Sajtótájékoztató Budapest 2012. október 11. Nina Nowatius a BAU 2013 projektreferensének előadása.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Növekedés-támogatás M27 ABSOLVO. 2 Mi kell a növekedéshez?
Advertisements

BUDAPEST Budapest Fejlesztési Pólus BUDAPEST INNOPOLISZ Program Benedek Zsolt november 15.
Dr Raffay Ágnes Dr Lőrincz Katalin Hajmásy Gyöngyi
„Esélyteremtés és értékalakulás” Konferencia Megyeháza Kaposvár, 2009
2. Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági és Megújuló Energiaforrások Szakkiállítás Budapest november
Lengyelország: Allegro Magyarország: TeszVesz és Vatera
1 TÁMOP B-11/2/KMR Az oktatás és kutatás színvonalának emelése a Szent István Egyetemen AZ OKTATÁS ÉS KUTATÁS SZÍNVONALÁNAK EMELÉSE A SZENT.
Leonardo da Vinci szakképzési projektek Magyarországon TÓTH Csenge Tempus Közalapítvány Az Élethosszig tartó tanulás program nemzeti irodája.
Alkossuk meg együtt a jövőt! Üzleti játék innovatív, sikerorientált hallgatók részére.
Egy lépés a munkahely megszerzéséig képzési projekt az aktív munkakeresés témakörében fiatalok számára IFJÚSÁG, IFJÚSÁGPOLITIKA - ÚJ KIHÍVÁSOK előadó:
Heves megye jövője az NFT 2. rendszerében Előadó: Sós Tamás elnök Heves Megyei Közgyűlés.
KLENEN, Werle Rita Topten Egy nemzetközi projekt az energiahatékony termékekért KLENEN Mátraháza március 8. – 9. Werle Rita Topten International.
Nav N Go Vállalati áttekintés Bevezetés  A Nav N Go Kft ben alakult meg azzal a céllal, hogy forradalmi és innovatív megoldásokat kínáljon.
Erőállóképesség mérése Találjanak teszteket az irodalomban
2008. I.-VIII. HÓNAP ESEMÉNYEI KBSZ SZAKMAI NAPOK - HAJÓZÁS Siófok, Orosz Dalma főosztályvezető.
Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet
LUDUS … latinul “ játék ”. | Mik azok a komoly játékok? A komoly játékok elektronikus alkalmazások, amelyek.
Európai Energia Hatékonysági Javítás a Nyomda Iparban
TDM Szakmai Nap november 21.
Sajtótájékoztató Budapest október 11. Nina Nowatius a BAU 2013 projektreferensének előadása.
MFG-Pro váll-ir. rendszer bemutatása
Az Egyetem, mint az innováció motorja ELTE Innovációs Nap Az Egyetem, mint az innováció motorja Fábián István, rektor Debrecen, február 26.
Hegyi Csilla osztályvezető Innovációs és K+F Főosztály
VÁLOGATÁS ISKOLÁNK ÉLETÉBŐL KÉPEKBEN.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
A Magyar Regionális Tudományi Társaság V. Vándorgyűlése Az ipar szerepe a regionális fejlődésben Alternatívák a regionális innovációs rendszer továbbfejlesztésére.
MASTERPLAST GROUP Nemzetközi terjeszkedés lehetőségei és veszélyei.
DRAGON BALL GT dbzgtlink féle változat! Illesztett, ráégetett, sárga felirattal! Japan és Angol Navigáláshoz használd a bal oldali léptető elemeket ! Verzio.
A TÁMOP / „FoglalkoztaTárs - Társ a foglalkoztatásban” elnevezésű kiemelt projekt közvetlen célcsoportját érintő SZÜKSÉGLETFELMÉRÉS.
szakmérnök hallgatók számára
Folie 1 Ausztria mint gazdasági telephely Európai üzleti tevékenységének kiindulópontja Birgit Reiter-Braunwieser ABA-Invest in Austria Sopron, Februar.
A háború és a modern fegyveres erő
A régió és ezen belül a kistérség munkaerő-piaci helyzete, hiányszakmák a régióban, a foglalkoztatáspolitika aktuális kérdései.
„Beszélgessünk Európáról” programsorozat MeH EU Kommunikációs Főosztály Dániel Anna Békés, március 18.
A COACH-bioenergy projekt eredményeinek bemutatása
