Milyen időt élünk? Maldív szigetek (National Geography) 2005. A szigetek 80% kevesebb, mint 1m-el van a tengerszint felett, 100 éven belül a Maldivok lakhatatlanná.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az USA Környezetvédelmi Iroda szerint a világon elhasznált müanyag zacskók száma 500 billió és 1 trillió között mozog. National Geographic News September.
Advertisements

A napfogyatkozas Készítete Heinrich Hédi.
A globális felmelegedés és az üvegházhatás
A FÖLD, ÉLETÜNK SZÍNTERE
GLOBÁLIS ÉGHAJLATVÁLTOZÁS
Földrajz 7. Az előző évben tanultuk
Természetismeret 6. A Föld
Földrajzi definíciók Mindenkinek !!!.
Miért változnak az évszakok?
Árvizek „a víz az úr” 2008.október.31  A vízáradat időtől és helytől függően különböző megítélést kapott a civilizált népeknél. Csak a sivatagi népek.
Tartalom Himnusz Megalakulása Road trip Szimbólumai Alapinformációk
A négy évszak Kriston Henriett Felkészítő tanár: Mécsei Dániel
A Lappföld „Ez a zord, idegen szépségű távoli vadon ezredévek óta változatlan” Lappföld kapuja - Lapporten.
Dél Amerika Dél-Amerika területe 17 840 000 km² a Föld felszínének kb. 3,5%-a ös adat szerint népessége több mint 371 000 000. Területe alapján a.
A víz-háborúk kora jöhet
Sopron Május 3. Lajtmann Csaba Reflex Környezetvédő Egyesület.
A Föld helye és mozgása a Naprendszerben
Dr. Gács Iván, BME Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék 1 Környezetvédelem Üvegházhatás.
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT Neked 2005 február.
Árvizek gyakorisága, erőssége, okozott kár (általános összefoglaló)
Aszályok gyakorisága, erőssége, okozott kár - európai vonatkozások
A változó éghajlattal összefüggő változások, problémák bemutatása
Bolygónk, a Föld.
III. Anyag és energia áthelyeződési folyamatok az óceán-légkör rendszerben A nagy földi légkörzés.
Hideg övezet és a függőleges övezetesség
Az általános légkörzés
A tundrától a trópusokig
Készítette: Kálna Gabriella
A művészetek születése Bevezetés az irodalomtörténetbe I.
A Víz Világnapja Március 22..
Szlovénia & Magyarország & Ciprus. Szlovénia Közép-Európa déli részén, az Alpok lábánál terül el május 1-je óta tagja az Európai Uniónak
Hurrikánok, Tájfunok, Tornádók
Hideg mérsékelt öv Tajga éghajlat.
A HOLD A Hold a Földhöz legközelebb eső égi test, mely a Föld körül km.-nyi közepes távolságban 27 nap 7 ó. 43 p. 11,5 mp. alatt kering.
A négy évszak Készitette: Csiki Árpád Tanár: Iftenie Márta Ágnes Iskola:“Constantin Brâncuşi” Technologia Liceum Marosvásárhely, Victor Babes utca 11.
FÖLDRÉSZEK.
Világ legrégebbi még lakott városa
Varázslatos Székelyföld Székelyföld Románia közepén fekszik. Három megyéből áll: Marosból, Hargitából és Kovásznából.
Világvége-elképzelések
Katasztrófavédelem válaszai a globális klímaváltozás
Észak-Amerikai indiánok. Eredet Nincs egységes vélemény Nincs egységes vélemény Utolsó jégkorszak után Utolsó jégkorszak után Bering-szoros Bering-szoros.
Ókori Kelet.
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT Neked
A Kiotói Jegyzőkönyv Énekes Nóra Kovács Tamás.
Benkovics László, február 2013
Szent Miklós élete Szent Miklós kultusza Legendakör ábrázolása Modern
Ausztrália Egyenes Henrik.
Globális felmelegedés és a különböző ciklusok
A jövő válsága a vízhiány Készítette: Lőrincz Bea – 10.A.
Időjárási és éghajlati elemek:
Gondolkodjunk el ! Zene A változások már léteznek!
TUDTAD?Ha Kínában egymillió közül sem találni nálad jobbat……akkor csak egy vagy az 1300-ból!Hamarosan Kínában beszélnek majd legtöbben angolul.India lakosságának.
Trópusi sivatagok.
Az EU és a civil szervezetek kapcsolata Lukács András Levegő Munkacsoport „Civil szervezetek feladatai és lehetőségei az EU-tagság kapcsán” Budapest, 2005.
Egyesült Királyság zászlaja: Egyesült Királyság címere:
Mika János és Németh Ákos Országos Meteorológiai Szolgálat
Füves puszták.
A földrajzi övezetesség
Név: Feszt Bernadett Téma: A négy évszak
Az Élet Igéje január A világ sok részén január 18. és 25. között tartják az imahetet a keresztények egységéért, más helyeken Pünkösdre teszik ezt.
Árvizek gyakorisága, erőssége, okozott kár – európai vonatkozások
ben Európában telepítették a világ napelemes rendszereinek 70%-át, 2013-ban ez az arány már csak 28% volt, - az új PV (photovoltaic - fotovillamos.
A GLOBÁLIS KLÍMAVÁLTOZÁS KÉRDÉSEI ÉS VÁRHATÓ REGIONÁLIS HATÁSAI
Éghajlatváltozás és egészségügyi ellátás Antal Z. László MTA TK Szociológiai Intézet Magyar Kórházszövetség XXVII. Kongresszus, Debrecen, április.
Kolumbusz előtti kultúrák: Maják Aztékok Inkák
Titicaca-tó 3821 méterrel a tengerszint felett fekszik, és ezzel a világ legmagasabban fekv ő hajózható tava. Az Andokban található, Peru és Bolívia.
Az elsivatagosodás.
40. GLOBALIZÁCIÓ ÉS GLOBÁLIS FOLYAMATOK.
A M E R I K A Amerika az öt kontinens egyike, területe 42 millió négyzetkilométer, ezzel a második legnagyobb földrész. Amerika lakossága 850 millió fő.
Előadás másolata:

Milyen időt élünk? Maldív szigetek (National Geography) A szigetek 80% kevesebb, mint 1m-el van a tengerszint felett, 100 éven belül a Maldivok lakhatatlanná válhatnak. Az ország 360,000 lakosát ekkor evakuálni kell. Alaska, Sarkvidék (National Geography) Becslések szerinta tengerszint évente 3 méterrel nyomul beljebb a szárazföldre. Shishmaref falu egy kis szigeten fekszik a sarkkör peremén – és szó szerint elnyeli a tenger december, az ázsiai szökőár India, Thaiföld, Sri Lanka, Burma, Sumatra

Milyen időt élünk? New Orelans - : a mai nap – 2005.sept.1., Origo hírek: „ Mindenkit elvisznek New Orleansból az árvíz miatt. Jelenleg még mintegy százezer ember lehet a városban. Köztük a mintegy száz magyar állampolgár is a városban tartózkodik.

•President Bush: "one of the worst natural disasters in our nation's history.„ CNN.news, 1.Sept.2005.

Európa – jul-aug: „Origo-aug.: Európa nagy területeit a víz, más részeit pedig a szárazság és tűzvészek pusztították az elmúlt hetekben. Áradások és szélviharok sújtották Ázsiát és Amerikát.” Augusztus: A csapadék mennyisége a hónap folyamán sokfelé meghaladta a 100 mm-t, mely kéthavi értéknek felel meg. …az ország egyes részein - pl. északkeleti megyék - helyenként mm eső is lehullott. Idén a nyár utolsó hónapjában a júniusi és novemberi csapadékmaximumokra jellemző nyomási mező alakult ki. Kárpát-medence térségében rendkívüli, özönvízszerű csapadék alakult ki, a hónap során három alkalommal is. Ez a többszörös előfordulás nyár vége felé példátlan esemény! Az augusztusi csapadékösszegek sokfelé elérték az ilyenkor megszokott értékek 4-5-szörösét! Portugalia Románia Magyarország

•Egyelőre nem tudjuk megmondani, hogyan változik hazánk éghajlata. Most a tudományos világ széleskörű és hosszú távú összefogására van szükség… A klímaügyi helyzetkép alapján a legnagyobb kockázat bontakozik ki az emberiség előtt – mondta dr. Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter a Magyar Tudományos Akadémián. (Origo)

Miért történik mindez? Véletlen? Vagy értelme van?

A háttérben egy evolúciós folyamat zajlik, egy átalakulás.

