Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV):

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„A tanfelügyelet kialakuló rendszere, átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban” Az intézmények minőségfejlesztési folyamatainak támogatása /4. pillér/
Advertisements

Néhány fontos terület a Kreatív Ipar fejlődéséhez
Szociális munka a börtönben
Látássérült munkavállalók és munkaadóik felkészítése Siketvakok Országos Egyesülete AMSZ LFR program Látássérült Személyek Foglalkozási Rehabilitációja.
TÁMOP /A Személyiség kialakulása, fejlődése.
Partnerség.
ORSZÁGOS MUNKAERŐ-PIACI SZOLGÁLTATÓ ÉS SZAKMAI TÁMOGATÓ HÁLÓZAT
Megtakarításokról közérthetően mindenkinek
A „FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt keretében megvalósuló szakmai tevékenységek TÁMOP /
Missziónk A gyerekeket meg kell hallgatni és a felnőtteket segíteni kell abban, hogy erre képesek legyenek. A Kék Vonal minden munkatársa és önkéntese.
A PROJEKT, A VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS SZEMSZÖGÉBŐL dr. Naszádos Krisztina NKKB Ügyvédi Iroda 2010.
általános főig. helyettes
A MENTOROK SZEREPE A KOMPLEX REHABILITÁCIÓ FOLYAMATÁBAN Tengelic.
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
TÁMOP /A
Az országos monitoring rendszer fejlesztése. Egy adott tevékenység pénzügyi és fizikai nyomon követése. Előrehaladással kapcsolatos adat és információgyűjtés.
Látássérültek közösségi mentorainak képzése és foglalkoztatása TÁMOP /
Kreatív technikák és terápiák a pszichiátriai betegek közösségi alapú ellátásaiban Endre Szilvia május 23.
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV):
EMLA Környezeti Mangement és Jog Egyesület, BME Management Szakkollégium Támogatók: Phare Access 2003 micro alap Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium.
A munkaügyi központok szerepe a fogvatartottak reintegrációjában Janovics Lászó főigazgató Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
A nemzeti vámjogszabályok
Alapfogalmak: pályázás A pályáztató által meghirdetett előnyökhöz való hozzájutás céljából, meghatározott célú és feltételek szerinti írásos ajánlat benyújtása.
A pszichiátriai ellátás szervezeti keretei
Kapun kívüli logisztika A nagy kihívást egyre inkább az jelenti, hogy: -mely csatornákon (beszállítókon) keresztül, milyen költséggel és feltételekkel.
Kommunikáció.
Projektmenedzsment főosztály szerepe a Kereskedelmi és Hitelbank működésében Erdősi József főosztályvezető Pogátsnik Béla konzulens.
Nyolcadik előadás.
Dr. Szilágyi Klára Szent István Egyetem
A foglalkozási rehabilitáció aktuális kérdései
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű képzési.
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő- piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
Munkaasszisztensi tevékenységek Regionális Szociális Forrásközpont Nonprofit Kft. ___________________________ Integrált Foglalkoztatást Segítő Szolgálat.
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
Rehabilitáció – Érték – Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű képzési.
Budapesti Munkaerőpiaci Intervenciós Központ Távmunka Programiroda
A JÓ PAP IS… – Képzések és tanácsadások szakembereknek, munkáltatóknak Előadó: Garadnay Tea FEMI vezető Budapest Esély Nonprofit Kft.
Tervezett hatások & Nem várt hatások „Partnerség a foglalkoztatásért 2009” TÁMOP projekt.
Kormányzati lépések a közigazgatási korrupció csökkentéséhez Horváth Viktor főosztályvezető.
Biztos Kezdet and the Early Years Foundation Stage
Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
Egyéni állapot, válasz a külvilág változásaira
A hátrányos helyzetű munkavállalók munkaerő-piaci integrációja, mint a gazdasági stabilitás fontos tényezője Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum.
"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP /
2. OPNI PAVILON Minden, ami szocio - terápia 3. OPNI Valentin Ház OFA HEFOP EQUAL 1. Izzó Munkalélektani laboratórium ergonómia.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
A Körös-menti TDM Egyesület a „Szarvasért” Alapítvány, és a Szarvasi Város-, és Környezetvédő Egyesület megállapodása.
BFH Európa Projektfejlesztő és Tanácsadó Kft.
„Kihívások és válaszok” - szakmai nap Előadó: Pántya Erika projektmenedzser Szombathely, október 24.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
Civil szervezetek kapcsolatai Egészségügyi Szakdolgozók Együttműködési Fórum Alapítás 2001.
A beiskolázás előkészítése
RÉV Projektiroda Átvezetés Munkacsoport. Egységes Szolgáltatás Módszertan Átvezetésszolgáltatás-módszertan A munkacsoport tevékenységének célja.
AZ IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER ÉS A GINOP 5. 2
EUROPROFESSIONAL HUNGARY KFC Varró István Szakiskola, Szakközépiskola, Általános Iskola és Kollégium KARCAG.
Ipari ökológia 7 A "szimbiózismenedzsment" feltételei: bizalom, távolság Dr. Bezegh András.
Nemzeti Foglalkoztatási Akcióterv (2004) Magyarország 2006.június
Hálózatok Támogató, segítő szerepek az ifjúsági munkában.
TÁMOP /1-A : Integrált terepképzési modell kialakítása a szociális szakemberek képzése során Projektindító konferencia szeptember.
Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány
Kommunikáció. Mi a kommunikáció? Jelentése: 1. Tájékoztatás, hírközlés 2. Hírinformációk közlése és cseréje valamilyen erre szolgáló eszköz, jelrendszer.
„KAPASZKODÓ” SZOCIÁLIS BÖRZE
A svéd munkaügyi megállapodás
Csoportos technikák, kompetencia-fejlesztő foglalkozások
Kommunikáció. Mi a kommunikáció? Jelentése: 1. Tájékoztatás, hírközlés 2. Hírinformációk közlése és cseréje valamilyen erre szolgáló eszköz, jelrendszer.
Szabó Krisztina & Szemere Alexandra
A diszfunkcionálisan működő család
A foglalkoztatás tervezése a kiváltási Programban
Előadás másolata:

Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű képzési és szolgáltatásfejlesztési modellprogram című projekt keretében megvalósuló alapvető képzés   Munkavállaláshoz szükséges képességek fejlesztése Trénerek:

Társas támogatás keresése Miért is keressük mások támogatását? Biztonságot kapunk másoktól Tanulunk egymástól Tudjuk kik vagyunk Konkrét tanácsokat, konkrét segítséget kaphatunk Könnyebben érvényesítjük akaratunkat

A társas támogatás formái Érzelmi támogatás (Támogatlak, Törődöm veled, Meg tudod csinálni!) „Anyagi” támogatás (Eszközzel, vagy anyagiakkal, idővel, energiával támogatni a másikat.) Információs támogatás (Anyagi és érzelmi támogatással nem, de információkkal tudlak segíteni.) A támogatás során nagyon fontos a kölcsönösség!

Az együttműködés három területe – A bizalom Bizalom abban, hogy a felek megtartják vállalt kötelezettségeiket, megteszik azt, ami rájuk hárul a feladatokból a közös cél elérése érdekében. Társas támogatás esetén a bizalom azt is jelentheti, hogy átmenetileg rátehetem a magamért való felelősségem a másikra. Hosszú távú együttműködéshez kölcsönös bizalom kell. A bizalmat könnyű elveszíteni, nehéz visszaszerezni.

Az együttműködés három területe – A ráhatás Az egymás befolyásolása, az egymásra való ráhatás, a büntetés lehetősége az az eszköz, amely lehetőséget ad az együttműködésre olyan esetben is, amikor a bizalom nincs meg. Az első szerződéseknél biztosítékokat kötnek ki, és szankciókat helyeznek kilátásba, az együttműködés szabályinak megsértésére. A hosszútávon stabil, szimmetrikus együttműködésnek feltétele, hogy a felek kölcsönösen hatni is tudjanak egymásra.

Az együttműködés három területe – A kommunikáció A kommunikáció az együttműködési folyamat alapvető feltétele . A kommunikáció teszi lehetővé, hogy a felek kapcsolatba kerüljenek egymással, megfogalmazzák az együttműködés célját. A tevékenységek összehangolása a kommunikáción keresztül történik. A befolyásolási lehetőségek, a szankciók kilátásba helyezése, egymás hatalmának érzékelése a kommunikáció során történik meg. A bizalom kiépítésében és fenntartásában is kulcsszerepe van a rendszeres és nyílt kommunikációnak.

Alapérzelmek ÖRÖM BÁNAT HARAG FÉLELEM MEGLEPETÉS UNDOR

Érzelmek-gesztusok