A Múzeumok és Látogatók Alapítvány felnőttképzési és konferencia programjai Országos Múzeumandragógia Konferencia május Széphalom.
Okos Jövő Fórum 2014 Smart Future Forum Okos Jövő Fórum 2014 A rendezvény koncepciója 2 2 Hagyományteremtő céllal megrendezett szakmai fórum az.
Innováció-ösztönző együttműködések kiépítése Dél-kelet-európai térség országaiban CLEAR.
Nemzetközi együttműködések „A BAKONYÉRT” Egyesületnél.
Transznacionális és multinacionális vállalatok
Csurik Magda Országos Tisztifőorvosi Hivatal
Fejlesztes.emagyar.net farkas andrás. fejlesztes.emagyar.net mi ez? A Magyar-magyar Platform – bár még maga is új kezdeményezés – állandó fejlesztést,
Beszámoló a szeptember 6-7-én Kovásznán megtartott II. Nemzetközi Klaszterkonferenciáról Készítette: Tárnok Barbara.
A Cseh - Magyar Üzleti Klub. A Cseh Magyar Üzleti klub legfőbb céljának tekinti a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztését, és a cseh illetve magyar.
Mátrai Balázs vidékfejlesztési szakértő Magyarországi LEADER Központ
Kecskemét, június 20. Szemerey Szabolcs HÍRÖS BESZÁLLÍTÓI KLASZTER
Elemezze cége innovációs potenciálját! ‘800 európai vállalkozás mint összehasonlítási alap’
A HUNAGI közösség és a CASCADOSS Dr. Remetey-Fülöpp Gábor főtitkár HUN A GI CASCADOSS REGIONÁLIS MŰHELY SZEGED, JANUÁR
A MAGYAR ÜVEGIPARI SZÖVETSÉG PROGRAMTERVE 2008/2009 Magyar Üvegipari Szövetség Közgyűlés 2008.Május 13. Holiday-Inn Budaőrs Hotel.
"Tudás és kompetencia Szakmai képzések az egyenlő esélyű hozzáférésért TÁMOP A-12/ Németh Orsolya alelnök, projektmenedzser Vakok.
Tájékoztató rendezvény Szombathely.
Közlekedésbiztonságra fordítható források
MAGYOTT Közgyűlés február 16. Beszámoló Állatgyógyászati munkacsoport Dr. Kulcsár Gábor.
Esettanulmány: INVIA.HU Utazás Kiállítás
Trendlakás&Design lakberendezési és életmód magazin Ahol az elképzelések életre kelnek és ahol az otthon utat talál! Médiaajánlat 2011.
Párizs június 20 - Berlin június 28 Egy kivételes alkalom, amikor összekötheted a szórakozást és az üzleted. Találkozz a LEO vezetőkkel a világ minden.
1 MEE Szegedi Szervezet évi beszámoló, évi tervek.
Merényi Ádám Takács Attila
1 Az igazság ideát van? Montskó Éva, mtv. 2 Célcsoport Az alábbi célcsoportokra vonatkozóan mutatjuk be az adatokat: 4-12 évesek,1.
1 A városfejlesztési stratégia dilemmái A Magyar Regionális Tudományi Társaság IV. Vándorgyűlése Szeged, október Önkormányzati és Területfejlesztési.
Nemzeti Technológiai Platform a
Rendezvényszervezés Educatio Gondolkodom, tehát ott vagyok! Educatio Gondolkodom, tehát ott vagyok!
Okos Jövő Fórum 2015 Smart Future Fórum 2015 Győr A Széchenyi István Egyetem és az Okos Jövő Innovációs Klaszter közös rendezvénye.
Mészáros László prezentációja. Hong Kong TDC Tények Hongkongról A világ legszabadabb gazdasága (Cato Inst.) 11. a világkereskedelemi ranglistán Világelső.
BEPTRA „ Legjobb gyakorlatok” kis- és középvállalkozások számára Záró konferencia HURO0901/138/2.1.2.
2014 május 6., Miskolc. A Cseh Magyar Üzleti klub legfőbb céljának tekinti a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztését, és a cseh illetve magyar vállalkozások.
Dr. Bienerth Gusztáv prezentációja 2016.december 12.
A magyarországi K+F politika
Rapid Action Group Ltd Üdvözli Magyarországot az Alihankintán!
HKIK XXIX. Küldöttgyűlés Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Előadás másolata:

Sajtótájékoztató Budapest október 11. Nina Nowatius a BAU 2013 projektreferensének előadása

A BAU 2013 kiállításról szóló 60 perces bemutatónk tartalma: Videófilm a BAU 2011-es kiállításról Közel 50 éves sikertörténet, 2011-es rekordszámok A kiállítás profilja / csarnokbeosztás Fórumok és tematikus kiállítások A keretprogram kiemelkedő eseményei Látogatói szolgáltatások München: világváros és vásárváros 2

Közel 50 éves sikertörténet 2011-es rekordszámok 3

Forrás: DWH (Datawarehouse) Messe München BAU kiállító 46 országból (+3) Minden csarnok teljesen megtelt ( m 2 ) + szabadterület (2.500 m 2 ) BAU 2011: minden eddiginél magasabb nemzetközi kiállítói részvétel (26% külföldi kiállító) 4

Forrás: Látogatói regisztrációk BAU 2011 BAU 2011: a külföldi látogatók aránya 25% (61%-os növekedés, nemzetközi látogató) Magyarországról 993 látogató érkezett (BAU 2011) A BAU 2011 külföldi látogatóinak száma rekordszintre emelkedett 5

A BAU 2011 top 15 országa a külföldi látogatók számát tekintve ( ) Forrás: Látogatói regisztrációk BAU 2011 (+1.745) (+1.624) ( ) (+850) (+384) (+967) (+961) (+849) (+502) (+352) (+453) (+279) (+216) (+92) A BAU iránt világméretű az érdeklődés: látogató Európán kívüli országból érkezik! 6

BAU 2013 A kiállítás profilja / csarnokbeosztás 7

A BAU kampánymotívuma a jövő építészetét jelképezi! Gombák: az újrahasznosítás mesterei Orchidea: a növények királynője 8

A BAU profilja A világ vezető vására: építészet, anyagok, rendszerek m² terület (17 csarnok és Nemzetközi Kongresszusi Központ) Több, mint kiállító Több, mint látogató A következő BAU időpontja: január 14 – 19. Nyitva tartás: hétfő – péntek: 9:30 – 18:30, szombat: 9:30 – 17:00 A rendezvény helyszíne: Messe München, Németország Szervező: Messe München International 9

Minőség Márkák Kiállítók bemutatkozása Szakmai látogatók Innováció Aktuális témák integrálása Innovációs vezetők (K&F) Nemzetközi jelleg Európa, Közép-Kelet, Kelet-Ázsa, Észak-Afrika, Amerika Megoldások Átfogó jelleg (anyagok, szakmák) ipari és kereskedelmi épületek / lakások építéséhez, belsőépítészethez BAU 2013 A világ vezető vására: építészet, anyagok, rendszerek A BAU (a világ vezető vására: építészet, anyagok, rendszerek) a rendezvény üzleti karakterét hangsúlyozza 10

A BAU 2013 top 20 kiállító országa (2012. szeptember 1-jei állapot) Forrás: DWH (Datawarehouse) Messe München BAU 2013 Németország az 1. számú kiállító ország: visszaigazolt jelentkezés németországi kiállítók számára. A külföldi kiállítók aránya 28%. 11

