A dunakeszi Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár szolgáltatás fejlesztése, képzési szerepének erősítése TÁMOP-3.2.4-09/1/KMR.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése „Tudásdepó-Expressz” BÁCSALMÁS.
Advertisements

Váczy Zsuzsa közoktatási szakértő, Bp május 13. OPKM.
Országos könyvtári fejlesztések a tanulás támogatására
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
Társadalmi Megújulás Operatív Program A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban TÁMOP /2 –
„Tudásbázis és disszemináció a Nyugat-magyarországi régióban az oktatás hatékonyságának javítására" TÁMOP / A projekt az Európai Unió.
Hálózatban a jövőnkért
Összehangolt könyvtári szolgáltatásfejlesztés és az olvasáskultúra népszerűsítését támogató programsorozat lebonyolítása a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár.
Eszköszkölcsönzési szolgáltatások bemutatása
Nyitórendezvény Edelény, „Digitális írástudással a munkaerő-piaci aktivitás elősegítéséért”
TÁMOP / Békés – Tudásdepó – Expressz A könyvtári hálózat nem formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig tartó.
Támop / Vas Megyei Önkéntes Centrum Központban az önkéntesség március1.
Tájékoztató TÁMOP-projektünk nyitórendezvényére Kalocsa, november 7. (Katona István ház) A Kalocsai Főegyházmegyei Levéltár gyűjteményére épülő,
Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet
TÁMOP /2 „Lenni, akik vagyunk, és azzá válni, amivé válni tehetségünk adatott: ez életünk egyetlen célja.” Robert Louis Stevenson.
TÁMOP A-11/ Tájékoztató a „Hálózatban a jövőnkért” TÁMOP A-11/ pályázatról.
Könyvtárhasználati verseny
A TÁMOP pályázat bemutatása. A támogatás célja -A befogadó közoktatási rendszer megteremtése -A sajátos nevelési igényű gyerekek, tanulók sikeres.
Kisalföldi Tudástár szolgáltatásainak horizontális és vertikális bővítése a hatékony információátadás érdekében TÁMOP A-11/ Projektnyitó.
Olvasunk és cselekszünk egészségünk megvédéséért: Egészséges életmódra nevelés a könyvtári foglalkozások keretében című program kipróbálásának tapasztalatai.
TÁMOP / „Önkéntes (Pont) Te magad légy!”
A Miskolci Egyetem TÁMOP projektjének záró rendezvénye Országos Széchényi Könyvtár Budapest, június 21.
TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Felnőttképzési Intézet tevékenységéről.
MÚZEUMI KÖNYVTÁRAK A STATISZTIKA TÜKRÉBEN - FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK, IRÁNYOK Tóth Máté OSZK - Könyvtári Intézet.
SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM Egyetemi Könyvtár és partnerei pályázata TÁMOP /1. CONTENTA "24 óra" - A minőségi oktatás és hozzáférés támogatása a szegedi.
Hálózatban a jövőnkért. Pályázatunk Beadása: május 30. Projekt ideje: – Elnyert összeg: Ft.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
Az oktatás az EU-ban Lisszaboni statégia: Célmeghatározás –mit –mikorra –ki által –milyen minőségben Az eszközök között kiemelt helyen az egész életen.
A könyvtárak fejlesztési lehetőségei Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) ( ) Tudásdepó-Expressz.
Kisújszállás: itt mindenkire szerep vár TÁMOP A közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában.
„Közel hozzuk a kultúrát” A Reneszánsz Év pályázatai (Reneszánsz túrák, Közkincs, Tengertánc, Fókusz, PANKKK, Tájházak, Megújuló gyűjtemények)
„BAJAI-INFO-LÁNC” Két nyilvános könyvtár együttműködése szolgáltatásaik fejlesztésében, a használók nem formális és informális tudásának bővítése az élethosszig.
Bánkeszi Katalin A számítógép és az Internet hatása az olvasáskultúrára (konferencia) Változó olvasói igények – változó könyvtáros világ.
