Digitális világ 4. foglalkozás Mobilfónia 1. Eszközök, lehetőségek.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mire van szükség? Internet böngészővel ellátott számítógép vagy más készülék közvetlen csatlakozásához szükséges: (Chrome, Internet explorer, Firefox,
Advertisements

Az érintőképernyők.
Fehér Péter PhD Edutus Főiskola Budapest
Digitális világ A tudatos mobilhasználat Adatvédelem.
Vezeték nélküli hálózatok
A számítógép-hálózat olyan rendszer, amelyben független számítógépek és számítógéprendszerek egymással információkat, adatokat cserélhetnek és erőforrásaikat.
HÁLÓZATOK.
okostelefon a vezeték nélküli Hálózatok zártságának vizsgálatában
Mi az? Kicsi, hordozható, mindig be van kapcsolva? Mobiltelefon :-)
Hardver ismeretek: Hordozható számítógépek.
Hardver alapok I. 10. osztály.
Pályázati adatok: Projekt címe: „ A pedagógiai módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése Békéscsaba iskoláiban” Azonosító:
INTERNET.
Digitális világ Irány a világháló!
Készítette: Fülöp Roland
© 2006 Avaya Inc. All rights reserved. Kommunikáció bárhol, bármikor! Rohály Gábor ügyvezető igazgató.
Hálózati architektúrák
 Információs társadalom – a fogalom és ami mögötte van  Másvilág – fiatalok az információs társadalomban  Útikalauz stopposoknak – ifjúsági munka virtuális.
tV készülékek ma és holnap Televízió közvetítések Szegedről
Operációs rendszerek Beállítások.
HÁLÓZATOK.
Közösségi internethasználat Nyitrai Erika ELTE IK Algoritmusok és Alkalmazásaik Tsz. tanársegéd.
Készítette: Alko-soft Bt A Braille eszközök általános jellemzői.
Fontos fogalmak az informatikában.
HÁLÓZATOK.
A MEK szolgáltatásai a mobil világ számára
Mai Számítógép Perifériák
Vezeték nélküli átvitel
Okostelefonok. A PDA gyártók egy része felismerte, hogy a piacon maradáshoz muszáj integrálni a tenyér számítógépekbe is a telefon részt. Miért van erre.
Adatátvitel. ISMERTETŐ 1. Mutassa be az üzenet és csomagkapcsolást! Mi köztük az alapvető különbség? 2. Melyek a fizikailag összekötött és össze nem kötött.
Mai számítógép perifériák
 A felhasználói felület határozza meg az operációs rendszer megjelenését, az asztal felépítését, és azt, hogyan navigálhatunk az operációs rendszer.
Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium Nagyvárad Nagy Zsolt IXA Tanár: Fenesi Győző.
Készítette : Szente Szilvia Felkészítő tanár : Mgr. Spek Krisztina Iskola : Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Gúta.
Laptop, notebook, PDA. Hordozható számítógép Hívhatják bárhogy: laptopoknak vagy noteszgépeknek, hordozható számítógépeknek, stb. Ezek az egy darabból.
Élet a Ságvári Bence digitális VII. Nemzetközi Médiakonferencia, Balatonalmádi, szeptember 25. ökoszisztémában kisgyerekként...
Hálózati eszközök.
Domain Name System – DNS keresése az interneten.
Hordozható médialejátszók napjainkban
Digitális világ A tudatos mobilhasználat Adatvédelem.
A PDA felhasználási területei, jellemzői
Kommunikáció a hálózaton Kommunikáció a hálózaton.
Hálózatok osztályozása
Okostelefon (smartphone) Gyakran PC-szerű funkcionalitást nyújtó mobiltelefon. Teljes értékű operációs rendszere szabványosított interface-eket és platformot.
Budapest ápr. 29. A számítástechnika, mint az igazgatók segédeszköze Hajdu János Kossuth Zsuzsanna Műszaki Szakközépiskola és Gimnázium.
Az én kedvenc mobiltelefonom
PDA és Okostelefon.
Készítette:Pohl Kristóf Felkészítő tanár:Mógorné Áment Erika Református Általános Iskola Balatonfüred 8230 Balatonfüred, Iskola u. 2.
Kedvenc mobilom Készítette: Orsós Martin
iPhone Készítette: Egri Dóra
UNIVERSITY OF SZEGED D epartment of Software Engineering UNIVERSITAS SCIENTIARUM SZEGEDIENSIS Okostelefon felhő Prof. Dr. Gyimóthy Tibor Szegedi Tudományegyetem.
Farkas Zoltán mérnök informatikus Konzulens tanár: Seres Iván 2013.
Topológiák Hálózati eszközök
ADSL alkalmazása xDSL frekvenciaosztásos elven működik, azaz különböző frekvencián továbbítja az előfizető és a szolgáltató felé haladó adatokat.
Spykee robot SZÁNTÓ ANDRÁS, XMPO09. Mi is az a Spykee robot?  WiFi-n keresztül vezérelhető kémrobot  otthoni megfigyelésre,  videotelefonálásra és.
Tablet-pc.
4.Tétel: xDSL, VoIP, FTTx, NGN
Rövid összefoglalás a © 2012 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva. Lync Web Apphoz Csatlakozás Lync-értekezlethez számítógépes hanggal Lync 2013.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 2 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Élet az Ságvári Bence eszközökben VIII. Nemzetközi Médiakonferencia, Balatonalmádi, szeptember 29. A fiatalok internet- és médiahasználati szokásairól.
A számítógép fontosabb perifériái Készítette: Weigel Szilvia II. évfolyam Számítástechnika szak.
Hálózatok Számítógépek és egyéb hardvereszközök összekapcsolva valamilyen kommunikációs csatornán. Felkínált lehetőségek: –Kommunikáció –Hardver megosztás.
Szerver(Szolgáltató) PC LAPTOP Telefon ROUTER Wi-Fi.
Hardver ismeretek: Hordozható számítógépek.
Hálózatok Számítógépek és egyéb hardvereszközök összekapcsolva valamilyen kommunikációs csatornán. Felkínált lehetőségek: Kommunikáció Hardver megosztás.
Kapcsolattartó hírlevélküldő rendszer
Számítógép-hálózatok
Információtechnológiák és tudásbázis az Agrof-MM Leonardo+ projektben M=Mountain; M=Mediterranean
CONNECTRA rendszer bevezetése
Mobilkommunikáció Eszközök és hálózatok
Előadás másolata:

Digitális világ 4. foglalkozás Mobilfónia 1. Eszközök, lehetőségek

Bevezetés Hogyan lesz az itt kimondott hangból ott hallott szó? • Mi látható a képeken? • Tudod, hogy mi a szerepük a mobil világában? Bázisállomás Kapcsolóközpont

1. gyakorlat: Hogyan működik a hálózat?

A készüléked segítségével beszélgethetsz, SMS-t vagy képet küldhetsz, sőt, még internetezhetsz is vezetékek nélkül!

2. gyakorlat - Eszközök • Az alábbi eszközök csoportosítva vannak. Vajon mi alapján?

2. gyakorlat - Eszközök Hagyományos mobiltelefon Táblagép Okostelefon Modem A mobiltelefon egy hordozható eszköz, amely a mikrohullámú kommunikációs hálózatra csatlakozva lehetővé teszi a beszéd-, szöveg- és adatátvitelt. A telefonok egy fejlettebb típusa, amelynek operációs rendszere van, alkalmazásokkal (programokkal) bővíthető és a személyi számítógéphez hasonló fejlett funkciókkal, szolgáltatásokkal rendelkezik (pl.: , internet A táblagép kisméretű, lapos, billentyűzet nélküli hordozható személyi számítógép. Akkumulátora több órás üzemidőt biztosít, továbbá vezeték nélküli kapcsolatra is képes (mobil internet, wifi, Bluetooth). Szöveget a képernyőjén megjelenő billentyűzet megérintésével írhatunk. Mobilinternet modem (USB stick) A mobil szélessávú modem egy olyan kisméretű, hordozható eszköz, amelynek segítségével a laptopok, netbook-ok és asztali számítógépek csatlakozni tudnak a mobilhálózathoz, ill. az internethez

3. Gyakorlat - Lehetőségek Mire használhatók ezek a készülékek? Hagyományos mobiltelefon Táblagép Okostelefon Modem

Csak okosan!!! Amikor használod a mobil eszközöket, gondolj arra, hogy vajon pénzbe kerül-e!

4. gyakorlat Vajon tudod, hogy mi kerül pénzbe … és mi nem? FizetősIngyenes Felhívom a barátnőmet, hogy elmeséljek egy történetet Megcsörgetem anyut, hogy hívjon vissza SMS-ben szavazok a kedvenc énekesemre Marcival megnézünk a mobilomról a YouTube-on egy számot Lefotózom magam a mobilommal Az elkészített fotót felteszem a közösségi oldalamra

Hogy ne bánja a pénztárcánk… A használati szokásoknak megfelelően, tudatosan válasszunk tarifacsomagot!