Többgenerációs építkezésFenntartható építkezés Energia 2.0 Városfejlesztés a XXI. században A BAU 2013 négy vezető témaköre: A fenntarthatóság továbbra is meghatározó szerepet kap 12

A BAU 2013-on a csarnokok felosztása és a kiállítók elhelyezése jól tükrözi a vásár szakmákat átfogó jellegét 13

Kiegészítő kommunikációs struktúra a padlóburkolat-, energia- és homlokzatágazatnál A kiállítók ezáltal nemcsak egy adott termékcsoportban, ill. egy adott csarnokban találhatók meg, hanem kiegészítésként megoldásorientáltan is kommunikálják őket A látogatók ezáltal még jobb tájékozódási és keresési lehetőséget kapnak (pl.: ha olyan vállalatokat keresnek, amelyek homlokzatokon előforduló termékeket és megoldásokat kínálnak) Látogatóorientált kommunikáció 14

Az iparosok a BAU kiállítás fő látogatói A (külföldi) tervezők (építészek, mérnökök) jelentősége egyre nő Építőipari/szakipari ágazat/ egyéb szakmák Építészek/ építészeti irodák/ építőmérnökök/ tervezőirodák Építőanyag- kereskedelem / Egyéb kereskedelem Építőanyag-gyártók / Egyéb gyártók Építtetők/ ingatlankezelők/ hatóságok/ közintézmények Szolgáltatók/ Felsőoktatási intézmények/szakmunkás- képző/szakiskolák/ kutatóintézetek Forrás: A BAU 2011 látogatói körében végzett felmérés – TNS Infratest, kerekítési eltérések lehetségesek; kiindulási alap: munkaviszonyban lévő szakmai látogatók 15

Nincs még egy olyan vásár, amelyen annyi építész és mérnök venne részt, mint a müncheni BAU-n + 7% + 38% Forrás: A BAU látogatói körében végzett felmérések – TNS Infratest, kerekítési eltérések lehetségesek + 95% + 31% 16

A BAU-t látogató célcsoportok 17 TervezőkBeruházók / Ingatlankezelők Építőipari / szakipari ágazatKereskedelemKutatás, képzés és továbbképzés  Építészek  Belsőépítészek  Tájépítészek  Mérnökök  Szerkezettervezők  Helyi és állami építési hatóságok  Energetikai tanácsadók  Lakásépítő társaságok  Magán- és kommunális építtetők  Ingatlankezelők  Pénzalapkezelők  Közvetítők  Kiskereskedők/ Kereskedelmi láncok  Létesítményvezetők  Padlóburkolók  Tetőfedők  Esztrich burkolók  Homlokzatszerelők  Ablak- / üveghomlokzatszerelők  Hidegburkolók  Üvegezők  Víz- és gázszerelők / fűtésszerelők  Bádogosok  Üzletberendezés-kivitelezők  Tájkertészek  Festők, mázolók / felületkezelők  Kőművesek / betonozók  Fémmegmunkálók / lakatosok  Parkettázók  Redőny- / zsaluépítők  Asztalosok  Szolártechnikusok  Stukkókészítők  Szárazépítők  Hő- / hangszigetelők  Ácsok  Építőanyag- kereskedelem  Barkácsáruház  Egyéb kereskedelem  Kutatóintézetek  Felsőoktatási intézmények  Mesteriskolák  Szakmunkásképző és szakiskolák

BAU 2013 Fórumok és különbemutatók 18

Intelligens városok (Urban Intelligence): "A holnap városa" Intelligens építkezés a városok jövőjéért (C2-es csarnok) Termék- és rendszermegoldások az élhető, fenntartható és jövőképes városok építéséhez Témakörök: Tervezés és építés Ellátás Építőanyagok Biztonság A Fraunhofer Allianz Bau szervezet 17 szakértői kutatóintézete Együttműködő partner: A Fraunhofer Allianz Bau részvétele a BAU 2013 kiállításon a Messe München „intelligens várofejlesztés“ („intelligent urbanisation”) kezdeményezésének részét képezi 19