MÁS-KÉPp 60 Esély a tanulásra – csatlakozás a jövőhöz Hatvanban Hatvan Város Önkormányzata Hatvan Városi Művelődési Központ és Könyvtár Grassalkovich Oktatási.
Egyetemi Könyvtárigazgatók Kollégiuma Budapest, december 11. Magyar Képzőművészeti Egyetem.
és segíteni az embereket, akik hozzá akarnak férni ezekhez.
A KÖNYVTÁRI SZOLGÁLTATÁSOK SZABÁLYOZÁSA. ALAPJOGSZABÁLY: ÉVI 140. TÖRVÉNY A NYILVÁNOS KÖNYVTÁRI ELLÁTÁSRÓL.
Nevelési Tudásdepó Csík Tibor projektmenedzser. Az országos lelőhely-nyilvántartás számára rekordok Magyar közoktatás tankönyvei Gyermek- és ifjúsági.
MKE Helyismereti Könyvtárosok Szervezetének XVIII. Országos Tanácskozása Gödöllő, július Helyismereti fejlesztés - online elérés a dunakeszi.
Kégli Ferenc Helyismereti fejlesztések a TÁMOP keretében.
Digitalizálás és elektronikus hozzáférés az infokommunikáció világában
Társadalmi Megújulás Operatív Program „Tudásdepó-Expressz”- A könyvtári hálózat nem formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig.
Könyvtári konstrukciók az Új Magyarország Fejlesztési Terv Operatív Programjaiban Szakmai tájékoztató a városi könyvtárak számára Országos Széchényi Könyvtár.
A könyvtárak fejlesztési lehetőségei a TÁMOP-ban és a TIOP-ban Oktatási és Kulturális Minisztérium Könyvtári Osztály „A könyvtárak fejlesztési lehetőségei.
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
DÉMÉTER PROGRAM AZ ABA-NOVÁK KULTURÁLIS KÖZPONTBAN TÁMOP 3.2.3/09/ „Építő közösségek”, közművelődési intézmények az élethosszig tartó tanulásért.
Nyitórendezvény Edelény, „Digitális írástudással a munkaerő-piaci aktivitás elősegítéséért”
Digitális kompetencia-fejlesztés TÁMOP /3
TIOP-1.2.3/08/ Nagykun Tudásdepó-Expressz Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúrafejlesztése.
„Olvasási és digitális kompetenciák fejlesztése könyvtári szolgáltatásokkal. A PTE Egyetemi Könyvtár a minőségi oktatás és hatékony tanulás szolgálatában”
TÁMOP /1 Együtt az alapszolgáltatások fejlesztéséért Hartal Katalin Marcali Kistérségi Többcélú Társulás.
Egészségvédelem hónapról-hónapra
DIAKONIA KERESZTYÉN ALAPÍTVÁNY Koordinációs iroda KOLOZSVÁRI FIÓK MAROS- VÁSÁRHELYI FIÓK SZENT- GYÖRGYI FIÓK SZÁSZ- RÉGENI FIÓK 100 alkalmazott BRASSÓI.
Hálózatban a jövőnkért. TÁMOP A-11/ Tantestületi tájékoztató
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
Szakmai beszámoló TÁMOP B-13/ Partnerség és hálózatosodás „Az iskola közös ügyünk” „Ki tud többet Szorgalmatosról?”
TÁMOP / „Tudásdepó Expressz” Új szolgáltatások Zala megye könyvtáraiban –élethosszig tartó tanulás könyvtári környezetben február.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
Az Új Széchenyi Terv - keretében kiírt TÁMOP -_3.3.10/A-12 kódszámú, A hátrányos helyzetű tanulók iskolai sikerességének elősegítése a Lévay József református.
„Tudásdepó - „ Tájékoztató a magyarországi könyvtári rendszer fejlesztési irányairól és eredményeiről Sörény Edina vezető tanácsos Emberi Erőforrások Minisztériuma.
Digitális kompetencia fejlesztés Digitális írástudással a munkaerő- piaci aktivitás elősegítéséért.
Projektzáró rendezvény Intelligens iskolák létrehozása az újszászi tanulók egyenlő esélyeiért TIOP-1.1.1/ projekt.
VÁLTOZÓ KÖNYVTÁR A VÁLTOZÓ VILÁGBAN „Megőriztük a régit, s megújultunk az időben, ahogy kell.” Csukás István.
1 Felelősségvállaló szereplő avagy mit tehet a könyvtár a fogyatékosok érdekében.
AZ OLVASÓSAROK MŰKÖDÉSÉNEK ELŐNYEI
Égigérő mesefa Biblioterápiás foglalkozások az életminőség javításáért
MKE Helyismereti Könyvtárosok Szervezetének XVIII
Cél: szövegértés fejlesztése – tanulás segítése
TÁMOP az OSZK-ban A nemzeti könyvtár az élethosszig tartó tanulásért országos és intézményi fejlesztések a tanulás szolgálatában az állományok hozzáférhetőségének.
A Tudásrégió közösségi színterei
Előadás másolata:

A dunakeszi Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár szolgáltatás fejlesztése, képzési szerepének erősítése TÁMOP /1/KMR

TÁMOP /1/KMR A dunakeszi Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár szolgáltatás fejlesztése, képzési szerepének erősítése „Tudásdepó-Expressz”Cél:  a minőségi oktatás, a formális oktatáson kívüli képzés és tanulás segítése  Könyvtári szolgáltatásokon keresztül az olvasási és digitális kompetenciák fejlesztése  Helyi és térségi igényekre épülő minőségi szolgáltatások nyújtása  Új lakossági rétegek bevonása  Otthonról is elérhető web-alapú szolgáltatások fejlesztése  A kulturális szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés

TÁMOP /1/KMR A dunakeszi Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár szolgáltatás fejlesztése, képzési szerepének erősítése   Főbb céljaink röviden megfogalmazva:   adatbázisok építése   web 2.0-s honlap készítése   az olvasáskultúra fejlesztése   24 órás online szolgáltatások megvalósítása   helytörténeti kutatás és elektronikus közzététel   könyvtárhasználat – információkeresés   e-tájékoztatás   könyvtárosok képzése

TÁMOP /1/KMR A dunakeszi Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár szolgáltatás fejlesztése, képzési szerepének erősítése  Célcsoportok  Szélesebb körben értelmezett célcsoport Dunakeszi teljes lakossága  Kiemelt célcsoport az általános és középiskolás korosztály  Kiemelt célcsoport a szociálisan hátrányos helyzetű gyerekek és felnőttek csoportja  Fogyatékkal élőket /vakok és gyengénlátók/ az akadálymentesített honlap segíti a tájékozódásban  Kiemelt célcsoport az új lakóparkok lakossága  Kiemelt célcsoport a családok csoportja

TÁMOP /1/KMR A dunakeszi Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár szolgáltatás fejlesztése, képzési szerepének erősítése  Projekttanulmányok  Stratégiai és marketing tervek   A könyvtári portál projektterve   Az olvasáskultúra fejlesztésének projektterve   A hátrányos helyzetű fiatal és felnőtt korosztály Dunakeszin – tanulmány   A 14 éven aluli korosztály könyvtári jelenléte- tanulmány   Oktatóvideók készítése –tanulmány   Látnivalók, turistautak, kerékpárturizmus – projektterv   Helytörténeti adatbázisok – projektterv   Szolgáltatásnépszerűsítő film – projektterv   Biblioterápia – tájékoztató füzet szülőknek, pedagógusoknak

TÁMOP /1/KMR A dunakeszi Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár szolgáltatás fejlesztése, képzési szerepének erősítése   Adatbázisok   A kistérségi írók, művészek és műveik adatbázisa (kb. 100 fő).   A kistérség négy településén lévő szobrok, kiállítóhelyek, emléktáblák adatbázisa (kb. 220 tétel és min. 220 fotó).   A Dunakeszit bemutató helytörténeti képanyag adatbázisa (kb fotó).   Látnivalók, turistautak, kerékpárturizmus

