A HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet Igazgatóságának beszámolója

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Pénzintézeti cash-flowk
Advertisements

Cash flow A vállalat működése, befektetései és pénzügyi tevékenysége által genarált pénzáramlásokat tartalmazó kimutatás. Az eredménykimutatásban és a.
Somogy megyei projektek
A TAO támogatási rendszer Magyar Labdarúgás Fóruma
Cash flow-kimutatás esettanulmány
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
2012. év. Képviselő testület bizottságainak munkája  Oktatási és Szociális Bizottság  8 db ülés  28 db határozat  Ügyrendi és Pénzügyi Bizottság 
Kereskedelmi gazdálkodás elemzése
EREDMÉNYKIMUTATÁS ADATOK
Váll. ir. ktg-e: I. Értékesítés nettó árbevétele II.
Gazdálkodási ismeretek 11. osztály
A JELENLEGI BESZÁMOLÓ TARTALMA
A tételek eljuttatása az iskolákba
A cash flow kimutatás összeállítása és elemzése
MUNKA-TERMELÉKENYSÉG
TANTÁRGYI KÖVETELMÉNYEK Vizsga Gyakorlati részjegy: –2 ZH –ZH pótlás: utolsó gyakorlat –Gyak UV: vizsgaidőszak első két hetében 2 időpont –Értékelés: az.
1. IS2PRI2 02/96 B.Könyv SIKER A KÖNYVELÉSHEZ. 2. IS2PRI2 02/96 Mi a B.Könyv KönyvelésMérlegEredményAdóAnalitikaForintDevizaKönyvelésMérlegEredményAdóAnalitikaForintDeviza.
Sárgarépa piaca hasonlóságelemzéssel Gazdaság- és Társadalomtudományi kar Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök I. évfolyam Fekete AlexanderKozma Richárd.
A LÁTHATATLAN PÉNZ TITKAI
Mérleg, eredménykimutatás, cash flow
szakmérnök hallgatók számára
A évi demográfiai adatok értékelése
A évi demográfiai adatok értékelése
Eredménykimutatás 8. feladat (479. o.)
Cégalapítás/3. feladat ©Lukács Könyvelés az előtársaságban
RáfordításokeFtBevételekeFt Saját termelésű készlet állom.csökk.0Értékesítés nettó árbevétele Anyagjellegű ráfordítások Személyi jellegű.
41. feladat Könyvviteltan szemináriumi és gyakorló feladatok Budapesti Corvinus Egyetem, Számvitel tanszék 2007/2008. tanév.
Kalkuláció 13. feladat TK 69. oldal.
Logikai szita Izsó Tímea 9.B.
Szerviztevékenység jövedelmezősége Ausztriában Varsányi Gyula GÉMOSZ konferencia, május 20.
2014. Január 1-jétől várható számviteli változások
LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A Magyar Köztársaság kormánya.
Számvitel vizsgafeladat 2001 június 8/A MBA -Az elmúlt (2000.) év elején (január 22.-én) céltartalékot képeztem eFt értékben garanciális kötelezettségekre.
7. Házi feladat megoldása
Érettségi jelentkezések és érettségi eredmények 2007 Érettségi jelentkezések - érettségi eredmények.
IV. Terjeszkedés.
Kutatási eredmények és fehér foltok a migránsok munkaerő-piaci beilleszkedésének kutatásában Kováts András MTAKI.
A klinikai transzfúziós tevékenység Ápolás szakmai ellenőrzése
Tanulói utánkövetés 2009/2010. A 2009/2010-es tanévben iskolánkban 210 tanuló végzett. 77 fő a szakközépiskola valamelyik tagozatán 133 fő szakmát szerzett.
QualcoDuna interkalibráció Talaj- és levegövizsgálati körmérések évi értékelése (2007.) Dr. Biliczkiné Gaál Piroska VITUKI Kht. Minőségbiztosítási és Ellenőrzési.
Könyvviteltan szemináriumi és gyakorló feladatok
RáfordításokeFtBevételekeFt Értékesítés közvetlen költségeiÉrtékesítés nettó árbevétele Értékesítés közvetett költségeiEgyéb bevételek Egyéb ráfordítások.
1. Melyik jármű haladhat tovább elsőként az ábrán látható forgalmi helyzetben? a) A "V" jelű villamos. b) Az "M" jelű munkagép. c) Az "R" jelű rendőrségi.
Érettségi eredmények május-június. Az utóbbi évek érettségi eredményei TanévÉrettségi átlag (RFG- AGK) Országos érettségi átlag Kitűnők száma (RFG-
A hitelintézeti beszámoló
GAZDASÁGI ADOTTSÁGOK ÉS FEJLŐDÉSI IRÁNYOK A délkelet-európai országok Novák Tamás MTA – VKI május 16.
Kvantitatív módszerek
2011/2012 tanév félévi statisztikai adatai. Hiányzások, mulasztások a tanév során (az első 20) Osztály Egy főre eső igazolt órák száma Egy főre eső.
Beszámoló készítés és a KGR űrlapok összefüggései
Budapesti Corvinus Egyetem, Számvitel tanszék
A hitelintézet prudens működésének szabályozása
Bankmérleg, forrás oldal
1 Az igazság ideát van? Montskó Éva, mtv. 2 Célcsoport Az alábbi célcsoportokra vonatkozóan mutatjuk be az adatokat: 4-12 évesek,1.
Bankmérleg, eszköz oldal
Pénzügyi ismeretek Bankműveletek- bankszámvital Katona Klára.
Számvitel S ZÁMVITEL Dr. Ormos Mihály. Számvitel Ormos Mihály, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Hol tartunk... Hiányzik egy jól.
Feladatok. Sorold be a megfelelő mérlegcsoportba! MegnevezésABDF 1. Szállító 2. Vevő 3. Termelőgép 4. Eredménytartalék 5. Anyagok 6. Pénztár 7. Jegyzet.
SZÁMVITEL.
SZÁMVITEL.
SZÁMVITEL.
SZÁMVITEL.
SZÁMVITEL.
SZÁMVITEL.
SZÁMVITEL.
SZÁMVITEL.
SZÁMVITEL Dr. Ormos Mihály.
SZÁMVITEL.
285 Eredmény 1000 Tulajdonos Eszköz Forrás 500 Bankhitel
SZÁMVITEL.
SZÁMVITEL.
Előadás másolata:

A HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet Igazgatóságának beszámolója a Takarékszövetkezet 2012. évi vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetéről, valamint a saját tevékenységéről a 2013. május 16-i közgyűlésre Készítette: Takács László Debrecen, 2013. április 25.

2012. évi Igazgatósági jelentés az Alapszabályból eredő feladatok végrehajtásáról A Takarékszövetkezet Igazgatósága a Munkaterve, a Közgyűlés határozatai és iránymutatásai szerint végezte munkáját 2012- ben. A Takarékszövetkezet Igazgatósága az Alapszabályban és a vonatkozó jogszabályokban foglaltaknak megfelelően biztosította a folyamatos működést, a Takarékszövetkezet jövedelmező gazdálkodását., Az ülések rendszeres napirendi pontjai: évente: kirendeltségek beszámolói, belső ellenőrzés, bankbiztonság, informatika, tisztségviselők alkalmasságának felülvizsgálata, beszámoló a HAJDÚ RENT tevékenységéről negyedévente: gazdálkodás értékelése, kockázati jelentés ülésenként: beszámolás két ülés közötti tevékenységről

2012. évi Igazgatósági jelentés az Alapszabályból eredő feladatok végrehajtásáról Az Igazgatóság munkája számokban Ülések száma: 7, ebből 1 rendkívüli ülés Hozott határozatok száma: 194 Közgyűlés és más testületi szervek működésével kapcsolatos feladatai Közgyűlés: 2 alkalommal került sorra (04.18., 07.09.) - Évi rendes közgyűlés és végleges vagyonmérleget elfogadó közgyűlés, - Részjegytőke és Alapszabály módosítása Az Igazgatóság a napirendekhez tartozó előterjesztéseket megismerte és a közgyűlésnek elfogadásra javasolta.

2012. évi Igazgatósági jelentés az Alapszabályból eredő feladatok végrehajtásáról A közgyűlés ideje: 2012. április 18. (szerda) 16.00 óra A közgyűlés napirendi pontjai: 1. Napirend: Döntés az Igazgatóság beszámolójának elfogadásáról a takarékszövetkezet 2011. évi tevékenységére vonatkozóan. 2. Napirend: Döntés a Felügyelő Bizottság beszámolója elfogadásáról a Felügyelő Bizottság 2011. évi munkájára vonatkozóan.  3. Napirend: A Könyvvizsgálói jelentés elfogadása a 2010. gazdasági évről.  4. Napirend: A takarékszövetkezet 2011. évi mérlegének megállapítása, az eredmény felosztása, tisztségviselők díjazása, a könyvvizsgáló díjazásának megállapítása, a 2012 évi üzleti terv elfogadása, a stratégiai terv pontosítása.

