A REMÉNYSÉG JELEI IMAHÉT - 2008. KEDD Az emberek és a természeti erőforrások kizsákmányolása A misszió lehetőségek ideje.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
Advertisements

Krisztus uralma alatt élni 3. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
MBE Gyülekezetplántáló regionális találkozó április 20. Eger
Krisztus uralma alatt élni 1. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
Lemondás az uralomról I.Jézus Krisztus megtiltotta a tanítványkörnek az uralkodást, úgy, ahogy azt a társadalomban gyakorolják. Mk 10:35-45 „Ekkor hozzálépett.
Utolsó idők jelei – tények és tévhitek
Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia. Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács Széleskörű társadalmi képviselet (pártok, szakszervezetek, kamarák,
Nyírségi Református Egyházmegye Területi Presbiteri Találkozók február 26. Rakamaz március 4. Nyírmada március 18. Nyírbogát március 25. Ibrány április.
A REMÉNYSÉG JELEI IMAHÉT A spiritizmus nagy csalása Csütörtök IMAHÉT
Megszentelődés Péter levelei alapján Ifi óra - Békés
A REMÉNYSÉG JELEI IMAHÉT NE BÍZZATOK HAMIS ÓRÁKBAN! Péntek.
„Az asszonyok gyorsan eltávoztak a sírtól, félelemmel és nagy örömmel futottak, hogy megvigyék a hírt tanítványainak. És íme, Jézus szembejött velük,
Meg kellene érteni már végre, vagy újra? Sokan vágynak vissza a nem is oly régmúltba. Visszasírják sokan a régi biztonságot, Pedig nem rajongták, akkor.
A Biblia – Kisifi Isten Igéjének hasonlatai Isten Ígéjének hasonlatai.
Gitáros énekek.
Presbiteri csendesnap Alberti, április 28. (szombat) Készítette: Vető István lelkész.
Miért ünnepeljük még ma is a reformációt?
TEMESVÁR FEBRUÁR 17 HÁZICSOPORTOK A GYÜLEKEZETBEN.
7. évfolyam 6. lecke (vázlat)
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
Ha soha nem éreztél fájdalmat, honnan tudnád, hogy én vagyok a Gyógyító?
Életige 2007 Május.
Ökumenikus imahét – 2010 Bánhidai Református Templom, január 22. Imahét a Krisztushívők egységéért Ti vagytok a tanuk Hogyan válhatunk jobb tanúkká?
Fenntarthatatlan gazdaság avagy a „politikai korrektség” diszkrét bája.
Kenyered és borod táplál engem, Te gyógyítod szívem, hogyha fáj. Maradj velünk, úgy kérünk, Jézus, maradj velünk! Tiéd leszek, Néked élek már!
Jézus mondja: menjetek el tehát és tegyetek tanítvánnyá minden népet …
Globális problémák.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
EGYHÁZI IMATALÁLKOZÓ AZ EURÓPAI ROMÁKÉRT április 12. csütörtök KDOBVI baracskai objektum.
Jöjj Szentlélek, jöjj közénk, jöjj el fényességünk
Az én szüleim és a te szüleid
Most keljetek fel még ti Csendesek mind És együtt örvendjünk boldogan.
Kenyered és Borod táplál engem, Te gyógyítod Szívem, hogyha fáj.
Olyan furcsán alakult minden, a nagy terv nem ez volt,
Jézus, tiszta lényed nézve,
║: Jöjj, Szentlélek, jöjj közénk, jöjj el, fényességünk!
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
Gyülekezeti látás Jon A. Palmer.
Az Élet Igéje június „Ne hasonuljatok a világhoz, hanem gondolkodástokban megújulva alakuljatok át, hogy felismerjétek, mi az Isten akarata, mi.
Az élet igéje december „Ám azoknak, akik befogadták, hatalmat adott, hogy Isten gyermekeivé legyenek.” (Jn 1,12).
Nemzetközi szolidaritás. Gazdagok kontra szegények Életszínvonal.
A Biblia tanítása a gyermekekről (2.) Máté 18, 1-14 © Copyright 2009 Child Evangelism Fellowship.
Kreatív, és korszerű Egyház Folk Iván. "Aki azt akarja, hogy az Egyház maradjon meg olyannak, amilyen, az nem akarja, hogy az Egyház megmaradjon." Klaus.
KERESZTSÉG.
JÓ REGGELT !.
Az Élet Igéje augusztus.
Az élet igéje július.
Királyi papság – szentírási kifejezés : „Mint élő kövek, épüljetek lelki házzá, szent papsággá, hogy Istennek tetsző lelki áldozatokat ajánljatok fel…
Az élet igéje Az élet igéje január január.
Az Élet Igéje október.
Jézus követése Ifjúsági óra.
Az Úrnak hála, tisztelet, Csak néki, senki másnak!
Hamvazó- szerda.
Az Élet Igéje január A világ sok részén január 18. és 25. között tartják az imahetet a keresztények egységéért, más helyeken Pünkösdre teszik ezt.
2014. június Az Élet Igéje „Íme, én veletek vagyok mindennap, a világ végéig.” (Mt 28,20)
A fenntartható fejlődés
Rád bízom….
Református istentisztelet 2014 december 21 advent negyedik vasárnap.
Hiszem és vallom Az Apostoli Hitvallás
Számokba zárt hitünk Hogyan fest a jövőnk a számok, a statisztika tükrében? Dr. Fábri György.
1.Hálás - mások hitéért és szeretetéért Kol 1,4. Bátorít! 2.Ismeri az Atyát - mint szabadítót. Kol 1,13 és Jézust - mint aki megbékéltetett az Atyával.
Személyes életvitel. Mentális és csődhelyzet kialakulása 1. A társadalmi háttér negatív hatásai A mai magyar társadalomban megjelenő negatív jelenségek.
AZ IGEHIRDETŐ ÉS GYÜLEKEZETE Pápa - DRA Steinbach József - I. Teológiai alapelvek a prédikáció és a gyülekezet kapcsolatában - II. Homiletikai.
JÓ REGGELT !.
Áldozatkész szolgálat János 12,20-26
Isten akarata szerint élni ma
I-064.
40. GLOBALIZÁCIÓ ÉS GLOBÁLIS FOLYAMATOK.
A teremtő és gondviselő Atya
Előadás másolata:

A REMÉNYSÉG JELEI IMAHÉT

KEDD Az emberek és a természeti erőforrások kizsákmányolása A misszió lehetőségek ideje

IMAHÉT Az emberek és a természeti erőforrások kizsákmányolása Máté 28, 19. „... tegyetek tanítványokká minden népeket...”

IMAHÉT A. Evangélium - a globális falu számára - Az utolsó évtized iránya: GLOBALIZÁLÁS - Fel kell tennünk a kérdést: - Mi a szerepünk ebben a gyorsan változó világban? - Hogyan tudnánk kihasználni ezt az ütemes változást az egyház küldetésének teljesítéséért? Az emberek és a természeti erőforrások kizsákmányolása

IMAHÉT A. Evangélium - a globális falu számára - GLOBALIZÁCIÓ - szerves része egyház küldetésének - a bűn problémája is globális. - Jézus a megoldás a bűn egyetemes kérdésére - A gonosz erői globális mozgalomba tömörültek Krisztus és népe ellen Az emberek és a természeti erőforrások kizsákmányolása

IMAHÉT B. Mennyire fontos a globalizáció: pozitív és negatív oldalai? Az emberek és a természeti erőforrások kizsákmányolása Világszintű migráció (vándorlás): - megszüntette az országhatárokat - emberek milliói kerültek Európába - a „10/40-es ablak”

IMAHÉT Az emberek és a természeti erőforrások kizsákmányolása B. Mennyire fontos a globalizáció: pozitív és negatív oldalai?  légi utazás  az internet  A gazdasági rendszer  Ökológiai következmények  A vallásos élet

IMAHÉT C. A globalizáció a Szentírás és a misszió fényében - Használjunk ki minden lehetőséget az evangélium hirdetésére - Még a globalizáció negatív hatásait is: - szegénység, - szenvedés növekedése. Az emberek és a természeti erőforrások kizsákmányolása

IMAHÉT Márk 6, 36. „Bocsásd el őket, hogy elmenjenek a körülfekvő majorokba és falvakba, vegyenek magoknak kenyeret: mert nincs mit enniük”. Az emberek és a természeti erőforrások kizsákmányolása

IMAHÉT C. A globalizáció a Szentírás és a misszió fényében Az emberek és a természeti erőforrások kizsákmányolása Más szóval ezt mondták: Küldetésedet teljesítetted. Megtetted a részedet, segítettél az embereknek; átadtad a lelki üzenetet. Most pedig el kell őket bocsátanod, hogy anyagi természetű ügyeiket rendezzék.

IMAHÉT Márk 6, 37. “Adjatok nékik ti enniük” Az emberek és a természeti erőforrások kizsákmányolása

IMAHÉT C. A globalizáció a Szentírás és a misszió fényében Az emberek és a természeti erőforrások kizsákmányolása Az én küldetésem ezzel nem fejeződött be. Nemcsak igehirdetésből, egy üzenet átadásából áll. Nem tehetjük meg, hogy mellőzzük az emberek éhségét és anyagi szükségleteiket. Nem hagyhatjuk őket sorsukra. Ezért adjatok nekik enni ti, könnyítsetek anyagi gondjaikon. Ez is része küldetésünknek.

IMAHÉT ELMÉLKEDÉSRE ÉS MEGBESZÉLÉSRE SZÁNT KÉRDÉSEK 1. Negatív vagy pozitív jelenség-e a globalizáció? 2. Hogyan segíti elő a modern világ fejlődése az evangélium hirdetését? Az emberek és a természeti erőforrások kizsákmányolása

IMAHÉT IMALÁNG FENNTARTÁSA 24/24 - 7/7 IMALÁNG FENNTARTÁSA 24/24 - 7/7 Az emberek és a természeti erőforrások kizsákmányolása

IMAHÉT A REMÉNYSÉG JELEI

IMAHÉT ERKÖLCSI ROMLÁS Szerda

A REMÉNYSÉG JELEI IMAHÉT