A Garay János Gimnáziumban

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Avagy egy hét másképpen 2011/2012. tanév 5. évfolyam SZÜLŐFÖLDÜNK PROJEKT.
Advertisements

„Legyél te is természettudós”
A söjtöri Deák Ferenc Általános Iskola látogatása a Tömörkény István Munkaegységben.
Diákversenyek 15 éve, a kezdetektől napjainkig Diák Menedzsment Bajnokság, 15. születésnap.
Comenius program készítette: Zakhariás Laura. „Egész életen át tartó tanulás“ Oktatás támogatása, minden korosztály számára, több programon keresztül:
LámpásLámpás Keresztyén Ifjúsági Dicsőítő Csoport.
Comenius Legyünk környezetbarát európai polgárok! 1Pápa
Baczkamadarasi-Kis Gergely Református Gimnázium
Tudomány – „természetesen” – a Belvárban! TÁMOP / azonosító számú projekt Szakmai munka az Öveges laboratóriumban Szilágyi Tibor laborvezető.
{ Comenius Regio Berufsorientierung: www (wer wählt wie)? Ki Hogyan Választ?
Tájékoztató TÁMOP-projektünk nyitórendezvényére Kalocsa, november 7. (Katona István ház) A Kalocsai Főegyházmegyei Levéltár gyűjteményére épülő,
Ifjúsági és szabadidős programok Legyen az esély egyenlő- esélyteremtés a Sásdi kistérségben.
Bolyai-hét Iskolánkban idén is megrendezzük a nagy hagyománnyal rendelkező Bolyai-hetet. Az idei rendezvénysorozat időpontja: december 9–13.
MKE 44. Vándorgyűlése Helyismereti Szekció Győr, július 13. péntek Magdics Erika Szabadhegyi Magyar-Német Középiskola, Győr.
Tehetségek segítése a természettudományok területén
Projektlabor, Projektmunka és Projekt szeminárium tapasztalatai és kérdései az informatika oktatásában az Eszterházy Károly Főiskolán dr. Kovács Emőd,
Mesterszakok (MSc): fizikatanár fizikus csillagász
Kémiai anyagok felhasználása az iparban Comenius-project.
Média és Gazdaság, ha a keresztény hit számít NymE-SEK, Szombathely, május 9. Dr. Németh Norbert.
 2 egér  Sorozat feladatok: 80 pénz érme 4 mérés  Egymásután következő számok és csak a szembelévőét látja 5-ször mondják, hogy nem tudom utána tudom.
2013/2014. tanév Tanévzáró kollégiumi közgyűlés május 21.
Pénziránytű pénzügyi ismeretterjesztő honlap fiataloknak Háttér információk Szalay György Pénzügyi Kultúra Központ november 27.
Mit tesz az MNB a hazai lakosság pénzügyi kultúrájának fejlesztéséért? Dr. Simon András, kommunikációs igazgató Április 7.
„A XXI. századi köznevelés”
Növeli-e a középiskolai erőszak esélyét a televízió, a számítógépes játékok használata, valamint a vallásosság hiánya ? A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat.
Nemzeti Közszolgálati Egyetem
A Széchenyi István Általános Iskola igazgatójaként köszönetemet fejezem ki mindazoknak a magánszemélyeknek, vállalkozóknak, vállalatoknak, alapítványoknak,
„ … Hazajött, azt mondta: bocs, de a lejtőn le …” (30Y)
HEFOP központi program „Korszerű felnőttképzési módszerek kidolgozása és alkalmazása” 2005 – 2008.
Az 1956-os forradalom a történész és a szemtanú szemével
Bolyai-hét Iskolánkban idén is megrendezzük a nagy hagyománnyal rendelkező Bolyai-hetet. Az idei rendezvénysorozat időpontja: december 12–16.
Rocket team Hajdúszoboszló Engedjék meg, hogy néhány percben bemutassuk a Hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Általános Iskolát.
Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta.
A pécsi egyetem és a magyar jogi oktatás útja
Az iskola az én szememmel Iskolánk diákjai a fent említett pályázatra készítettek diafilmeket, melyek közül a következőt véltük a legjobbnak.
Büszkeségeink Szakmai előkészítő érettségi tárgyak versenye (SZÉTV)
GYŐR A TÖRTÉNELEMBEN – A TÖRTÉNELEM GYŐRBEN Kísérleti tanterv a Xántus János Múzeum és a Kazinczy Ferenc Gimnázium együttműködésével az 5. évfolyam számára.
AZ ÉV ISKOLÁJA címért Eger összes középiskolája versenybe száll Október 5-én szerdán délután. A diákfesztivál egész délután tart, a 13 órai Dobó téri gyülekező.
Lorantffy Zsuzsanna Nagyvarad- Bihar.  A nevem Grosmann Tibor, es ezekkel a foto sorozatokkal a Liceumomat fogom bemutatni.  Eloszor le fogom irni, hogy.
2005 a fizika éve 2004 december-2006 február Jelentés az ELFT elnöksége számára.
1 „Hogy életünk is fenntartható legyen” FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS Dunaújvárosban Környezetvédelmi témájú internetes vetélkedősorozat A Dunaújvárosi Főiskola.
Üdvözli a Teleki László Gimnázium és Informatikai Szakközépiskola!
Szent László Gimnázium
Készítette: Szalayné Tahy Zsuzsa – Szalay Sándor 1 A program megvalósulását az Apertus Közalapítvány támogatta. Számítógéppel segített módszerek a természettudományok.
Szakmai beszámoló TÁMOP B-13/ Partnerség és hálózatosodás „Az iskola közös ügyünk” „Ki tud többet Szorgalmatosról?”
2013/14.. A megvalósítás éve számokban  11 partnerintézmény  összesen 330 óra  iskolánként 3x10 óra  kísérletek 4 természettudományos tárgyból  40.
ALKÍMIA MA Az anyagról mai szemmel, a régiek megszállottságával
LEGO Dacta program.
Alliance Francaise-Debrecen Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola.
 Rengeteg blogot találhatunk a témában  Kedvünkre válogathatunk, mert mind különböző  Ki hobbiból, ki munka céljából vezeti  Nagyon népszerűvé vált.
LABORATÓRIUM A TEHETSÉGGONDOZÁS SZOLGÁLATÁBAN
Határtalanul pályázat Tanulmányi kirándulás középiskolásoknak HAT Értékelő óra május 26. Telepy Iskola.
1 Informatika - 1. alkalom Jogi informatika - alapok szeptember 10. E1 előadó PPKE JÁK Informatikai Oktatási Csoport.
K EREKASZTAL - BESZÉLGETÉS FEBRUÁR 15. Nagy Dóra levéltáros
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába Egyházközség neve: Hittanoktatást végzi:
Projekt hét a Békésyben decemberében „A globalizáció veszélyei, környezettudatos élet”
„GAZDASÁG ÉS KULTÚRA” ALKOTÓI PÁLYÁZAT Sápi Ákos.
2015. október a osztály. TÉMANAP A TREFORTBAN Iskolánk 7. és 8. osztályos tanulói már harmadik éve vesznek részt az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló.
TÖRTÉNELEM ÉS FÖLDRAJZ 2015/2016- os tanév tantárgybizottsági beszámoló.
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
Játék, szórakozás, egészség
Az 5.b karácsonya.
Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium Debrecen
Vegyészképzés a Madách iskolában
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
INFORMATIKA november ELŐADÓ VI. alkalom
„Aperitif” Innovációs potenciál az Arany János Kollégiumi és Kollégiumi Szakiskolai Programba programban AJKP-AJKSZP ORSZÁGOS TANÉVNYITÓ Kiskunfélegyháza.
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
Az intézményi pedagógiai innováció A református köznevelési intézmények vezetői és fenntartók képviselői számára szervezett intézményvezetői konferencia.
Előadás másolata:

