„Tudásbázis és disszemináció a Nyugat-magyarországi régióban az oktatás hatékonyságának javítására" TÁMOP-3.2.4-08/1-2009-0011 A projekt az Európai Unió.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Váczy Zsuzsa közoktatási szakértő, Bp május 13. OPKM.
Advertisements

Országos könyvtári fejlesztések a tanulás támogatására
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
TÁMOP / TÁMOP / A kompetencia alapú oktatás megvalósítása Mosonmagyaróváron A pályázati kiírás forrását az Európai.
 Kecskemét és Térsége Többcélú Társulás  Ft támogatás (4 tagintézmény) TÁMOP /08/2. Kompetencia alapú oktatás megvalósítása Kecskemét.
Társadalmi Megújulás Operatív Program A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban TÁMOP /2 –
A dunakeszi Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár szolgáltatás fejlesztése, képzési szerepének erősítése TÁMOP /1/KMR.
TÁMOP / Békés – Tudásdepó – Expressz A könyvtári hálózat nem formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig tartó.
E URÓPAI D OKUMENTÁCIÓS K ÖZPONTOK. Az Európai Dokumentációs Központok (EDK) Az Európai Dokumentációs Központok (EDK) hálózatát az Európai Bizottság hozta.
Tájékoztató TÁMOP-projektünk nyitórendezvényére Kalocsa, november 7. (Katona István ház) A Kalocsai Főegyházmegyei Levéltár gyűjteményére épülő,
A kompetencia alapú oktatás elterjesztéséért Szolnokon (TÁMOP-3. 1
Tehetségpont létrehozása
„ A kompetencia-alapú pedagógusképzés programjainak disszeminációja a Nyugat-Dunántúlon ” HEFOP /0 8 / /1.0 A projekt eredményei.
TÁMOP /2 „Lenni, akik vagyunk, és azzá válni, amivé válni tehetségünk adatott: ez életünk egyetlen célja.” Robert Louis Stevenson.
Könyvtárhasználati verseny
Kisalföldi Tudástár szolgáltatásainak horizontális és vertikális bővítése a hatékony információátadás érdekében TÁMOP A-11/ Projektnyitó.
A kompetencia-alapú oktatás bevezetése a kistokaji ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN Biztos alap, biztos jövő.
A Miskolci Egyetem TÁMOP projektjének záró rendezvénye Országos Széchényi Könyvtár Budapest, június 21.
Nevelési Tudásdepó Az olvasóvá neveléshez és a digitális kompetenciák fejlesztéséért Budapest, január 26. OFI Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum.
MÚZEUMI KÖNYVTÁRAK A STATISZTIKA TÜKRÉBEN - FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK, IRÁNYOK Tóth Máté OSZK - Könyvtári Intézet.
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
Felsőoktatási Minőségfejlesztési Rendszer
SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM Egyetemi Könyvtár és partnerei pályázata TÁMOP /1. CONTENTA "24 óra" - A minőségi oktatás és hozzáférés támogatása a szegedi.
Észak-Alföldi TIOK Kisújszállás
Barki Katalin projektmenedzser
TÁMOP / – Tudásbázis és disszemináció a Nyugat-magyarországi régióban az oktatás hatékonyságának javítására Barki.
TÁMOP / – Tudásbázis és disszemináció a Nyugat-magyarországi régióban az oktatás hatékonyságának javítására Barki.
A TÁMOP projekt cél-és feladatrendszere, kapcsolata a TÁMOP 4
Pedagógusképzési hálózat Közép-Magyarországon Ilyash György projektasszisztens Az ELTE TÁMOP /2/B/KMR projektje: Pedagógusképzési hálózat.
TÁMOP-4.1.2/08/1/B Pedagógiai szolgáltató és kutató hálózat kialakítása a pedagógus- képzésben, a nyugat-dunántúli régióban.
REFORMÉRTÉKŰ LÉPÉSEK A SZAKKÉPZÉS TERÉN MAGYAR SZAKKÉPZÉSI TÁRSASÁG május 30.
Berzsenyi Dániel Főiskola Szombathely, május 8. Könyvtári partnerség a felsőoktatásban XIII. Vas Megyei Könyvtári Nap.
Kisújszállás: itt mindenkire szerep vár TÁMOP A közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában.
1 TÁMOP-3.1.4/08/2. A Zala Megyei Önkormányzat Pedagógiai Intézetének szolgáltatásai Zala Megyei Önkormányzat Pedagógiai Intézete.
„BAJAI-INFO-LÁNC” Két nyilvános könyvtár együttműködése szolgáltatásaik fejlesztésében, a használók nem formális és informális tudásának bővítése az élethosszig.