2012. évi Igazgatósági jelentés az Alapszabályból eredő feladatok végrehajtásáról 5. Napirend: Döntés a HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet 2011. évi eredménye felosztásáról 6. Napirend: Döntés a HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet 2012. évi üzleti terve elfogadásáról 7. Napirend: A HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet 3 éves 2012-2014. évekre vonatkozó üzleti és kockázati stratégiai tervének elfogadása 8. Napirend: A HAJDÚ RENT Kft. 2011. évi mérlege megállapítása és elfogadása, valamint döntés a HAJDÚ RENT Kft. 2011. évi eredménye felosztásáról

2012. évi Igazgatósági jelentés az Alapszabályból eredő feladatok végrehajtásáról A közgyűlés ideje: 2012. július 09. (hétfő) 16.00 óra A közös közgyűlés napirendi pontjai: 1. Napirend: A részjegytőke összegének módosítására javaslat. 2. Napirend: A HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet alapszabályának módosítása a takarékszövetkezet telephelyeit és fióktelepeit illetően 3. Napirend: A Takarékszövetkezet Alapszabályának módosításaival egységes szerkezetbe foglalt szövegének az elfogadása

A szövetkezet tagjaival kapcsolatos feladatai 2012-ben tagfelvételekről és tagsági viszony megszűnésről volt döntés, tagot ki nem zárt az Igazgatóság A közgyűlés által jóváhagyott osztalék kifizetése a tagok részére megtörtént A közgyűléseken részt nem vett tagokat írásban értesítettük a közgyűlési határozatokról A taglétszám alakulása 2012-ben: Taglétszám - 2012.01.01. 359 fő Belépők 5 fő Kilépők 4 fő Taglétszám - 2012.12.31. 360 fő

2012. évi Igazgatósági jelentés az Alapszabályból eredő feladatok végrehajtásáról A szövetkezet munkaszervezetének kialakításával, valamint a tisztségviselőkkel és alkalmazottakkal kapcsolatos feladatok: Szervezet változása: Az egyesülés utáni első teljes évben nem volt jelentős változás. A munkaszervezet kialakítása és a szervezeti felállás a korábbi évben megtörtént, a testületek összetétele csak a választások miatt változott Testületek létszáma 2012: Választás előtt Választás után Igazgatóság: 12 7 Felügyelő Bizottság: 9 5

2012. évi Igazgatósági jelentés az Alapszabályból eredő feladatok végrehajtásáról A szövetkezet munkaszervezetének kialakításával, valamint a tisztségviselőkkel és alkalmazottakkal kapcsolatos feladatok: Átlagos dolgozói létszám 2012: 130 fő (éves korrigált) Ebből: Teljes munkaidős szellemi 101 fő Részmunkaidős szellemi foglalkozású 17 fő Részmunkaidős fizikai 12 fő Oktatások: 2012-ben a dolgozók termék oktatásokon, valamint értékesítési tréningeken vettek részt.

2012. évi Igazgatósági jelentés az Alapszabályból eredő feladatok végrehajtásáról Belső szabályzatok elkészítésével kapcsolatos feladatok: Alapszabály módosítást jóváhagyás végett a közgyűlés elé terjesztette mindkét közgyűlésen Saját hatáskörben jóváhagyott 24 db szabályzat módosítást és elfogadott 14 db egységes szerkezetű szabályzatot A szövetkezet működésével, gazdálkodásával és kockázatvállalásával kapcsolatos Alapszabályi feladatoknak eleget tett. Külső ellenőrzések: MFB és MTB megbízásából végzett tevékenység ellenőrzése

Eszközök 2011. évi 2012. évi Változás Pénzeszközök 954.197 1 377 698   2011. évi 2012. évi Változás Pénzeszközök 954.197 1 377 698 144,38% Állampapírok 3.078.945 3 861 538 125,42% Hitelintézetekkel szembeni köv. 5.568.573 6 019 000 108,09% Ügyfelekkel szembeni követelések 13.843.095 13 764 388 99,43% Egyéb értékpapírok 409.882 717 617 175,08% Vagyoni érdekeltségek 376.172 452.395 120,26% Immateriális javak 7.172 13 472 187,84% Tárgyi eszközök 652.767 668 856 102,46% Egyéb eszközök 209.785 325 745 155,28% Aktív időbeli elhatárolások 262.652 266 465 101,45% Eszközök összesen 25.363.240 27 467 174 108,30%

Források 2011. évi 2012. évi Változás   2011. évi 2012. évi Változás Hitelintézetekkel szembeni kötelezettségek 864.298 479 818 55,51% Ügyfelekkel szembeni kötelezettségek 20.721.001 23 117 128 111,56% Kibocsátott értékpapírok 633.724 201 982 31,87% Egyéb kötelezettségek 392.341 560 325 142,82% Passzív időbeli elhatárolások 224.562 201 417 89,69% Céltartalékok 193.839 182 043 93,91% Hátrasorolt kötelezettségek 22.150 100,00% Saját tőke 2.311.325 2 702 311 116,92% Ebből jegyzett tőke 443.000 100 000 22,57% Források összesen 25.363.240 27 467 174 108,30%

