Veszélyhelyzeti kommunikáció élesben

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezés szabályai (Seveso II.) - polgármesterek felkészítése Lakossági tájékoztatás A lakosság.
Advertisements

So Others May Live! …rádiótávközlés az életmentés érdekében….
Dr Raffay Ágnes Dr Lőrincz Katalin Hajmásy Gyöngyi
Az esemény vagy eseménysorozat katasztrófává minősítése Jogszabályi háttér § §1999. évi LXXIV. törvény a katasztrófák elleni védekezés irányításáról, szervezetéről.
Hotel Eger Park Konferenciaközpont október
Dr. Golopencza Pál szolgálatvezető főorvos
25 ÉV A TEHETSÉGEK SZOLGÁLATÁBAN MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG KONFERENCIÁJA PÉCS SZEPTEMBER KORMOS DÉNES A NEMZETI TEHETSÉGÜGYI KOORDINÁCIÓS.
Magyar Kerékpárosklub Hungarian Cyclists’ Club (HCC)‏ László János, elnök.
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
PALLÓ zárókonferencia BMK, január 30. A közművelődési intézmények szerepe és lehetőségei a felnőttképzésben Felnőttképzési információs és segítő.
Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Kormányzati Eseménykezelő Központ
Szektorok közötti együttműködés tapasztalatai a kerékpáros érdekképviseletben Csikai Mária Nyíregyháza, május 27. A program.
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / A pedagógus(tovább)képzés kérdései és lehetőségei az egész napos iskola-
A kritikus infrastruktúra védelem nemzetközi háttere és a magyar nemzeti program kialakítása, az ebből fakadó szakmai feladatok Balatonföldvár, március.
Analógiák Egészségügyi vezetői konferencia Előadó: Bari András cégvezető.
Az Önkéntes Tűzoltó Egyesületek szerepe
ENVI-ART Környezetvédelmi Tanácsadó és Szolgáltató Kft.
Kardos Sándor István r. alezredes ORFK Humánigazgatási Szolgálat
Bérczi László tű. ezredes BM OKF tűzoltósági főfelügyelő
Fáy András EADS, Védelmi és biztonsági divízió április
RÁDIÓS SEGÉLYHÍVÓ ÉS INFOKOMMUNIKÁCIÓS
KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN.
A civil lakosság kapcsolódási, önkéntes szerepvállalásának lehetőségei
Osztályvezető, OFK Informatikai Főosztály
Országos Mentőszolgálat Betegszállítás TETRA rádió rendszere
Baranya Megyei Önkormányzat
Europe Direct Tájékoztató Központ Budapest ELTE Rektori Hivatal Pályázati és Innovációs Központ ELTE Innovációs nap 2013.
Budapest, Szervezeti sajátosságok Tevékenység Elvárások BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.
A Facebook titka Héjj Szilárd Marketingarc
ÜZEMBENTARTÓI BALESETVIZSGÁLAT első tapasztalatok
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Integrált Kormányzati Ügyfélszolgálat működésének éves tapasztalatai,
A Veszprém megyei Kormányhivatal működésének tapasztalatai
A POLGÁRMESTEREK VÉDELMI IGAZGATÁSI FELADATAI A JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK TÜKRÉBEN MISKOLC, JÚNIUS 06. FAZEKAS GYÖRGY ALEZREDES.
Gulyás László tű. hadnagy kiemelt főelőadó Tatabánya, november 6. Iparbiztonsági feladatok a nem rendszeres hulladékszállítással kapcsolatosan (az.
HATÁRÁTKELŐHELYEKEN KIALAKULÓ TORLÓDÁSOK POLGÁRI VÉDELMI KEZELÉSE, KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A HŐSÉGRIADÓRA (árvizek, rendkívüli időjárási körülmények) Szabolcs-Szatmár-Bereg.
Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság KÉSZEN AVÉSZBEN KÉSZEN AVÉSZBEN A viharokra történő felkészülés Győr-Moson-Sopron megyében Előadó:
FoglalkoztaTárs - Társ a foglalkoztatásban Október 24. Észak-alföldi regionális szakmai műhelymunka A KézenFogva Alapítvány megjegyzései a kerekasztal.
Lakosságriasztás a médiaszolgáltatók közreműködésével
Új kihívások a katasztrófavédelemben
A Dél-dunántúli régió helyzete, fejlesztési lehetőségei és az RFT szerepe a DDOP végrehajtásban Dr. Wekler Ferenc elnök szeptember 14.
KOMMUNIKÁCIÓS DILEMMÁK ÉS MEGOLDÁSOK A Sopron Régió Csatornázási és Szennyvíztisztítási Program tapasztalatai alapján március 17.
TÁMOP /A RÉV projekt Gondolatok a SZER teszteléséről…
Katasztrófavédelem a védelmi igazgatás rendszerében
Veszélyes üzemek kritikus infrastruktúra védelmi aspektusai
Ajánlás a felkészítések (gyakorlás, munkaműhely) tartalmára és módszerére A gyakorlat bemutatása A gyakorlat célja az etilén termékvezetékek sérülése következtében.
Az önkormányzat lakosságvédelmi feladatai Jogszabályi háttér: § §196/1996. (XII. 22.) Korm. rendelet a mentésben való részvétel szabályairól, a polgári.
A területi szervek fő feladatai a nukleárisbaleset - elhárítás területén Jogszabályi háttér § §248/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet az Országos Nukleárisbaleset-elhárítási.
A területi szervek fő feladatai a nukleárisbaleset - elhárítás területén Jogszabályi háttér § §248/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet az Országos Nukleárisbaleset-elhárítási.
A veszélyhelyzet kihirdetésének körülményei és tartalma Jogszabályi háttér: § §1949. évi XX. törvény a Magyar Köztársaság Alkotmánya § §1996. évi XXXVII.
Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2012.
A Strukturális Alapok tervezési folyamata és a partnerség Részvételi demokrácia, társadalmi párbeszéd: avagy hogyan tudnak a civil szervezetek élni részvételi.
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
Intelligens közlekedési rendszerek az ÁAK zrt. hálózatán Jákli Zoltán hálózatkezelési igazgató 37. Útügyi Napok, Sopron, szeptember 9-10.
1 CONNECT II.: Fejlesztési koncepció, migrációs út tervezése az ÁAK forgalomirányító központjához Perjés Tamás közlekedési igazgató COWI Magyarország.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
Dr. Farkas Klára r. őrnagy
VÁLLALKOZÓI TÁJÉKOZTATÓ Budapest, március 26.
Országos Mentőszolgálat A TETRA rádió szerepe az OMSZ új mentés irányító rendszerében 7. Professzionális Mobiltávközlési Nap „Fókuszban a növekedés” 2014.
Draskóczi József r. alezredes
A Nemzeti Fejlesztési Terv és a partnerség Civil részvétel és EU források – december 3. Európai Ifjúsági Központ Dr. Arató Krisztina ELTE.
Norvég Civil Alap A Norvégia, Izland és Liechtenstein által az Európai Unió gyengébben fejlett tagállamainak felzárkóztatásához nyújtott támogatás keretében.
Egy rendszer életünk, egészségünk és értékeink megóvásáért.
A VÁLTOZÓ ÉGHAJLATTAL ÖSSZEFÜGGŐ PROBLÉMÁK BEMUTATÁSA ( KATASZTRÓFAVÉDELEM K ÁRPÁT - MEDENCE )
Az NFT tervezési folyamatának nyomon követésére alakult civil munkacsoport Budapest, április 15.
40/2006. (VI. 26.) GKM rendelet BIZTONSÁGI JELENTÉS & ÉVES BESZÁMOLÓ.
A külterületi kármentesítést meghatározó feltételrendszer és a kivitelezés összehangolása, együttműködés az irányító szervekkel.
A magyarországi K+F politika
SZÖM II. ÖNÉRTÉKELÉS TAPASZTALATAI
Előadás másolata:

Veszélyhelyzeti kommunikáció élesben A 2013. március 15-i rendkívüli események a szakemberek szemszögéből A HTE azonos című szakmai fórumának tapasztalatai Dr. Maros Dóra, Óbudai Egyetem

A TÉNYEK A 2013 márciusi rendkívüli időjárás során március 14-én délután hirtelen jött lehűlés, havazás és viharos szél miatt veszélyhelyzet alakult ki Magyarországon. A Dunántúl középső sávjában valamint az ország északkeleti részében az utak járhatatlanná váltak, sok települést nem lehetett megközelíteni. Akadozott a vasúti közlekedés és az áramszolgáltatás is. Több ezren rekedtek az utakon köztük voltak, akik 24 órán keresztül nem kaptak segítséget.

ELŐZMÉNYEK - MK

ELŐZMÉNYEK - MET Viharos északi szél Havazás a Dunántúlon http://videotar.mtv.hu/Videok/2013/03/13/21/Idojaras_jelentes_2013_marcius_13_21_20.aspx

MET március 14: 06.29 http://www.facebook.com/orszagosmeteorologiaiszolgalat

MET március 14: 15.45 http://www.facebook.com/orszagosmeteorologiaiszolgalat

Balesetek… Negyven gépkocsi ütközött össze az M7-es autópályán

OKF március 15.: 06.56

egyáltalán nem hirdetett ki. RIADÓ!  Pintér Sándor belügyminiszter csak március 15-én délelőtt rendelt el riadót,  azaz magasabb készültségi szintet a belügyi szerveknél,  a kormány azonban veszélyhelyzetet  egyáltalán nem hirdetett ki. 

SMS Belügyminisztérium …pedig minden ügyfél megkapta… http://nol.hu/belfold/pinter_sms-ben_kuzd_a_hoval

Hányan kaptak SMS-t? VODAFONE T-MOBIL TELENOR (2,5 MILLIÓ) (5 MILLIÓ) http://english.nmhh.hu/dokumentum/156811/mobilhang_gyj_2013_febr_eng.pdf

KRITIKÁK Több mentésben résztvevő hivatásos és civil panaszkodott arról, hogy nem kapott megfelelő információt a mentést irányító operatív törzstől, illetve az engedélyek kései megadása hátráltatta a mentést. Számos bajba jutott autós azt mondta, hogy a rendőrök semmiféle információt nem tudtak adni a mentés várható időtartamáról és a kilátásokról.

DOMINO EFFECT? SEGÉLYHÍVÓK? A felfokozott érdeklődés miatt fellépő túlterhelés hatására összeomlott vagy akadozott számos népszerű közlekedési tájékoztató honlap működése (utinform.hu, elvira.hu, autopalya.hu, police.hu) A legtöbben telefonon sem kaptak tájékoztatást az illetékesektől (például az autópálya-kezelő ügyeletétől vagy az állami közútkezelőtől), mert náluk is túl voltak terhelve a vonalak vagy nem rendelkeztek pontos adatokkal a közlekedési nehézségekről. SEGÉLYHÍVÓK?

MOBIL vs OKF?

Hozzászólások A mobil hálózatokban a tápellátás kiesése (Borsod, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár megyékben) jelentős zavarokat okozott a szolgáltatásokban. Az EDR csak a mentők és rendőrség között működött, a rendőrség és katasztrófavédelem között nem, a kommunikáció csak mobilon keresztül volt lehetséges. Az MTVA nem kapott felhatalmazást se a részletes és aktuális tájékoztatásra, se a riasztásra! (ne feledjük, ünnepnap volt!) A 112 hívások bedugultak, a hívások a Bp-i központba futottak, azokat nem lehetett kezelni! A Győri Ozone rádió folyamatosan 48 órában tájékoztatott , segített….. felajánlotta a tájékoztatás lehetőségét a „hivatalos szerveknek”……NEM ÉLTEK VELE!

Vélemények Minden szervezet a saját dolgával volt elfoglalva….. ……(hibaelhárítás, gyors döntéshozatal, intézkedések, mozgósítás, mentés….) Minden szervezet csak a saját erőforrásaira (humán, eszköz, kommunikáció stb.) támaszkodhatott…. Minden szervezet az összes költséget maga finanszírozta…..(nem volt kihirdetett veszélyhelyzet)! Minden szervezet panaszkodott: NEM VOLT KORMÁNYZATI SZINTŰ KOORDINÁCIÓ, NEM VOLT INFORMÁCIÓ! HIÁNYOZTAK A HORIZONTÁLIS ÉS VERTIKÁLIS KOMMUNIKÁCIÓS CSATORNÁK!

Következtetések Hiányzik egy egységes, átgondolt és szervezett válságreagálási kommunikációs terv veszélyhelyzetek kezelésére! Hiányoznak a szabályozások! Hiányoznak a felelősök! Hiányoznak a pénzügyi források!

….és végül….. …..még meddig?……és milyen áron?

KÖSZÖNÖM A MEGTISZTELŐ FIGYELMET! maros.dora@kvk.uni-obuda.hu