DANUBE 2014-2020 A transznacionális együttműködési program kialakítása.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A időszak végrehajtási intézményrendszere
Advertisements

Határon átnyúló pályázati lehetőségek, változások január 1-től
Nyugat-Pannónia – határon átnyúló együttműködések, és a as fejlesztési időszak előkészítése Készítette: Győrffy László Gábor.
Úton a ‚zöld’ Olimpia-, és a Smart-City-vé válás felé
Bozzay Andrásné szakmai főtanácsadó
Dr. Nyikos Györgyi. ami kielégíti a jelen szükségleteit anélkül, hogy csökkentené a jövendő generációk képességét, hogy kielégítsék a saját szükségleteiket.
Csongrád megye , a területi tervezés aktualitásai 2014
Pelech Dávid Budapest Duna Kontakt Pont
közötti uniós programozási időszak tervezése az egészségügy területén dr. Török Krisztina főigazgató.
NEMZETI ÉLELMISZER- TECHNOLÓGIA PLATFORM TEVÉKENYSÉGE Boródi Attila (ÉFOSZ) Budapest, szeptember 24.
A as határon átnyúló együttműködési programok tervezése
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
A határon átnyúló együttműködési programok a as időszakban Hende Csaba Körmend, november 7.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
Megújuló energia előállítás marginális területeken Az M2RES projekt Kéri Zsuzsanna REC for CEE március 21.
Tájékoztató a megyei gazdaságfejlesztési részprogram tervezéséről
Népfőiskola a helyi tudás megtöbbszörözésére, a településfejlesztés eszközeként Lakitelek, március 26. Lakitelek, március 26.
Magyarország részvétele az Európai Területi Együttműködési
Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma
Hegyi Csilla osztályvezető Innovációs és K+F Főosztály
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
Az INTERREG közösségi kezdeményezés 2/C modul Ponácz György Márk SAKK-tréner.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
A nem EU-tagállamok lehetőségei és korlátai az Európai Unió Duna Régió Stratégiájában Lőrinczné Dr. Bencze Edit.
Intézményi fejlettség a Duna-stratégia makrorégióban
: ITI és EGTC Az ETT-k lehetséges szerepe a határ menti ITB-k megvalósításában.
Magyarország- Szlovénia Határon Átível ő Vegyes Bizottság 4. ülése 4. Seja Mešane Komisije Za Č ezmejno Sodelovanje Mad ž arska - Slovenija Szentgotthárd,
Az oktatás az EU-ban Lisszaboni statégia: Célmeghatározás –mit –mikorra –ki által –milyen minőségben Az eszközök között kiemelt helyen az egész életen.
Az Ulmi Folyamat és az európai Duna-stratégia
Gazdaságfejlesztési Programok Helyettes Államtitkársága
Foglalkoztatási Programok Főosztály
EURÓPAI DUNA STRATÉGIA Parkoló pálya vagy gyorsítósáv – Napi Gazdaság Logisztikai konferencia 2010 április 27 Budapest Dr.Doór Zoltán Elnök Magyar Logisztikai.
A klímaváltozás és a legfontosabb hazai feladatok A klímaváltozás és a legfontosabb hazai feladatok Szabó Imre miniszter Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium.