Eredmény kimutatás adatok I.   2011. évi Összevont 2012. évi Változás Kapott kamatok és kamatjellegű bevételek 2.274.193 2 569 538 112,99% Fizetett kamatok és kamatjellegű ráfordítások 751.743 870 224 115,76% Kamatkülönbözet 1.522.450 1 699 314 111,62% Bevételek értékpapírokból 4.252 3 609 84,88 % Jutalék és díjeredmény 578.274 613 488 106,09% Pénzügyi műv. nettó eredménye 925 45 518 4920,86% Egyéb üzleti tev. eredménye -100.585 -30 996 30,82% Általános igazgatási költségek 1.274.405 1 373 733 107,79% Értékcsökkenés 76.736 72 653 94,68%

Eredmény kimutatás adatok II.   2011. évi Összevont 2012. évi Változás Értékvesztés és céltartalék változása 274.640 413 541 150,58% Általános kockázati céltartalék változása 55.000 -6 000 Rendkívüli eredmény -12.664 -32 320 255,21% Adózás előtti eredmény 311.871 425 939 136,58% Adófizetési kötelezettség 36.224 41 609 114,87% Adózott eredmény 275.647 384 330 139,43% Általános tartalék képzés 27.565 38 433 Osztalék fizetésre 2.641 36 974 1400,00% Mérleg szerinti eredmény 245.441 308 923 125,86%

Működési költségek költség nemenkénti részletezése   2011. évi Összevont 2012. évi Változás Anyagköltség 47.422 40 624 85,66% Igénybevett szolgáltatások értéke 291.649 292 220 100,20% Egyéb szolgáltatások értéke 124.378 107 891 86.74% Anyagjellegű ráfordítások összesen 463.449 440 735 95.10% Bérköltség 537.680 635 815 118,25% Személyi jellegű egyéb kifizetések 100.539 89 100 88,62% Bérjárulékok 172.737 208 083 120,46% Személyi jellegű ráfordítások összesen 810.956 932 998 115,05% Értékcsökkenési leírás 76.736 72 653 94,68% Összesen 1.351.141 1 446 386 107,05%

Forrásgyűjtési tevékenység Betéttípus 2011.évi állomány 2012. évi állomány 2012. évi Megoszlás % Változás % 2012/2011 Lakossági látra szóló 1.550.002 1.780.277 7,63 114,85 Vállalkozói és egyéb látra szóló 3.173.662 4.221.282 18,10 133,01 Látra szóló Takarékbetét 64.965 68.445 0,29 105,36 Látra szóló összesen 4.788.629 6.070.004 26,03 126,76 Lakossági lekötött betétek 15.690.799 16.014.621 68,68 102,06 Vállalkozói lekötött betétek 875.297 1.234.485 5,29 141,04 Lekötött betétek összesen 16.566.096 17.249.106 73,97 104,12 Mindösszesen 21.354.725 23.319.110 100,00 109,20 Ebből Számlán 19.143.402 21.857.498 93,73 114,18 Ebből Okiratos és könyves 2.211.323 1.461.612 6,27 66,10

Hitelezési tevékenység Hiteltípus 2011. évi Összevont 2012. évi HAJDÚ Változás % 2012/2011 Lakossági bankszámla hitel, hitelkártya, overdraft hitel 147.665 117 991 79,91 Vállalkozói folyószla hitel, overdraft hitel 1 .758.008 2 024 397 115,15 Széchenyi kártya hitel 913.366 1 040 441 113,91 Fogyasztási és jelz. hitel 1.726.124 2 188 614 126,79 Lakáscélú piaci kamatozású, dolgozói, kieg. kamattám. 3.085.195 2 818 350 91,35 Mezőgazdasági támogat. hit. 40.023 18 884 47,18 Vállalkozói egyéb hitelek 6.118.703 5 486 596 89,67 Vállalkozói lakáscélú hitelek 1.073.093 1 138 103 106,06 Összesen: 14.862.181 14 833 376 99,81 Záloghitel (kézi) és egyéb 369.979 364 670 98,57 Mindösszesen: 15.232.161 15 198 046 99,78

Pénzügyi szolgáltatási tevékenység 2011. December 31. Megnevezés HAJDÚ 2012 Lakossági számla (db) 18 018 18 868 Vállalkozói és egyéb számla (db) 6 527 6 243 Bankkártyák száma (db) 9 896 11 759 Internetbankkal elérhető számlák száma (db) 4 250 5 902 Fizetési számlákon lebonyolított forgalom (M Ft) 143 061 166 798

Önkormányzati számlavezetés   2011. évi Korrigált 2012. évi HAJDÚ Változás % 2012/2011 Számlavezetett önkormányzatok 19 100,00 Önkormányzati hitelállomány 796 150 743 007 93,33 Önkormányzati betétállomány 329 199 1 347 537 409,34 Helyi szervezetek támogatása 15 205 31 149 204,86

Köszönöm a figyelmet!