Egyetemes tervezés (Universal Design): különleges kihívás az építőelemek területén (C4-es csarnok) Építőelemek a fókuszban: ablakok, ajtók, kapuk Termékfüggetlen információk gyártóknak, tervezőknek, beruházóknak Vezető gyártók innovatív termékmegoldásainak bemutatása Tartalmi súlypontok, pl.: lopás elleni védelem, tűzvédelem, energiahatékonyság Együttműködő partner: 20

Többgenerációs építkezés: gazdaságos, rugalmas, akadálymentes és kényelmes (A4-es csarnok) Egy mintaingatlan bemutatása: multifunkcionálisan használható helyiségek szállodajelleggel és a kényelem igényével Az ingatlan moduláris összkoncepciója alkalmas többek között apartmanok, kollégiumok, szállodai apartmanok, nyugdíjasházak és nyugdíjasotthonok építésére Fiatalok és idősek számára egyaránt vonzó termékek Vezetett témaspecifikus bejárások szakmai látogatók részére Együttműködő partner: 21

Fenntartható építési termékek: Négy alapkő a jó döntéshez (C2-es csarnok) DGNB-Online navigátor: Releváns adatok az építési termékekről a fenntartható építési folyamat érdekében A legjobb gyakorlat: Eredményesen megvalósított és tanúsítvánnyal rendelkező építési projektek bemutatása Hatáselemzés: Az építési termékek hatása az épületteljesítményre és a tanúsítás eredményére Termékek kiválasztása: A fenntartható építési termékek ajánlott kiválasztási kritériumainak bemutatása Együttműködő partner: 22

Fórum a B0-ás csarnokban: „A határok kiszélesítése” Az építőipar nagy témái különböző nézőpontokból megvilágítva 1. nap: Úton a pluszenergia világa felé 2. nap : Élet határok nélkül 3. nap : Unokáinknak építünk 4. nap : Energiahatékonyság 5. nap : Határok nélküli hálózatok 6. nap : Hatékony forráskihasználás Együttműködő partnerek: 23

Az AIT építészeti szakfolyóirattal együttműködésben Nemzetközileg elismert építészek és tanácsadók előadásai és pódiumbeszélgetései 1. nap: Glokális építészet: globális gondolkodás + lokális cselekvés 2. nap : Építészet és éghajlatváltozás 3. nap : Fogyasztás a jövőben 4. nap : Egészségügyi menedzsment, mint globális üzleti terület, és hatása az egészségvédelemmel kapcsolatos építészeti projektekre 5. nap : A stadionok, mint „exportslágerek” – haladás a technika által / a játék öröme 6. nap : Az irodaépületek újabb forradalma – mi következhet a teljes rugalmasság után? Együttműködő partnerek: Fórum az A6-os csarnokban: 1. rész: "Globális, problémamegoldó építészet" powered by 24

A DETAIL research szervezettel együttműködésben Az interdiszciplináris trend- és termékkutatás eredményeinek bemutatása az építőipar szempontjából 1. nap: Smart Urban Systems 2. nap : Engineered Materials 3. nap : Monitoring Architecture 4. nap : New Nature 5. nap : Mass Customization 6. nap : Urban Mining Együttműködő partnerek: Fórum az A6-os csarnokban: 2. rész: "Átfogó, interdiszciplináris és látnoki építészet" powered by 25

A Bauwelt és a DBZ Deutsche Bauzeitschrift folyóiratokkal együttműködésben Külföldi sztárépítészek / mérnökök előadásai és vitaindító beszélgetései 1. nap: Infrastruktúra és város 2. nap : 360 fokos tervezés: integrált tervezés, integrált folyamat 3. nap : Parametrikus design – a tervezés jövője 4. nap : Energia nap : A következő nagy újdonság 6. nap : Feltörekvő sztárok a feltörekvő piacokon Együttműködő partnerek: Fórum a C2-es csarnokban: "Az építészet jövője" powered by 26

