vagy gyalogos turistacsoportok Vállalati kerékpárok Kerékpáros rendezvények, kampányok Közösségi közlekedés Bérletek támogatása Vállalati buszjárat

Innovatív megoldások Távmunka, Munkaállomás bérlése, Telekommunikációs lehetőségek kihasználása, Munkahét átszervezése Különféle ösztönzők

Film – Astute 6 és 10

Ez nálunk nem működik / nem működhet, mert ... Gyűjtsenek ellenérveket, hogy nálunk miért nem lehethasonló terveket megvalósítani

Csoportfeladat A leggyakoribb ellenérvek megcáfolása, az akadályok elhárítása

Folyamat Előkészítés, döntés, elkötelezettség kialakítása Projektcsoport létrehozása Az utazási szokások értékelése és telephelyi audit Célok kitűzése Cselekvési terv (intézkedések,eszközök) Megfigyelés és értékelés

Előkészítés: a terv és a vállalati stratégia A tervet integrálni kell a vállalat stratégiájába, a vállalati célok megvalósítását kell szolgálnia Feladat: A munkahelyi közlekedési terv összekapcsolása a képzeletbeli vállalat / szervezet stratégiai céljaival. (1-2 mondat)

Előkészítés: konzultáció az érintettekkel Feladat: Az érintettek csoportjainak meghatározása, a velük kapcsolatban használható meggyőzési eszközök kiválasztása

Munkacsoport felállítása Elkötelezett vezető Alkalmazottak bevonása Szakértők bevonása

Helyzetfelmérés: az utazási szokások értékelése és a telephelyi audit Audit – az utazási szokásokkal kapcsolatos információk összegyűjtése (megfigyelés, adatgyűjtés, szemle) Felmérés – a célközönség utazási szokásai, igényei, tapasztalatai, várakozásai

Az alkalmazottak bevonása A kérdőív értékelése Más módszerek?

Célok S – specific M – measurable A – achievable R – realistic T – timebound E – evaluated R – reviewed/rewarded

A terv eredményeinek az értékelése

Megfigyelés és értékelés Miért kell értékelni? A befektetett pénz és erőfeszítés megérte-e Továbblépés az értékelés eredményei alapján Az értékeléssel már a tervezés során foglalkozni kell

A MaxSumo útmutató 3. fejezet: Az értékelési szintek magyarázata 1. fejezet: Mi a Max Sumo? 2 fejezet: Hogyan kell használni? 3. fejezet: Az értékelési szintek magyarázata 4. fejezet: Az értékelés tervezése és adatgyűjtési módszerek Függelék: Minta dokumentum és példa

Mit értékelünk? Értékelési szintek Mobilitási szolgáltatások A nyújtott szolgáltatások értékelése Intézkedések Mobilitási szolgáltatások Intézkedések Az új mobilitási módok értékelése Új mobilitási lehetőségek Átfogó értékelés utazók magatartása hosszú távon rendszerhatások Hatások Hatások

Amit megfigyelünk és értékelünk: Szokások változása Költségek és pénzügyi eredmények Továbblépés az értékelés eredményei alapján MaxEva, MaxSumo

Értékelési szintek Ismertség, elfogadás Használat Elégedettség

A Max Eva internetes értékelési eszköz http://www.epomm.eu

A Max Eva internetes értékelési eszköz

Feladat: Az elkészült munkahelyi közlekedési terv bemutatása

Éri Vilma v.eri@ktk-ces.hu www.epomm.eu Éri Vilma v.eri@ktk-ces.hu

Köszönöm a figyelmet!