Az evolúció kozmikus ciklusa és 2012 Az evolúció nagy idői ciklusokban halad, s a világ ősi népei, távoli kontinenseken, egymástól függetlenül egyről beszélnek: Az evolúció nagy idői ciklusokban halad, s a világ ősi népei, távoli kontinenseken, egymástól függetlenül egyről beszélnek: Az idő körkörös, ciklikus felfogásában amikor a kör a végére ér, újra kezdődik egy következő szinten: Az Idő Nagy Ciklusa lezárul 2012 December 21-én és újra kezdődik.

Sok nép évezredekkel, évszázadokkal előre leírta ezt a kort: •India védikus hagyománya •Maya (Közép-Amerika, mai Guatemala) •Nyugati asztrológusok (Európa) •Ősi Egyiptomiak •Kabbalists (zsidó misztika) •Esszénusok (Qumráni misztikus közösség, jelenleg Izrael) •Qero öregjei (Peru) •É-Amerika indián törzsek: Navajo, Cherokee, Apacs, Irokéz szövetség, Hopi indiánok •Dogon Törzs (Afrika) •Aborigines (Ausztrália) •Sumérok (Közel-kelet) •Tibetiek (Belső-Ázsia)

Az Indiaiak:

A maják – legkiterjedtebb kozmikus időrendszere.

A Maja uralkodót s egyben pap-király próféta, Pacal Votan „az Idő Ismerőjének” nevezték, a VII. században, a mai Mexikó területén, a közép-amerikai piramisok korában. Pacal Votan akkor egy univerzális üzenetet hagyott a jövő generáció számára, a fejlődő Földön: „Ha az emberiség meg akarja óvni magát a Föld elpusztításától, vissza kell térnie a természetes időben való létre”

Részlet egy 2003-ban, Guatemalában készült Maya dokumentumfilből. A ma elnyomásban élő guatemalai maja leszármazottak fősámánja nyilatkozza: •Az õseink azt mondták nekünk - eljön majd egy idõszak, amikor a Föld nagyon megbetegszik és a karmok nyomai mindenhol láthatóvá válnak. A folyók olyanná válnak, mint a sûrû, sötét slejm, tele szeméttel és méreggel, a levegõ pedig tele lesz szennyel és a légzés nehézzé válik… …lesz az az idõszak, amikor a madarak le fognak hullni az égbõl, a halak felfordulnak a víz felszínére, és az egész trermészet teljes agóniában lesz… •Mi, az õsi emberek most visszatértünk…a legfontosabb figyelmeztetésünk ez: Ne félj, maradj kívûl a félelmeiden! •A világ hanyatló állapotban van. De a legtöbb ember nincs tisztában ezzel, és nem akar foglalkozni a mindenhol felbukkanó váltzásokkal. Ez katasztrófához vezet. Most az a fontos, hogy mindannyian minden irányból összefogjunk, azért, hogy megtaláljuk, hogyan tudunk új módon viszonyulni önmagunkhoz, egymáshoz, a Természethez, a Földanyához, az állat társainkhoz, és a növényekhez. •Az emberiségnek megvan a választási lehetõsége arra, hogy melyik irányba akar menni. Egy útkeresztezõdésben vagyunk. •Meg kell állítanunk a szennyezést, és mindenekelõtt a saját negatív gondolataink, félelmeink, és aggódásunk szennyezését, mert az egész bolygónkat egy szemétdombbá változtattuk ezekkel. •Az idõjárási mintázatok megváltozása a radikális változás tiszta jele. Teljesen ki fog billeni az egyensúlyból, és szélsõséges hõmérsékletek lesznek. Az esõzések is jelentõsen meg fognak változni. Amikor látjuk ezeket a jeleket, akkor valóban el kell kezdenünk cselekedni. •Most az összes ember, összes kultúra, összes vallás, az és összes nemzet segítségére szükségünk van. •Teljes szöveg: •A film: „A Maják, az idő és a visszatérésük”

Az európai, asztrológia nézpontja: Egy Kozmikus Év 12 hónapból áll, egy hónap 2152 év. Igy egy Kozmikus Év 25,826 évig tart. Ez egy csillagászati tény. A jelenség csillagászati neve: equinoktikus precízió, equinoktikus ciklus. A föld tengelyének körpályán való ksi mozgásáról van szó. Amely égövbe mutat, az a korszak van. A Föld tengelye ezen években mozdult át a Halak csillagképből a Vízöntő csillagképbe.

Konklúzió: Inetgrált Időtérkép 2012 Asztrológia: 2152 éves ciklus Nagy maja ciklus, és egy csillagászati földtengely precíziós év: év Kis maja ciklus: 5125 év 2005 Indiai ciklus - júgák