BAU 2013 A keretprogram kiemelkedő eseményei 27

Archi-World Academy: gyakornoki lehetőség sztárépítészeknél A világ legnagyobb versenye a holnap építészei számára Energiatakarékossági projektek és koncepciók kerestetnek a jövő számára A 12 legsikeresebb résztvevő jutalmul gyakornoki helyet kap a világ legnevesebb építészeinek irodáiban Díjkiosztás január 16-án, a BAU kiállításon a bírálóbizottság tagjainak jelenlétében 28

Edzésben az ifjúság... előkészületek a World Skills versenyre Nyilvános felkészülési lehetőség a szakmák világbajnokságára a keleti bejáratnál A Német Építőipar Központi Szövetségének csapata (ZDB - Zentralverband Deutsches Baugewerbe) bemutatja tudását: kőművesek, stukkókészítők, hidegburkolók és ácsok Csúcsteljesítmények vásári hangulatban Együttműködő partnerek: 29

München rendkívüli építményeinek felfedezése: „Az építészet hosszú éjszakája“ lange-nacht-der-architektur.de január 18., péntek, kb. 19: :00 óra Kapcsolatépítés a BAU és München városa között A BAU látogatói, valamint az érdeklődő müncheni és környékbeli lakosok számára Vezetett túrák, angol nyelven is Védnök: Christian Ude, München város főpolgármestere Együttműködő partnerek: powered by 30

BAU 2013 Látogatói szolgáltatások 31

IT- és online-szolgáltatások Ticket (belépő) - A sikeres regisztrációt követően önállóan is kinyomtatható - Időt takarít meg a kiállításra való belépéskor Online-katalógus - Segítség a kiállítók és termékek célzott keresésében - A Boothfinder megmutatja a stand pontos helyét BAU APP - Tartalmazza az online katalógust és a keretprogrammal kapcsolatos információkat novemberétől az App-Store-ban 32

Megközelítés és szállás Megközelítés - Müncheni repülőtér: 216 célállomás 61 országban, 84 légitársaság gépei szállnak le, ill. indulnak a városból - Repülőtéri transzferjáratok (oda és vissza 13,50 EUR) - A Lufthansa-járatok 15%-a külföldről érkezik - A Deutsche Bahn speciális ajánlatai a BAU alkalmából Szállás - Hotelek stb. a weboldalonwww.bau-muenchen.com/unterkunft - Online-szállásfoglalás lehetséges Utazási szolgáltatások - Támogatás csoportos utazások megszervezésében - Meghívólevél vízumhoz – online 33

München: Világváros és vásárváros 34

München – „A világ 10 legkedveltebb városának egyike” (Newsweek) 35

A Messe München International - a világ egyik vezető kiállításszervező társasága kiállító látogató 17 csarnok m² bruttó csarnok-alapterület m² szabadterület A csarnokokhoz közvetlenül csatlakozó „Nemzetközi Kongresszusi Központ” 36

7 érv a BAU 2013 kiállítás meglátogatása mellett: Piacvezetők és márkák egyedülálló seregszemléje Valamennyi fontos szakma, termék és anyag egy helyen Világszerte a legnagyobb szakvásár építészek és mérnökök számára A BAU kiállítás kétéves ritmusához igazodó gyártói innovációk Az építés jövőjének bemutatása fórumokon és különbemutatókon Párbeszéd a tervezés, építés és alkotás valamennyi résztvevője között München vonzereje – "Világváros, amelynek szíve van!" 37

Üdvözöljük a BAU 2013 kiállításon! január

A MASTERPLAST Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió egyik vezető építőanyag-gyártó és -forgalmazó vállalata  13 országban rendelkezik leányvállalattal  4 országban van saját gyártóbázisa (HU, RO, SRB, UA)  9 országban van jelen termékeivel nagykereskedőként BAU 2013 kiállítás célja:  A magyar üvegszövetgyár bemutatása  Masternet üvegszövet bevezetése a nyugat-európai piacra: • prémium minőség • versenyképes ár • európai tanúsítványok  Partnerbővítés