„BAJAI-INFO-LÁNC” Két nyilvános könyvtár együttműködése szolgáltatásaik fejlesztésében, a használók nem formális és informális tudásának bővítése az élethosszig.
A könyvtárak fejlesztési lehetőségei európai uniós források segítségével ( ) Oktatási és Kulturális Minisztérium Könyvtári Osztály Egyetemi Könyvtárigazgatók.
Networkshop 2009 MKE Vándorgyűlés, Debrecen július 10.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
TÁMOP 3.2.2/08/A/1 A közoktatás modernizációját támogató hálózatfejlesztés a Közép-Magyarországi régióban.
Egyensúlyban a világgal TÁMOP A konzorcium tagjai Zuglói Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Zuglói Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Módszertani.
A képzett szakemberekért HEFOP központi program „ KORSZERŰ FELNŐTTKÉPZÉSI PROGRAMOK KIDOLGOZÁSA ÉS ALKALMAZÁSA” Záró rendezvény A KONFERENCIA.
Nevelési Tudásdepó Csík Tibor projektmenedzser. Az országos lelőhely-nyilvántartás számára rekordok Magyar közoktatás tankönyvei Gyermek- és ifjúsági.
Társadalmi Megújulás Operatív Program Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben TÁMOP 3.1.4/08/2. – A kompetencia.
Digitalizálás és elektronikus hozzáférés az infokommunikáció világában
Nyugat-Magyarországi Egyetem Központi Könyvtára és a közös katalogizálás ISIS-Voyager-Corvina Kiss Danuta könyvtári szakinformátor
Vas Megyei Szakképzés-szervezési Társulás Kamarai előadás március 2.
A PROJEKT KÉPZÉSI ÜTEMEZÉSE ÉS CÉLCSOPORTJAI Kaposvár, szeptember 8.
Könyvtári konstrukciók az Új Magyarország Fejlesztési Terv Operatív Programjaiban Szakmai tájékoztató a városi könyvtárak számára Országos Széchényi Könyvtár.
A könyvtárak fejlesztési lehetőségei a TÁMOP-ban és a TIOP-ban Oktatási és Kulturális Minisztérium Könyvtári Osztály „A könyvtárak fejlesztési lehetőségei.
„Míg élsz, egyre tanulj, és soha abba ne hagyd.” Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos.
Szeretettelköszöntöma PROJEKT NYITÓNAP résztvevőit!
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
TÁMOP / „Karöltve” Integrációs közoktatási referencia intézmény kialakítása hálózati együttműködés keretében a Csertán Sándor Általános.
„Olvasási és digitális kompetenciák fejlesztése könyvtári szolgáltatásokkal. A PTE Egyetemi Könyvtár a minőségi oktatás és hatékony tanulás szolgálatában”
A projekt az Europai Unio támogatásával, az Europai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.
TÁMOP / Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés –a szobi innovatív intézményekben.
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
CALDERONI PROGRAM HEFOP K /1.0 A PROGRAM CÉLJA, FELADATAI ÉS SZEREPE AZ ÚMFT-BEN március 4. IV. Calderoni Informatika Kerekasztal,
Az Emelt szintű eTanácsadó akkreditált felnőttképzés tapasztalatai Dr. Tóth András - Herpainé Lakó Judit AGRIA MEDIA 2011 KONFERENCIA OKTÓBER ,
Sári Gusztáv Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola TÁMOP B „Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása”
TÁMOP / „Tudásdepó Expressz” Új szolgáltatások Zala megye könyvtáraiban –élethosszig tartó tanulás könyvtári környezetben február.
„Tudásdepó - „ Tájékoztató a magyarországi könyvtári rendszer fejlesztési irányairól és eredményeiről Sörény Edina vezető tanácsos Emberi Erőforrások Minisztériuma.
Pályázati eredmények Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program Pályázati eredmények Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program HEF OP –Térségi.
Esély, Lehetőség, Tehetség, ELTE Iskola felújítás az Eötvös Loránd Tudományegyetemen az Európai Unió támogatásával.
VÁLTOZÓ KÖNYVTÁR A VÁLTOZÓ VILÁGBAN „Megőriztük a régit, s megújultunk az időben, ahogy kell.” Csukás István.
Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:
Cél: szövegértés fejlesztése – tanulás segítése
Matókné Misóczki Mária Projektigazgató Szekszárd
Előadás másolata:

„Tudásbázis és disszemináció a Nyugat-magyarországi régióban az oktatás hatékonyságának javítására" TÁMOP / A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Tudásbázis és disszemináció a Nyugat-magyarországi régióban az oktatás hatékonyságának javítására TÁMOP / Barki Katalin projektmenedzser

„Tudásbázis és disszemináció a Nyugat-magyarországi régióban az oktatás hatékonyságának javítására" TÁMOP / A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. A pályázati program "Tudásdepó-Expressz" - A könyvtári hálózat nem formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében. A program célja: a könyvtári rendszer jobb hatásfokkal szolgálja -a minőségi oktatást, -a formális oktatáson kívüli képzést és tanulást, -a könyvtári szolgáltatásokkal megvalósítandó olvasási és digitális kompetenciák fejlesztését. Kiemelt célcsoport: a gyermek- és ifjúsági korosztály.

„Tudásbázis és disszemináció a Nyugat-magyarországi régióban az oktatás hatékonyságának javítására" TÁMOP / A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

„Tudásbázis és disszemináció a Nyugat-magyarországi régióban az oktatás hatékonyságának javítására" TÁMOP / A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. A Nyugat-magyarországi Egyetem közgyűjteményi hálózata és a közoktatási együttműködő partnerek könyvtárai hatékonyan támogassák: - a formális oktatáson kívüli önálló ismeretszerzést, -a digitális írástudás fejlesztését, -a módszertani paradigmaváltás megvalósítását, -új tanulási stratégiák kialakítását, -a kompetencia alapú oktatás támogatását az óvodától a felnőttkorig, szolgálva az egész életen át tartó tanulást, -a távoli, 24 órán keresztül elérhető szolgáltatások fejlesztését. A pályázati cél meghatározása

„Tudásbázis és disszemináció a Nyugat-magyarországi régióban az oktatás hatékonyságának javítására" TÁMOP / A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. A pályázat célcsoportjai •egyetemi hallgatók és oktatók, •könyvtárosok, •könyvtárostanárok, •óvónők, •a szolgáltatások eredményeit hasznosító általános- és középiskolai diákok, pedagógusok, a régió lakosai.

„Tudásbázis és disszemináció a Nyugat-magyarországi régióban az oktatás hatékonyságának javítására" TÁMOP / A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Együttműködők - NymE A NymE Közgyűjteményi Hálózatának tagkönyvtárai Apáczai Csere János Kar Könyvtára (Győr) Benedek Elek Pedagógiai Kar Könyvtára (Sopron) Geoinformatikai Kar Könyvtára (Székesfehérvár) Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar Könyvtára (Mosonmagyaróvár) NymE Központi Könyvtár és Levéltár (Sopron) Savaria Egyetemi Központ Könyvtára (Szombathely)

„Tudásbázis és disszemináció a Nyugat-magyarországi régióban az oktatás hatékonyságának javítására" TÁMOP / A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Együttműködők Közoktatási intézmények •Szivárvány Óvoda, Szombathely •Mesevár Óvoda, Szombathely •Bercsényi Miklós Általános Iskola, Szombathely •Brenner János Óvoda, Általános Iskola és Kollégium (egyházi fenntartású), Szombathely •Gothard Jenő Általános Iskola, Szombathely •Neumann János Általános Iskola, Szombathely •Paragvári Utcai Általános Iskola, Szombathely •Reguly Antal Általános Iskola (német nemzetiségi nyelvet oktató iskola), Szombathely •Gépipari és Informatikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium, Szombathely •Kanizsai Dorottya Gimnázium, Szhely. •Nagy Lajos Gimnázium, Szombathely •Puskás Tivadar Fém- és Villamosipari Szakképző Isk. és Kollégium, Szhely. •„Aranyhíd” Nevelési-Oktatási Integrációs Központ Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Szombathely •Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Répcelak Térségi együttműködés: •Berzsenyi Dániel Könyvtár, Szombathely •Dr. Bendefy László Városi Könyvtár, Vasvár •Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár, Győr Szakterületi együttműködés: •OFI - Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum, Budapest •Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet, Győr •Zala Megyei Önkormányzat Pedagógiai Intézete, Zalaegerszeg