A Garay János Gimnáziumban 2013. Szeptember 27.

Nyitott labor 16-18. óra Látványos és egyszerű fizikai és kémiai kísérletek általános iskolásoknak. Az érdeklődök laboránsaink és fakultációs diákjaink segítségével kísérletezhetnek.

Kutatás a laborban 18-20. óra A középiskolás kortól ajánlott programon kutató diákjaink és tanáraink mutatják be munkájukat.

Dr. Krausz Krisztina Rovarokról másképpen

Pápai János Igaz-e vagy kitaláció?- avagy hogyan épül fel egy emberi sejt

Szabó Gyöngyvér-Maul Edina: Csillagászati érdekességek Wessel Ármin: Számítógépes grafikai érdekességek Dombai Tamás-Morvai Rudolf: Fizikai mérések a Hevesy-laborban

Elblinger Ferenc -Az elektron regénye

Játékos természettudomány 16-20. óra Kalandvágyó diákok és felnőttek érdekes, népszerű játékokat próbálhatnak ki. Élményekkel teli órát tölthetnek el iskolánkban, miközben fejlődik a logikai, a kombinatorikai, és a problémamegoldó készségük.

Játsszuk újra a magyar történelem nagy csatáit Játsszuk újra a magyar történelem nagy csatáit! – a Total War című számítógépes játék továbbfejlesztésével a 907. évi pozsonyi csata eseményeit frissítjük fel két - egyenként 12 fős – csapat részvételével.

Hogyan készül egy tudományos ismeretterjesztő előadás? A téma kiválasztásától az anyaggyűjtésen keresztül az előadás összeállításáig Szimbólumok a keresztény festészetben Töttős Gábor előadása

Gyorsírás kialakulása az ókori Rómában - Dr. Gesztesi Enikő előadása. Kiemeli a római gyorsírás kialakulását, benne Tiro, Cicero írnoka szerepét, aki e jeleket feltalálta. Az előadás szól kettőjük kapcsolatáról, a gyorsírási jelekről, azok továbbéléséről.

A világvége jóslatok népe A maja kultúra érdekességei Nagy László előadása Az előadás nem annyira a maja naptárral és a körülötte kialakult hisztériával kíván foglalkozni, hanem a maja nép történetébe, és mindenekelőtt magas szintű kultúrájába szeretné bevezetni hallgatóságát kép-és filmanyag segítségével

Játékos esti vetélkedő a szekszárdi általános iskolák felsőseinek, a GJG. honismereti szakkörösök szervezésében. A vetélkedőkön játékos feladatokat kapnak a diákok, keresni, kutatni, bemutatni kell a város központjában /kb. vasúttól a Béla térig! / 6 fős csapatok jelentkezését várjuk!