Címalcím 1 Nemzeti Fejlesztési Terv - Regionális Operatív Program Wächter Balázs VÁTI Területfejlesztési Igazgatóság Stratégia tervezési iroda november.
Területpolitikai eszközök és a klímaváltozás
Strukturális és Kohéziós Alapok
Bikal, október 18. Közösségi alapú tervezés az uniós finanszírozású területfejlesztésben Péti Márton NTH Október 28.
A kormányzati K+F+I politika prioritásai, különös tekintettel a gyógyszeriparra Dr. Nikodémus Antal Nemzetgazdasági Minisztérium, Innovációs és K+F Főosztály.
Az INTERREG III programok Magyarországon. Phare CBC Programok Magyarországon prog. AUSTRIA 62 MEUR Au-Slovenia 3 MEUR Au-Slovakia.
Az ÉARFT és ÉARFÜ élő regionális kapcsolatai. 2 Nemzetközi projektek célja A régiós szervezetek gazdasági kapcsolatainak erősítése A régió lobbi-erejének.
INTERREG IIIC Szolnok, INTERREGIONÁLIS EGYÜTTMŰKÖDÉS ÉS INTERREG PROGRAMOK MAGYARORSZÁGON „Centurio Szeminárium” RÓZSA Diána Program menedzser,
Magyar Útügyi Társaság
A magyar-szlovák program tervezésének állása Tata, február 21.
Foglalkoztatáspolitika az Európai Unióban
A Körösvölgyi Környezettechnológiai Klaszter Középtávú fejlesztési stratégiája 2012.
Kecskemét, június 20. Szemerey Szabolcs HÍRÖS BESZÁLLÍTÓI KLASZTER
TERÜLETI SZEMPONTOK MEGJELENÉSE A AS TERÜLET- ÉS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAMBAN Tóth Róbert, fejlesztési szakértő CODEX workshop Novi.
Megközelítésmódok a tanári kompetenciák leírására
Tájékoztató a megyei tervezés aktuális állásáról
A munkaerőpiac átalakulása a válságban
Innovatív fényforrások Közép-Európában – a CENILS projekt tapasztalatai Baracsi Mária Projektvezető Central European Network for knowledge based on Innovative.
A Nemzeti Fejlesztési Terv
Közösségi internet-hozzáférési pontok hálózata, mint a digitális Kárpát-medence alapinfrastruktúrája Molnár Szilárd program-koordinációs referens Nemzetstratégiai.
A AS IDŐSZAKRA VALÓ FELKÉSZÜLÉS AKTUÁLIS HELYZETE MAGYARORSZÁGON NAGYHÁZI GYÖRGY SZAKMAI TANÁCSADÓ, NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM HUSRB/1203/213/151.
SZOLNOK VK és IVS sz. bemutató 2013 szeptember.
DUNA STRATÉGIA … Szilvássy István, Magyar Település- és Területfejlesztők Szövetsége Nagymegyer, október 19.
A „Smart Specialisation” indokoltsága, háttere
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP Pályázati lehetőségek – jövő évi pályázatok.
A DUNA RÉGIÓ STRATÉGIA, MINT FORRÁSKOORDINÁCIÓS KERETRENDSZER ETT műhely Mórahalom.
Az EU Duna Régió Stratégia elfogadása, hazai és európai uniós prioritásai Nádasi György Külügyminisztérium Győr, október 11.
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI PICHLER BALÁZS FŐOSZTÁLYVEZETŐ.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
Duna Stratégia – Duna menti Kamarák Szövetsége Budapest Kiss Ervin DCCA és BKIK főtitkár.
A határtérség.
Magyar Útügyi Társaság
dr. Kovács László főtitkár
Területfejlesztési Tervezési Főosztály
Előadás másolata:

DANUBE 2014-2020 A transznacionális együttműködési program kialakítása

DANUBE Földrajzi kiterjedés 2014 2020 A programtér a Duna vízgyűjtőterületén elhelyezkedő 14 országot fedi le: 9 tagállam (Ausztria, Bulgária, Horvátország, Csehország, Németország (Baden-Württemberg és Bajorország), Magyarország, Románia, Szlovákia, Szlovénia) és 5 nem tagállam (Bosznia-Hercegovina, Moldova, Montenegró, Szerbia, Ukrajna (négy körzettel))

1. 2. 3. DANUBE Programozás Témák és eredmények 2014 2020 A Programozó Munkabizottság ülései (1-3) Témák és eredmények A programozás folyamata A Programozó Munkabizottság működési elvei A programvégrehajtás intézményrendszere (első egyeztetés) 1. Február 5. Bécs A programozás irányítása Külső szakértők feladat-meghatározása A programvégrehajtás közös intézményrendszerének helye (Budapest) 2. Március 8. Budapest 3. A Duna program és a Duna Stratégia viszonya A Program lehetséges tematikus fókuszai (első egyeztetés) Április 18-19. Belgrád

4. 5. 6. DANUBE Programozás Témák és eredmények 2014 2020 A Programozó Munkabizottság ülései (4-6) Témák és eredmények A programvégrehajtás intézményrendszere (döntés: NTH, Magyarország) A Program lehetséges tematikus fókuszai (második egyeztetés) A programvégrehajtás elemei, alapelvei (első egyeztetés) 4. Június 25-26. Bukarest A program szakmai tartalmának előkészítése: inputok, szakértők, erőforrások azonosítása A Duna Stratégia intézményi támogatása (második egyeztetés) A programvégrehajtás elemei, alapelvei (második egyeztetés) 5. Október 9-10. Stuttgart A program tartalmi elemei: térségi helyzetelemzés, stratégia A programvégrehajtás intézményrendszerének felállításának részletei 6. December 10-11. Zágráb

DANUBE A Duna program és a Duna Stratégia viszonya 2014 2020 a Programozó Munkabizottság első egyeztetése alapján A Duna Program támogatja a Duna Stratégia irányítási rendszerének fejlesztését - egyéb intézményi kapacitásnövelő tevékenységek mellett, egy, a 11. tematikus célkitűzésre épülő specifikus prioritástengelyen keresztül. A többi támogatandó tematikus célkitűzés a megvalósuló transznacionális projekteken keresztül fogja támogatni a Stratégiát. A Program további 3 / 4 a programterület igényeihez igazodó prioritástengely/tematikus célkitűzés kiválasztását tervezi – a Stratégia célkitűzéseinek szem előtt tartásával, de kerülve a konkrét projektekre/kezdeményezésekre történő OP szintű hivatkozást. A transznacionális projekt-kiválasztás továbbra is egyértelmű és egyeztetett kiválasztási szempontok alapján fog történni, a Strukturális Alapok szabályrendszerének tiszteletben tartásával.

DANUBE Tematikus preferenciák 2014 2020 a Programozó Munkabizottság első egyeztetése alapján Elsődleges preferencia (valamennyi Duna Ország támogatásával): TO1: a kutatás, a technológiai fejlesztés és az innováció szerepének erősítése TO6: a környezet megőrzése, védelme, és az erőforrás-hatékonyság elősegítése TO7: a fenntartható közlekedés elősegítése és a kulcsfontosságú hálózati TO11: a közszereplők és érintettek intézményi kapacitásának javítása és a közigazgatás hatékonyságának fokozása Másodlagos preferencia (a Duna Ország többségénak támogatásával): TO4: az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra való áttérés TO5: az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás, valamint a kockázatok megelőzésének és kezelésének elősegítése Horizontális jelentőség: TO3: a kkv-k versenyképességének fokozása TO8: a fenntartható és minőségi foglalkoztatás és a munkavállalói mobilitás ösztönzése TO9: a társadalmi befogadás előmozdítása és a szegénység és mindenfajta diszkrimináció elleni küzdelem TO10: beruházás az oktatásba, képzésbe, szakképzésbe a készségekért és az egész életen át tartó tanulásért

TRANSZNACIONÁLIS IRÁNYÍTÁS DANUBE A Duna program intézményrendszerének kialakítási elvei 2014 2020 FOLYTONOSSÁG EGYSZERŰSÍTÉS TRANSZNACIONÁLIS IRÁNYÍTÁS INNOVÁCIÓ

Projekt Vezető Partner DANUBE Programvégrehajtás 2014 2020 integrált intézményrendszerben EUROPAI BIZOTTSÁG fizetési kérelmek Audit jelentések támogatás folyósítása Éves jelentések DUNA MB NKP-k igazolás Éves jelentések információ döntések KIH projekt fejlesztés Igazoló Hatóság Audit Hatóság KT információ információ MÁK NTH auditálás EUTAF fizetési kérelmek jelentések & Projekt Vezető Partner auditálás támogatás folyósítása auditálás

DANUBE Köszönöm figyelmüket! CSALAGOVITS Imre 2014 2020 Köszönöm figyelmüket! CSALAGOVITS Imre imre.csalagovits@nth.gov.hu 06 30 230 76 51