„Tudásbázis és disszemináció a Nyugat-magyarországi régióban az oktatás hatékonyságának javítására" TÁMOP / A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Fejlesztések •A könyvtári adatbázisok bővítése retrospektív konverzióval (egyetemi és közoktatási intézmények). •A NymE újabb tagkönyvtárai kapcsolódnak be az Országos Dokumentum-ellátási rendszerbe. •Az egyetemen keletkezett tudásvagyon (szakdolgozatok, TDK dolgozatok, digitalizált oktatási segédletek, tananyagok, elektronikus tananyagok, AV-dokumentumok) adatbázisba szervezése, digitális objektumtár kialakítása. •24 órás szolgáltatásokat és közhasznú tartalmakat biztosító többnyelvű portálok építése használói csoportok szerint (egyetemi – közoktatási). •A könyvtári weblapok megújítása, interaktívvá és többnyelvűvé tétele.

„Tudásbázis és disszemináció a Nyugat-magyarországi régióban az oktatás hatékonyságának javítására" TÁMOP / A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Olvasásfejlesztő, könyvtár-népszerűsítő és könyvtárhasználati programok Olvasásfejlesztés •Ünnepi könyvheti felolvashow (óvodától) •Író-olvasó találkozók •Az élet dolgai (előadások) •Tini galopp •Egy lépés a toleranciáért •Olvasás-szövegértés (továbbképzés) •Könyvtárostanárok régiós konferenciája Könyvtárhasználat •Rendhagyó szakórák elektronikus környezetben •Az óvodától a forrásköz- pontig (használóképzés) •A színes krétától a digitális tábláig (használóképzés) •Interaktív használóképzés filmes eszközökkel •Vakációzzunk együtt! •Iránytű a Digitális erődbe! •Egyetemre készülök!

„Tudásbázis és disszemináció a Nyugat-magyarországi régióban az oktatás hatékonyságának javítására" TÁMOP / A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Képzés és nyilvánosság Akkreditált képzések •Irodalmi adatbázisok – KI / NymE SEK •Digitalizálás, digitális dokumentumok…- SZTAKI / NymE SEK •Könyvtárpedagógia módszertana - FPI •Open Public Library - RPSZKK •PowerPoint, Excel – RPSZKK Nyilvánosság • Könyvtár-népszerűsítő leporelló • Virtuális könyvtári séta • Nyitó projektnap • Régiós szakmai nap • Záró konferencia • Projekt weblap

„Tudásbázis és disszemináció a Nyugat-magyarországi régióban az oktatás hatékonyságának javítására" TÁMOP / A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Megvalósítás •Támogatás: Ft az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásával •Megvalósítás ideje: április 1. – szeptember 30. •Intézményi támogatás •Projektcsoportok működése a projekt SZMSZ-ében meghatározott módon és gyakorisággal.

„Tudásbázis és disszemináció a Nyugat-magyarországi régióban az oktatás hatékonyságának javítására" TÁMOP / A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Kommunikáció Sajtó: Köszönjük, hogy érdeklődnek programjaink iránt és azt másokkal is megosztják. Webes technikák alkalmazása: •Önálló projekt weblap •Dokumentum-megosztás – GoogleGoogle •Tagkönyvtárak között – blogblog Hagyományos: •személyes kommunikáció • •telefon

„Tudásbázis és disszemináció a Nyugat-magyarországi régióban az oktatás hatékonyságának javítására" TÁMOP / A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Várható eredmények •A távoli használatok számának jelentős emelkedése. •A szolgáltatások minőségének javulása. •Az oktatás magasabb szintű támogatása. •A digitális írástudás fejlesztése. •Az erőforrások hatékonyabb felhasználása. •A könyvtárosok szaktudásának megújulása.

„Tudásbázis és disszemináció a Nyugat-magyarországi régióban az oktatás hatékonyságának javítására" TÁMOP / A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. KÖSZÖNET Köszönet mindazoknak, •akik a projekt létrejöttében közreműködtek, velünk együttműködnek, •akik a projektet intézményi szinten támogatták és azt 5 éves fenntartással támogatják, •akik részt vesznek a megvalósításban.

„Tudásbázis és disszemináció a Nyugat-magyarországi régióban az oktatás hatékonyságának javítására" TÁMOP / A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Köszönöm a figyelmet!