TÁMOP /1/KMR A dunakeszi Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár szolgáltatás fejlesztése, képzési szerepének erősítése  Új, korszerű könyvtári portál kialakítása  Többnyelvű interaktív portál kialakítása a tanulási szükségletek és a felhasználói csoportok igényeinek megfelelően  Többnyelvű interaktív portál kialakítása a tanulási szükségletek és a felhasználói csoportok igényeinek megfelelően, angol, német, olasz, lengyel nyelven a bevezető szövegek és menüelemek fordításával.   Családtörténeti oldal   Gyermekkönyvtári oldal   Akadálymentesített portál

TÁMOP /1/KMR A dunakeszi Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár szolgáltatás fejlesztése, képzési szerepének erősítése   Az olvasáskultúra fejlesztése. Új társadalmi csoportok bevonása, iskolás korúak, hátrányos helyzetűek támogatása   Olvasó Város   Irodalmi Szalon   Sellei Zoltán Városi Versmondó Verseny   Szülők mesélnek gyerekeknek   Mesekonferencia   Biblioterápia

TÁMOP /1/KMR A dunakeszi Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár szolgáltatás fejlesztése, képzési szerepének erősítése   Az olvasáskultúra fejlesztése a könyvtári szolgáltatások népszerűsítésével, megismertetésével.   Szolgáltatásnépszerűsítő film   Oktatóvideók készítése Rövid, 5-10 perces ismertetők az elektronikus szolgáltatások használatának bemutatásáról

TÁMOP /1/KMR A dunakeszi Kölcsey Ferenc Városi könyvtár szolgáltatás fejlesztése, képzési szerepének erősítése   Távoli elérésű, esetenként 24 órán keresztül elérhető könyvtári online szolgáltatások megvalósítása.   Autolink szolgáltatás,   olvasói értesítés,   internetes előjegyzés és hosszabbítás,   akadálymentesített TextLib webfelület,   intézményi kölcsönzés.   Távoli beiratkozás és kölcsönzés   E-tájékoztatás

TÁMOP /1/KMR A dunakeszi Kölcsey Ferenc Városi könyvtár szolgáltatás fejlesztése, képzési szerepének erősítése  A könyvtárhasználatra irányuló digitális és információ keresési készségeket fejlesztő helyszíni és online programok, E-tájékoztatás   Mit, hogyan, elektronikus szolgáltatási kalauz   Orientációs foglalkozások a hátrányos helyzetű felnőttek részére   Egyéni igények szerinti konzultációs foglalkozások a hátrányos helyzetű általános iskolások részére

TÁMOP /1/KMR A dunakeszi Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár szolgáltatás fejlesztése, képzési szerepének erősítése  Könyvtárosok részvétele könyvtárszakmai akkreditált képzéseken, a szükséges kompetenciák megszerzése  A fejlesztő biblioterápia alkalmazásának lehetőségei a gyermekkönyvtári munkában  Webes kompetenciák a könyvtáros szakmában

TÁMOP /1/KMR A dunakeszi Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár szolgáltatás fejlesztése, képzési szerepének erősítése  Együttműködő partnereink :   Révész István Helytörténeti Gyűjtemény (Fő út 110.)   Tóth Mariska Hagyományőrző Alapítvány (Fő út 110.)   Bárdos Lajos Általános (Iskola sétány 18.)   Fazekas Mihály Általános Iskola (Radnóti Miklós u. 2.)   Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola (Garas u. 22.)   Radnóti Miklós Gimnázium (Bazsanth Vince u 10.)   Széchenyi István Általános Iskola (Károlyi u. 24.)   Szent István Általános Iskola (Táncsics Mihály u. 4.)   Juhász Jácint Művelődési Ház és Könyvtár Mogyoród (Fóti út 18/a.)   Városi Könyvtár Fót (Dózsa György út )   Városi Könyvtár Göd (Pesti út 72.)

TÁMOP /1/KMR A dunakeszi Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár szolgáltatás fejlesztése, képzési szerepének erősítése Köszönet mindenkinek, aki részt vett a pályázat elkészítésében, és részt vesz a feladatok megvalósításában. Csonka Mária könyvtárigazgató, projektmenedzser